Noile tendințe de motivare a angajaților: asigurarea medicală privată

Asigurarea de sănătate acoperă o gamă variată de servicii medicale, valabilă atât pentru consultații, cât și pentru tratamente în caz de diagnosticare pozitivă. În egală măsură, aceasta îi oferă asiguratului posibilitatea de a alege un spital privat și medici calificați, alături de cele mai bune opțiuni pentru second medical opinion. Aceste beneficii, completate de acoperirea financiară pentru servicii medicale private costisitoare și de eficiența în diagnosticare și tratament, fac din asigurarea medicală privată un subiect important în discuțiile dintre angajați și angajatori.

Unul dintre criteriile cele mai importante în atragerea candidaților calificați, dar și în retenția la locul de muncă a angajaților valoroși este asigurarea de sănătate. Întrucât viața profesională și cea familială acoperă cea mai mare parte a atenției și a câștigului unui angajat, costurile medicale suportate de un pachet de beneficii generos poate reprezenta atât un confort mental, cât și un avantaj pentru ambele părți.

Tot mai multe companii înțeleg importanța rolului unei asigurării de sănătate în performanța profesională, motiv pentru care aleg să ofere un pachet de beneficii substanțial, care să integreze cea mai bună opțiune valabilă pe piață și să acopere nevoile medicale ale angajaților. De cealaltă parte, angajatul asigurat devine loial și mai eficient la locul de muncă. Cu alte cuvinte, asigurarea de sănătate contribuie la crearea unei culturi organizaționale orientate către angajat, ceea ce face ca performanțele și productivitatea generală să fie influențate pozitiv. Alături de acestea, alte beneficii ale unei asigurări medicale sunt:

  1. Reducerea absenteismului

Un angajat sănătos lipsește mai puțin și este mai productiv datorită confortului mental dat de certitudinea unei asigurări de sănătate pe care o poate accesa în caz de nevoie. Mai mult decât atât, întrucât polița asigură controalele de rutină, acesta beneficiază de analize și tratamente periodice, care îi permit prevenirea bolilor care ar necesita concediu medical sau tratamente îndelungate.

  1. Un instrument de recrutare

Candidații valoroși sunt adesea o provocare datorită numeroaselor opțiuni de angajare care li se oferă din partea concurenței. Datorită costurilor mari ale serviciilor medicale prestate la standarde înalte, o asigurare medicală privată care să acopere nevoile și cerințele lor reprezintă avantajul care înclină balanța în favoarea companiei.

  1. Deductibilitate financiară

Avantajele unei asigurări de sănătate sunt considerabile atât pentru compania care pune la dispoziție acest beneficiu, cât și pentru angajat. Deductibilitatea financiară este un factor extrem de important, cu precădere datorită economiei și costurilor tratamentelor în spitale private. Un exemplu în acest sens este asigurarea MediHelp International. Planurile pentru companii sunt deductibile până la 400 euro / an, atât pentru angajator, cât și pentru angajat. Datorită experienței în domeniul asigurărilor medicale, MediHelp International poate furniza planul de sănătate potrivit, pe baza cerințelor și bugetului companiei, aplicându-se, în egală măsură, reducerile în funcție de numărul angajaților.

Există numeroase opțiuni de asigurare medicală disponibile pe piață, ceea ce face ca alegerea celei mai potrivite să fie o responsabilitate semnificativă pentru manageri, care să necesite cercetări intense. Alegere poate fi dificilă în special dacă trebuie să acopere un număr mare de angajați sau dacă este pentru prima dată când compania dorește să integreze acest beneficiu în pachetul de compensații. De aceea, atât compania, cât și angajatul trebuie să dețină câteva răspunsuri importante înainte de a face o alegere:

  1. Care sunt termenii și condițiile generale pentru accesarea poliței?

  2. Costul asigurării este echitabil pentru serviciile acoperite?

  3. Există reduceri pe care compania sau beneficiarul le poate primi?

  4. Cum se folosește asigurarea de sănătate?

  5. Există posibilitatea de a o personaliza în funcție de nevoile specifice ale angajaților?

  6. Care sunt toate serviciile medicale pe care le acoperă fiecare plan dedicat companiei?

  7. Care sunt spitalele și medicii la care asiguratul are acces?

  8. Care sunt avantajele pe care le oferă o asigurare de sănătate față de un abonament medical?

Aceste 8 întrebări reprezintă primii pași în discuția cu un asigurator, menite să schițeze atât impactul asupra echipelor, cât și relația pe care acestea o vor avea în raport cu angajatorul. Un angajat care beneficiază de o asigurare medicală și pe care o poate folosi nu doar la nivel național, dar și internațional va performa peste standardele promise. De aceea, asigurarea Medihelp International a fost creată special pentru a putea fi personalizată în funcție de cerințele angajatorului și de expectanțele angajaților.

În concluzie, o asigurare medicală reprezintă o investiție pe termen lung atât pentru companie, cât și pentru angajat, care sprijină o cultură organizațională favorabilă și stabilitatea economică.