Tipurile de încălțăminte de protecție

Pentru a lucra în condiții depline de siguranță, echiparea corespunzătoare este esențială. Purtarea de echipamente de protectie adecvate activității prestate joacă un rol important în reducerea riscurilor de accidentare a lucrătorilor. Încălțămintea de protecție poate beneficia de diverse elemente care protejează piciorul împotriva unei varietăți de riscuri.

În funcție de aplicația unde va fi folosită, încălțămintea de protecție poate însemna atât saboți, cât și bocanci de protecție sau cizme rezistente la extreme de temperatură. Majoritatea tipurilor de incaltaminte de protectie pot dispune de bombeu metalic și lamelă antiperforație din metal sau material compozit, fețe impermeabile, și talpă rezistentă la acizi și hidrocarburi.

Saboții sunt un echipament de protecție folosiți preponderent în industria alimentară, medicală sau în spitale. Confortabili și ușori, saboții pot beneficia de bombeu de protecție pentru un plus de siguranță la impact.

Sandalele de protecție, oferă utilizatorului atât siguranță, cât și confort pe timp de vară, atunci când o pereche de bocanci de protecție ar putea deveni incomozi. Bombeul și lamela antiperforație pot oferi o bună protecție la impact sau obiectele ascuțite ce ar putea penetra talpa. În funcție de mediul de lucru, se poate alege o pereche de sandale cu talpă rezistentă la abraziune, alunecare sau contactul cu hidrocarburi sau acizi.

Pantofii și bocancii de protecție sunt recomandați pentru o protecție extinsă a piciorului: fețele impermeabile și celelate elemente de protecție sunt gândite pentru o rezistență crescută la solicitări fizice. Pentru sezonul rece, termoizolația îmblănită este cea mai bună alegere, alături de fețele impermeabile din piele. O pereche premium de bocanci de protectie poate beneficia în plus de branțuri antistatice cu profil anatomic, ideale pentru a crește confortul în perioadele lungi de stat în picioare. Bocancii de protecție pentru turnarea asfaltului oferă o protecție excelentă la căldura de contact datorită tălpii rezistente, cu profil plat.

Nu în ultimul rând, cizmele de protecție pot fi utile pentru o varietate de activități. Fie că vorbim de munca ușoară în grădină, piscicultură, sau ramuri diferite ale industriei, cizmele impermeabile pot oferi un plus de siguranță la lucru. Bineînțeles, și acestea pot dispune de elemente precum bombeul de protecție, lamela impermeabilă, sau talpa rezistentă la hidrocarburi.