Cum sa folosesti echipamentele de airsoft pentru joc fara incidente

Joc ce simuleaza un conflict militar real, airsoft-ul devine tot mai popular si in Romania. Cei ce au acest hobby formeaza deja comunitati in mediul online, asa cum este de exemplu airsoft constanta, prin Airsoft Club Constanta. Tot de pe internet se fac in general achizitiile de echipamente, caci jocul de airsoft necesita arme, munitie, ochelari de protectie si diverse alte accesorii utile pentru un joc cu adevarat placut, „ca la carte”.

Cei de la airsoft6, magazinul specialistilor in airsoft, ofera pe website informatii inclusiv despre normele de utilizare in siguranta a echipamentelor de airsoft. Astfel, aflam ca intotdeauna trebuie purtata protectie asupra ochilor, atat in timpul manipularii, practicarii tirului sportiv, cat si in timpul jocului propriu-zis. In calitate de jucator, trebuie sa te asiguri ca si celelalte persoane aflate in apropiere au asigurat acest mimim de protectie obligatoriu.

Replicile de airsoft seamana foarte mult cu armele reale, asadar este interzisa afisarea acestora in spatiul public. De asemenea, posesorii de arme airsoft trebuie sa stie ca nu trebuie niciodata sa dezansambleze replicile si sa incerce sa le modifice. Dincolo de pierderea garantiei si de posibilitatea de a afecta performantele produsului, exista un risc major de vatamare grava.

La fel ca la o arma autentica, o replica pentru airsoft este prevazuta cu dispozitiv de siguranta, care trebuie fixat in pozitia corespunzatoare atunci cand arma nu va fi folosita in joc. Mai mult, trebuie indepartat incarcatorul cu bile si chiar deconectata bateria. Alte recomandari pentru o utilizare sigura vizeaza utilizarea replicilor exclusiv in competitii organizate special, in locul special amenajate, evitarea tintirii catre animale sau chiar persoane fara echipamente de protectie si evitarea actiunii de a privi in interiorul tevii (replica se poate descarca accidental).

„Imbinand placutul cu utilul, Airsoft6 isi doreste sa ofere un suport stabil si fiabil pentru camarazii pasionati de airsoft de pretutindeni, prin asigurarea, atat a produselor de calitate la un pret cat mai accesibil cat si suport tehnic la cele mai inalte standarde”, se precizeaza pe website-ul celor de la airsoft6, „km 0” pentru toti cei pasionati de airsoft, precum si pentru cei care vor sa descopere acest joc. Mai trebuie mentionat ca Airsoft6 are un canal de YouTube unde specialistii magazinului online fac prezentari ale replicilor si ofera sfaturi pentru toti jucatorii, indiferent de nivelul la care acestia au ajuns.