Metode de petrecere a timpului liber online

Cu toții cunoaștem o metodă de a ne petrece timpul liber online, iar, în ziua de azi, chiar și bunicii noștri au ajuns să ne recite cu entuziasm știrile de pe Google. Care sunt, totuși, cele mai populare metode de petrecere ale timpului liber online?

  1. Rețele de socializare

Deja aproape că nu există nimeni care să nu aibă un profil măcar pe o rețea de socializare. Facebook, Instagram sau Snapchat – poveștile despre cum au fost formate aceste rețele de socializare sunt dovada clară că noi oamenii, din Asia până în America Latină, iubim să socializăm. Online sau offline! Nu este de mirare, prin urmare, că aceste rețele sunt atât de apreciate. Mai mult, nu numai tinerii, părinții și bunicii au ajuns să iubească aceste rețele de socializare, ci, în ziua de azi, aproape orice afacere are o pagină pe Facebook sau Instagram și au apărut chiar șî pagini dedicate animalelor noastre de companie!

2. Jocuri online

Există nenumărate jocuri online – multe din acestea gratis, jucate împreună cu alți gameri împătimiți. League of Legends, Brawlhalla sau Forsaken World sunt căteva opțiuni binecunoscute. In această categorie intră și serviciile de jocuri de noroc online precum netbet.ro, diverse pariuri sportive și alte site-uri similare ce atrag atenția tinerilor. Și, bineînțeles, cu toții cunoaștem jocurile simple șî repetitive, dar atât de relaxante după o zi lungă de lucru precum Candy Crush.

3. Servicii video

Filme, clipuri muzicale, seriale, recenzii, bloguri online și orice altceva îți poate trece prin minte – de toate se găsesc pe internet. De la site-uri precum YouTube la servicii de streaming de filme și seriale mai mult sau mai puțin legale – ne place să ne uităm la video-uri pe internet. Iar unii dintre noi au luat aminte la această tendință și au creat Netflix, care a ajuns atât de popular în toată lumea și a pornit de la o idee atât de simplă – descoperirea unei metode de a oferi în mod legal și relativ economic un serviciu care răspunde unui trend atât de puternic în utilizarea Internetului.

4. Servicii audio

Posturi de radio online, Pandora, Grooveshark sau Spotify – mediul online a fost încă de la început apreciat pentru posibilitatea de a avea acces la un număr incredibil de artiști și melodii din întreaga lume. De asemenea, odată cu apariția Internetului a devenit mult mai ușor ca artiștii în devenire sau cei deja cunoscuți să își promoveze muzica în întreaga lume. Și nu putem să nu fim uimiți de puterea de conectare a mediului online atunci când noi, în apartamentul nostru din București sau de la Timișoara, ascultăm muzică tibetană.

5. Știri

Accesul la informație a devenit mai ușor ca oricând odată cu apariția Internetului. Ești la câteva click-uri distanță de ziare locale sau internaționale, din întreaga lume. Vrei să te pui la curent cu știrile de ultimă oră din orașul tău sau dintr-un sătuc oarecare din Brazilia? Acum, mulțumită Internetului, poți face acest lucru. Ca să nu mai vorbim de forumuri și viteza de propagare a informației – acum un pahar spart în New York chiar se poate auzi până la Moscova.

6. Educație

Acum avem opțiunea de a studia online, iar accesul la diverse materiale educaționale este mai liber ca oricând. Indiferent că este vorba de psihologie, coaching, croitorie, design, o limbă străină sau un curs de informatică – acum putem studia aproape orice online. De multe ori, chiar gratis! Iar, de multe ori, ne putem alege chiar și cu o diplomă recunoscută internațional, acceptată de angajatori de top, precum cele de la freeCodeCamp. Ca să nu mai menționăm că multe universități de top, precum Harvard, oferă cursuri online.

Acestea sunt doar câteva dintre metodele noastre preferate de a ne petrece timpul liber online. Cum îți petreci tu timpul liber online?