Râmnicu Vâlcea ar putea avea cel mai mare after-school din Oltenia

În locația fostului liceu Oltchim din Râmnicu Vâlcea, desființat din 2018, ar putea fi amenajat cel mai mare proiect de tip after-school finanțat de la bugetul local, din oltenia. Propunerea de parteneriat public privat, făcută de viceprimarul liberal Virgil Pirvulescu, între Primăria Râmnicu Vâlcea și Fundația Soul to Soul, a fost depusă la registratura Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea vineri, 15 Iulie, urmând ca ea să parcurgă circuitul legal pentru a fi pusă pe ordinea de zi a Consiliului Local și votată.

Vâlcenii au achiesat rapid la această propunere, deoarece municipiul Râmnicu Vâlcea se confruntă cu o criză majoră a locurilor în creșe, grădinițe dar și de programe after-school. Nu mai puțin de 2000 de semnături au fost strânse și depuse odată cu Referatul de Oportunitate, pentru susținerea acestui proiect. Iată ce spune viceprimarul liberal de această inițiativă pe pagina lui de Facebook: «Pentru ca dvs. să analizați în cunoștință de cauză ce implică acest demers, vă detaliem mai jos, câteva din condițiile în care ne dorim să funcționeze acest after school!

1. Locatie – clădire fostul liceu Oltchim, cu toate dotările existente! (cazare, cantină, săli de clasă, sală de sport)

2. Program funcționare : – Luni – Vineri, interval orar 11-18

3. Finanțarea costurilor : – Primăria Rm. Vâlcea 80%

– Părinții elevilor 20%

4. Transportul elevilor de la școală la after school – prin intermediul microbuzelor puse la dispoziție de către Primăria Rm. Vâlcea

5. Supravegherea elevilor va fi efectuată de către cadre didactice ce vor dori să se implice în acest proiect, împreună cu personal auxiliar necesar și care, pentru activitatea desfășurată, vor fi remunerate!

6. Toate spațiile și zona de incintă ale campusului vor fi monitorizate video, astfel încât părinții să aibă acces permanent asupra modului cum iși desfășoară copiii activitatea in interiorul after school-ului!

7. Elevii ce urmează să fie înscriși la acest after school, vor servi masa de prânz în incintă, se vor putea odihni și vor fi asistați la efectuarea temelor de către cadrele didactice! »

Deseori orgoliile politice dăunează grav unor astfel de inițiative, bune pentru oameni și pentru comunități, așa că s-a demarat și o petiție online pentru ca vâlcenii să își poată exprima liber susținerea pentru proiect. Iată ce spune textul petiției: Pentru înființarea acestui after-school, este necesară demonstrarea oportunității investiției publice, motiv pentru care este nevoie de cât mai mulți vâlceni să semneze și să distribuie această petiție de susținere a proiectului, că să ajungă în dezbatere pe Ordinea de Zi a Consiliului Local. Colegii noștri strâng semnături, alături de voluntari din societatea civilă, pentru susținerea inițiativei.

Vă invitam să susțineți și dumneavoastră această acțiune, prin:

semnarea acestei petiții online: https://cutt.ly/saptamana

distribuirea ei pe Facebook

trimiterea ei pe Whatsapp rudelor și prietenilor din Râmnicu Vâlcea

Daca sunteți părinte, bunic sau aveți prieteni cu copii mici, înțelegeți cât de necesară este o astfel de investiție locală. Ne bazăm pe implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră, iar astfel colegii noștri consilieri locali vor avea toate argumentele în favoarea votului „PENTRU” al acestei Hotărâri de Consiliu Local.