Cum sa alegi o camera auto care sa iti fie de ajutor in trafic

In Romania, camerele auto au devenit tot mai populare, asa cum se intampla de fapt in multe alte tari. Acestea au un rol clar functional, caci pot fi de mare ajutor in anumite situatii. Spre exemplu, daca soferul are experiente neplacute, poate folosi filmarile drept dovezi in apararea sa. Daca exista accidente, loviri de persoane sau daca se inregistreaza pagube asupra masinii, camera auto isi va dovedi utilitatea. Mai mult decat atat, filmarile pot sa te scape si de eventuale amenzi, daca politistii te acuza pe nedrept de incalcarea legislatiei rutiere.

Pentru a cumpara o camera auto de calitate, dar in acelasi timp cat mai ieftina, indicat este sa cauti online resurse utile care sa te ajute sa faci alegerea corecta. Indiferent daca vei comanda pe internet sau daca vei cumpara camera auto dintr-un magazin fizic (electroIT, hipermarket sau cu specific auto), informatiile le culegi cel mai simplu online.

Vei afla astfel ca foarte importanta este calitatea filmarii, iar recenziile postate pe diverse website-uri de alti utilizatori reali sunt bine de luat in calcul. Camera auto trebuie sa fie capabila sa filmeze in diverse situatii, ideal este sa fie una cu rezolutie FullHD si cu unghi de vizualizare larg, de cel putin 130 de grade (pentru a surprinde si incidente ce se desfasoara in lateral si nu neaparat in fata masinii). Util ar fi si modul de filmare nightvision, daca masina este condusa adesea si dupa lasarea intunericului.

Nu trebuie sa uiti ca vei instala camera pe parbriz, direct in soare. In plus, aceasta ar putea experimenta schimbari mari de temperatura de-a lungul timpului. Asadar, mare atentie la calitatea materialelor, pentru rezistenta pe termen lung.

Pe internet gasesti si prezentari ale celor mai bune camere auto, recomandate de redactorii unor website-uri de shopping precum Besty.ro. Aici poti citi despre senzorul G, filtrul de polarizare, pornirea automata a camerei, inregistrarea in ciclu pe cardurile de memorie, tehnologiile HDR – High Dynamic Range si WDR – Wide Dynamic Range. Ce reprezinta fiecare si la ce ajuta se poate citi pe website-ul mai sus mentionat. Cu informatiile „la purtator”, mult mai usor vei naviga online prin gama larga de camere auto disponibila in magazine. Si pentru ca se apropie Black Friday, ideal este ca aceasta „cercetare” sa fie facuta cat mai rapid.