De unde sa cumperi viitorul televizor – online sau offline

Cand decizi ca este momentul pentru a-ti cumpara un televizor nou, ai la dispozitie doua canale de unde sa faci achizitia: mediul offline (magazine clasice – magazine electroIT si hipermarketuri) si mediul online (e-commerce). In unele cazuri, exista chiar branduri care au atat magazine fizice, cat si magazine pe internet.

Avantaje exista in ambele variante. In primul rand, in magazinele online ai varietate mai mare, poti compara usor caracteristicile produselor si poti chiar sa citesti recenzii postate de alti clienti. Procesul de achizitie este simplu si rapid, nu-ti faci griji nici legat de transport – televizorul va sosi la tine acasa prin curier, cel mai probabil in 1-2 zile (sau chiar in aceeasi zi, daca locuiesti in Bucuresti si daca optezi pentru un serviciu de livrare ultra-rapida, in cateva ore).

Singurul dezavantaj in comertul electronic este legat de posibilitatea de testare reala a produselor. Sigur ca poti testa televizorul acasa si il poti returna daca nu te satisface complet, insa procesul de retur nu este tocmai comod si cel mai probabil vrei „sa mergi la sigur”, sa alegi bine inca de la inceput. Offline-ul te ajuta la acest capitol: mergi intr-un magazin clasic si poti vedea ce televizor are cea mai placuta imagine si ce design ti se pare cel mai potrivit.

Pentru a avea totusi un pret minim, cel mai bine este sa te intorci pe internet dupa vizita in offline si sa faci comanda tot intr-un magazin online – unul care sa ofere televizoare cat mai ieftine, dar care sa iti garanteze calitate si in privinta serviciilor. Altfel spus, un magazin de incredere, nu unul oarecare, ce se remarca exclusiv prin pretul minim intr-un anumit moment.

Asadar, poti imbina online-ul si offline-ul intr-un mod care sa te avantajeze deplin. Nu exista o regula perfecta, uneori se poate sa gasesti un pret senzational in offline, daca este o mega-promotie sau o lichidare de stoc. Totusi, de obicei pe internet ai parte de cele mai bune oferte, de preturi minime pana si la televizare cu ecran curbat, televizoare 3D, televizoare 4K etc. Merita atentie si la serviciile de extra-garantie propuse de unele magazine: fata de garantia standard de 2-3 ani, primesti 1-2 ani in plus fara griji, contra unei mici taxe, in functie de valoarea produsului cumparat.