Legatura dintre utilaje de constructii si deszapezire

Lucrarile de constructii se efectueaza cel mai bine in sezonul cald, atunci cand indiferent de vremea de afara (exceptand poate ploile abundente, fenomene pe termen scurt) totul va decurge repede si bine. Se pot inclusiv turna fundatii si se pot realiza alte operatiuni care au nevoie de uscare rapida, de anumite conditii meteo (de preferat, caci in acelasi timp, in anumite situatii, exista acum echipamente moderne care pot rezolva orice). Desigur ca si iarna poate fi activitate pe santiere si in alte locuri unde sunt necesare reparatii, reconsolidari etc., insa nu in orice momente se poate lucra in bune conditii, astfel ca activitatea firmelor de constructii este de obicei mai scazuta pe piata romaneasca in perioada lunilor de iarna, mai ales daca exista ninsori abundente.

Partea buna este ca unele utilaje de constructii care altfel probabil ar sta la adapost, asteptand lucrari, pot fi convertite astfel incat sa devina utile pentru servicii de deszapezire. Mai exact, avand montate lame, freze sau cupe, astfel de utilaje pot fi de real folos, devenind din utilaje de constructii, utilaje pentru deszapezire.

Iata si o oferta concreta a unei firme, Gama Admin Construct, care in mod curent ofera inchiriere utilaje constructii in conditii maxime de flexibilitate. Acum, in perioada de iarna, firma propune si servicii de dezapezire, mai exact inchiriere echipamente precum buldoexcavator dotat cu cupa, buldoexcavator dotat cu lama, miniincarcator dotat cu cupa, miniincarcator dotat cu lama, miniincarcator dotat cu freza. Preturile sunt in functie de orele de lucru, preturi prezentate pe website cu lux de amanunte.

„Utilajele sunt trimise la locatie cu minim 12 ore inainte de ora anuntata de incepere a ninsorilor. Interventia minima este de 3 ore. Pretul include transport si combustibil. Freza de zapada latime 50cm, 60cm cu manipulant 150 ron/ora, minim 3 ore. Include transport si combustibil. Deszapezire manuala 100 ron/ora/muncitor minim 3 ore. Include transport. La cerere se poate asigura si material antiderapant”, se precizeaza pe gama-admin.ro.

Pentru aceasta iarna, specialistii din meteorologie au anuntat vreme destul de blanda, temperaturi chiar sub cele normale pentru lunile decembrie, ianuarie si februarie. Totusi, reprezentantii ANM nu exclud deloc unele episoade cu vreme extreme, fenomene meteo intense precum viscol puternic si ninsori abundente. Experienta ultimilor ani ne arata ca, in caz de astfel de momente, trebuie intervenit rapid pentru deszapezire cu echipamente cat mai performante. Utilajele pentru deszapezire trebuie sa intervina de fapt in mod normal pe spatiile publice oricand se anunta ninsori, chiar si de intensitate mica sau medie, pentru a preveni situatii neplacute. In plus, cu cat se intervine mai prompt, este mai eficient in conditiile in care noi ninsori succesive pot aparea in intervalele de timp urmatoare. Este bine ca zapada sa fie indepartata rapid, pentru a se evita acumularea de mari cantitati mai dificil de inlaturat.