Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Luni, 24 Septembrie
                   
 
 


» luînd plasă la cumpărături

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Se-ntîmplă în Lidl și-n Kaufland: cam de două săptămîni au început să dispară sacoșele de plastic pe care le cumperi de la case. La-nceput au dispărut cele mai mari și mai trainice, apoi s-au epuizat și cele mai mici și mai proaste. Nu mai găsești decît sacoșe de hîrtie – unde sînt, adică-n Kaufland, că Lidl nu are – și dintr-acele scumpe-scumpe, din rafie. La Lidl, la o adică, poți primi de la casieră o pungă subțire transparentă gratis, dar trebuie s-o ceri. E o bîlbă logistică pe undeva – ba chiar una mare – dar de unde să știm noi? … nouă nu ne spune nimeni nimica niciodată. Deci, luăm plasă! De-acasă. (estimp, sacoșele de plastic de la Mega Image au ajuns să fie chiar rezistente)

» A ieșit bine – bine c-a ieșit

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Fuga-fuguța, să prindă inaugurarea fastuoasă, s-au făcut și fîntînile de la Unirii. Toată lumea a văzut cît de frumos și spectaculos arată, seara tîrziu, jocurile de ape și lumini – ne-a ieșit! Dar folosul estetic adus pieței, peste zi, este cu adevărat imens: mai ales după atîția ani de secetă și mizerie. Minunea-minunilor, am văzut chiar și o țîșnitoare pusă pentru stîmpărarea setei oamenilor! Totul arată vesel, drăguț – ca nou. Da: se simte că s-a lucrat iute; că ici-colo plăcile de marmoră-s aliniate cîș; că se vede prea clar unde s-a reparat și unde s-a refăcut… dar nu-i chiar așa rău, pentru standardele bucureștene. … rămâne să vedem cum o să arate după ce trece timpul: după prima iarnă, după primele mîzgăleli, după primele defecțiuni.

» Case căzute 261 – Bd. Pache Protopopescu 109

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… un fost institut de cercetare unde, acum mai bine de 20 de ani, a-nceput să funcționeze televiziunea Pro TV. Ce-a-nsemnat Pro TV pentru Țara asta – atunci – e greu de descris și încă de înțeles. Clădirea e abandonată de cîțiva ani; au rămas – urît, murdar, mizerabil – cîteva troace care să ne-amintească de gloria momentului în care televiziunea cobora în stradă; pe-un zid se mai deslușește scris „Cabina Pro TV”…   Televiziunea Pro TV s-a mutat doar două case mai jos – la 105 -, pe locul unde ființase o făbricuță de dulciuri, a cărei istorie o deslușim din terfeloage, așa cum ni-i felul; ocazie cu care vedem și brambureala numerelor poștale de pe-aici… … și mai demult, s-ar părea că-n locul fabricii de produse zaharoase ar fi fost una de ciorapi. Pe locul unde s-a ridicat clădirea părăsită pe care-am prezentat-o-n episodul de azi a fost o casă cu funcțiune administrativă și înainte, și după Război. mai multe despre Case căzute • lista articolelor din seria anilor ’90 • Lista episodelor din seria „vestigii ale vremurilor contemporane”

» programul de la „Vinul nostru”

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Doar să știe tot poporul ce program e, toamna asta, la mustărie. Luni și marți – închis; miercuri și joi – de la 12 la 20; vinerea, doar de la 18 la 20. Sîmbăta și dumineca de dimineață – între 9 și 14. Must proaspăt se-aduce miercurea și pentru weekend. În plus, au struguri și mere. Totul ieftin și bun! mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

» cîtă frumusețe batjocorită

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Minunata Cale a Victoriei; cel mai frumos loc de plimbare al Capitalei; cu o minunăție la fiecare pas. Fac ce fac și trec pe-aici cu orice prilej; și cînd n-am prilej, mi-l creez. Pot zice că am nevoie să trec pe Calea Victoriei. … cîtă frumusețe! … și cîtă frumusețe batjocorită. Cîte minunății ținute departe de oameni, din cauza „gospodarului” îngrămădit și obtuz… Priviți încîntătorul palat al Casei de Economii și Consemnațiuni – și priviți și lanțul idiot cu care-i îngrădită intrarea sa principală din Calea Victoriei. Rușine.

» Matty – 23 de ani mai tîrziu…

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Pe 21 Septembrie 1995 murea Matty – să ne aducem aminte… Am ales pentru ziua asta desenele pline de haz, duioșie și-un pic de alint „din jurmalul unui caricaturist” apărute-n Almanahul Urzica din 1968. La vremea aceea, Matty era un nume de două decenii; și deja devenise rezidentul rubricii zilnice de primă pagină „Una pe zi” din România Liberă. În prefața micului album „Să fim serioși”, apărut în 1976 (pe care-l publicăm zilele astea), Titus Popovici își lăuda prietenul – și-am lăsat laudele astea, aici, ca să nu fie pierdute.

» Descoperă Art Factory cu ajutorul aplicației de mobil

În perioada 21-23, în Uzina Faur, 34 de artiști din sfera artelor, muzicii și a artelor digitale interactive te vor teleporta într-un univers neconvențional: realitate augmentată, realitate virtuală, concerte, expoziții de ilustrație, dar și video-mapping.  Anul acesta, Gambrinus și Art Factory desprind arta de normele convenționale și prezintă comunitatea artiștilor printr-o aplicație care îți augmentează simțurile. Aplicația e gata să-ți facă cunoștință, prin intermediul camerei cu realitate augmentată, cu artiștii ediției cu nr. 4, dar îți prezintă și o selecție de lucrări ale artiștilor ce au participat la edițiile anterioare ale evenimentului. Pe lângă mixul de artă și realitate augmentată, în aplicație poți găsi și detalii despre program, artiști, trupe, dar și cum să ajungi la Uzina Faur. Tot ce trebuie să faci este să descarci aplicația și să scanezi logo-ul Gambrinus sau logo-ul Art Factory în timp ce te bucuri de o bere cu gust intens. Așa că, descarcă aplicația, încarcă-ți bateriile și hai la Art Factory, 21-23 septembrie, la Uzina Faur. Cheers!

» Veniți și voi în orașul nostru.

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest. E ziua Orașului meu. La mulți ani! Frumos mai pică, acum pe-nceput de toamnă – unde-o fi mai frumoasă toamna… și mai toamnă decît în Orașul ăsta? Unde-i mai frumos să te plimbi? Unde-ți mai încălzește Soarele cu așa drag spinarea dimineața? Unde te poți simți – chiar și pentru cinci minute – mai în trecere, mai liber? E ziua Orașului meu! Mi-ar fi plăcut să pot zice „orașului nostru”, dar sînt atîția care și-au întors fața de la frumusețea Capitalei. Bieții de ei! … încruntați, constipați – cei care-au uitat să se bucure, ce milă mi-e de ei! Ce bine-ar fi să ne facem nouă un cadou – azi, de ziua Bucureștiului – și, dacă măcar nu redevenim cetățeni, măcar să fim niște oameni care știu să se bucure de Oraș! Să ne bucurăm, să ne folosim de București, să ni-l facem al nostru: fiindcă-i al nostru, nu al lor – indiferent de cine-or fi ăilalți! Să ne bucurăm: fiindcă nu-i nimic greșit să ne bucurăm la ziua cuiva drag. Nu-i nimic greșit să ne bucurăm de multitudinea de sărbători, de serbări, de zile festive care se țin toamna-n București: sînt doar prilejuri pentru noi – pentru noi, Oamenii – să ne găsim împreună, să ne-ntîlnim, să ne vedem și fețele vesele! Veniți și voi în orașul nostru.

» 1968 – un asasinat în presa vremii

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… un copilaș – nici cinci ani nu făcuse! – dispărut în aprilie ’68, găsit omorît. Criminalul a fost arestat două săptămîni mai încolo și-n august a fost condamnat la moarte. Rimaru avea să lovească doi ani mai tîrziu. listă de articole selecționate din presa vremii – aici

» o dimineață încîntătoare-n sectorul 5

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Ce bucurie, să te trezești într-o dimineață-nsorită de toamnă și să ai surpriza nemaipomenită să găsești un lucru făcut frumos! … și cît de frumos arată acum „Trafic greu”, cu șinele de tramvai proaspăt îmbrăcate-n iarbă verde! Acțiunea continuă pe Rahova și Ferentari. E primul lucru frumos care se-ntîmplă-n sectorul 5 după atîția și atîția ani. Nu poți să te faci că nu vezi!

» Noaptea Caselor #5 va avea loc pe 29 septembrie

Noaptea Caselor a ajuns la cea de-a V-a ediție anul acesta. Evenimentul va avea loc pe 29 septembrie cu 16 spații participante- Atelier LSM, Avanpost 8, Carol 53, Casa Activistului, Casa Conspirativa, Casa Doda, Casa Jurnalistului, Casa Lupu, Casa Costa-Foru, Colivia, Cuib Studio, EFdeN, Gradina Viitorului, Home Matasari, Insula 42 și Manasia Hub. Programul fiecărui spațiu poate fi găsit pe noapteacaselor.ro. Vizitatorii își pot alege singuri traseul și se pot bucura de proiecții, jocuri de lumini, expoziții, petreceri, muzică live și multe altele. Despre Noaptea Caselor În ultimul timp, cele mai interesante chestii din București se petrec prin case, conace și apartamente, unde s-au adunat comunități care se joacă cu idei tot mai îndrăznețe. Cei care au avut inițiative social-culturale s-au izbit de multe ori de autorități ostile și un mediu social apatic. Dezamăgiți, s-au retras în spațiul personal, la joburile de zi cu zi și la casele lor. Însă spiritul creativ a continuat să lucreze în cerc restrâns. Prietenii au început să se implice, apoi prietenii prietenilor, apoi întregi comunități care schimbau idei, făceau proiecte și se distrau de minune. Casele se transformau încet din dormitoare în mici centre culturale. Fiecare dintre ele a ajuns focar de inovație și de spirit liber, care injectează sens în viețile celor implicați. Împreună pot face o rețea culturală descentralizată, care să umple golul lăsat de instituțiile oficiale și greoaie. E ușor să decapiteze un institut, dar o rețea informală e foarte rezistentă cât timp comunitățile ei sunt vii. Noaptea Caselor e o punte între aceste comunități. E un eveniment care dă coerență unui nou curent cultural. Mai personal, mai liber, mai eficient, mai mișto. Harta evenimentului.

» Civilizație publică LVI

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Inepuizabil, tezaurul de detalii al construirii interbelice. Azi ne sar în ochi funcționalitatea și eleganța cu care-au fost montate, în preajma intrărilor, locașurile unde se puneau micile reclame ale firmelor ce funcționau înăuntru.   lista episoadelor din seria Civilizaţie publică – aici

» Din fugă: catargul-lulea (sau saxofon?)

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.scris de Ando Am zis că, odată ce l-am găsit pe marele Şef, gata, am terminat cu catargele. Uite că realitatea ne contrazice, pentru că, întâmplător, am dat peste acest exemplar ieşit din comun datorită formei sale. Un detaliu Art Deco, în formă de lulea (sau saxofon?) care decorează o clădire (şi ea interesantă) aflată pe un tronson al actualei străzi Gladiolelor, tronson denumit – înaintea demolărilor din zonă – intrarea Libertăţii.

» Case căzute 260 – Calea Șerban Vodă 72

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.scris de Ando Lipită de casa de la nr. 70 care, între noi fie vorba, nici ea nu o duce prea grozav (dar am văzut ceva mişcare prin curte, deci e locuită), chiar pe colţul cu bulevardul Mărăşeşti, găsim această clădire cu etaj şi cu spaţiu de prăvălie la parter. N-a fost o clădire urâtă, ba chiar – zic eu- bine structurată şi proporţionată, plus cu acea curticică de la intrare…Păcat că a ajuns în starea jalnică de acuma! mai multe despre Case căzute

» „Sectorul 5 la 50 de ani”

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… una din cele mai prostești mîndrii este aceea de apartenență la ceva artificial. Cum ar fi – cel mai nimerit exemplu! – mîndria de-a te ști locuitor al unui… sector. Sectorul e o găselniță artificială, o invenție care-a fost gîndită să ușureze actul administrativ… și atît! E de-ajuns să privim istoric chestiunea; în ultimul secol Bucureștiul s-a văzut împărțit ba în patru sectoare, ba în opt, ba în șase! Că, în timp, mici vătafi s-au cocoțat pe piedestalul șubred de primar de sector, asta-i altceva. M-a pufnit rîsul aflînd că Primăria Sectorului 5 – negăsind altceva mai bun de făcut – se ocupă de un eveniment public numit „zilele sectorului” (pe care, ca de obicei, nu-l promovează nicăieri, că oamenii nu-s importanți) în care bate monedă pe… semicentenarul sectorului. … uau! Sectorul 5 la 50 de ani! E ceva ce nu se poate lăsa nesărbătorit. Numai că e suficient să ne uităm un pic în urmă – 50 de ani nu-i cine știe ce mare distanță! – ca să vedem că în 1968, atunci cînd raionul Nicolae Bălcescu se transforma în sectorul 5…. acel sector 5 nu era decît sectorul 4 de azi! Iar sectorul 5 de azi… era atunci sectorul 6! Vrem să-i acordăm sectorului nostru o umbră de istorie? Ori socotim că a fost creat în 1950, cînd raionul Vladimir Ilici Lenin a fost înființat cam pe locul unde e azi sectorul… Ori serbăm anul 1979, cînd sectoarele Capitalei s-au restrîns de la opt la șase, ocazie cu care fostul sector 6 devenea 5.

» tunsori moderne!!!

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Am descoperit unde se tunde domnii milițieni – și modern și elegant.

» Începe sezonul mustului!

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Ce poate fi mai plăcut decît să primești mesajul ăsta? „Tradiția se păstrează și anul acesta. Vinul Nostru vă oferă Struguri de masa proaspeți – 2.5 Lei/kg ; Must Alb Dulce – 4.5 Lei/L. ” La țanc! … împreună cu Vinul Nostru, pentru a noua toamnă la rînd: pe strada Octav Cocărăscu. Ce bun! mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

» mereu în actualitate!

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Sînt printre ultimii care iau în rîs soarta animalelor năpăstuite de om; de lăcomia, nepăsarea și prostia lui. Cu toate astea, cînd văd reclamele astea ce-mpînzesc orașul, mă-ntreb: „la ce bun?” Sîntem într-o criză uriașă a pestei porcine. A fost nevoie, pînă acum, să fie omorîți mai bine de 53000 de porci în gospodăriile oamenilor. Și cam 105000 de porci în fermele mari! … da-n Capitală, pe panouri, avem subiecte de revistă!

» 13 Septembrie

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.„Scînteia” – 13 Septembrie 1964 Azi e ziua pompierilor: 13 septembrie. Ca-ntotdeauna, se țin sus la Puișor festivități. Ca anul ăsta însă n-a fost niciodată. Megalomania șefului I. S. U. a făcut zeci de mii de victime nevinovate azi dimineață – la ora cînd cetățenii Capitalei se duc, totuși, la treabă: la muncă. Ca niciodată, bieții pompieri au fost înșirați pe kilometri-ntregi de bulevard, încă de jos de la Casa Republicii, doar ca să bată pas de defilare. Au fost aduse la paradă sute de mașini de intervenție roșii, strălucitoare, care-au fost parcate pe două rînduri pe Calea 13 Septembrie. Zici că era Întîi Decembrie. E la mintea cocoșului că traficul auto a fost oprit și s-au făcut niște blocaje înspăimîntătoare care au afectat îngrozitor și transportul public. Au fost aduși polițiști care să ia asupra lor înjurăturile bucureștenilor; dar nu erau prezenți în intersecțiile mari adiacente – bunăoară, la 8 dimineața Chirigiu nu era nici picior de polițist, deși autobuzele de pe 13 Septembrie erau deviate pe-aici și tramvaiele deja nu mai puteau traversa intersecția. Lipseau cu desăvîrșire și-n zonele mai îndepărtate afectate prin ricoșeu de devierile de trafic. Ca să fim clari și preciși – foarte preciși – polițiștii au fost aduși exclusiv ca să oprească accesul mașinilor înspre 13 Septembrie și nu ca să ajute fluidizarea traficului. Pe cît ne e drag Pompierul – omul acela care sare-n foc ca să ne salveze viața – și pe cît de mult îi urăm, din suflet, „La mulți ani!”… pe-atît ne e scîrbă de șefimea cu gușile grase care se-mpăunează la asemenea evenimente oficiale.

» Sectorul 4 e tot mai bîlci!

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Excesul e unul din cele mai mari defecte ale primarilor „gospodari”. Rar dai de cîte unul care chiar știe cînd să-și pună stavilă avîntului. Cu toate ale lui, îl socotesc pe Robert Negoiță un primar bun, care-a adus un cîștig locuirii în sectorul 3. Ce e bine în sectorul 3 e că primăria a-nțeles să se-oprească la un moment dat, să nu îngrămădească obositor piesele de mobilier urban; să lase oarecum impresia de spațiu-n care se poate respira. Cînd treci, însă, granița-n sectorul 4 te iei cu mîinile de cap. Primarul Băluță-i un continuitor strașnic al lui Piedone. Pot să-i număr o sumedenie de idei bune, o droaie de proiecte ce îmbunătățesc viața oamenilor, mă bucur să văd artere-ntregi aduse, elegant, la un nivel plăcut. Și – în același timp – toate, toate astea zdrobite, nimicite, turtite sub mii de stîlpi, ghiulele de piatră, lanțuri, fîntîni, garduri bălțate, spoturi colorate. Și dacă, în timpul zilei, parcă nu ți se parte într-atît de obositor ce se petrece-n spațiile publice refăcute de Băluță în sectorul 4 (care măcar par, deocamdată noi și curate), peste noapte se schimbă calimera. Cu toată revărsarea falsă de lumini și luminițe, străzile-s, în realitate, chioare. Spoturile montate sub copaci aruncă umbre nefolositoare; semnele de circulație au fost „îmbunătățite” cu leduri – de-a dreptul ilegal!! -; și pretutindeni luminile-s doar făcute să pună ceva în evidență, nu să lumineze. Pe bune: cînd te plimbi seara-n sectorul 4 nu te simți în oraș – acolo unde locuiesc oameni! – ci undeva la bîlci la mare, acolo unde oamenii-s veniți să se-nghesuie la distracție, la consum, la hăhăială. Rămîi c-o impresie îngrozitor de apăsătoare. Băluță nu știe – nu poate – să-nțeleagă unde să se-oprească.

» 10 ani

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… am făcut 10 ani. Și 7000 de articole. Serialele noastre au peste 700 de episoade… 260 de case căzute peste 100 de trezim copiii fix 100 de rable 55 de civilizație publică aproape 50 de fundături peste 30 de jurnalul realității cîte 20-și-ceva de limba română, plimbări, vestigii, anii ’90 plus altele, care încă n-au ajuns cu numărătoarea așa departe! Doar așa, să știm cum stăm noi la 10 ani.

» nimic din vacanță (nici măcar poze)

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Trebuie să pleci în vacanță, și parcă, de la an la an, ai nevoie s-o simți și să te bucuri de ea mai bine, mai temeinic. La cît o aștepți, la cît tînjești după ea… Așa cum ai nevoie să vezi și să faci lucruri noi, ai nevoie și să-ți găsești confortul în lucruri știute. Ne-am întors la Grecia, aia pe care-o știm de ani de zile, aia pe care-o cunoaștem din fiecare vacanță: același drum, aceiași oameni, același sat, aceiași măslini, același Soare, aceeași mare, aceleași prăjituri, aceiași munți… aceeași senzație ca la-nceput, cînd am pășit printre leandri sub dogoarea amiezei. Ce bine e s-ajungi aici și să regăsești lucrurile știute, parcă la fel ca-n anul de dinainte! Nici n-aș avea ce să mai scriu. A fost bine? – o, da. Am făcut altceva în plus? – o, nu. Am plecat ca de obicei, fără grabă, fiindcă facem popas la draga Stara Zagora: nu o obligație, ci o mică parte veritabilă din vacanță! Drumul are cîteva locuri unde s-a-mbunătățit, după Ruse și – mai ales – în Gurkovo, care-i acum asfaltat. Prin Stara Zagora-s lucrări de asememenea și se mișcă într-un mod mulțumitor. Am găsit un apartament perfect pentru stat, aproape de Centru; Centru din care, la o adică, poți chiar s-o iei pe jos pîn’la mall, unde să-ți pui burta la cale la restaurantul Ștastliveța – prilej cu care vezi și noutățile de sezon ale meniului. Nu știu de ce mă simt așa de bine-n orașul ăsta; știu că-mi plac oamenii – serioși, muncitori, așezați, chibzuiți și căpoși că fac bine ce fac. Am plecat iară, după ce ne-am jucat prin parc și-am trecut pe la Nedelia, la-ndulcit. Drumul e-n față; se mai lucrează pe lîngă Haskovo dar te-apropii de graniță. Pe unde să treci? Te uiți cît de-aglomerat e-n Kîrgeali, cîte mașini stau să puie benzină și dacă vezi că-s multe o cotești iar prin munți, pe la Zlatograd: și iar nu-i nimeni în fața ta la mica vamă! Și te pomenești în Grecia: tot mai aproape de mare. Te lași pe autostradă, ocolești Kavala și te găsești, repede-repede, în locurile știute. Pe-aici zici că nu s-a schimbat nimic; și asta-i bine, pentru că te ajută mult să intri-n dispoziția locului: nu anul trecut, ci mai ieri parc-ai plecat de aici. Farmacistu-i același, tanti de la magazin se mișcă mai greu – cu vîrsta – chelnerii de la taverne nu s-au schimbat; la cofetărie prăjturile șed în aceeași ordine-n galantar. Și Soarele bate la fel de neiertător la prînz! Da-i așa de bine să nu faci nimic – nimic deosebit. E bine să dormi; dar nu te superi nici dacă Bobocu’ te trezește devreme, fiindcă tot devreme deschide și la patiserie, și plăcintele-s fierbinți. Plaja are loc destul, apa-i lină, curată, caldă și te-ndeamnă la joacă. Copiii-și leagă prietenii fără să le pese de ce-i desparte pe cei mari. Grecii-s la fel: așa cum vrei să-i vezi – și eu îi văd și-i știu muncind mult și odihnindu-se bine înainte să se-apuce iar de muncit mult. Mîncarea-i parcă mai bună ca oricînd: nu-și bat, grecii, joc de ce bagă-n burtă. Cea mai măruntă patiserie caută să te servească regește; produsele autohtone-s marcate cu mîndrie; și nici măcar nu te afli-ntr-un loc cu adevărat foarte turistic! Te prinde, fără să-ți dai seama pe moment, ușurința cu care-ncearcă să-și facă ei înșiși viața mai frumoasă, mai drăguță, mai dulce. Regăsești Kavala neschimbată, pur și simplu așa cum îi șade ei bine. Cetatea, acum, e vizitată de-o fată mai mare și de-un boboc mai zvăpăiat; ea se cocoață mai sus în turnuri și el caută închisori, tunuri și mașini – de ce nu-s mașini în cetate? E foarte greu să scrii despre o vacanță-n care n-ai făcut altceva decît să te simți bine! Zilele trec, încet, una după alta. Pateurile de dimineață, bălăceala, somnul de la prînz, bălăceala a doua, plimbările și zbenguiala de dinainte de cină; souvlaki-urile, gyros-urile, creveții, gogoșile înnebunitor de dulci, luna plină de deasupra mării – cu cărarea ei care te-nbie, parcă, să pleci în noapte peste valuri. Ai mai sta; dar – atunci cînd se face sorocul să pleci – îți faci bagajele cuminte, înțelept și bucuros c-a fost doar bine. Bulgaria te așteaptă iar. Să ne fie mai ușor, venirăm de astă dată prin Makaza: ne-a ieșit – nu era coadă. Era coadă-n cealaltă direcție: spre Grecia mașinile se-ntindeau pe opt kilometri; mi-a fost milă de toți oamenii ăia care cine știe cîte ore mai aveau de stat în creierii munților. … drumul cunoscut; iar Kîrgeali, iar Haskovo, iar Dimitrovgrad, iar Stara Zagora, iar Gurkovo, iar Veliko Tîrnovo, iar Biala – cu fiecare reper, așezat cuminte, la cîte 50 de kilometri, te afli mai aproape de Patrie, pe care-o regăsești arsă de canicula zăpăcită de-nceput de toamnă. Acasă deja s-au schimbat lucrurile; cum s-au schimbat așa de tare-n nici două săptămîni? Soarele apune prea devreme! Dimineața-i prea răcoare! Frunzele deja se-ngălbenesc și foșnesc, uscat, a pagubă. Mai stai o zi două-n vacanță și aici, acasă; înc-o faci pe turistul și-n orașul ăsta lipicios și dulce, care-acuș-acuș o să miroasă a must și-a poame. toate vacanțele noastre – lista episoadelor

» Unfinished Festival 2018 începe pe 27 septembrie

Festivalul UNFINISHED aduce împreună inovatori, artiști, vizionari și antreprenori din discipline diverse pentru a schimba idei timp de patru zile. Parte festival, parte discuție, parte expozitie, parte nedefinit, Unfinished este o experiență care evoluează constant. Programul multidisciplinar abordează subiecte diverse, de la drepturile omului, antreprenoriat, artă, design, wellness, tehnologie, la știință, jurnalism, politică, educație, muzică și poezie. Experiența Unfinished este definită de evenimente precum workshop-uri, panel-uri, sesiuni de leadership, concerte, instalații de artă și cine concept. Gazduit de Fundatia EIDOS la MNAR, UNFINISHED este în primul rând o comunitate de oameni curioși. Line-up-ul Unfineshed poate fi gasit aici. Mai multe detalii despre program și înscriere pe https://unfinished.ro/.

» Programul Art Factory 2018

Art Factory este un proiect de galerie itinerantă și un festival de artă contemporană ce are ca scop aducerea în conștiința socială a situației clădirilor industriale dezafectate prin propunerea unor proiecte curatoriale de conversie culturală temporară. Expoziția analizează modalitățile în care omul, în încercările sale de a-și găsi o identitate și de a se plasa pe sine în interiorul lumii, modelează totul în jurul său. În acest proces, lasă urme asupra mediului, asupra semenilor și asupra propriului sine. Expoziția prezintă una din modalitățile de negociere a relației omului cu împrejurimile sale, și anume desenul, ce devine o unealtă de autocunoaștere. Anul acesta, Art Factory are loc între 21-23 septembrie la Poarta 1, între zidurile Uzinelor Faur din București. Programul Art Factory 2018: VINERI - 21 Septembrie 19:00 - Vernisaj Expoziție 21:00 - Concert Mud Boulevard 22:00 - Concert - Are You Anywhere SÂMBĂTĂ - 22 Septembrie 17:00 Pegas Bike Party 18:00 Concert KNASH (SWE) 21:00 Concert Kaleidonescu 22:00 Concert Am Fost La Munte și Mi-a Plăcut 23:00 Concert Baba Dochia DUMINICĂ - 23 Septembrie 17:00 Finisaj Expoziție + Pegas Bike Party 18:00 Concert Valeria Stoica 19:00 Concert Deja Who 20:00 Concert Tobi Ibitoye 21:00 Concert DJ K-lu

» Deschiderea Hotpod Yoga Bucuresti

In Weekendul 15/16 septembrie Hotpod Yoga București se redeschide. Hotpod Yoga ofera o varianta accesibila de hot yoga vinyasa, intr-un spatiu unic - un studio gonflabil incalzit la 37 C, un stil de yoga special conceput pentru viaţa modernă. Pe durata celor doua zile de weekend din 15 si 16 septembrie suntem invitati la 7 clase ținute de echipa de instructori la Hotpod Yoga Bucharest pe strada Verzisori, nr.2. Participarea la aceste clase este gratuita, dar numarul de locuri este limitat. Inscrierea se face pe pe site-ul www.hotpodyoga.ro, adaugand in cos “Clasa gratuită - lansare” și alegand clasa la care vrei sa participi. Daca nu ai mai participat la o clasa de yoga este recomandat sa iti aduci haine comode si lejere, un prosop mare care sa acopere salteaua de yoga, un prosop mic si o sticla de apa pentru hidratare. Spatiul este dotat cu vestiare cu dus. Orarul claselor: Sambata 10:30 Ioana (Hotpod Flow) 12:00 Valentin (Hotpod Flow) 13:30 Mariana (Hotpod Flow) 15:00 Corina (Hotpod Nurturing) Duminica 10:30 Monica (Hotpod Flow) 12:00 Mircea (Hotpod Flow) 13:30 Luiza (Hotpod Flow)

» IKEA face economie de spațiu în revistă

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.E perioada aceea din an în care catalogul Ikea ajunge pe la uși. Mă bucur de fiecare dată găsindu-l, fiindcă-s destule lucurile bune pe care – de 11 ani – pe care le am în casă cumpărate din magazinul ăsta. Îmi place că în catalog prețurile sînt trecute în lei, așa cum se cuvine – nu în monstruozitatea aceea numită „RON”. Dar nu-mi place cum sînt scrise, fără spațiu între prețul propriu-zis și numele monedei. Ce-i aia, „179lei”?

» accidente în presa vremii

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Numai cine nu muncește, nu greșește. Cîteva spicuiri despre accidente din 1968 (22 de morți la Teiuș, pe 7 octombrie, pe calea ferată)… … și-n 1978 (9 morți la Pitești, pe 30/31 octombrie, la combinatul petrochimic) listă de articole selecționate din presa vremii – aici

» deci, e Bucureștiul „sacrificat”?

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.E o-ntrebare legitimă, indiferent de cine-i ăla care-o pune. E o-ntrebare pe care noi ne-am mai pus-o, întrucît am văzut din partea autorității centrale a Statului dezinteres față de nevoile Capitalei. Și nu doar în istoria recentă. Nu încape îndoială că Bucureștiul nu e ajutat, ba chiar că i se pun bețe-n roate. Numai că… Faptul că Bucureștiul joacă prost nu-i un pretext să se miorlăie că-l fură arbitrul, cum s-ar zice.

» Case căzute 259 – Str. Dr. Nicolae Staicovici 57

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.scris de Ando E vizavi de intrarea la Arenele BNR, deci cartier…de cartier. O fi ea „obiectiv protejat”, dar dacă mă uit cum arată şi, mai ales la bloculeţul din spate, nu prea am dubii în ce priveşte soarta ei. mai multe despre Case căzute

» Din fugă: un lucru bun la Piaţa Amzei

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.scris de Ando … Încet, lucrările de renovare la Casa Miţa Biciclista, aflată la doi paşi de Piaţa Amzei, se apropie de final. Va fi un plus de valoare pentru toată această zonă a oraşului pentru că, vizavi, se află o altă clădire deosebită: Biserica Amzei, recent renovată şi ea.

» Din fugă: la Obor e Târgul Anticarilor

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.scris de Ando E deschis până duminică şi, ca de obicei, e organizat în parcul din faţa primăriei sectorului 2, din Obor.

» începe treaba

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Ca să nu mai poată zice nimenea că la noi, în sectorul 5, nu se face nimic, primăria s-a apucat de ceva. Știți, printre toate planurile frumoase pe care uneori chiar crede c-o să le facă, este și-acela de-a înierba liniile de tramvai construite cu pietriș. Avînd, deci, atîtea planuri în cap, primăria din sectorul 5 nu s-a mai ocupat de chestiunile mărunte, acelea care ne ucid neuronii zi de zi: gunoaiele se strîngeau pe șine și așa rămîneau. Dar de-acuma, gata! Pe Calea Rahovei și pe Trafic Greu se mișcă lucrurile. Se mișcă mai repede ca viteza tramvaiului cînd stă-n stație! … înaintea pusului ierbii și gunoaiele și bălăriile au fost acoperite c-un strat de pietriș fin: deja arată frumos și elegant, așa cum noi – oamenii din sectorul 5 – merităm.

» un praf cumplit

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Nu merg des în parcul Sebastian, deși mi-i la o aruncătură de băț. Mi se face greață de mizeria în care zace! Fîntîna… nu mai funcționează; e astupată. Iarba… s-a ars – trei sferturi din spațiul verde e numai țărînă, pămînt bătătorit. E mai multă iarbă-n țarcul dulăilor decît în preajma locurilor unde se joacă copiii! Cînd treci pe aici te uluiește ceața care-nconjoară parcul. Doar că nu e ceață; și nici dulcea lumină a-nserărilor de toamnă: e praf, un praf cumplit. E mai mult praf în Parcul Sebastian decît pe șantierele din preajma Bucureștiului.

» Prima ediție a concursului Fotograful Anului în România

Fotograful Anului în România (www.fotografulanului.ro) este un concurs de fotografie care își propune să premieze și să aducă în atenția publicului pe cei mai buni creatori români din acest domeniu. Este un concurs deschis, cu 12 secțiuni, cu premii de peste 85.000 lei și un juriu format din profesioniști români și străini, asociați cu publicații de prestigiu, membri în juriile celor mai importante competiții de profil din lume. Secțiunile competiției sunt concepute astfel încât să acopere genuri de fotografie cât mai diverse: arhitectură, peisaj, portret, natură & wildlife, street, fotografie documentară, fotojurnalism, eveniment, fashion, fine art & creativ, comercial & produs, OPEN. Premiile Fotograful Anului în România se vor decerna pe 7 octombrie, la București, într-o gală oficială, la Cinema Pro. Marele premiu va fi acordat celei mai bune imagini sau serii de imagini înscrise în concurs și este în valoare de 30 de mii de lei. Se va acorda câte un premiu de 3000 de lei pentru fiecare secțiune, mai puțin OPEN, unde recompensa este în produse și servicii. Juriul competiției este prezidat de britanicul Roger Tooth, fotograf și fost director al departamentului de fotografie The Guardian. Ceilalți membri ai juriului, fotografi, experți în fotografie, curatori sau editori foto sunt: Dean C.K. Cox (The Associated Press), Alex Gâlmeanu (fotograf, România), Jim Casper (LensCulture), Ioana Moldovan  (fotograf, România), Craig Allen (The New York Times), Anne Farrar (National Geographic Traveler SUA), Iurie Belegurschi (fotograf, Islanda), Rui Palha (fotograf, Portugalia), Peter Svoboda (Head Curator la 1x.com), Vaughn Wallace (National Geographic SUA) și Anca Cernoschi (fotograf, România) Platforma Fotograful Anului în România, dincolo de competiția propriu-zisă, își propune să ofere celor mai buni dintre participanți burse, stagii de pregătire și cursuri, precum și mentorat cu fotografi și editori foto ai unor publicații internaționale. De asemenea, vom sprijini câștigătorii în evoluția profesională, oferindu-le expunere în media națională și internațională.  Expoziția cu fotografiile câștigătoare va fi lansată la București în octombrie 2018, iar pe parcursul anului 2019 va putea fi văzută în marile orașe din România într-un proiect comun cu Rețeaua Națională a Muzeelor din România. Aplicațiile se pot depune în perioada 25 iunie – 10 septembrie 2018. Găsiți toate detaliile despre condiții și înscriere pe site-ul www.fotografulanului.ro. Despre Bucharest Photofest Bucharest Photofest este cel mai important festival internațional de fotografie ce se desfășoară în mai multe spații din București și este organizat de Grupul Filos. Lansat sub sloganul Let’s get visual! și cu un conținut deosebit la fiecare ediție, Bucharest Photofest îsi propune să aducă în oraș, sub ochii noștri, frumusețea în manifestările ei artistice și să ne implice într-o poveste culturală totală. Este un festival ce intermediază întâlnirea artiștilor de anvergură internațională cu publicul din România. 

» Civilizație publică LV – niște… bare

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.de Ando și HM Cîte detalii încă zac în preajma banalelor intrări ale clădirilor? Încă le numărăm… și încă ne mirăm de cele pe care de-abia acuma le descoperim. Uite barele astea ornamentale pe lîngă care trecem cu vederea. Au apărut în perioada avîntului interbelic al construcției de blocuri. Ce rost să fi avut? Doar decorativ – ori și utilitar? Să se fi obișnuit, la zile mari, să se lege vreun drapel de ele? De altfel, nu pe puține au fost încropite suporturi de steaguri. lista episoadelor din seria Civilizaţie publică – aici

» Peste 4200 de elevi din România au participat în 2018 la proiecțiile de film CinEd

În perioada martie – iulie 2018, în cadrul programului de educație cinematografică CinEd, au fost organizate 122 de proiecții în 18 localități din România, pentru elevii din clasele I – XII. Proiecțiile s-au bucurat de participarea a peste 4200 de elevi, fiind un număr record atins de program cu ocazia celui de-al 3-lea an de activitate. Filmele pe care elevii au avut șansa să le vadă și să le discute cu facilitatorii educaționali sau invitații speciali sunt producții multi-premiate în festivaluri internaționale, cu o valoare cinematografică și educațională autentică: Spiritul stupului/El espiritu de la colmena (Spania, 1973), Cea mai fericită fată din lume (România, 2008), Pierrot nebunul/Pierrot le fou (Franța, 1965), Postul/Il posto (Italia, 1961), Adăpostul/Shelter (Bulgaria, 2010), Rentrée des classes / Prima zi de școală (Franța, 1956)  și Petite lumière / Luminiţa (Franţa, 2003). CinEd este un program european de educație cinematografică, creat în 2015, pentru tineri între 6 și 18 ani, coordonat de Institutul Francez din Paris și, pe partea pedagogică, de Cinemateca Franceză, finanțat încă de la lansarea sa prin programul Europa Creativă / MEDIA al Uniunii Europene. Programul reunește parteneri instituționali din 9 țări europene - Franța, Spania, Italia, Portugalia, Finlanda, Cehia, România, Bulgaria, Lituania. În România programul s-a bucurat de succes încă de la lansare, reușind să construiască în cei 3 ani de activitate o comunitate de facilitatori educaționali implicați și dedicați integrării instrumentelor pedagogice de educaţie cinematografică create în cadrul CinEd în predarea la clasă sau în activităţi extra-şcolare. Anul acesta, aproape 260 de cadre didactice și bibliotecari au participat la formările gratuite organizate de Societatea Culturală NexT și Asociația Culturală Macondo, în București, Ploiești, Alexandria, Brașov, Cluj-Napoca, Buzău și Suceava. Formările și proiecțiile CinEd au fost însoțite coordonate de invitați speciali, critici de film precum Ileana Bîrsan, Andrei Luca, Gabriela Fillipi, Ionuț Mareș, Andreea Mihalcea şi Raluca Ungureanu. Aceștia au facilitat analiza filmelor propuse, precum și dezbaterile de la finalul proiecțiilor. Toate proiecţiile CinEd au fost urmate de sesiuni de dialog cu elevii pe baza filmelor vizionate. Aceştia au perceput filmele din colecţia CinEd ca fiind foarte diferite de cele cu care sunt obișnuiți la televizor, însă au apreciat calitatea cinematografică a acestora şi prilejul de analiză critică non-formală din cadrul sesiunilor de discuţii. Se demonstrează, astfel, încă o dată nevoia implementării unui program coerent de educație audio-vizuală şi de promovare a cinematografiei de artă europeană, care să poată răspunde nevoilor tinerilor în epoca digitală. În cei 3 ani de activitate în țară programul a ajuns la peste 10400 de elevi. În următorii 2 ani va continua să fie implementat în România de către Societatea Culturală NexT pentru toate ciclurile şcolare. Detalii despre activitățile următorului an CinEd România vor fi anunțate în această toamnă, după începerea noului an şcolar.

» Wonderlandul japonez ajuns la Bucuresti prin Miniso

Da, e adevarat. Avem wonderland, avem pantere roz, hipopotami, pinguini, brelocuri, farfurii, culori pastelate, variante de cadouri creative direct din Japonia la Bucuresti. Adica s-a deschis Miniso in Veranda Mall. Cu show de tobe, sampanie, premii pentru primii 200 de vizitatori, am taiat panglica si-am intrat in alta lume. Miniso e genul de magazin in care poti sa pierzi lejer cateva ore. Pe langa plusurile adorabile (spoiler alert: exista un set cu pantera roz), gasesti electronice, boxe care functioneaza prin bluetooth, odorizante de casa si masina, cosmetice, genti, portofele, sepci, ochelari de soare (pauza sa mai respiram putin), covorase pentru baie, prosoape de bucatarie, farfurii, cani (AU SI CU VULPI!), tacamuri cu un design super funny, accesorii pentru periutele de dinti. Ati prins ideea. Un fel de Tara Minunilor in care si copiii si adultii gasesc lucrurile potrivite la preturi mici si medii. Noi am reusit sa plecam acasa cu (doar) 3 pungi care includ un hipoporam roz care se transforma in lup, o boxa verde, o cana de ceai in forma de pisica cu infuzator in forma de peste, un covoras turcoaz de baie, pensule pentru machiaj, un bol pentru mancare roz bonbon, un buretel pentru aplicarea fondului de ten (l-am testat, e foarte bun) si niste casti bleu. Am uitat cateva chestii, remediem la deschiderea urmatorului magazin. Apropo, deschiderea urmatorului magazin Miniso va avea loc sambata, 8 septembrie, la Centrul Comercial Auchan Titan la ora 13:00. Pregatiti-va pentru giveaway-uri pe insta si premii pentru primii 200 de vizitatori. P.S.: Cine este MINISO? MINISO este un retailer japonez de produse pentru casă, accesorii și jucării înființat în anul 2013. În acești cinci ani a devenit unul dintre comercianții cu cea mai rapidă dezvoltare din lume, ajungând să dețină în acest moment peste 3000 de magazine în peste 70 de țări de pe toate continentele. Brandul MINISO a fost fondat de către designerul japonez Miyake Junya și de către tânărul antreprenor chinez Ye Guofu în Tokyo, Japonia. Succesul MINISO se datorează unui nou model de business propus de cei doi: profit mic pentru companie, dar produse de calitate la prețuri accesibile pentru clienți. Produsele comercializate se împart în șapte mari categorii: sănătate și frumusețe, produse sezoniere, cadouri, accesorii digitale, accesorii creative pentru casă, produse pentru viața de zi cu zi și ambalaje speciale. MINISO vinde și produse cu licență ale unora dintre marile branduri mondiale, cum ar fi Marvel, Pink Panther sau We Bare Bears. Sub conceptul ”Love Life, Love Miniso”, se plănuiește deschiderea a 40 de magazine în toată țara până în 2020.

» 1958 – primul festival Enescu în presa vremii

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Acum fix 60 de ani se deschidea prima ediție a festivalului Enescu. Avea să țină aproape trei săptămîni și să se-ncheie cu premiera românească de gală a operei „Oedip”   listă de articole selecționate din presa vremii – aici

» REGAL DE BALET: Povestea unui spectacol care unește românii, la Centenar

În ceas de Centenar, cu toții ne îndreptăm atenția asupra unuia dintre cele mai așteptate spectacole din această toamnă - Regal de balet, o celebrare a diversității ce reunește românii! Cu această ocazie, Asociația Nevoia de Educație, alături de balerina Alice Minoiu, vă așteaptă pe 3 Septembrie 2018, la Teatrul Național București (TNB), la Gala Regal de Balet, în cadrul căreia balerini români și străini, care profesează în întreaga lume, se vor reuni în Sala Mare a teatrului pentru a sărbători în pași de dans 100 de ani de la Marea Unire.  Gala se anunță deja un succes, fiind puse în vânzare ultimele bilete, așadar se preconizează un spectacol performat cu casele închise. Această dorință de participare a publicului i-a determinat pe organizatori să înceapă deja trasarea direcțiilor pentru Regal de Balet, ediția anului 2019. “Pentru a realiza un spectacol de succes este nevoie de multă determinare și daruire față de actul artistic în sine. Amprenta personală a fiecărui artist formează un lanț de emoții menite să dea viață poveștiilor din seara de 3 Septembrie la Teatrul Național din București." - declară în acest sens Alice Minoiu. Pe scena TNB vor performa: Reece Clarke – The Royal Danish Ballet,  Marina Minoiu și Emerson Moose - The Royal Danish Ballet, Julian McKay -Mikhailovsky Theatre Robert Enache, Andra Ionete și  Răzvan Cacoveanu - Opera Națională București. Acestor balerini li se vor alătura Tudor Moldoveanu și Alexandra Pera - Czech National Ballet, Sabina Yapparova , Alaia Rogers și Marian Furnică - Vienna State Ballet, Alban Lendorf - American Ballet Theatre, Calvin Richardson - The Royal Ballet, Akane Ichii - Estonian National Ballet, Maya Negishi - Teatrul de Balet din Sibiu, Amyra Badro - Teatro Principal de Zaragoza, Ana Bodea - artist independent, precum și Cristian Preda - artist independent. Spectacolul de balet va fi o demonstrație a artei desăvârșite, în pași de dans, într-un cadru plin de emoție și trăiri. Din punct de vedere coregrafic, lucrările lui Ross Freddie Ray, fost balerin al Operei Naționale București, absolvent și preminant al Royal Ballet School din Londra, ale lui Radu Poklitaru, Ben Van Cauwenburgh, Andrei Cozlac și Calvin Richardson vor fi construcții pline de măreție, care cu siguranță ne vor uimi. Muzica este, de asemenea, un element ales special pentru eveniment: acordurile baletului clasic vor fi completate de compozițiile celebre aparținând lui George Enescu sau Ciprian Porumbescu. Pe 3 septembrie, ne întâlnim așadar la Regal de Balet, pentru o seară fantastică a artei pe poante, pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri. Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro, pe www.mystage.ro, precum și la Casa de bilete a Teatrului Național București. Pentru mai multe informații: facebook.com/regaldebalet.

» Urme ale trecutului (I) – Un album: pozînd

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.pregătit cu C. D. Mocanu … va urma! prima parte • a doua parte • a treia parte • a patra parte • a cincea parte

» Sibiu marchează Centenarul României printr-un eveniment în Piața Mare în 6 octombrie

Primăria Municipiului Sibiu organizează în data de 6 octombrie 2018 un eveniment dedicat Centenarului României. Evenimentul își propune să recreeze atmosfera vizitei Generalului Berthelot la Sibiu din 2 ianuarie 1919, când trupele armatei române și o delegație franceză au venit în Transilvania pentru a populariza ideea unirii Banatului și Transilvaniei cu regatul României. “Ne dorim ca evenimentul să recreeze cât mai aproape de adevărul istoric atmosfera aceea specială de după Unire, pentru a transmite emoția unuia dintre cele mai importante momente istorice pentru noi, românii. Au fost studiate fotografiile și textele scrise ale vremii, am contactat specialiști și ne documentăm în această etapă pentru a produce un eveniment demn de sărbătoarea Centenarului.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu) În Piața Mare se va reconstrui un foișor din lemn în care au fost primiți în 1919 generalul francez Henri Berthelot, generalul român Traian Moșoiu, președintele Consiliului Dirigent Iuliu Maniu, alți membri ai Consiliului Dirigent, guvernul de tranziție al Transilvaniei care își avea sediul la Sibiu, precum și alte oficialități locale ale vremii. Prin fața acestuia se va derula o paradă a trupelor armate române reprezentate simbolic prin aproximativ 300 de militari îmbrăcați în uniformele vremii, studiate împreună cu specialiștii muzeografi și care urmează să fie produse de Primăria Sibiu. Trupele armate vor fi urmate în paradă de reprezentanți ai comunităților din jurul Sibiului, așa cum s-a întâmplat și la vremea respectivă. Traseul paradei va începe din orașul de jos, va trece prin Piața Mică, apoi va ajunge în Piața Mare și va continua pe strada Nicolae Bălcescu – Tribunei - Mitropoliei. Programul evenimentului va continua cu un moment artistic special creat și prezentat de „Junii Sibiului“. Sărbătoarea va fi adusă în prezent de Corul Madrigal și de un spectacol de video mapping, iar seara se va încheia în Piața Mare cu un party cu muzică electronică mixată live.

» 1958 – zece ani de „Radio Popular” în presa vremii

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… pe 27 august ’58 se marcau zece ani de activitate a fabricii de aparate de radio. Fosta fabrică „Philips” urma să devie, foarte curînd, „Electronica”.   listă de articole selecționate din presa vremii – aici
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 105 | utilizatori online 43