Clasa a VI-a alaturi de librariadelfin.ro

Clasa a VI-a reprezinta un alt an scolar din ciclul gimnazial, cu foarte multe provocari pe plan intelectual. Clasa a V-a a fost una de tranzit, cand cei mici s-au despartit de invatatoare si au cunoscut profesorii si diriginta.

In clasa a VI-a vor fi deja familiarizati cu ceea ce inseamna un alt tip de studiu, cu manualele care nu mai au atat de multe desene si nu mai sunt copilaresti, iar materiile si informatia vor fi mult mai dense. Copiii vor avea lucrari, tesatri si teze carora trebuie sa le faca fata si studiul va fi mult mai intens.

Parintii care doresc sa ii familiarizeze pe copii inca de pe acum cu materiile predate in anul scolar ce va veni, sau profesorii care doresc sa isi faca stocul de materiale, pot comanda inca de acum cartile aprobate de Minister pentru clasa a VI-a. La librariadelfin.ro sunt disponibile manuale clasa 6 necesare in acest an scolar, la preturi exceptionale, fiind valabila o reducere substantiala.

Iata cateva din manualele prezente pe site.

1. Matematica, manual pentru clasa a VI-a, de la editura Didactica si Pedagogica. Continutul si structura manualului raspund cerintelor programei scolare. In plus este adaptat particularitatilor de varsta ale elevilor. Manualul este structurat in sase capitole. Ele sunt divizate in unitati de invatare care se pot realiza intr-un numar relativ flexibil de ore. Acest lucru ofera posibilitatea de adaptare la particularitatile clasei de elevi.

Continutul manualului a fost gandit astfel incat sa poata fi parcurs integral  intr-un an scolar. In structura fiecarei lectii, s-a avut in vedere necesitatea folosirii unui suport intuitiv bine dozat, care sa valorifice experientele de invatare ale elevilor, sa dezvolte deprinderi formate in anii anteriori, sa stimuleze gandirea si imaginatia, sa imbogateasca bagajul de reprezentari matematice, sa formeze si sa dezvolte competente de realizare a unor conexiuni intradisciplinare si interdisciplinare. Chiar daca nu mai sunt desene ca la clasele mici, totul este prezentat intr-o maniera cat se poate de atractiva. Prezentarea materiei se va face prin raportare la viata cotidiana, la exemple si la aplicatii practice, la observarea directa a configuratiilor geometrice si abordarea intuitiva a conceptelor geometrice. Totul are ca scop usurarea procesului de asimilare a cunostintelor de catre elevi.

2. Limba romana-Literatura si comunicare. Caietul elevului clasa a VI-a, editura All. Este un caiet realizat pe baza cerintelor manualului, ca principal suport al instruirii elevului. Acest caiet ofera un numar mare de teme si de execitii. Totul se face cu scopul de a fi consolidate cunostintele copiilor. La sfarsitul fiecarui capitol din acest caiet au fost incluse instrumente de evaluare, de literatura sau de limba, cu indicarea baremelor. Care sa permita realizarea unei aprecieri cat mai corecte a insusirii cunostintelor de catre elevi.

3. Istorie-manual pentru clasa a VI-a, editura All. Acest manual a fost conceput din necesitatea de a transmite elevilor cat de important este sa se coreleze factorii politici, economici, sociali si culturali in desfasurarea proceselor istorice. Copiii vor descoperi lumea medievala si lumea moderna de la inceputuri si pana in prezent. Pe langa texte, in manual mai sunt si teme de autoevaluare, documente, izvoare istorice, harti, ilustratii, diagrame etc.