Tratament pentru hemoroizi la Proctoline

Similari venelor varicoase, hemoroizii sunt vene umflate in anus si in partea de jos a rectului. Hemoroizii au un numar de cauze, desi, in mare parte, nu se stie de unde a pornit aparitia lor. Pot fi hemoroizi interni si externi. Cei interni sunt localizati in rect, iar cei externi se dezvolta sub pielea din jurul anusului.

Hemoroizii sunt ceva foarte comun. Aproximativ unul din trei adulti au probleme cu hemoroizii macar odata in viata. Uneori acestia nu prezinta niciun simptom. Insa, uneori disconfortul este mare, cauzand dureri, arsuri si sangerari. Ocazional, un cheag se va forma in hemoroid (tromboza hemoroidala).

Aceasta este o complicatie a aparitiei hemoroizilor. Se va manifesta prin aparitia unei excrescente de marimea unui bob de fasole in jurul anusului. Este ceva destul de dureros si poate sa apara in urma unui scaun mai dificil sau al sederii indelungate la toaleta.

Din fericire, exista Proctoline care este o clinica hemoroizi si nu numai, cu o experienta de peste 25 de ani in tratarea acestor probleme. Avand puncte de lucru in orase precum Bucuresti, Iasi, Constanta, Craiova, Brasov, Sibiu si multe altele, Proctoline ofera pacientilor eficienta garantata si cele mai moderne aparate de diagnosticare si tratare a problemelor ce tin de acest domeniu. Clinica ofera o rama larga de interventii pentru tratament hemoroizi.

Astfel avem:

1. Pentru hemoroizii de gradul I se face tratament prin ligaturare cu benzi elastice, cunoscute si ca RBL. Prin acest tratament se limiteaza fluxul sanguin si datorita inelului de cauciuc plasat de medic la baza hemoroidului, acesta va disparea in mod natural.

2. Pentru tratare hemoroizi de gradul II, care sunt deja mult mai suparatori ca primii, se va efectua tot o ligaturare si se recomanda si un stil de viata mai sanatos. Trebuie sa se consume alimente bogate in fibre si se va evita alcoolul, fumatul sau mancarurile picante.

3. Tratamentul pentru hemoroizi de gardul III, care reprezinta un stadiu avansat al bolii, se va folosi ligaturarea la un interval de 2-3 saptamani. Nu trebuie sa ignori acesta problema, deoarece exista riscul aparitiei prolapsului anal.

4. Tratamentul pentru hemoroizi de gradul IV implica efectuarea unui rectosigmoidoscopii. De ce? In timp, acest tip de hemoroizi pot duce la complicatii precum polipii pe colon. Se poate aplica tratament non invaziv, insa trebuie mers imediat la medic.

Acestea sunt cateva tipuri de tratamente oferite de Proctoline. Programarile se fac online sau direct la cabinet. Pentru a se evita insa asemenea situatii neplacute trebuie sa respecti anumite reguli.

Trebuie sa adaugi multe fibre in dieta si poate chiar anumite suplimente alimentare ce te pot ajuta in acest sens. De asemenea, trebuie sa consumi foarte multe lichide, astfel incat sa nu aiba loc constipatia. Consuma mult broccoli, fasole, fructe si legume proaspete. Nu le introduce brusc deoarece te poti balona. Incepe consumul gradual.

In plus, trebuie sa practici cat mai multe exercitii fizice, macar pentru 20-30 de minute pe zi, lucru ce poate stimula functionarea corecta a digestiei.

Apeleaza la bai caldute. Acestea pot reduce iritatia, arsurile si spasmele muschiului sfincterian. In orice caz, nu neglija aceasta problema. Apeleaza la specialistii de la Proctoline imediat ce ai simptome sau observi ceva in neregula.