Strategii de shopping online

Daca iti place sa faci cumparaturi de produse de imbracaminte si incaltaminte, trebuie sa stii ca la mall nu exista o varietate atat de mare pe cat exista pe internet… Magazinele online luate impreuna pot fi considerate un mall imens, infinit. La fel ca intr-un centru comercial, „pasesti” dintr-un magazin in altul imediat, doar ca se elimina drumul pana la mall si drumul inapoi spre casa, cu sacosele de cumparaturi.

Faci totul de acasa sau de oriunde ai fi, chiar si la serviciu, in pauza eventual. Cumparaturile vin la adresa dorita de tine, prin curier, de obicei a doua zi lucratoare fata de cea in care ai introdus comanda. Si inca o parte buna la shoppingul online de produse din categoria fashion: cabina de proba este la tine acasa. Ceea ce nu iti place, poti returna, in conditiile legale, foarte usor si prietenos.

Fie ca vrei sa cumperi rochii de seara lungi ieftine, pantaloni sau chiar lenjerie intima, magazinele online iti pot fi prietene bune. Pentru ca exista atat de mare varietate pe internet, trebuie sa-ti faci si o strategie buna de shopping, pentru a nu iti irosi timpul. Eficienta tine si de banii cheltuiti, deci evident ca vrei sa cumperi produse cu un bun raport calitate – pret. Rochii de Seara poti gasi atat ieftine, cat si scumpe. Ceea ce este ideal este sa cumperi la preturi promotionale rochii de seara care in mod normal valoreaza destul de mult.

Incepe prin a face o lista de website-uri care iti plac si in care ai incredere. Selecteaza magazine online mai mari, recomandate pe alte website-uri de stiri, bloguri etc. Poti alege si e-shop-uri mai mici, antreprenoriale, atat timp cat te asiguri ca au produse de foarte buna calitate. Poti introduce aceste website-uri la favorite in browser, pentru a le vizita in mod regulat. Aboneaza-te si la serviciile de newsletter, pentru a primi oferte si promotii dedicate. Cand exista o perioada promotionala, profita de ocazie pentru a cumpara diverse articole fashion, mai ales cele de final de sezon, in cazul carora preturile ating nivelul minim.

Daca doresti, incearca sa platesti cu cardul pe internet, pentru a scapa de numerar. Platile trebuie neaparat sa fie efectuate printr-un procesator de plati, in sistem securizat. Alege doar magazine cu care poti comunica si telefonic, in caz de orice probleme. Verifica mereu informatiile cu privire la livrare si la retur, pentru a stii exact politica respectivului comerciant si pentru a-ti calcula foarte usor costurile eventuale, dincolo de cele ale produselor.

Pentru a nu face cumparaturi in exces, iti poti seta o limita lunara – valabil si in cazul cumparaturilor din magazine online. De asemenea, cele mai multe carduri bancare au posibilitatea de a avea o limita de cheltuieli pe zi pe care o poti seta chiar tu, de pe internet banking sau prin alte mijloace.