De ce generatoarele pe gaz sunt cele mai potrivite pentru alimentarea constanta cu electricitate

Sunt cazuri in care este necesara instalarea unui generator electric de mare putere, dar in acelasi timp functionarea acestuia trebuie sa presupuna costuri scazute din punct de vedere al consumului.

Este vorba despre acele cladiri de dimensiuni mari care au consumuri ridicate de electricitate, dar reteaua electrica instalata in zona nu face fata.

Imagineaza-ti situatia in care esti un investitor care doreste sa deschida o fabrica de productie undeva la marginea orasului, dar dupa finalizarea lucrarii, constati ca utilajele instalate in cadrul unitatii, nu pot functiona corect deoarece reteaua electrica din zona este subdimensionata.

O interventie din partea furnizorului de electricitate, necesara pentru a moderniza reteaua electrica existenta in zona, poate fi costisitoare si de lunga durata.

In acest caz, singura solutie este instalarea unui generator electric de putere mare, cat mai fiabil si mai economic.

Solutia optima poate fi instalarea de generatoare pe gaz, deoarece acest tip ge grupuri electrogene sunt cele mai economice din clasa lor.

In cazul in care nu exista in zona o infrastructura care sa permita alimentarea cu gaz natural, furnizorii de GPL vor fi dispusi sa instaleze in curtea unitatii fabricii, rezervoare de gaz petrolier lichefiat, pentru ca apoi sa le alimenteze constant, lucru necesar pentru functionarea neintrerupta a unuia sau mai multor generatoare gaz.

Mai departe vom analiza de ce generatoarele pe gaz sunt cele mai potrivite pentru alimentarea permanenta cu electricitate a cladirilor sau halelor industriale:

Pretul scazut de generare a electricitatii

Chiar daca vor consuma mai multi litri de gaz decat cele diesel, aceste generatoare curent pe gaz, vor beneficia de pretul de doua ori mai mic al gazului, raportat la cel al motorinei.

Astfel costul electricitatii generate va fi mai mic, iar in cazul in care generatoarele sunt legate la reteaua de gaz natural, pot fi negociate tarife si mai avantajoase cu furnizorul din zona.

Costurile scazute de intretinere

In cazul generatoarelor diesel, motoarele au nevoie de mult mai multe ore de mentenanta, ceea ce presupune costuri mai mari, deoarece arderea motorinei degaja un tip de funingine, care afecteaza anumite componente, cum ar fi Turbina si sistemul EGR de recirculare al gazelor de esapament.

Generatoarele pe gaz nu sunt pretentioase la calitatea gazului si nici nu au costuri de intretinere mari, acestea putand functiona durate mari de timp fara oprire.

Poluarea cu noxe si poluarea fonica

Arderea gazului este mult mai curata decat arderea benzinei sau a motorinei, noxele rezultate fiind destul de scazute.

In cazul in care generatorul pe gaz este amplasat in imediata apropiere a cladirii, nu va exista pericolul intoxicarii cu fum a personalului.

Zgomotul pe care un generator pe gaz il emite in timpul functionarii, este mult mai mic decat cel al unui generator diesel, iar in acest caz poluarea fonica va fi implicit mult mai mica.

In cazul in care aveti in vedere achizitionarea unui astfel de generator pe gaz, este necesar sa aveti in vedere o oferta completa.

In mod sigur veti avea nevoie de o gama de servicii calificate complete, care sa includa: proiectarea, executia, testarea, instalarea si mentenanta necesara pentru aceste grupuri electrogene.