Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Sambata, 19 August
                   
 
 


» pasarela peste Herăstrău e gata

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… n-a interesat pe nimeni că pasarela peste lacul Herăstrău este gata și oamenii o pot folosi! Da – e gata. O lucrare ambițioasă, demnă de o Capitală măreață… sau o încropeală care salvează vieți, dar – așa prăpădită cum pare – ajută și bicicliștilor, și celor ce-mping cărucioare să traverseze lacul în zona podului CFR Băneasa.

» răzbunarea lu’ nea Nicu

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest. Io zic că nea Nicu-i mulțumit. Se uită-n jos… ăăă… în sus la noi și se distrează. Mamă, ce le-o mai trage capitaliștilor și azi. E vorba de aceia ce vin să viziteze Casa Poporului! Vai de curu lor. Kilometri prin soarele nimicitor, prin pustieșagul apăsător ce-nconjoară imensa clădire! Îi vezi, sleiți, istoviți, stacojii la față – cîrduri, perechi, găști, cu ghizi sau cu hărți, cu sticlele de apă golite (firește că nu e vreun loc pe aici să-și cumpere altele) – cum ocolesc zidul prost și urît, privind cu speranțe la intrările auto de pe colțuri… aici? pe aici s-o intra? Nu… mai e de mers juma’ de kilometru! Ba mai sînt și nenorociții care ajung – cine știe cum! – pe partea opusă, cea din 13 Septembrie… Și nea Nicu… vă zic io! Se distrează, acolo unde e! Ohohoo! Așa-s toate, cu dus și-ntors. Noi ne simțim bine în parcul Izvor, transformînd mausoleul urban în loc de veselie – dar purceaua-i în continuare moartă-n coteț. Și ce mai coteț! – al Poporului.

» Festivalul Inghetatei Artizanale 2017

Festivalului Înghetatei Artizanale va avea loc în zilele de vineri 25, sâmbătă 26 şi duminică 27 august, la Roaba de Cultura din Parcul Herastrau, în zona Restaurantului Pescăruş din Bucureşti. Scopul Festivalului este promovarea consumului de inghetata preparată din ingrediente naturale dar şi prezentarea celor mai cunoscuţi şi gustoşi gelatieri existenţi pe piaţa de profil. Startul distracţiei se va da vineri, 25 august la ora 17:00 şi va dura pana la 22:00 iar sâmbătă şi duminică programul se va desfăşura între orele 10:00 şi 22:00. Intrarea este liberă.  Cei mici vor avea trei zile de distractie presărate cu jocuri şi concursuri, teatru, muzică dar şi multe alte surprize aromate. Si cei mari se vor deconecta la eveniment prin concerte în aer liber şi invitati speciali care vor vorbi despre beneficiile consumului de inghetata artizanală precum şi ateliere cu teme interactive parinti-copii. Vom avea de unde sa alegem, paleta de gusturi este foarte variata, asa ca va invitam sa va salvati zilele Festivalului in calendar (25, 26, 27 august) si sa va faceti timp sa va delectati cu cele mai aromate gusturi naturale de inghetata din Capitala.

» Monumentul Eroilor Patriei – 60 de ani

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest. scris de Ando În ziua de sâmbătă 17 august 1957, pe dealul Cotrocenilor, în faţa Academiei Militare, a fost dezvelit Monumentul Eroilor Patriei. Din câte se vede şi în fotografiile ziarelor de atunci, practic, monumentul nu era gata, iar pe postament a fost montată o machetă din ghips, realizată la scara 1:1. Ulterior, în 1958, după turnarea în bronz, a fost montat monumentul final. Grupul statuar central este încadrat de două basoreliefuri circulare. Chiar dacă solemnitatea dezvelirii monumentului precum şi comentariile din presă au purtat amprenta politicianistă a acelei perioade, trebuie remarcat că autorii (fiind vorba de o operă colectivă) au reuşit să realizeze o lucrare onorabilă şi sobră care, tocmai de aceea, a rezistat păstrându-şi mesajul în timp. La fel de important este de menţionat că, din punct de vedere urbanistic, peste numai doi ani, aşa cum am scris aici, întreaga zonă, care prin 1941 arăta astfel…   … avea să se schimbe substanţial, reuşind totuşi – în opinia mea – să rămână una din cele mai frumoase şi aerisite „deschideri” ale oraşului.   Surse foto: ziarele „Scânteia” şi „România liberă” din 18 august 1957 și pagina de facebook „Romania in WWII-Photos”

» Locuri cool de luat brunch-ul duminica in Bucuresti

 Zilele calduroase de vara ne indeamna la seri din ce in ce mai lungi pe terasele cool din Bucuresti, mai ales sambata cand uitam de grija trezitului de dimineata a doua zi. Cheful de weekend chill pare cumva sa se prelungeasca si a doua zi, iar completarea perfecta pentru un party lung e un brunch si mai lung pe o terasa placuta. Locuri cool de luat brunch-ul duminica in Bucuresti: Dianei 4 Dianei 4 este acel loc versatil, in care ziua poti veni sa servesti bruch-ul in fiecare zi intre 10-15 si sa te racoresti cu o limonada rece in timp ce citesti o carte, dupa o sambata agitata in oras. Meniu brunch (orice preparat servit cu o cafea de specialitate): Pomegranate & Yogurt Parfait 16 RON Chocolat yogurt Parfait 16 RON  Kaesekrainer & egg toast 35 RON  Babic & Spicy Paprika omelette 26 RON Huevos Rancheros - Mexico 29 RON  Garden omelette 26 RON Steak & Egg - USA 35 RON  Grilled Halloumi salad with seeds 30 RON Mai multe detalii despre preparate & igrediente--> http://bit.ly/2iy5YqI Manasia Hub Manasia a inceput vara asta o serie se brunch-uri duminica powered by Bucateria. Duminica asta, Manasiesta will spice things up cu un meniu hedonist- muzica by Eugen Radescu, meniu: ayran, lahmacun, İmam bayıldı-18 lei. Re:Modelier Incepandu cu ora 12:00, fratiorul mai mic al lui Modelier, ne asteapta cu un meniu de brunch divers, in spatiul lor cochet de pe Gina Patrichi nr 3 (zona Victoriei). J'ai Bistrot In timp ce iei brunch-ul in J'ai, poti sa te bucuri de umbra data de bolta de plante agatatoare si copaci, in timp ce in zona din fata barului poti sa stai sa faci o baie de soare.In spate de tot exista si o zona cu hamace si nisip, pentru copii sau pentru o leneveala bine meritata. Pana in ora 15:00, poti sa incerci cele mai bune clatite pufoase servite cu smantana si dulceata (13 RON- 3 buc), Oua Bangladish cu oua ochiuri cu rosii cherry, ceapa si condimente orientale (15 RON), omleta 10 lei- 3 oua + rosii la care poti adauga ingrediente cu 2.5 lei (carnati, bacon, ciuperci, telemea de oaie) si Scrambled egg burrito 21 lei cu choriza, avocado, ceapa, oua si salata de baby spinach si rosii. Alt Shift- terasa Control Mancarea devenita deja faimoasa din bucataria Alt Shift, s-a mutat pe timp de vara pe terasa de la Control, plina de verdeata, inconjurata din toate partile de peste un milion de frunze de toate felurile. In mijloc a fost amenajat un bar si mai mult de jumatate din terasa este umbrita de o bolta verde si racoroasa. Pentru brunch puteti alege intre : Bacon Omelette 19lei Club Sandwich 16lei Emmentaler Omelette 19lei English Breakfast 21lei Mushrooms & Gorgonzola Omelette 19lei Primavera Omelette 17 lei Mai multe detelii despre ingrediente si meniu aici.

» Ratatouille la Prejmer

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.scris de Sonia Ratatouille Ei, să văd cum explic. La Prejmer e cam așa: stai acolo, ești liniștit. În Prejmer este o biserică fortificată. Biserica are în jurul ei un zid. În zid erau multe cămăruțe unde, pe vremuri, oamenii își puneau proviziile pentru cînd atacau turcii. Fiecare familie avea o cămară.       Zidul avea un pod din care ei se luptau cu turcii. Podul poate fi vizitat. Am uitat ceva: în câteva cămăruțe poți intra. Acolo e și școală și câteva camere care ne arată cum trăiau oamenii pe vremuri. Am fost și în alte locuri, pornind din Prejmer: lacul Sfânta Ana, Balvanyos, Băile Tușnad. În lacul Sfânta Ana poți să te bălăcești.      Apa e bună, dar nu de băut, bineînțeles. Oamenii se simțeau bine. Cânta o fanfară. Era frumos. În apă erau mulți oameni, care aveau multe activități: făceau surf, se dădeau cu barca, mergeau cu caiacul, stăteau pe saltele gonflabile. Totul era un mare joc. Erau mulți copii. Eram foarte fericită când am ajuns în Brașov. Îmi fusese dor de Brașov.   Am apucat să văd o ploaie de meteoriți. De fapt, am văzut doar doi: ploaia de meteoriți a fost pe 12 august…

» Din zbor – Limba română (VI)

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest. scris de C. D. Mocanu  „Înviaţi-vă dar graiul, Ruginit de multă vreme, Stergeţi slinul, mucegaiul Al uitării ‘n care geme.” Coana Joițica, ajunsă într-o dregătorie importantă, altfel damă bine, se afla într-un conflict public cu Cetățeanul (mai tot timpul) Turmentat. Cum Joițichii îi place să se dea în stambă (nu în „stampe” așa cum este convins un „fabulos” comentator sportiv de la Radio România), se lasă ispitită și într-o bună zi apare la o televiziune pentru a ne împărtăși din experiența dumisale în a-și apăra onoarea încă „nereperată”. Sâcâită și stânjenită de întâmplările prin care trecea, Coana Joițica a declarat: „Nu mă simt confortabilă!”. La auzul grozăviei, din reflex, reacția mea nu putea fi decât un comentariu licențios. Și a fost! Numai pentru urechile celor din familie aflați prin preajmă, oricum obișnuiți cu observațiile picante ale unuia crescut pe maidanele mahalalei natale. Cu siguranță, Coana Joițica se gândea la starea lipsită de confort pe care încontrările cu Cetățeanul (mai tot timpul) Turmentat i-o produceau. Doar că un limbaj sărăcuț și necunoașterea înțelesului cuvintelor au pus-o într-o situație penibilă. În 1928, revista Albina îi îndemna pe români să citească și explicând foloasele acestui bun obicei, reproducea spusele unui preot învățat: „Când mă rog, vorbesc eu cu Dumnezeu; când citesc, vorbeşte Dumnezeu cu mine.” Joițica noastră, altfel damă bine, nu prea l-a încurajat pe Dumnezeu să-i vorbească. Se vede și e păcat!

» e nevoie de-o minune…

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest. poza, de la Ando

» casează rabla, creștine

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.

» cronică de afiș prost

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest. … are și publicitatea asta stradală chichirezu’ ei, iar cenușăreasa acestei publicități hulite și agresive – amărîtul cela de afiș – are și ‘mnealui o știință-n spate. Hîrtia asta colorată țipător poate ajunge, rareori, să fie o mică operă de artă; însă în restul timpului tot ce-i poți cere e să fie un vehicul decent pentru transmiterea mesajului dorit. De-aceea, poate, cele mai bune afișe stradale-s cele pentru șușanele – acele concerte de manele și muzici populare combinate cu numere vesele: titluri mari, culori stridente, poze care se văd… succes garantat. Cînd însă afișul e pus să fie pus și plătit din bani publici, nu mai contează nici eficiența sa și nici mesajul; e doar un prilej pentru graficieni frustrați să se joace cu culori, alăturări grafice ciudate, litere ilizibile. Ca-n afișul ăsta pe care-l arătăm noi aici! Întîi de toate, nu-nțelegi ce scrie. Litere ușchite, neobișnuite trecătorului de pe stradă – și prea subțiri… Nu reiese limpede unde anume este acest Cinema în aer liber. Scrie mare „OCC” – dar acest „OCC” n-a intrat în conștiința publică drept acronim cunoscut. Scrie mic „Opera Comică pentru Copii”, deci ar putea să se desfășoare acolo (afli pe net că așa și e) – însă nu vedem nicăieri… adresa. La un așa afiș, și evenimentu-i pe măsură. Această Operă Comică pentru Copii organizează un cinematograf în aer liber unde tocmai copiii n-au voie să meargă, filmele fiind pentru cei de peste 14 ani. Alte afișe bucureștene și vorbe despre ele? aici • aici • aici • aici • aici • aici • aici • aici • aici

» Case căzute 171 – Str. Mihai Eminescu 143

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Pe Eminescu, un pic înainte de intersecția cu Viitorului – acolo unde era stația autobuzului 135 pe vremea cînd mai mergea, totuși, pe strada asta deloc neimportantă – se găsea Centrul de radiologie al sectorului 2: frumoasă vilă. O ghicim prin bălării; detaliile, doar la iarnă… mai multe despre Case căzute

» despre lucrurile drăguțe

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest. … călătorindu-ne pe alte meleaguri, adesea ne-a lovit multitudinea de lucruri drăguțe și simpatice gratis care se petrec pe-acolo: chestii mărunte și vesele pe stradă, cîntece prin parcuri, întîlniri, tururi… Culmea e că străinii care ne vizitează orașul nostru sînt uimiți de… de aceleași lucuri care se-ntîmplă la noi! Doar că noi – fraieri și morocănoși – nu le vedem! Sau… nu le-nțelegem! Da, dom’le: în București se petrec grămezi de lucruri drăguțe, vesele și folositoare… … doar că noi le vedem altfel! Mergem în centru la fel de fel de evenimente culturale autentice și de succes… dar le zicem cu dispreț „pomeni de-ale primăriei”… În parcuri găsim spectacole de teatru, ateliere și cluburi pentru copii – dar ce ghinion! – unele-s sponsorizate și organizate de vreo fundație de-a unui „penal”… Vă pute? Faceți voi chestii drăguțe „curate”… numai faceți! Între timp, orașul ăsta vrea să fie drăguț și vesel: na!

» Case căzute 171 – Str. Principatele Unite 39 și 41

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… două proprietăți amărîte, flancînd intrarea în strada Olimpului:   mai multe despre Case căzute

» la colțul cercului

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest. Pe strada Alexandru Constantinescu – fostă și Cîmpina – e o intersecție frumoasă, largă, elegantă cu strada Nicolae Drossu… Scuarurile centrale ale străzilor astea – deși cam prea împănate de vegetație prost aleasă – amplifică senzația de zonă liniștită, boierească… Pînă cînd… … vezi rondulețul ăsta pus în mijlocul străzii și te-apucă toate pandaliile. Ai un rond – rotund – și-un stîlp; cum de nu te chinuie ideea că stîlpul ăsta nenorocit nu e pus în centru? … ci cîș, aiurea, într-un colț? Am spus bine într-un colț – fiindcă doar un cap pătrat a făcut mizeria asta urbană.

» 7 mașini vechi LXXXIV

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.de Ando și HM Episodul 84 – cu o oareșce temă, acea a mașinilor mai mari. Dintre toate hardughiile văzute, am ales întîi pe cele care se pretează cel mai bine la… la vacanță – autorulotele. Iată un Chevrolet Windcruiser de la mijlocul anilor ’80: Bine: asta-i deja… autobuz! Ce diferență între rulotele americane și cele europene: Paul Ioan Pârlea a pozat-o pe asta, construită pe baza unui Fiat Ducato. Dar cea de mai jos – tot Fiat – e o buburuză! Se trage din micuța dubiță de succes 238 (care-a fost produsă din anii ’60 pînă-n anii ’80) Să vedem și-o japoneză: E un Mitsubishi L-300. Ce-ar mai fi de văzut? Un „school bus” american – Loadstar 1700… … dar și un autobuz – cam greu să-l numim autocar – Rocar 111 RDT: … un camion Renault GBH – moștenirea Berliet, desigur! – pozat de AdiP și două camionete Isuzu Elf/NPR și GMC Forward (același lucru)… Japonezii s-au apucat de camionetele astea pe la sfîrșitul anilor ’50, cele pe care le vedem sînt din seria a patra și mai mult ca sigur îs turcești. Mitsubishi-ul Canter face și el parte dintr-o dinastie de tradiție; e cam a șasea generație, cică…     … și – la fel, tot cam dracu’ ăla – un Iveco Massif și două Santana Anibal.   E clar că seamănă cu Land Roverul, pentru că Santana – firma spaniolă – l-a și produs în felul ei; mai apoi modelul s-a mai sclivisit (dacă se poate zice asta) și vîndut ca Iveco. După aia fabrica s-a închis. … încheiem c-o Toyota RAV4; de la-nceputul seriei, cînd era încă o mașinuță – de-abia-ncepuse lumea anilor ’90 să aprecieze 4×4-urile mititele; pe măsură ce vremea a trecut, modelul – aflat azi la a treia generație – a devenit mai mare și mai luxos. (lista completă a episoadelor şi a maşinilor publicate – aici) Dacă aveţi întrebări despre unele dintre maşinile publicate, vă stăm la dispoziţie.

» prin fundături XIV

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.de Ando și HM Am ales pentru azi, în principal, cîteva fundături care nu-s taman fundături, fiindcă se pot străbate. Pe lîngă ele, însă, am mai găsit și cîteva intrări veritabile, desigur. Prima dintre ele se cheamă 1 Mai; nu și-a schimbat numele odată cu botezarea bulevardului adiacent în Ion Mihalache. Se deschide din strada Radu Boiangiu (e-o mare încrengătură de străduțe pe-acolo) și pur și simplu șerpuiește, ca un semn de întrebare, pe după garduri. Dar beneficiază și de-un acces direct în bulevard, printr-un gang. Remarcabilă vila asta de la intrare – cam părăsită, din păcate. Cristian Malide ne-a trimis pe-aici. O intrare care – odată cu schimbările zonei – a devenit aproape circulabilă este micuța Prepeliței:      Se face din străduța Suvenir și i-a purtat, cîndva, numele. Să vedem și intrarea Aaron (Aron) Florian – din strada I. L. Caragiale:   Ai zice că se-nfundă-n clădirea de birouri de la interscția străzilor Batiștei cu Vasile Lascăr, dar… nu:   Peste drum de ea, lăsîndu-se tot din strada Caragiale, dăm și peste fundătura Caragiale. Schimbăm zona, ajungînd undeva prin preajma Căii Plevnei, de unde ai crede că te-ai înfunda pe intrarea Măgirești. … doar că plăcuța minte – Măgirești este o stradă, și ajunge în Vespasian (din Vespasian merită pomenită și intrarea Institutul Medico-Militar) Măgirești s-a numit, demult, Ghețarului. Ea are o soră mai mică, care dă din Plevnei și se cheamă…. Protonilor! Nu facem prea mulți pași și descoperim – între străzile Virgiliu și Macedonia – străduța îngustă și cotită numită Dimitrie Gusti: Aproape gata; pe lîngă ea – desprinzîndu-se din strada Lipova – este fundătura… Difuzorului. De ce i-or fi rebotezat-o așa, cînd numele ei fusese – în ton cu tot cvartalul unde mai avem Făgăraș, Maramureș, Dobrogei – Sucevei?

» Brunch in curte la Manasia Hub

Sâmbătă de la 12:00 la 16:00 Manasia ne invită pe alt fus orar, "să împreunăm prânzul cu micul dejun într-o combinație light și super gustoasă" powered by Bucateria (citeste si Manasiesta sau "Stiu ce ai facut duminica trecuta" - de vorba cu Dana Berghes). Meniu: 🍵 gazpacho, o supă raw-vegană super fresh, servită rece, la pahar 🌿 croissant cu zuchinni perpelit în tigaie, chevridou, valeriană, chedar și salsa de roșii 🥚🍽 omletă cu legume, mărar și smântână, coaptă la cuptor; Totul în valoare de 16 lei. Pe noi o sa ne gasiti acolo cu prietenii de la Manasia, apoi spre Summer Well 2017 (cititi Tot ce trebuie sa stim despre Summer Well 2017). See you!

» se face ceva.

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.După ani de zile – nu glumesc, ani, cu adevărat ani – s-a găsit o cale să se repare bucățica asta de trotuar aflată în fața turnului BRD din Victoriei. Deci, după ani de zile – pe bune, cu adevărat ani de zile – în care oamenii și-au rupt picioarele în dalele rupte, măcinate și lipsă… se face ceva.

» toată lumea ar trebui s-aibă acces la parcuri

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest. Dacă te uiți la felu-n care-i făcut Bucureștiul, o să vezi clar că nu-i corect. Zone uriașe de oraș n-au acces la parcuri, la liniște, la verdeață, la aer curat și la răcoare. Bine-nțeles, nu oricine șade-n Titan face două minute pînă-n I.O.R…. nici un bercenar de pe Metalurgiei n-ajunge direct și comod în Orășel. Dar sînt cartiere imense fără parcuri – doar cu maidane-nconjurate de betoane înalte – numite „locuri de joacă” -, unde vara-i zăpușeală și oamenii colcăie. Un’ să se ducă oamenii din Militari? Un’ să se ducă oamenii din Rahova? Din fericire, oamenii se descurcă – sau, mai bine zis, sînt nevoiți să se descurce: îi vezi dînd tîrcoale parcurilor mari, căutînd să parcheze după ce-au tăiat aglomerația urbană cu mașinile lor. Nu-i corect. Nu-i corect să fii obligat să te folosești de mașină pentru a avea parte de relaxare! Deși parcurile bine-ntreținute de sectoare sînt socotite ca fiind un beneficiu al locuitorilor din sector, asta e greșit. Toate parcurile bucureștene – toate! – au fost construite ca un bun comun, municipal: și e firesc ca toată populația să se folosească cu ușurință de bunul ăsta. Da! În sectorul unde n-ai parcuri și nici n-ai unde să le construiești, înțelept ar fi să găsești o cale rapidă și confortabilă de-a ajunge în parcurile geografic apropiate! Paregzamplu, n-ai parc în Rahova? Asta e: dar să ai, din Rahova, cum s-ajungi convenabil și confortabil cu transportul public în Tineretului, în Parcul Copiilor! Să ai cum s-ajungi la Izvor! Să poți ajunge-n Carol mai lesne! … orice oraș deștept asigură legături bune cu centrul, cu zonele comerciale, cu gările și aeroporturile – dar și cu zonele de recreere.

» Femei care alearga cu lupii: o incursiune in lumea miturilor si povestilor cu Clarissa Pinkola Estes

Clarissa Pinkola Estes are 72 de ani si este poeta americama, psihanalista Jungiana, specialista in recuperare post-trauma, autoare si spoken word artist. A publicat numeroase carti de-a lungul anilor si a reusit sa combine miturile si povestile cu psihanaliza. Inca din 1992 cand a publicat Femei care alearga cu lupii, a fost tradusa in 37 de limbi si a avut un succes incredibil. Carti publicate: "Untie the Strong Woman: Blessed Mother's Immaculate Love for the Wild Soul"     Women Who Run With the Wolves: Myths and Stories of the Wild Woman Archetype     The Faithful Gardener: A Wise Tale About that Which Can Never Die     The Gift of Story: A Wise Tale About What is Enough     Tales of the Brothers' Grimm; 50-page introduction by Estés     Hero With A Thousand Faces, Joseph Campbell; 50-page introduction by Estés Clarissa este faimoasa si pentru audio-bookurile ei pe care le inregistreaza cu propria voce. Va lasam, asadar, cu Femei care alearga cu lupii - in lectura autoarei - o carte care ne-a facut sa vedem altfel situatiile si personajele din povesti si mituri. Prin sapaturi psihoarheologice in ruinele subpamanteanului feminin si facand apel la vechi traditii, mituri si povesti, ea ne deschide drumul si ne arata ca sta in puterea fiecareia sa regaseasca, inauntrul sau, „Femeia Salbatica”.

» Din zbor – Limba română (V)

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest. scris de C. D. Mocanu  „Înviaţi-vă dar graiul, Ruginit de multă vreme, Stergeţi slinul, mucegaiul Al uitării ‘n care geme.” Când Președinția României anunță vreo conferință de presă, toate mijloacele de informare în masă sunt cuprinse de agitație și bieții români își încordează atenția pentru a pătrunde înțelepciunea alesului găzduit în palatul din Dealul Cotroceniului. Cu ceva timp în urmă, gazda și protagonista unui astfel de eveniment, doamna Mădălina Dobrovolschi (Pușcalău), persoană importantă, aflată de-a dreapta președintelui, ne-a vorbit apăsat și convingător despre câteva lucruri bune făptuite de România „ …. împreună cu douăzeci și unu de națiuni”. Cum ați spus, doamnă consilier de stat și purtătoare de cuvânt? Douăzeci și unu de națiuni? Vai de mine! Nu prea aveți habar despre acordul dintre un numeral cardinal compus (douăzeci și una) și substantivul feminin (națiune – o națiune, două națiuni) pe care îl determină! Nu știți că numeralul cardinal are forme diferite, funcție de gen, numai pentru un (unu) – o (una), doi – două și compusele în care acestea sunt folosite: doisprezece – douăsprezece, douăzeci și unu – douăzeci și una? Nu știți că numeralul cardinal, atunci când este legat de un substantiv nearticulat prin prepoziția „de”, are genul substantivului? Corect, ar fi trebuit să ne spuneți: „ …. împreună cu douăzeci și una de națiuni”. Eu, un anonim, am dreptul să nu știu și să greșesc. Dumneata, întâiul purtător de cuvânt, nu!

» TECHNICE CAUCIUC

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… dintotdeauna am avut o oareșce slăbiciune pentru bloculețul ăsta ce se găsește pe strada Tonitza (fostă Brâncoveanu). Are el ceva… … chiar are! Dacă-i dai oleac’ de atenție, vei descoperi urmele unei firme vechi: TECHNICE CAUCIUC… Pare-a fi – la fel ca și blocul, cred – de pe undeva de la-nceput de ani ’40.

» Luați d-aici, bicicliștilor!

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Aș putea fi rău… Și, mă rog, de ce să nu fiu rău? Sau nici măcar! Ci doar cinstit. Ia de priviți ce mîndrețe de p… pardon! de suporturi de biciclete a montat Primăria capitalei la ea la intrare! Nu poți zice că primarița noastră n-are standarde înalte!

» Case căzute 169 – Str. Radu Calomfirescu 1

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… cum intri pe strada asta din Calea Moșilor. mai multe despre Case căzute

» cînd pleci de la nimic—

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest. Cînd pleci de la nimic – nu de la zero, ci de la minus! – n-ai ce pierde! Cînd pleci de la nimic ai șansa unică să faci cum vrei, cum îți place – nu să peticești și să cîrpești! Cînd pleci de la nimic nu te-oprește nimeni s-o iei pe-o cale nouă, ambițioasă, nebătută de ceilalți! … dar cînd pleci de la nimic și – după un an – lumea simte că n-ai făcut nimic… nene, poate nimicul ești chiar tu. Pentru că – vedeți voi – nouă ne pare că de un an de zile tot ce fac administrațiile locale înnoite e să-ncerce să-ncropească, să se laude că vor s-ajungă să măture strada cum se cuvine. Știți – Bucureștiul e-n așa un rahat încît – deși are nevoie de străzi măturate! – asta nu îi e de-ajuns; doar prin idei noi, îndrăznețe, care trag după ele scuturarea de mediocritate poate să ridice iar capul sus. Și nu vedem asta: și ce-i mai trist e, că deși știm cu toții că administrațiile astea n-o fac, nici alții nu le-ndeamnă, nu le-mping.

» Case căzute 169 – Str. Colonel Gheorghe Costescu 2

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… tot în dealul Filaretului, o proprietate largă, cu ieșire-nspre strada ce poartă numele doctorului Istrati; nu m-am prins dacă ține numai de stradela Col. Gh. Costescu; alminterea, ar corespunde numărului 38 al străzii mari… În fine! Casă mare, multifamilială, cu curte îndestulătoare; cînd o fi să se construiască altceva pe-aici, o să fie ceva mare.   mai multe despre Case căzute

» Desperados SkyFest - Experimentează muzica electronică din balon!

Articol prezentat de Desperados. Anul asta, ai avut o misiune: distractia. Si un teren de joaca: festivalurile. Le-ai bifat pe toate? Ai incercat tot ce se putea incerca, asa ca acum te gandesti ca poti sa dai volumul mai incet si sa inchei linistit vara? Desperados te contrazice. Si te trimite la ultimul si cel mai neasteptat festival al sezonului de distractie de anul acesta. Ce-ai zice de un ring de dans amenajat in aer? Cum ar arata un festival in care DJ-ul e la fel de sus ca si atmosfera? Cum ar fi sa traiesti muzica de pe platforme ridicate deasupra pamantului? Desperados prezinta SkyFest: primul festival care se intampla in baloane cu aer cald! Daca vrei sa ajungi acolo, tot ce trebuie sa faci este sa intri pe desperados.com/joinskyfest de pe smartphone, sa scanezi logo-ul de pe sticla ta de Desperados, sa te inscrii in campanie si gata! Ai intrat in cursa pentru o experienta completa la SkyFest, in Spania, pentru tine si inca un prieten, intre 15 si 17 septembrie 2017. Regandeste felul in care traiesti festivalul. Ridica-te deasupra limitelor si regulilor. Incheie sezonul festivalurilor in cel mai Desperados mod posibil: pe beat-uri de muzica electronica, la inaltime!

» e vară – și ce-i cu asta?

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest. … tare-am ajuns niște plîngăcioși. „nimic nu mai e ca pe vremuri” – iarna nu mai e iarnă, primăvara nu mai e primăvară – cît despre vară, să nu-ndrăznești să zici nimic. Deși-mi aduc aminte de ierni cu adevărat năpraznice, de primăveri ciufute care se duceau într-o dup-amiază… dar și de veri cumplite, grele, apăsătoare. De zeci de ani – și ani dintr-ăia-n care nu știam de aer condiționat în autobuz, de climă în mașină, de clădiri complet controlate termic, de dormitoare izolate! – vara bucureșteană-i mereu așa: grea, violentă… dar dulce. Ne-am cocoloșit, nu-i așa? Ce ne mai speriem uitîndu-ne la Busu cum ne zice de coduri portocalii, disconfort termic și alte prăpăstii… În fiecare an îmi sare asta-n ochi; în fiecare an mă uit la noi: cum ne ascundem, cum fugim de șansa de-a ne bucura de Soare, de aer, de ceilalți, de libertatea verii și de frumusețea ei… Nu zic că nu-i cald; e! E caniculă, se cade să te aperi și să ai grijă; se cade să fii cuminte – avem atîția oameni care suferă cu adevărat de cald și care pot ieși din casă doar pe răcoare – dar… dar scriu asta pentru ăștia tineri, zdraveni, care altminterea țin la tăvăleală: ia nu vă mai plîngeți atîta!

» Cosmosul vazut… din Obor

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest. scris de Ando Fotografiile astea, făcute de Andrei Bîrsan în piaţa Obor, mi-au adus aminte de o întâmplare amuzantă. Era prin noiembrie 1981. Mă transferasem de puţină vreme de la I.E.M.I. la Aerofina dar, deja, duceam dorul vechilor colegi cu care mă înţelesesem foarte bine atât la serviciu cât şi în diversele momente de relaxare petrecute împreună, cu diverse ocazii, în afara programului. Aşa se face că m-am bucurat tare mult când, într-o dupa amiază, venind de la serviciu, m-am întâlnit în Obor cu patru din cei mai buni amici de la IEMI, chitiţi să dea o scurtă raită bahică printr-unul din localurile din apropierea pieţei. M-am alăturat fără ezitare grupului şi am purces la… treabă. După vreo două ore, uşor afumaţi şi într-o stare de „bună dispoziţie”, părăsim cârciuma şi dăm cu ochii de… Turbo Jet. În acel moment, spiritul de exploratori ai spaţiului s-a dovedit a fi mai puternic decât simţul ridicolului şi ne-am proţăpit, toţi cinci, la casa de bilete. Omul de acolo a avut o mică tresărire când ne-a văzut aşa, în grup organizat, dar la urma urmei, banii sunt bani… şi ne-a dat biletele. Am urcat treptele scării şi am intrat în rachetă. Din câte îmi amintesc, aranjamentul interior consta în două rânduri laterale a câte două scaune, separate printr-un culoar îngust. Fiecare din cele două rânduri era montat pe niste glisiere. În faţă, spre vârful  rachetei, era un ecran rotund pe care – după stingerea luminii – era proiectat un film care prezenta, pe un fond sonor adecvat, etapele unui mic raid cosmic, văzut din postura de „cosmonaut” (lansare, zbor, survolarea unei planete, întoarcere pe Pământ). Cireaşa de pe tort erau însă secvenţele de luptă cu alte nave, ceva gen „star wars”. Înainte de „start”, racheta se înclina în sus, iar în timpul „zborului” şi a „bătăliilor”, rândurile de scaune făceau diverse mişcări de du-te-vino pe glisierele amintite. Din când în când, întreaga rachetă executa şi nişte mici rotaţii în jurul axului propriu, undeva în jur de 30 de grade. Pentru efect, toate aceste mişcări erau coordonate cu imaginile care se derulau pe ecran. Spectacolul ăsta cu imagini şi zgâlţâieli dura circa 15 minute. Vă daţi seama de uimirea copiilor din rachetă când ne-au văzut, ditamai măgădăii, cum ne înghesuim în acele scăunele… Ce mai, arătam ca măgarii între oi! Spre meritul nostru, ne-am comportat decent, adică n-am râs şi n-am făcut mişto de micuţii acaparaţi de spectacolul interstelar. La coborâre, jos lângă scara rachetei se postase un ţigănuş plin de muci care ne privea cu interes. Să fi avut 9-10 ani. Din tot grupul de adulţi, m-a ochit pe mine. Probabil şi-a dat seama că eram cel mai tânăr şi, deci, eu pot fi partenerul ideal de dialog. – Nene, nene… stai să-ţi zic ceva! – Lasă-mă bă, în pace, că nu-ţi dau nimic! – l-am contrat eu, obişnuit fiind cu practicile conaţionalilor din Obor. Muciosul nu s-a descurajat şi, trăgându-mă energic de mânecă, m-a informat pe un ton conspirativ: – Nene, nene… v-au păcălit! Racheta n-a plecat, a stat aici! Am văzut eu! Doar s-a învârtit niţel!

» în capul lor!!!

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Da – în capul lor totul merge bine! Io-te ce zicea cu gurița lui primarul nostru Daniel Florea, din sectorul 5: Comisia de recepție pentru sediul din Kogălniceanu a D.I.T.L. a fost acolo, pot să vă anunț că este functional și mare parte din D.I.T.L. va lucra acolo începând de săptămâna viitoare.  El a zis, nu l-a pus nimeni altcineva! Știți cînd zicea asta? Pe 26 ale lui Iunie. După o lună, însă… Sediul de la Kogălniceanu este gol – nu e nimic în el. Mai aveți poftă de una? Ia: 1 august este o zi foarte importantă pentru activitatea Primăriei pentru că în mod normal ea va începe să-și desfășoare activitatea în noua locație… E 2 August: iată „noua locație”: … funcționează vreo primărie-ceva aici? În capul acestor oameni totul merge bine – în realitate, însă, nu merge nimic.

» „noua locație”

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest. … face să te-ntrebi unde-i cel mai bine să fie pusă primăria, pentru că-n general, oamenii care chiar au nevoie de serviciile primăriei sînt cei mai necăjiți; se deplaseză greu, drumul pîn-acolo li-i o provocare. Bucureștiul are primăriile de sector puse… mde… așa și-așa. Primăria Sectorului 1 nu șade rău; cea a Sectorului 2 e cea mai bine – la Obor oricine poate s-ajungă! – iar cea din Sectorul 3 s-a mutat în Dudești, ceea ce-i bine: că vii mai ușor aici, decît pe Parfumului! Cei mai amărîți mi-au părut mereu cei din sectorul 6 – dacă stai să te gîndești că orice om din Militari și Drumul Taberei trebuie s-ajungă pe Plevnei. Poate-ați auzit că Sectorul 4 și-a mutat primăria la mall, la Grand Arena: o fi depărtișor, da’ sigur orice bercenar are drum pe-acolo, prin zona ceea comercială. Să vedem cum e treaba-n sectorul 5: primăria, aflată pe Bulevard (oamenii intrau prin dos, pe la Eforie) are un sediu provizoriu în apropiere, după C.C.A. – și fiindcă nu-i potrivit, caută să-nchirieze unul mai bun. Lipsa spațiilor potrivite – lipsă obiectivă, credeți-mă! – a dus la găsirea unui loc destul de aiurea. Primăria Sectorului 5 vrea să se mute pe strada Fabrica de chibrituri, acolo unde fusese demult tipografia „Filaret” (mai țin minte sticlele de lapte din geamuri – lucrătorii primeau lapte, fiindcă lucrau cu plumb). Cam aiurea, repet. Fiindcă pe strada asta nu trece nici un mijloc de transport (odinioară mergea pe-aici autobuzul 232, dar ăsta venea din Berceni, nu dinspre noi, din Sectorul 5). Cea mai apropiată stație e pe Viilor, la vreun sfert de kilometru; doar că e stația lui 173, autobuz care vine cam din sfert în sfert de oră. Cea mai apropiată stație cumsecade este cea de la Chirigiu, a lui 32. Dar de-acolo mergi aproape un kilometru pîn-aici.

» Experimentează muzica electronică din balon!

Articol prezentat de Desperados. Anul asta, ai avut o misiune: distractia. Si un teren de joaca: festivalurile. Le-ai bifat pe toate? Ai incercat tot ce se putea incerca, asa ca acum te gandesti ca poti sa dai volumul mai incet si sa inchei linistit vara? Desperados te contrazice. Si te trimite la ultimul si cel mai neasteptat festival al sezonului de distractie de anul acesta. Ce-ai zice de un ring de dans amenajat in aer? Cum ar arata un festival in care DJ-ul e la fel de sus ca si atmosfera? Cum ar fi sa traiesti muzica de pe platforme ridicate deasupra pamantului? Desperados prezinta SkyFest: primul festival care se intampla in baloane cu aer cald! Daca vrei sa ajungi acolo, tot ce trebuie sa faci este sa intri pe desperados.com/joinskyfest de pe smartphone, sa scanezi logo-ul de pe sticla ta de Desperados, sa te inscrii in campanie si gata! Ai intrat in cursa pentru o experienta completa la SkyFest, in Spania, pentru tine si inca un prieten, intre 15 si 17 septembrie 2017. Regandeste felul in care traiesti festivalul. Ridica-te deasupra limitelor si regulilor. Incheie sezonul festivalurilor in cel mai Desperados mod posibil: pe beat-uri de muzica electronica, la inaltime!

» o prostie periculoasă

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… e cald, e soare – și-n cutiile noastre de tablă e dogoritor. Oamenii-și pun fel de fel de perdeluțe, de parasolare, de folii de protecție pe geamurile mașinii. Sau – mai simplu – fac așa: Cetățeanu’ ăsta nu vede nimic în spate. Și mai sînt și alții care fac fix la fel.

» pișșșș….

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest. … de cînd îi lumea și pămîntul, unul din motivele pentru care unii oameni o să intre-n parc e ca să se ușureze. Asta n-ai cum s-o schimbi! De-aceea, boschetăraia nefericită de la intrarea-n parcuri… pute; pute urît. Asta, însă, se poate schimba! Dacă ai grijă ca la intrările-n parcuri să se găsească toalete publice. E-atît de simplu. Nu trebuie să sară urît în ochi, dar să știi că-s acolo: sigur se găsește un cotlon unde să poată sta, discrete și folositoare. Și – cu același drum – ar fi foarte bine ca toalete publice să se găsească în apropierea locurilor de joacă: cei care vin cu copiii la joacă au nevoie să se repeadă, nu să se pelegrineze un kilometru. Și lîngă fiecare loc de joacă din oraș trebuie să se găsească o sursă de apă: necesară pentru răcorire și, mai ales, pentru spălatul pe mîini. Și – ca să terminăm cu capitolul civilizației – aceste locuri de joacă ar și ele trebui curățate, spălate cu jet de apă sub presiune măcar săptămînal.

» Din zbor – Limba română (IV)

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest. scris de C. D. Mocanu  „Înviaţi-vă dar graiul, Ruginit de multă vreme, Stergeţi slinul, mucegaiul Al uitării ‘n care geme.” Undeva, aproape de București, în preajma unui cunoscut aerodrom, s-a prăbușit un avion de mici dimensiuni. Mană cerească pentru televiziunile care vânează senzaționalul într-un fapt divers transformat în subiect de doi lei și de care trag (musai cu transmisii în direct) ca de un cal mort. Cel trimes să inventeze o știre și să bată apa în piuă ne informează că reprezentanții autorităților „…. au venit la locul unde s-a prăbușit epava”. Admițând că termenul „epavă” este folosit corect, conform înțelesului și semnificației lui, orice cunoscător de nivel mediu al limbii în care gândește se întreabă cum oare s-a ridicat epava de la pământ pentru a avea apoi ocazia să se prăbușească. Pitpalacul aterizat în mijlocul câmpului, grăbit fiind să facă o știre, și-a lăsat mintea în redacție sau pe unde o mai adăpostește pentru a fi permanent odihnită. Cât despre știința de carte…! Dacă ar fi știut măcar unde să caute, ar fi aflat că epava este o „rămășiță a unui vehicul construit, amenajat și echipat pentru a pluti și a se deplasa pe (și sub) apă în scopul efectuării transporturilor de mărfuri sau de oameni, executării unor lucrări tehnice etc.”

» trece timpul – nu se face nimic

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… mai în primăvară, mă uitam cu silă la mizerabila stradă Anghel Saligny – plină de gropi… Strada, știe orișicine, e fix la Primăria Capitalei noastre. Primăria se lăuda că în perioada 15 mai-30 iunie se vor repara multe străzi, inclusiv asta. Sîntem pe 1 August… strada Anghel Saligny e la fel, nu s-a reparat, nu s-a apucat nimeni de treabă.  

» Programul IDEO IDEIS 2017

Timp de o săptămână, între 07 și 13 august, a 12-a ediție a festivalului IDEO IDEIS oferă locuitorilor orașului și vizitatorilor o selecție de activități demne de o capitală culturală: 19 spectacole de teatru (10 profesioniste + 9 spectacole de teatru tânăr), 14 reprezentații de spectacole stradale și un concert Fanfara Transilvania în plin centrul orașului, pe o scenă special amenajată vizavi de Casa de Cultură. Acesta este programul complet IDEO IDEIS 2017: LUNI, 07 AUGUST 19:00-20:30      Festivitate de deschidere (Casa de Cultură) MARȚI, 08 AUGUST 19:00-20:30 “Mal/praxis”, Teatrul Național Radu Stanca, Sibiu(Casa de Cultură)** 20:00-21:00 Masterclass Claudiu Bleonț (Sala de ședințe a Primăriei) 21:00-22:30 “20 noiembrie” , Teatrul Național Radu Stanca, Sibiu(Conciato) MIERCURI, 09 august 20:00-21:00 Masterclass Tudor Chirilă (Sala de ședințe a Primăriei) 20:30-22:00 “O mie de motive”, Point (Casa de Cultură) 21:00-22:30 “Cont(r)acte, Teatrul ACT, București(Conciato) JOI, 10 AUGUST 20:00-22:30  Cinemateca târzie: Ana, mon amour, r. Călin Peter Netzer (Cinema Casa de Cultură)                                            20:30-22:00 “Don Juan”, Teatrul de Comedie, București (Casa de Cultură) 21:00-22:30 “Mălăieș în călcăieș”, FRILENSĂR&Teatru LUNI de la Green Hours, București (Conciato) VINERI, 11 AUGUST 11:00-12:00 Amprente, Brașov  - „Avioane de hârtie”, spectacol de teatru tânăr(Casa de Cultură) 12:00-13:00  3,14, Buzău - „Pisica Verde”, spectacol de teatru tânăr (Casa de Cultură) 15:00-16:00 Nant, București - „Avioane de hârtie”, spectacol de teatru tânăr (Casa de Cultură)  17:00-18:00 Sesiune de întrebări și răspunsuri cu mentorii  - Andi Vasluianu, Cătălin Ștefănescu, Marius Manole (Sala de ședințe a Primăriei) 17:00-19:00 Marionete + Animații cu public (Centrul pietonal) 20:00-23:30 Cinemateca târzie: Sieranevada, r. Cristi Puiu (Cinema Casa de Cultură) 20:30-22:00 “Un stejar”, Teatrul Tineretului, Piatra Neamț (Casa de Cultură) 21:00-22:30 “First date”, spectacol independent, București (Conciato)       21:30 Trei & Uord - spectacole de stradă by Școala de Circ (Centrul pietonal)        SÂMBĂTĂ, 12 AUGUST 10:00-12:00 Picioroange + Animații cu public (Centrul pietonal) 11:00-12:00 Alter Ego , Alexandria - “Gaițele”- spectacol de teatru tânăr (Casa de Cultură) 12:00-13:00 Drama Club, Botoșani- „Carajale”, spectacol de teatru tânăr(Casa de Cultură) 15:00-16:00 Playhood, București - “Povestiri din curtea școlii” - spectacol de teatru tânăr(Casa de Cultură) 17:00-18:00 Sesiune de întrebări și răspunsuri cu mentorii - Medeea Marinescu, Dorina Chiriac, Vlad Zamfirescu (Sala de ședințe a Primăriei) 17:00 - 19:00 Picioroange + Animații cu public (Centrul pietonal) 19:00 - 20:00 Seara povestitorilor - Funky Citizens (Cosmin Pojoranu, Elena Calistru&Ovidiu Vanghele) (Sala de ședințe a Primăriei) 20:30-21:15 Seara povestitorilor - Cosmin Bumbuț&Elena Stancu (Sala de ședințe a Primăriei) 21:15-22:00 Seara povestitorilor - Roman Tolici (Sala de ședințe a Primăriei) 22:00-22:45 Seara povestitorilor- Bogdan Stelea (Sala de ședințe a Primăriei) 20:30-22:00 “Familia fara zahar”, Teatrul Mic, Asociația Replika, București (Casa de Cultură) 21:00-22:30 “Jurnalul lui Adam si al Evei”, Godot Café Teatru, București (Conciato) 22:00 Respiro - spectacol de stradă by Școala de Circ (Centrul pietonal) DUMINICĂ, 13 AUGUST 10:00-12:00 Marionete + Animații cu public (Centrul pietonal) 11:00-12:00 Atelierul de Teatru, Botoșani -  „Chatroom”, spectacol de teatru tânăr (Casa de Cultură) 12:00-13:00 Artwist, Baia Mare - „Aproape”, spectacol de teatru tânăr (Casa de Cultură)                                     15:00-16:00 Brainstorming, București - „Vreme să iubești, vreme să mori”, spectacol de teatru tânăr(Casa de Cultură) 15:00-17:00 Marionete + Animații cu public (Centrul pietonal) 16:00-18:00 Expoziție Art&play și sesiune de feedback cu părinții (Casa de Cultură, Clubul Pensionarilor) 17:00-18:00 Sesiune de întrebări și răspunsuri cu mentorii - Pavel Bartoș, Ofelia Popii, Șerban Pavlu (Sala de ședinte a Primăriei) 20:30-22:00 Festivitate închidere(Casa de Cultură) 22:00-00:00 Concert Fanfara Transilvania (scena Ideo Ideis din fața Casei de Cultură)

» prizonieri în Ilfov

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest. Lipsa transportului public ilfovean rămîne o mizerie imensă: oamenii din zona periferică a conurbației noastre sînt – de peste un deceniu – condamnați să folosească mașina personală sau să plătească tarife prea mari pentru a fi ticsiți în dube. Sînt doar cîteva trasee publice între localitățile ilfovene și București – așa, vreo 20. Pare incredibil cum, pînă prin 2005, Capitala noastră avea un serviciu public preorășenesc aproape perfect. Liniile Regiei – 70 la număr! – ajungeau în majoritatea localităților ilfovene, iar oamenii beneficiau de o cadență a autobuzelor uneori superioară celei dinăuntrul orașului. Practic, fiecare ieșire din oraș – cît de mică! – avea transport public și autobuzele ajungeau în localități îndepărtate, aflate la marginea județului Ilfov. Rețeaua radială de transport funcționa – și-n plus, erau deja cîteva linii inelare, unind localități și puncte de interes aflate de-a lungul Centurii. Dar— Dar cum mergi astăzi din Otopeni în Moara Vlăsiei? Cum mergi din Corbeanca în Voluntari? Cum mergi din Pipera în Pantelimon? Cum mergi din Cernica în Popești-Leordeni? Cum mergi din Jilava în Domnești? Cum mergi din Bragadiru în Chitila? Cum mergi din Buftea în Tunari? Cum mergi din Balotești în Ștefănești? Cum mergi din Berceni în 1 Decembrie? Cum mergi din Bolintin în Măgurele? N-am fost în stare și n-o să fim prea curînd să adaptăm Centura feroviară traficului de persoane… dar dă-o-n mă-sa, hai să fie autobuze pe Centură, să poată oamenii să meargă, să se deplaseze, să-și poată găsi cu ușurință locuri de muncă! Ambițiile mărunte ilfovene nenorocesc zeci de mii de oameni.

» Case căzute 167 – Str. Academiei 1

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… ce dărăpănătură, în plin mijloc al Orașului. Pîn-destul de curînd, a mai ființat aici un soi de tipografie. Strada s-a numit și Raymond Poincaré. mai multe despre Case căzute

» Tot ce trebuie sa stim despre Summer Well 2017

A saptea editie Summer Well Festival, cel mai important festival de muzica alternativa din Romania va avea loc loc pe Domeniul Stirbey din Buftea pe 12 si 13 august. Artistii confimati pana acum sunt: Interpol, Editors, Birdy, Glass Animals, METRONOMY, The Kills, Nothing But Thieves, HONNE, Oh Wonder & ROOSEVELT. End Show: The Bloody Beetroots. PROGRAM: 1 August, VINERI - Night Picnic  Portile se deschid la ora 18:00. Act- Orchestra Simfonica Bucuresti. Acesta este primul Night Picnic organizat de Summer Well. Festivalul se extinde din toate punctele de vedere- after parties, un show de final si mai multe optiuni de camping.  Cu Night Picnic avem ocazia sa ne bucuram si mai mult timp de experienta Summer Well. Intrarea este libera pe baza biletului. Mai multe detalli TBA. Day 1 - 12 August Portile se deschid la ora 12:00. Line-up: Interpol, Metronomy, The Kills, HONNE, Oh Wonder After party- Petrecerea va avea loc pe 12 august, dupa ce se termina concertul headlinerului de la scena principala.  Day 2- 13 august Portile se deschid la ora 12:00. Line-up: Editors, Glass Animals, Birdy, Nothing But Thieves, Roosevelt. END SHOW: The Bloody Beetroots. Bonus: Performance-Lantern Company Lantern Company din Liverpool va lua parte la Summer Well in august. Primul performance va avea loc pe 11 august in cadrul evenimentului Night Picnic. Supergroup London Editia Summer Well de anul acesta va prezenta lucrarile lui Morag Myerscough si Luke Morgan, care fac parte din faimosul Supergroup London. Faimosii designeri britanici vor crea o serie de structuri care vor fi expuse in timpul Summer Well Festival 2017. Camping Anul acesta participantii pot campa in Buftea Lake Resort, la doar 10-minute de venue. Spatiul beneficiaza de bar, reastaurant, piscina si o priveliste care completeaza experienta. Optiunile sunt Tent Camping Spot, Lake View Camping Spot, Hut, RV & Campers spot, iar biletele de camping ofera acces pentru 3 nopti, 11, 12 si 13 august. Mai multe informatii pe site-ul oficial. *Hut-urile sunt sold out. Anul acesta puteti sa va imbunatatiti experienta Summer Well cu aplicatia de mobil care va contine programul festivalului, va oferi posibilitatea de a cumpara e-tickets si de a lua parte la programul I'm with the BAND®. Valabila pe Android - https://goo.gl/3Tr9tP and iOS - https://goo.gl/rsxRjp Mai multe informatii sunt disponibile pe pagina oficială de facebook a festivalului si pe evenimentul oficial.

» Marcel Iureș, Roman Tolici și Tudor Chirilă urcă pe scenă la IDEO IDEIS 2017

Personalități ale culturii, artelor și sportului, jurnaliști și activiști civici vor fi prezenți la Alexandria între 07 și 13 august, ca invitați ai celei de-a 12-a ediții a festivalului IDEO IDEIS. Echipa Funky Citizens (Elena Calistru, Cosmin Pojoranu și Ovidiu Vanghele), jurnalista Elena Stancu și fotograful Cosmin Bumbuț (Teleleu), pictorul Roman Tolici și fotbalistul Bogdan Stelea vor anima Seara povestitorilor, în cea mai plină zi a festivalului, sâmbătă, 12 august (începând cu ora 19:00). Artiștii scenei Claudiu Bleonț și Tudor Chirilă vor susține fiecare câte un Masterclass - marți, 08 august, respectiv miercuri, 09 august, de la ora 20, iar Marcel Iureș, președinte de onoare al festivalului, va urca pe scenă ca actor invitat în cadrul spectacolului „Un stejar”, în regia lui Bobi Pricop, care se va juca vineri, 11 august, la Casa de Cultură din Alexandria.  Timp de o săptămână, între 07 și 13 august, a 12-a ediție a festivalului IDEO IDEIS oferă locuitorilor orașului și vizitatorilor o selecție de activități demne de o capitală culturală: 19 spectacole de teatru (10 profesioniste + 9 spectacole de teatru tânăr), 14 reprezentații de spectacole stradale și un concert Fanfara Transilvania în plin centrul orașului, pe o scenă special amenajată vizavi de Casa de Cultură. Două dintre cele mai bune filme românești ale anului vor fi proiectate la Cinematograful din cadrul Casei de Cultură: Ana, mon amour, în regia lui Călin Netzer, care a fost la Festivalul de film de la Berlin, cu actorul alexăndrean Mircea Postelnicu în rolul principal (joi, 10 august, ora 20) și Sieranevada, cel mai recent film al lui Cristi Puiu, prezentat la Festivalul de film de la Cannes (vineri, 11 august, ora 20). De vineri până duminică, în grupe de către trei, mentorii Andi Vasluianu, Cătălin Ștefănescu, Marius Manole, Medeea Marinescu, Dorina Chiriac, Vlad Zamfirescu, Pavel Bartoș, Ofelia Popii și Șerban Pavlu vor răspunde întrebărilor la Sesiunile de Q&A din Sala de ședințe a Primăriei din Alexandria. Tot de vineri până duminică, cele 9 trupe de liceeni mentorate de ei își vor prezenta spectacolele publicului pe scena Casei de Cultură din Alexandria. În afară de spectacolele invitate, toate evenimentele IDEO IDEIS (excepție făcând atelierele dedicate liceenilor) sunt cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile. Spectacole invitate: - Mal/praxis, de Bogdan Georgescu, cu Codruța Vasiu, Cristina Ragos, Ștefania Marola, Cristina Blaga, Alexandra Gavrilov, Alexandra Spătărelu, Raj-Alexandru Udrea; Teatrul Radu Stanca din Sibiu, interzis sub 18 ani; marți, 08 august, ora 19:00, Casa de Cultură Spectacol destinat exclusiv comunității din Alexandria. Intrarea liberă, în limita locurilor disponibile. - 20 noiembrie, de Lars Noren, în regia lui Eugen Jebeleanu, cu Ali Deac; Teatrul Radu Stanca din Sibiu, marți, 08 august, ora 21:00, Conciato - O mie de motive, de Duncan Macmillan, în regia lui Horia Suru, cu Florin Piersic Jr.; Point București, miercuri, 09 august, ora 20:30, Casa de Cultură  - Cont(r)acte, de Mike Bartlett, în regia lui Cristi Juncu, cu Teodora Stanciu și Diana Cavaliotti; Teatrul Act București, nerecomandat sub 16 ani – miercuri, 09 august, ora 21:00, Conciato  - Don Juan, adaptare după Molière, regia Andrei și Andreea Grosu, cu Dan Rădulescu, Liviu Pintileasa și Dragoș Huluba; Teatrul de Comedie București, joi, 10 august, ora 20:30, Casa de Cultură - Mălăieș în Călcăieș, adaptare după Capra cu trei iezi, de Daniel Chirilă, cu Loredana Cosovanu, Alina Mîndru, Claudia Chiraș, Tiberiu Enache, Dumitru Georgescu, Ovidiu Cosovanu și Daniel Chirilă; FRILENSĂR & Teatru LUNI de la Green Hours, joi, 10 august, ora 21:00, Conciato - Un Stejar, de Tim Crouch, regia Bobi Pricop, cu Mircea Postelnicu & Marcel Iureș (actor invitat), nerecomandat sub 12 ani; Teatrul Tineretului Piatra Neamț, vineri, 11 august, ora 20:30, Casa de Cultură - Familia Fără Zahăr, de Mihaela Michailov, regia Radu Apostol, cu Mihaela Rădescu, Viorel Cojanu, Gabi Costin, Oana Pușcatu, Silvana Negruțiu și Paul Dunca, nerecomandat sub 14 ani; Teatrul Mic, Asociația Replika - București, sâmbătă, 12 august, ora 20:30, Casa de Cultură - Jurnalul lui Adam și al Evei, de Mark Twain, regia Eugen Gyemant, cu Dana Rogoz și Dan Rădulescu; Godot Café Teatru București, sâmbătă, 12 august, ora 21:00, Conciato Pentru spectacolele de teatru profesionist, prețul unui bilet este de 10 lei. Biletele pot fi achiziționate de la Casa de Cultură din Alexandria și de la Terasa Conciato, începând cu 07 august 2017. *** Tema festivalului de anul acesta este autonomia, iar campania se desfășoară sub întrebarea „Pe tine cine te minte?”. Spoturile video ale campaniei sunt testimoniale de la Alina Gavrilă Borțun (Creative Director), Adi Bulboacă (fotograf, Scena9), Elena Calistru (Funky Citizens), Svetlana Cârstean (poetă), Dorina Chiriac (actriță, mentor IDEO IDEIS), Oana Giurgiu (producătoare, TIFF), Cristian Lupșa (editor, Decât o Revistă), Marius Manole (actor, mentor IDEO IDEIS), Cristian Neagoe (manager cultural, Street Delivery), Psihotrop (rapper), Vlad Tăușance (trainer de comunicare), Alex Tocilescu (scriitor), Roman Tolici (artist) și Vlad Levente Viski (activist, MozaiQ) despre mituri încă actuale în societatea românească. Artiștii Alexandru Nimurad, Sorina Vazelina și Maria Zurbagiu au venit cu propriile interpretări asupra campaniei, declinate în cele trei vizualuri ale ediției de anul acesta a IDEO IDEIS. Urmărește campania pe canalul YouTube al IDEO IDEIS și pe Facebook: #ideoideis12 și #nobullshit. Pentru mai multe informații: www.ideoideis.ro www.facebook.com/ideoideis/ PR: Karin Budrugeac, karin.budrugeac@ideoideis.ro

» cine nu are bătrîni, să-i urmărească

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… pe facebook, firește. În sfîrșit, acest instrument social a devenit și util. Remarcasem, cu ceva ani în urmă, cum crescuse interesul pentru istoria bucureșteană, odată cu intrarea tot mai mult pe internet a celor trecuți de 50 de ani. Ce s-a schimbat de-atunci încoace, însă, n-a fost chiar previzibil. Oamenii, într-adevăr, n-au vreme să stea pe net – sau n-au chef. Sau n-au răbdare. Și – în nici un caz – n-au poftă să colaboreze ori să-și deschidă pagini, site-uri. Nici să urmărească forumuri – puzderie! Nici să comenteze; cine să răspundă, în majoritatea covîrșitoate a cazurilor, la un comentariu lăsat la un articol publicat acum șapte ani? Însă, pe facebook, îi cu totul altă calimeră. Minunată unealtă! Ușor de folosit – cu interacțiune instantanee – cu posibilități infinite de-a te pune-n legătură cu oameni de care n-ai auzit ori – mai ales! – n-ai mai auzit! Așa că nu trece zi fără să descoperim vreo istorie necunoscută ori vreo imagine veche cu totul inedită.
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 375 | utilizatori online 16