Leonardo diCaprio si Johnny Depp – favoriti la Premiile Oscar si Zmeura de Aur pentru cel mai bun si respectiv cel mai slab actor

leoCele mai bune filme, cei mai buni regizori, cei mai buni actori in roluri principale si secundare – nume importante de la Hollywood vor fi in prim-plan peste doar cateva zile, cand se va desfasura cea de-a 88-a editie a Premiilor Academiei Americane de Film (cunoscute drept Premiile Oscar). Cu o zi inainte de marele eveniment de la Dolby Theatre din Hollywood, California, industria americana de film va ilustra si opusul Oscarurilor: cele mai slabe filme si actorii care au jucat cel mai putin convingator vor primi nedoritele premii Zmeura de Aur (trofee care valoreaza doar cativa dolari).

Care sunt favoritii pentru cele doua categorii de premii? Indicii foarte bune despre rezultatele asteptate pot fi obtinute urmarind cotele de la casele de pariuri. Cei de la Unibet (operator de top la nivel international, prezent si in Romania) propun cotatii extrem de interesante, tinand cont de numele mari din industria cinematografica ce se afla pe pozitii de frunte in randul favoritilor.

Primul Oscar pentru Leonardo diCaprio?

Filmul The Revenant (Legenda lui Hugh Glass), recent lansat si in Romania, are toate sansele sa-i aduca lui Leonardo diCaprio primul premiu Oscar, conform Unibet, care il considera „mega-favorit” pentru premiul de Cel mai bun actor, cu o cota de 1,02. Pozitia sa este atat de puternica, incat in cazul unei surprize, alti actori ar putea aduce castiguri foarte mari celor care ar risca sa parieze pe acestia: Eddie Radmayne – cota 18,00, Michael Fassbender – cota 21,00, Bryan Cranston – cota 51,00, Matt Damon – cota 81,00.

Cel mai bun film, cel mai slab film

La Zmeura de Aur, se poate spune ca vorbim de o competitie foarte stransa la toate categoriile (nu exista favoriti atat de puternici precum la Oscar-uri). Pe unibet.ro, Pixels este cotat cu 1,72, Fifty Shades of Grey cu 2,50, Fantastic Four cu 3,00, Jupiter Ascending cu 5,00, Paul Blart: Mall Cop 2 cu 6,50. Cu totul altfel stau lucrurile la Premiile Oscar, unde diferenta de cote intre filme este imensa. Cei care pariaza pe The Revenant au sansa de a castiga 1,45 x suma plasata. Pe locurile urmatoare se remarca Spotlight – cota 3,25 si The Big Short – cota 6,00. Apoi, cotele urca fulminant: Mad Max, Fury Road – cota 101,00 si se ajunge pana la Brooklyn – cota 251,00.

Altfel spus, cei care pariaza pe o foarte mare surpriza la Oscaruri pot castiga sume foarte mari, chiar si pentru pariuri de cativa lei. De ce aceasta mare diferenta de cote intre nominalizatii la Oscar? In primul rand pentru ca cei ce voteaza in marea competitie sunt considerati a fi destul de conservatori, iar optiunile lor sunt in general destul de previzibile, intuite in mare parte de catre pasionatii de cinematografie care urmaresc atent situatia. Mereu apar insa si situatii mai putin asteptate, astfel ca nimic nu este sigur – la fel ca in orice competitie.

Zmeura de Aur pentru Johnny Depp sau Adam Sandler

La polul opus, cel mai slab actor, care va primi Zmeura de Aur, este in viziunea Unibet chiar Adam Sandler, unul dintre cele mai apreciate nume de la Hollywood, cunoscut ca un foarte bun actor de comedie. Adam Sandler „concureaza” impotriva unui alt mare nume din industria cinematografica – Johnny Depp. Primul are cota de 2,25 pentru prestatia din doua filme (The Cobbler si Pixels), iar al doilea are cota de 2,50 pentru evolutia din filmul Mortdecai.

Johnny Depp, pe urmele actritei Sandra Bullock?

Daca ar castiga premiul pentru Zmeura de Aur in 2016, Johnny Depp ar fi, la fel ca actrita Sandra Bullock, in categoria actorilor care au castigat de-a lungul carierei atat la Oscar, cat si la nedoritele Razzie Awards (Zmeura de Aur). In acest an, premiul pentru cea mai slaba actrita in rol secundar ar putea ajunge la Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey) – cota 1,65, Mila Kunis – cota 3,00, Katherine Heigl – cota 3,75, Jennifer Lopez – cota 5,00 sau Gwyneth Paltrow – cota 7,50.

In 2016, evenimentul Razzie Awards (Zmeura de Aur) ajunge la a 36-a editie, spre deosebire de Premiile Oscar, ce vor bifa editia cu numarul 88. Ambele ceremonii sunt asteptate cu mare interes de catre intreaga industrie cinematografica, dar si de catre pasionatii de film din intreaga lume. La ceremonia de decernare a Premiilor Academiei Americane de Film, fiecare moment pe covorul rosu, dar si pe scena si chiar in sala, va fi analizat cu maxima atentie.

„Se intampla ca sportul sa fie uneori in plan secund, iar alte evenimente sa atraga masiv atentia publicului. Este cazul in acest week-end, cand europenii nu vor dormi pentru a putea urmari in direct marele eveniment din California. In functie de mai multe elemente, printre care numarul de pariuri plasate, cotele se pot modifica semnificativ pana in ultimul moment. Romanii care doresc sa parieze pe favoritii de la Premiile Oscar sau, de ce nu, de la Zmeura de Aur, o pot face online in mod 100% legal, pe unibet.ro, website licentiat de Oficiul National pentru Jocuri de Noroc”, subliniaza reprezentantii agentiei de pariuri sportive Unibet.

Lista completa a favoritilor pentru Premiile Oscar poate fi accesata la adresa https://www.unibet.ro/betting/sports-beta#event/1002898717 , in timp ce lista cotelor pentru Zmeura de Aur poate fi consultata aici: https://www.unibet.ro/betting/sports-beta#event/1003053895 .