Anvelope all season sau de sezon

Anvelopele all season au devenit populare odata cu modernizarea tehnologiile de fabricare, cand performanta lor a devenit mai ridicata. Comparand cu primul prototip all season, Tiempo, a celor de la Goodyear, modelele de all season din prezent ofera o performanta mult mai ridicata si o siguranta necesara pentru condus pe toate drumurile. Trebuie sa tineti cont insa ca un set de cauciucuri pentru toate anotimpurile nu va oferi niciodata aceeasi aderenta precum un set de anvelope construite special pentru un sezon.

Diferenta resimtita va fi pe mai multe planuri, atat pe partea de performanta cat si pe partea de durata de viata. Chiar daca multi soferi considera ca vor face o economie ruland cu acelasi set de anvelope pe toata durata anului, realitatea obiectiva este insa alta.

    1. Dezvantaje folosire anvelope all season

  • distanta de franare si accelerare crescute

Pneurile all season sunt construite pentru a oferi o performanta acceptabila atat in sezonul cald cat si in sezonul rece, prin urmare, nu pot sa exceleze major in niciunu din cazuri. Distanta de franare si accelerare vor fi considerabil mai ridicate, prin urmare, daca aveti un stil de condus sportiv si sunteti interesati exclusiv de partea de performante, un set de cauciucuri all season nu este alegerea potrivita pentru ce aveti nevoie

  • durata de viata mai scazuta

Siliciu este un compus prezent la anvelopele de iarna, pentru a le permite sa ramana moi chiar si la temperaturi foarte scazute. Prezenta acestui compus la pneurile all season insa, le face sa fie in continuare moi si pe perioada verii, cand vor avea parte de o uzura mult mai ridicata. Prin urmare, daca parcurgeti un nr ridicat de km pe perioada verii, veti avea surpriza sa constatati ca anvelopele nu vor avea o inaltime necesare pentru a parcurge iarna cu ele.

Prin urmare, acestea sunt dezavantajele in achizitia unor cauciucuri de iarna in comparatie cu achizitia de anvelope vara sau iarna, pentru a fi rula in siguranta in sezonul in care va aflati. Daca nu parcurgeti un nr ridicat de km anual, nu o sa simtit puternic dezavantajele folosirii unor pneuri de vara. Diferenta se simte in special in timpul iernii, in cazul unei zapezi intense, cand aveti nevoie de o inaltime mare a anvelopei.

Prin urmare, exista o serie de avantaje si dezavantaje in alegerea unui set de anvelope auto pentru toate anotimpurile in comparatie cu un set de sezon. Alegeti intelept si optati mereu pentru anvelope de la producatori renumiti, nu va axati doar pe anvelope ieftine.