Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Luni, 18 Decembrie
                   
 
 


» o zi plină

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Bucureștiul a avut parte de-o zi plină, cum nu s-a mai văzut – și frumoasă, în felul ei. Fostul rege Mihai a fost purtat prin oraș, urmat de-un puhoi de oameni. Vremea a fost bună și funeraliile au mers cum trebuie și au impresionat. Multă lume; și căscînd gura, și lăsîndu-se purtată de emoție. Oamenii au putut să se despartă de rege frumos. La Palat, covor cald de lumînări aprinse, gardurile-mbrăcate-n mii și mii de flori, coroane aduse și „că trebuie” dar și de cinstire. Nu poți zice că nu-i așa! Bătrîni mai tineri ca regele, plînși; și copii care – cu candoare – au lăsat cîte-un bilet, au adus o jucărie, o floare.

» treabă de cacalitate

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Nu zic chiar că treaba-i gata… … e aproape gata; e ca și gata.

» Case căzute 202 – Str. General Ernest Broșteanu 4 și 6

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.La doi pași de Calea Dorobanților: casele astea două au ceva loc în spate, deci merită s-apară ceva mare și frumos în locu’ lor. mai multe despre Case căzute

» Din fugă: miniaturi la „fabrica de bani”

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.scris de Ando Adică, la Monetăria Statului. Ajung destul de rar în zonă şi de aceea, mi-au atras atenţia aceste interesante şi reuşite basoreliefuri de mici dimensiuni, amplasate în acele vechi alveole pătrate de pe zidul auster al respectivei instituţii. Nu ştiu nici când, nici cu ce ocazie au fost ele montate (de exemplu, pe imaginile google maps surprinse în 2011 și 2014, încă nu apar), dar mi-au plăcut!

» dar chiar traversați cu încredere.

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest. Ne aflăm pe strada Sebastian, în dreptul fostei întreprinderi Vulcan, unde se ridică azi blocuri noi de locuit. Aici e o trecere de pietoni nenorocită, deoarece nu e iluminată. Nici unul din felinarele de pe o-ntreagă jumătate a străzii nu funcționează. Sînt vreo șapte felinare-n șir care nu funcționează de săptămîni bune. Seara nu vezi niciodată cum trebuie pe cei ce se-apucă să traverseze. Și – din păcate – șoferii cam aleargă pe-aicea. Detalii—  

» Reciclaț!

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Se-ntîmplă de ceva vreme… și nu-mi place! S-au rărit grozav containerele celea colorate, puse pentru colectarea selectivă a gunoiului. O văd mult prea bine-n Sectorul 1; adică… nu le mai văd: Plevnei cu Virgiliu? Ion Mihalache cu Banu Manta? Schitu Măgureanu cu Știrbey Vodă? … nu le mai văd! M-obișnuisem să le am în drum. … m-obișnuisem să las la ele ba sticle de plastic, ba maculatură. Acuma mă-nvîrt ca prostu’ prin tot orașul. E neplăcut să pierzi niște obiceiuri bune și să-ți bați loc de oamenii – chiar tot mai mulți! – care de bine, de rău, chiar se-nvățaseră să umple cu folos containerele astea.

» trezim copiii: șase ani

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest. Ştiţi cerşetorii care se folosesc de bebeluşi ca să impresioneze oamenii? Asta e exploatare de copii. Dar ştiţi că de fiecare dată cînd îi vedem pe stradă bebeluşii aceia dorm? Asta pentru că bebeluşii cerşetorilor sînt sedaţi. Au trecut șase ani de cînd ne-am apucat de documentat abuzul și exploatarea asta. Copiii și bebelușii abuzați n-au dispărut. Uneori par mai puțini… … dar n-au dispărut! „Trezim copiii“ este o iniţiativă cetăţenească şi particulară lansată de Simply Bucharest şi nu este afiliată nici unei organizaţii guvernamentale sau neguvernamentale. Oricine poate contribui cu fotografii, informaţii, acoperire media. Oricine poate prelua, susţine şi promova subiectul. Vă mulţumesc pentru toate pozele şi informaţiile primite.

» Petrecere de Crăciun Mesteshukar ButiQ

Cele mai frumoase afaceri sociale își sărbătoresc Crăciunul la Meșteshukar ButiQ. Anul aceasta Meșteshukar ButiQ vine cu o ediție specială în așteptarea Crăciunului. Cei mai creativi antreprenori sociali își vor prezenta produsele și poveștile pe care le-au pregătit special pentru cei care își doresc cadouri cu poveste. Special guest și pentru prima data în magazinul MBQ: Cosânzeana și ale ei cusături fermecate. Cosânzeana produce și comercializează seturi creative de cusut pe lemn. Până nu vezi măcar o fotografie cu obiectul nu prea știi la ce să te gândești, pentru că seturile Cosânzeana sunt o premieră pe piața românească. Un alt brand de poveste și prospăt ajuns la noi este Fructos. Proiectul „ Fructos” s-a numărat printre cele 10 proiecte câștigătoare în cadrul competiței de antreprenoriat social, „Fabricat în Țara lui Andrei.” Fructos aduce rețete de dulceață dulci și parfumate și pentru cunoscători picante și sărate. O dulceață bună vine însoțită de o pâine proaspătă și rumenă. MamaPan - Brutaria cu maia vine cu sortimente de pâine caldă și alte bunătăți pentru o seară cu miros de sărbătoare. Brutaria MamaPan este un proiect de economie sociala al fundatiei CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, beneficiarele directe fiind mame singure, mame care au mai mult de 2 copii în intreținere, femei aflate in situatii dificile. More gifts from: Made in Roșia Montană, Dece, DeltaCraft, Traditional Natur Berca SRL. O să fie #meșteshukar!  

» Vinul - Arta si design-ul sticlei și al etichetei, arhitectura cramei

”IUBESC VINUL ROMÂNESC” ne așteptă la cea de-a VII-a ediție a Salonului VINTEST - ”VIN DE CRĂCIUN – Vinul - Arta si design-ul sticlei și al etichetei, arhitectura cramei”. Sute de sortimente deosebite de vin, de spumante și frizante, de distilate în sticle mai mult sau mai puțin clasice, cu etichete semnate de pictori, graficieni consacrați vor fi expuse și bineînțeles degustate la emblematica Sală Expoziţională a Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu ” din București, strada Academiei nr. 18-20, în perioada 15-17 decembrie 2017. Un bilet de intrare costă 20 lei și include câte un pahar de vin suvenir pentru multiple degustări în cadrul salonului. Achiziţionarea biletelor se face la intrarea în Sala Expoziţională a Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu", pe tot parcursul evenimentului, 15-17 decembrie 2017 între orele 10-18.

» dar traversați cu încredere.

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… ne aflăm pe strada Uranus, mergînd dinspre Piața de flori spre 13 Septembrie. Trecem de intersecția cu Sabinelor și ne apropiem de cea cu Sirenelor. Poate am vrea să traversăm! … mult noroc! Pentru că zebra încă lipsește; recent s-a asfaltat și nu s-a mai vopsit una nouă. Lipsește și indicatorul de trecere de pietoni! Pe partea pe care sîntem noi nu e; dar pe partea cealaltă e. Așa că pietonii traversează. Șoferii care vin dinspre 13 Septembrie văd că e indicator; pot opri. Șoferii care vin dinspre Piața de Flori nu pot opri – ei nu știu că e trecere. Nu că n-ar fi și școală și grădiniță în vecinătate. Nu contează – detalii. Precum viața oamenilor. Detalii.

» de cinci lei principii

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… se zice că principiile-s importante – unul din ele e că trebuie să te ții de promisiuni. Deasupra caselor din Kaufland șed atîrnate niște placarde pe care scrie că primești un cupon de cinci lei dacă șezi la coadă mai mult de cinci minute și nu-s toate casele deschise. Din fericire, arareori se-ntîmplă s-am mai mult de alți doi clienți în față, la coadă – merge iute, treaba. Într-o seară, însă, s-a-ntîmplat să meargă prost și s-aștept spre zece minute. Puține case, mulți oameni în magazin, căruțuri pline, marfă care nu se scana sau era prost cîntărită: se-adunaseră toate. Așa că mi-am revendicat cuponul de cinci lei. Din principiu, nu? Și l-am primit. Promisiunea a fost respectată. Doar că— Doar că primirea acestui cupon îți mai ia încă vreo cinci minute, fiindcă nu ți-l dă direct la casă. Te trimet la informații, unde-ți iau datele, te pun să te iscălești într-un caiet, mai fac o copie și cuponului… și de-abia dup-aia ți-l dau. Cerere nu te pun să faci; și nici dosar cu șină nu-ți cer: măcar atît. Deci: ai pierdut deja peste cinci minute la casă, și mai pierzi apoi încă pe-atîta!

» n-o duce lumea rău.

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… face, uneori, să dai doi lei ca să vezi ce mai scrie prin „Click” – ziarul tabloid. După cum știm, presa scrisă o duce tare rău, căci nu mai cumpără mai nimeni ziare; de ce-ar face-o, cînd cei mai mulți ne luăm porția de mizerie direct de pe internet ori de la televizor? Așa că – cel puțin așa se crede! – ziarele astea, care încă mai apar pe hîrtie, sînt citite mai mult de pensionari. Nu? Te-ai aștepta să dai în ele numai de reclame la sicrie, de sfaturi pentru colivă ieftină, de recomandări de policlinici, de ceaiuri și de alifii… Nu-i chiar așa – și o vedem prea bine, chiar în exemplele de mai jos:   … dacă e să ne luăm după reclamele targetate-n presa aceasta, pensionarii noștri nu duc chiar așa o viață neinteresantă: „4 zile + 4 nopți de sex cu 1 capsulă”! Totul cu produse minune, care se găsesc în comerț – te duci la farmacia la care face reclamă Arșinel și te procopsești cu ele. Testimonialele publicate sînt de toată încrederea. Un domn „a ajuns să facă sex cu soția sa chiar zeci de minute sau o oră” – da’ nu m-am prins dacă se laudă ori se plînge de asta. Altul, hîtru, găsește și o parte mai puțin însorită; „soția a întîrziat la muncă datorită faptului că nu mă mai opream”. Dar, cu siguranță, avem de-a face cu un produs „cu studii științifice” – chiar dacă nu zice dacă s-au numărat și orele de muncă pierdute: ca să știm cum stăm cu creșterea economică.

» Imperial Christmas Gala 2017

Orchestra vieneza se va remarca inca o data pe scena Salii Palatului pe data de 23 decembrie, de la ora 20.00.  SCHOENBRUNN PALACE ORCHESTRA VIENNA, intr-un spectacol de Craciun, o intampinare luminoasa a sarbatorilor de iarna pentru cei dragi, in compania sopranei Simona Eisinger, dar si alaturi de cel mai tanar dirijor al orchestrei, Vinicius Kattah. Nascut in 1986 in Brazilia, tanarul dirijor Vinicius Kattah a caștigat locul I in cadrul Concursului Internațional de Dirijori “Dunarea Albastra” in 2011 si locul al-III-lea la cel de-al VII-lea Concurs Internațional de Dirijori de Opera "Luigi Mancinelli" in anul 2016. Kattah s-a stabiilit in Viena, iar în ultimii 8 ani a colaborat cu Opera de Stat din Viena, Musikverein, Konzerthaus, Hofburg, Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna si multe alte orchestre. Kattah este in prezent dirijor principal al Operei Nationale Slovace si a condus, recent, premiera mondiala a lucrarii "Cenusareasa", compusa de copila-minune Alma Deutscher (11 ani), opera ce poate fi vizionata in documentarul BBC "Finding Cinderella".

» Din zbor – Limba română (XXI)

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.scris de C. D. Mocanu „Limba, țara, vorbe sfinte La strămoși erau; Vorbiți, scrieți românește Pentru Dumnezeu Urmăresc, atunci când alte îndeletniciri mult mai profitabile îmi dau învoire, o emisiune transmisă de televiziunea „Și mai mult decât atât – Cel mai urmărit post din România la evenimentele importante”. Deși televiziunea cu pricina își alimentează telespectatorii numai cu știri și informații cutremurătoare, emisiunea de care fac vorbire a scăpat. Cei doi realizatori–prezentatori, buni vorbitori ai limbii române, culeg cu sârg bâlbele, dudele, gafele de limbaj, de exprimare, de comportament ale unor analfabeți, ale unor agramați, ale unora cu o instruire sumară care, din nefericire, sunt politicieni, demnitari, șefi și șefuți. Odată ajunși, fără prea multe merite, în importante dregătorii aceștia ne regulează viața după cum le dictează mintea lor îngustă, neantrenată pentru un exercițiu intelectual eficient, folositor. Făptașii sunt, pe bună dreptate, cu haz și cu decență, luați în tărbacă ajungând de râsul lumii. Numai că în România „ridendo castigat mores”, forța educativă a râsului, nu funcționează. În schimb constatăm zilnic că diavolul se ascunde în detalii. Sarsailă și-a făcut culcuș confortabil în titlul emisiunii și de acolo se cocoșează de râs. Un priceput (sau o pricepută) s-a căznit să născocească unul sugestiv care să trimită din capul locului la subiectul emisiunii – politicenii și eșecurile lor rușinoase. A ajuns astfel să combine ingenios, într-un singur cuvânt, substantivele politică și chix. Rezultatul a fost ortografiat „Po….kix”. Dacă autorul (sau autoarea) găselniței ar fi avut habar de limba română sau dacă ar fi avut deprinderea de a consulta dicționarele, ar fi aflat că pe la noi termenul german kicks se scrie chix și are înțelesul de „nereușită, de eșec într-o acțiune sau într-o manifestare”. Și uite așa, a dat chix cu „Po….kix”!

» mobila, acum 50 de ani

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.de Ando și HM Erau vremuri îmbelșugate, relaxate, oamenii aveau toate motivele să consume; mai aruncăm o privire-n urmă, pe sfîrșit de ani ’60. Se construia deja enorm: blocurile se-nălțau vesele și curate spre Soare, cvartal după cvartal. E la mintea cocoșului că erau o nevoie uriașă de mobilă! Mai ales că… chiar dacă vedeți mai jos că nu era ieftin să-ți mobilezi casa, mai oricine putea s-o facă-n rate – și o făcea! Noi ne-am gîndit să v-arătăm – pigulite din reclamele publicate-n presa vremii – ce anume puteai să-ți cumperi: scaunele Lotru, fotoliile Brateș, Onești și Eleonora, canapelele Sanda și Mureș, sufrageriile Astor, Cibin, Ruxandra și Bîlea 2, biblioteca Milcov 2 (or fi avut succes!), garnitura de hol Norma ori bucătăria Dafin… Cîte s-or mai găsi și azi prin case?     … de cumpărat, te-așteptau magazinele O.C.L. Mobila; de transportat, tot hoțomanii de-acolo; bunînțeles că pentru gusturile mai diferite puteai apela la Cooperativa Mobilă și tapițerie.    Viață nouă la 1950  •  Reclamele apărute în Almanahul Turistic din 1961 Reclamele apărute în Cartea de Telefoane din 1958  • … din 1966  • … din 1965 Mandatarii în presa de altădată  •  Rime din presa vremii Se construiau blocuri, se dădeau case la oameni! • Înainte nu era mai bine

» Voluntariatul te face om MARE – Gala Națională a Voluntarilor 2017

Federația VOLUM alături de partenerii săi organizează în seara de 19 decembrie Gala Națională a Voluntarilor, cel mai amplu eveniment de recunoaștere a meritelor voluntariatului la nivel național. Începând cu ora 19.00, la Pentagon Events Hall vor fi prezenți peste 330 de reprezentanți ai societății civile, ai companiilor și ai instituțiilor publice. Seara de gală își propune să celebreze oameni și inițiative care doresc să aducă schimbări cu impact în comunitate, prin intermediul voluntariatului. În cadrul competiției au fost înscrise 204  aplicații și au fost aleși 119 finaliști pentru cele patru categorii: Proiectul de Voluntariat al anului, Voluntarul anului, Coordonatorul de voluntari al anului, Echipa de voluntariat a anului. Poveștile finaliste au fost analizate de către cei 33 de membri ai juriului: reprezentanți ai instituțiilor publice, companii, institute sau organizații neguvernamentale cu expertiză în domeniile din competiție. Gala Națională a Voluntarilor 2017 vine cu invitația de a sărbători oamenii MARI, care au învățat și s-au dezvoltat contribuind împreună la schimbarea comunităților, prin voluntariat. Sub sloganul „Voluntariatul te face om MARE”, evenimentul celebrează meritele voluntariatului în formarea și dezvoltarea persoanelor care își doresc mai multe de la comunitatea din care fac parte și se implică pentru a o transforma. Printre membrii juriului de anul acesta se află reprezentanți ai societății civile, ai companiilor și reprezentanți ai instituțiilor publice, printre care Raed Arafat - Secretar de Stat în cadrul Ministerului de Interne, Gabriela Podașcă - Secretar de Stat Ministerul Tineretului și Sportului, Vincent Lambotte - Coordonator al echipei de informare-comunicare, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Valeria Răcilă van Groningen – Ambasador al Voluntariatului în România și Corneliu Pavel - Locotenent Colonel Forțele Navale Române. În România există un număr aproximativ de 90.000 de organizații înregistrate la Ministerul Justiției, dintre care 40.000 își depun anual bilanțul contabil, iar doar 15.000-20.000 sunt active și derulează proiecte pentru comunitate. Eurobarometrul din 2011 a arătat că în România rata de implicare a populației în activități de voluntariat este de 15-18%, însemnând aproximativ 4,4 milioane de români. În urma aprobării noii Legi a Voluntariatului 78/2014, Federația VOLUM apreciază că în ultimii ani acest număr a crescut considerabil.â   Evenimentul va putea fi urmărit live pe internet, de la ora 19:00 pe site-ul Federației VOLUM (www.federatiavolum.ro) și pe site-ul Galei Naționale a Voluntarilor (www.galavoluntarilor.ro). „Într-o țară în care ne pierdem tot mai ușor în deriva superficialității și a formei fără fond, Gala Naționala a Voluntarilor premiază normalitatea - sau ceea ce noi și partenerii noștri considerăm normalitate. A face mai mult decât pentru propria ta persoană e firesc pentru că readuce umanitatea în viața ta, a mea, a noastră a tuturor. Anul acesta vom premia Oamenii Mari, sub sloganul „Voluntariatul te face om MARE", adică voluntarii de toate vârstele și din toate domeniile de activitate din întreaga țară care în ultimul an și-au dedicat din timpul și abilitățile sau competențele lor pentru a face o schimbare. Voluntariatul nu este important doar prin prisma oamenilor și a proiectelor, ci și prin ce lasă în urmă și prin starea de spirit pe care o transmite.” – Anca Năstase, Director Executiv al Federației VOLUM. Gala Națională a Voluntarilor se bucură și în acest an de susținerea instituțională din partea Ministerului Tineretului și Sportului, a Reprezentanței Comisiei Europene la București și a Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Partenerii și susținătorii evenimentului din acest an sunt: Parteneri Strategici - Raiffeisen Bank, LIDL România, Metropolitan Life, Parteneri – Holcim, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, Susținători: Ursus, GlaxoSmithKline, Hotel Ibis, Pentagon Events, Mevoro, Crug, Maspex Romania. Federația VOLUM este o organizație neguvernamentală cu rol de asociație umbrelă în domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel național - 90 de organizații membre care gestionează aproximativ 23.000 de voluntari. Misiunea Federației VOLUM este facilitarea dialogului și acțiunii comune pentru dezvoltarea sustenabilă a voluntariatului în România.

» înțelegînd duamna

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… se-ntîmplă s-ai de-a face cu cîte-o mitocancă, cu cîte-o țață; cu cîte-o țoapă; cum scoți cămașa? Din păcate… cam greu! Să vedem de ce. În primul rînd, depinde de unde se trage duamna – fiindcă, mai presus de toate, mitocanca, țața și țoapa e duamnă. Dacă-i dintr-acelea ce provin din familii amărîte și din zone sărace însemnează că ambiția ei de a parveni este uriașă. Depinde și cum e dînsa: mai prostuță, mai isteață, mai urîțică, mai frumușică; cel mai simplu e cu cele ce aleg să-și puie pe tarabă țîțele – astea se satură mai iute, ca să zic așa. Da’ cu alea care au ceva-n cap, care iau note bune-n liceu, care au un plan de viitor… nu există limită; nu fac greșeli; nu se lasă deturnate; își văd drumul, scopul. Ajung în funcții bune, conduc instituții, firme, companii – și nu prea ai ce să le faci dac-apucă să conducă. Ca la bolile spurcate, profilaxia-i totul: duamna trebuie identificată din timp; și ținută departe de puterea de-a conduce. De ea nu trebuie să te folosești, crezînd că ea se mulțumește să-ți fie instrument; nici nu-ți dai seama cînd te pomenești că se folosește ea de tine. Duamna conduce jocul, dacă-nțelegeți; fiindcă ea are resurse nesfîrșite de răutate și ambiție. De duamnă nu te poți lua – dacă-i spui că-i rea, o să urle că disprețuiești femeia; dac-o faci proastă, te zgîrie pe față că dai într-o mamă; dacă-ncerci să demonstrezi că-i hoață, iese-n stradă pentru că calci în picioare românca… Mitocanca, țața, țoapa – duamna, carevasăzică – este mereu femeie, mamă și româncă! Ca Femeie, cînd merge la vreun eveniment cu public feminin, se-mbracă-n ie; dacă-s bărbați în audiență însă, își vîră bucile-n ceva strîmt. Ca Mamă, pune poze cu plozii (ăia crescuți de șofer și servitoare) de Sfintele Sărbători. Ca Româncă, scrie poezii, botează cîrduri de fini, marchează toate zilele oficiale. … o duamnă desăvîrșită; cu calitățile de mai sus, ea se-așteaptă ca oricine să se dea din calea ei; cum poți cuteza numai a te gîndi să lupți contra ei? Cu greu. Duamna – din păcate pentru ceilalți – nu face greșeli mari; ține la familie și-și acoperă mizeriile cu grijă. Duamna este temută și se-nconjoară de lachei care-i sînt vînduți – dar care, cu prima ocazie sigură, o s-o trădeze pentru un stăpîn mai respectabil. Duamna nu e iubită și nici respectată de nimeni – toată lumea care se veștejește-n preajma ei este înspăimîntată de răutatea și de puterea ei de răzbunare. De-aceea lupta contra unei duamne e grea și-i ceva de gherilă. Căci cu prima ocazie își dă jos haina de Femeie De Succes și pozează în victimă – îi și place și se și pricepe de minune la asta.

» Premiile CNDB 2017 şi spectacolul GALA de Jérôme Bel

Una dintre creațiile care au schimbat percepția publicului asupra dansului contemporan și chiar asupra corpului însuși este prezentată de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) și Institutul Francez, pe 13 și 14 decembrie, la Teatrul Odeon, în cadrul programului FranceDanse Orient-Express România 2017, cu sprijinul Teatroskop. Prima reprezentație de la București va fi prefațată de decernarea Premiilor CNDB 2017. Gala prezintă o abordare diferită a dansului. În această formă colectivă de artă, proiectul lui Jérôme Bel aduce împreună dansatori profesioniști și amatori cu condiții sociale diverse. Diferitele acte nu ne cer niciodată să le judecăm, ci dezvăluie modul în care repertoriul cultural al fiecărei persoane o implică într-o relație singulară cu acea dorință pentru altceva care este dansul. O distribuție surprinzătoare, împotriva tuturor clișeelor despre dans și teatru, reunind actori, balerini și dansatori profesioniști, dar și oameni obișnuiți pe care nu i-ați vedea niciodată pe o scenă consacrată – copii, adolescenți, persoane în vârstă, cu handicap etc. Împreună, aceștia prezintă și deconstruiesc modelele și canoanele acceptate ale baletului și ale dansului contemporan, uneori cu timidități, greșeli și stângăcii, dar încălcând și depășind limite. Un demers colectiv care pune în evidență dimensiunea politică și socială a dansului, capacitatea lui de a servi drept liant în cadrul unor comunități efemere. Rezultatul e o gală fragmentată, peticită, traversată de momente de reflecție, ca o galerie cu portrete vii. Cu accentul ei pe „Eșuează din nou. Eșuează mai bine", Gala merge de la un teatru la altul, ca „o oglindă care se plimbă pe marginea drumului", și ne ajută să înțelegem ceva despre construcția celor pe care îi privim, precum și despre felul în care privim. O gală este, de obicei, un loc comun al experiențelor teatrale: o ocazie festivă și colectivă, de la spectacole de sfârșit de an și performance-uri de amatori până la evenimente simandicoase. Reinventată de Jérôme Bel, Gala a călătorit deja în zeci de țări de pe trei continente, grație formatului său flexibil, mobil, federator, accesibil tuturor. Gala Concept : Jérôme Bel Asistent : Maxime Kurvers Asistenți pentru recrearea spectacolului la București: Chiara Gallerani și Cédric Andrieux Cu: 20 de dansatori români Costume: dansatorii Durata: aproximativ 1h15 Preț bilete: 45 lei categoria I, 25 lei categoria a II a Biletele sunt puse în vânzare la casa de bilete a teatrului și online pe kompostor.ro Foto: Josefina Tommasi, Museo de Arte Moderno de Buenos Aires (Argentina, August 2015)

» în stradă, pentru lege!

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.O stradă cuminte, liniștită… … o casă cam uitată de vreme… … cu vreo șapte afișe puse pe ea. Oare ce scrie? Nu vă mai pișați – e lege!

» după patru luni – nimic

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… iată corpurile de clădire ale școlii 141 de la noi din Rahova. Au fost construite – săracele – înainte de Război. … știți povestea? Astă primăvară s-a prăbușit un tavan – noroc că nu erau copiii la școală atunci. Primăria noastră, din Sectorul 5, s-a apucat să repare stricăciunea… doar ca să se răzgîndească prin vară, hotărînd să demoleze clădirile vechi. Și să facă altele! M-am dus și eu, cam la patru luni de la decizia demolării – să văd ce și cum se lucrează. Îmi și închipuiam zeci de camioane cărînd moloz, alte zeci aducînd saci cu ciment, macarale, excavatoare – totul învăluit în praf și gălăgie. Să vă mai arăt odată pozele???   Ce să se construiască la loc – ce altă școală să se construiască la loc – dacă aici încă nu se muncește nimic nici măcar la demolarea școlilor vechi?

» Case căzute 201 – Str. Mătăsari 44

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.scris de Ando Pe o stradă destul de bine poziţionată, aproape de colţul cu bd. Pache Protopopescu, găsim încă o casă, abandonată de mai mulţi ani. Strecurând obiectivul aparatului printr-o gaură de gard, ne facem o idee şi despre dimensiunile corpului din spate al clădirii, precum şi de curtea, destul de generoasă. Dar, să avem răbdare. Dacă se va „rezolva” şi spălătoria auto de pe colţ, lipită de clădirea de care discutăm, va apărea un teren numai bun pentru un viitor bloculeţ, nu-i aşa? mai multe despre Case căzute

» bă, da’ e incredibil

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Cînd mă uit la asemenea „lucrări”… … m-apucă dracii!

» Ce sărăcie – ce rușine

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Să ne-ntoarcem la lucrurile importante… … cum ar fi la sărăcia centrului nostru: mă refer la aceea care te-mpiedică să-ți iei, acolo, o gogoașă… un covrig. Cum? Cu toată abundența de patiserii și de covrigării, să cutezăm să ne plîngem? Ba bine că nu! Fiindcă abundența asta-i atît de falsă! Covrigării, zici, cumetre? Ce covrig îndrăznești matale să recomanzi, cînd toți covrigii se fac din cocă congelată? Nu recomand nici un covrig – nici unul! – din cei care se vînd prin centru. Da’ de-o gogoașă – fierbinte, tăvălită-n zahăr pudră – te-ai putea lipi? Unde; că nu știu barem o gogoșerie proastă-n Centru, darămite una bună! Ce să zic de nenorocita aia de merdenea; e ditai rușinea să am doar cum să laud UN LOC care face merdenele: care altul, decît patiseria din Amzei, pe care-o știu de cînd eram atîtica… și azi mă bucur s-o pot arăta copiilor mei! Ce sărăcie – ce rușine. mîncaţi şi beţi cu moderaţie | faceţi sport | mergeţi cu bicicleta | mergeţi pe jos

» 7 mașini vechi LXXXIX

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.de Ando și HM Episodul 89 e numai despre Mercedesuri… și porecle – s-au strîns prea multe frumuseți dintr-astea-n colecție. Primu-i un Ponton; greoi, solid, cu masca uriașă de radiator, cu semnalizatoarele cocoțate sus pe aripă. Trebuie să fi fost o adevărată revoluție trecerea de la mașinile vechi, hardughii cu aripi ieșite-n afară, cu reminiscențe de caleașcă, la formele astea simple, eficiente. În anii ’50 găsim tot mai multe mașini care inovează pe silueta asta – cum e Peugeotul 403, care-mi place-n mod deosebit. Pontonul ăsta e-n renovare. … următorul e renovat impecabil. E o Coadă de rîndunică cu tot ce-i trebuie. Nu cred să se fi făcut vreodată o mașină mai… perfectă ca Botul de cal. E – pur și simplu – desăvîrșită. Doar că, înainte de-a se-ajunge la ea, a mai fost o treaptă; o fază; cea-n care Coada de rîndunică a păstrat – oarecum – proporțiile și și-a simplificat enorm linia:    Acuma să vedem și Botul de cal. Mai de la-nceput – stopurile-s mai simple, fără să aibă linia „crenelată” care avea să devină o semnătură a mărcii odată cu vremea: grila radiatorului e un pic mai mică, mai îngustă. Ando a găsit și-un coupé!     Din Botul de cal a rămas tot ce-i bun; tot ce-i perfect. Așa a apărut, apoi, Cobra. Nu poți spune că era doar o mașină cuminte; și din Cobra ieșea o frumusețe de coupé. Cristian Malide ne arată unul; și mai ales, ne arată că fotograful – chiar dacă nu e pasionat de mașini – simte cum să surprindă spiritul unei asemenea frumuseți pe roți….   Un Mercedes care n-avea nimica cuminte era SL-ul. Odată cu seria a doua, a primit și el o poreclă – Pagoda – dată forma caroseriei… O serie mai încolo – vorba aia – mașina lu’ Bobby din „Dallas”. E de la Boemul: … și de la Ando: (lista completă a episoadelor şi a maşinilor publicate – aici) Dacă aveţi întrebări despre unele dintre maşinile publicate, vă stăm la dispoziţie.

» în capu’ la strada mea

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Lucrurile merg într-un mod absolut infect. Le privim cu scîrbă. La noi în Rahova se „lucrează” la coborîrea bordurilor la intersecții, ca să poată merge toată lumea mai lesne. Un lucru bun! Un lucru infect, însă, e că de o săptămînă a fost spart asfaltul, săpat și lăsat gropi… și nu se face nimic!

» lumină!

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… iată, s-au aprins luminile de Crăciun în centrul orașului! Totul e vesel, strălucitor, ca-n filme. De aproape 20 de ani, ne-am obișnuit cu luminile astea frumoase – în fiecare an altele! – și ne place. Ceea ce lăsăm deoparte e, din păcate, restul Capitalei – unde doar din loc în loc licăre beculețe colorate: în cartiere nu vine moșu’… În realitate, Bucureștiul e un oraș obscur, cu lumini chioare – prea economice – și reci, care se sting prea devreme dimineața și se-aprind prea tîrziu după-masa, mai ales acum, în zilele tot mai scurte și mai întunecate de iarnă. Becuri rare – becuri chioare. Bucureștiul nostru doar pare luminos – e, desigur, mai luminos decît vreun orășel sărac de provincie – dar printre blocuri îți bagi deștele-n ochi, prin parcuri nu-ți vine chef să te duci, străzile lăturalnice au stîlpi cu felinare din doi în paișpe. Iar trecerile de pietoni – unele din ele chiar lîngă școli și grădinițe – de-abia pot fi ghicite! Cu siguranță am merita mai multă lumină!

» regal, la final

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Copil, i s-a spus c-o să fie rege cînd o s-ajungă mare. A ajuns rege, dar mare n-a fost niciodată.   

» Acum 60 de ani, tramvaiul a plecat de pe bulevardul 6 Martie (Elisabeta)

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.scris de Ando Cum era şi firesc, tramvaiul, mult timp „regele” necontestat al transportului în comun din Bucureşti, nu putea lipsi de pe una din axele principale ale oraşului, cea de la est la vest adică – Gara Obor/Pantelimon, bd. Ferdinand/bd. Pache Protopopescu, bd. Carol, Piaţa Brătianu, bd. Elisabeta, Splaiul Dâmboviţei etc. Ne-au rămas, din fericire, destule fotografii cu acest bulevard străbătut de tramvaiele de toate felurile.       Din motive de intensificare a traficului auto, autorităţile vremii au decis, în 1957, eliminarea liniilor de tramvai de pe bulevard şi strămutarea lor de-a lungul Splaiului Dâmboviţei. In paralel, după cum ne informa presa acelor zile, s-a lucrat şi la devierea pe traseul Traian-Calea Călăraşi-Piaţa Unirii (vorbim de liniile 13 şi 14). Lucrările pe bulevard s-au finalizat în 30 decembrie 1957, iar din 21 ianuarie 1958 noul traseu a devenit funcţional.   De fapt, s-a realizat racordarea tronsonului dintre podul Izvor şi podul Elefterie pentru că trasee de tramvai de-a lungul Splaiului existau demult, dar la podul Izvor se ramificau spre Schitu Măgureanu şi spre dealul Uranus. Şi astfel, troleibuzul a devenit… stăpân pe „bulevardul cinematografelor”!   Surse pentru textele scanate: ziarele Scânteia şi România liberă din 1957 şi 1958.

» a murit Haig Keșkerian

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… aflăm o veste tristă! A murit bătrînul Haig Keșkerian, cafegiul de pe strada Grigore Manolescu.

» la Ministerul fundurilor europene

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Ministerul fundurilor europene are sediu-ntr-un „building” înalt de pe bulevardul Ion Mihalache. Angajații ies afară – în fața sediului – și fumează. Pesemne c-o fi peste mîna bugetului ministerial să le asigure o scrumieră, o scuipătoare… … așa că-n fața Ministerului fundurilor europene e plin de chiștoace pe jos. Curat european. fumatul face rău

» Din zbor – Limba română (XX)

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.scris de C. D. Mocanu „De ce limba românească Să n-o cultivăm? Au voiți ca să roșească Țărna ce călcăm?” Nu mă pasionează televiziunile de știri, mai ales cele care comentează partizan, în dezbateri  interminabile, realitățile românești încercând să înnegrească albul și să albească negrul. Dacă s-ar mulțumi să transmită informații neprelucrate și să mă lase pe mine să despic firu-n patru, le-aș fi telespectator devotat. Într-un jurnal de prânz, o cunoscută și respectabilă ziaristă a prezentat știrea: […] „Starea de sănătate a regelui Mihai s-a agravat. Casa regală a României a transmis un comunicat în care anunță că Altețele Lor Regale principesa moștenitoare Margareta și principele Radu au revenit în Elveția aseară, la reședința privată a majestății sale.” […] Cineva a simțit nevoia să pună un pitpalac cu nume de hipermarket să detalieze spusele acesteia și iată ce a ieșit: […] „Starea lui de rezistență este una nu tocmai bună la acest moment. Tocmai din acest motiv Altețele Sale principesa Margareta și principele Radu s-au dus de urgență în Elveția pentru a-i fi alături. Știm că regele Mihai trece printr-o lungă perioadaă de suferință. De circa un an și jumătate casa regală ne transmitea că regele Mihai suferă de o formă de leucemie și o formă de cancer a sângelui. Regele Mihai era tratat chiar acolo în Elveția. Acum rămâne de văzut medicii cu care se vor întâlni Altețele Sale Regale ce vor spune și care vor fi protocoalele de urmat pentru Majestatea Sa regele Mihai.” […] Dincolo de: topica aiuritoare, stângăciile de stil, lipsa acordului între articolul posesiv al și substantivul pe care îl determină, cancer (cancer al sângelui), dincolo de faptul că leucemia este chiar un cancer al sângelui, eu am rămas cu o dilemă. Ale cui or fi altețele, frate? Cred că tânărul purtător de microfon reprezintă o cauză dinainte pierdută. Și pentru astfel de cauze, vorba unui renumit jurist, nu merită să lupți. Mi-aș scoate pălăria în fața lui dacă ar face ce n-a făcut la timpul potrivit. Adică să citească basmele copilăriei. Poate află astfel câte ceva despre împărați, regi, prinți, prințese, principi, principese și mai ales despre formulele de respect, de politețe (maiestate, alteță) utilizate atunci când se vorbește cu (sau despre) aceștia (sau acestea). (Alteța Sa – Altețele Lor, locuțiune pronominală). Niciodată nu-i tîrziu! Cărțile de gramatică sau dicționarele limbii române sunt mai dificile, mai complicate și mai obositoare! În industria alimentară acestea nu sunt de folos. Prietenii știu de ce! Ca să faci cârnați nu-i musai să vorbești corect limba neamului tău deși, ar fi de dorit!

» Pulovăr ❆ for the selfless selfish

Pulovăr for the selfless selfish- party caritabil de crăciun va avea loc pe 16 decembrie cu Tzuc / Cristu / Jim Felix / TCFC. Uniformă festivă: pulovăr Și crăciunul acesta, altruiști și egoiști cum suntem, ne adunăm din nou pentru o petrecere zdravănă. ne vedem sâmbătă, în seara de 16 decembrie, să facem și să ne facem bine. Ne dorim să facem lucrurile mai bine de la an la an, așa că ne-am decis să avem o abordare diferită - vom colabora mai mult cu voi și cu alți spiriduși pentru a oferi o experiență completă celor care vor beneficia de donațiile noastre. Declara organizatorii. Pentru eveniment trebuie să donăm: - haine noi sau în stare bună (pentru copii și pentru adulți) - jucării noi sau în stare bună - alimente neperisabile - cărți educaționale și beletristică pentru copii și tineri până în 18 ani - caiete, rechizite Ca în fiecare an, suntem așteptați cu punch, turtă dulce și alte surprize din partea casei. // Apollo111 Barul – Str. Ion Brezoianu nr. 23-25 (Palatul Universul) // intrare: 15 reni (vor fi donați sub formă de produse) // ora 22.00 Bring a gift!

» Case căzute 96 – Str. Pitar Moș 14… a dispărut

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.de Ando și HM … vă plăcea casa asta? Cred că da!    Ce ghinion… nu mai e!   „Consolidare, recompartimentare, extindere și supraetajare” – așa zice pe panou… E consolidată bine treaba, nu? mai multe despre Case căzute

» Organic Christmas, festivalul Crăciunului Verde are loc pe 16 și 17 decembrie la Point

Festivalul Iernii își deschide porțile pe 16 și 17 decembrie, în centrul orașului, la Point. Te așteaptă un Crăciun Verde ca bradul, cu tot ce e mai natural și mai organic pe piață: hrană bio servită în fel și chip, un Vitamin Bar cu sucuri naturale, ceaiuri și smoothie-uri super sănătoase, un târg de Crăciun plin de cadouri ecologice create de artizani și designeri locali, zonă de terapii pentru trup și suflet, colinde live, workshop-uri și prezentări dedicate stilului de viață sănătos. Organic Christmas sau Crăciunul Verde este locul unde se adună floarea cea vestită a comunității pasionate de green living. Suntem așteptați cu un meniu special de sucuri din fructe și legume proaspăt stoarse, smoothie-uri și apă alcalină ca să ne încarcăm bateriile pentru o zi întreagă. După ce ne-am hidratat, ne ptem muta la tea bar, unde ne putem încălzi cu ceaiuri bio sau cafele organice preparate de experți în arta servirii ceaiului.  În afară de băuturi sănătoase, Organic Chrismas ne oferă mâncăruri savuroase și prăjituri delicioase pregătite pe loc, supe, paste, ratatouille, totul gătit proaspăt în stil vegetarian sau vegan, sesiuni de yoga, mișcare conștientă și workshop-uri de tapiserie și terarii. Nu lipsesc nici cadourile pentru cei dragi, făcute din materiale naturale: lână, lemn, metal sau ceramică. Designerii și creatori pasionați de green living vor aduce publicului ce au ei mai bun în materie de cadouri de Crăciun: jucării din materiale prietenoase, șaluri de lână, mănuși și căciuli, bijuterii și accesorii de corp, cosmetice 100% naturale, fructe și legume bio, ceaiuri și cafele organice, pâine de casă cu maia, dulciuri sănătoase și alte surprize de iarnă. Zilele Organic Chrismas au final pe măsura cu muzică live din mansarda Point: colinde contemporane și meditație sonoră cu Kotodama. Așa că vino să înverzim împreună orașul: Don’t panic, it’s organic! Organic Days-16 și 17 decembrie, de la 10.00 la 21.00.  Intrarea la festival- 10 lei.

» prin fundături XXIV

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.de Ando și HM Dăm tîrcoale un pic pe Dacia, de ce nu? Ia uite ce intrare mică, aici: se cheamă… Dacilor: Vizavi, o curte de bloculețe străjuită de-un portal inspirat, ce mi-a plăcut întotdeauna. Din Polonă, avem fosta intrare cu-același nume; numită azi însă Josef Pilsudski. Mergi pe ea pe lîngă case-n oglindă, renovate și refăcute după cheful fiecărui proprietar – așa că cu greu te mai dumirești de unitatea arhitecturii inițiale. Îs și smochini pe-aici. Avem și intrarea Ion Voicu, ce duce-n părculețul Ioanid. Bietu’ părculeț de-abia a scăpat de nefericitul botez forțat. Intrarea, însă, nu; și ea se chema Ioanid înainte. La sfîrșit, facem cîțiva pași spre Eminescu – tot pe lîngă Polonă, e și-o intrare lungă ce-i poartă numele poetului.

» Bounty Fair #30: Editie magica, de Craciun

Lista târgurilor de Crăciun continua cu la Bounty Fair #30, care ne invită să ne bucurăm de magia sărbătorilor de iarnă cu un târg plin de creaţii de tot felul. Ce vom găsi mai exact la Bounty Fair? - Shopping de Crăciun cu aproximativ 50 dintre cei mai talentaţi creatori români: haine şi accesorii vestimentare pentru femei, bijuterii stilate sau neconvenţionale, home decor, cosmetice naturale, dulceturi naturale, secţiune produse pentru copii (jucării şi hăinuțe)  - Ateliere haioase unde cei mici se vor distra şi îşi vor folosi abilitaţile creative, cu tematici diferite, adaptabile la vȃrstele micuților; - Tombolă cu premii pe loc  - Muzică buna, cadouri surpriză, stat la poveşti, bunătăţuri şi tot ce-ţi mai trebuie să intri în spiritul Crăciunului. Scopul evenimentului este de a populariza creativitarea si talentul romanesc, de a informa oamenii despre calitatea si unicitatea produselor lucrate manual, de a sustine productia si producatorii autohtoni, dar si de a crea un mediu de dezvoltare creativa pentru copii si pentru cei dornici sa participe la ateliere. Totodata, Bounty Fair este un eveniment dedicat intregii familii, indiferent de varsta. Data: 16-17 decembrie 2017 Locaţie: Casa Universitarilor Bucureşti Program: 10:00 - 19:00 Intrare: 8 lei persoană Copiii sub 14 ani au acces gratuit

» Dichisar în București -Târg de Crăciun cu Fun, Food & Sisterhood

#Dichisar se intoarce de Craciun cu primul brad in casa noua la Timpuri Noi, alaturi de 50 dintre cei mai iubiti creatori romani; pe muzica buna, la o cafea adevarata cu prieteni buni, sa ne vina cheful de sarbatori! #Dichisar e locul in care trebuie sa fii ca sa-i descoperi inainte sa devina faimosi: designeri si creatori romani trending, de care inca nu-ti spune nimeni dar pe care urmeaza sa ii vezi in curand in toate revistele. La eveniment vom gasi showcase-uri periodice de creatie romaneasca, construite in spirit urban si alternativ, pentru a da bucurestenilor ocazia sa-si cunoasca preferatii intr-un loc fun si relaxat. • Shopping alternativ cu 50 dintre cei mai fun noi creatori romani • Brunch & Coffee de weekend • Ciocolata, muffins, bomboane si macaroons fara rusine • Henna, tatuaje temporare si selfies cu fetele + Muzica buna, cadouri surpriza, stat la povesti si tot ce mai trebuie pentru un weekend memorabil. Join the fun! Salut si intrebari >> dichisar@breslo.ro Bilete: 10 LEI, disponibile la intrare

» Case căzute 144 – Str. Dumbrava Roşie 18 (continuare)

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… ce se mai întîmplă aici, pe Dumbrava Roșie? Aflăm de la Enona Chiriac; mulțumim: mai multe despre Case căzute

» Gopo cu al său omuleţ

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.scris de Ando La zece ani după prestigiosul “Palme d’or”, primit la Cannes pentru Scurtă istorie, Gopo revenea, cu al său (acum celebru) omuleţ, la dragostea dintâi – caricatura. Şi nu, oriunde! Taman în Scânteia, ziarul partidului, care – de 1 Mai 1967-  i-a  rezervat o pagină întreagă… … plus un spaţiu în suplimentul său de 23 August. Să privim şi să ne bucurăm de acest torent de imaginaţie care a fost Gopo!

» Case căzute 200 – Str. Anton Pann 44

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Este în continuare îngrozitoare degradarea din zona asta. Cu pași prea mici, parcă, s-a mai curățat un pic. Aici, în casa asta mare pe care-am ales-o pentru cel de-al 200-lea episod, a fost școală.   mai multe despre Case căzute

» exit

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.Fiindcă-i decembrie, înseamnă c-am intrat în luna cadourilor: așa era chiar și pe vremea cînd în magazine bătea vîntul. Să pierdem oleac’ de vreme gîndindu-ne și la magazinele care nu mai sînt – dar care-au avut, la vremea lor nu prea îndepărtată, cîte ceva de adus în plus; care-au făcut cîte-un pas spre comerțul civilizat și la-ndemînă de care ne bucurăm; căci n-o ducem rău! Una din regulile comerțului e că, îndeobște, ce se-nchide nu se-nchide de tot; se transformă. Să vedem ce nu mai e. Magazinele Plus au fost luate de Lidl – știți. Hipermarketurile Real – primele cu program non-stop – de Auchan. Carrefour a luat Billa; și Billa a fost un pionier al retailului nostru, pe sfîrșit de ani 90. În ceea ce privește comerțul mai mic, monopolul Mega Image este desăvîrșit. Rînd pe rînd, lanțul a-nghițit supermagazine foarte bune – precum Primăvara, precum Gima (G’Market) – dar și lanțuri create cu ceva osteneală în anii 2000, pe rămășițele fostelor alimentare, ca La Fourmi. Mega Image – incredibil, nu? – a-nceput cu două supermarketuri, întîi la Lujerului și apoi pe Titulescu; dar asta se petrecea cu două decenii-n urmă! Au dispărut și magazine ca Univers’All,  Rainbow ori MiniMax – ultimele, în vîltoarea aventurii Mic.ro; Mic.ro merită niște vorbe-n plus, fiindcă a fost cu adevărat o aventură: un lanț uriaș de șopîngăuri care, din 2010, a crescut ca voinicul din poveste, căzînd în brînci în doi ani de zile. La vremea aceea angajații nemulțumiți postaseră peste 13.000 de comentarii pe un forum ad-hoc găzduit de articolele noastre… O plecare regretată din lumea magazinelor de haine a fost Kiabi – chiar erau bune. În domeniul DYI, Obi și-a luat catrafusele – n-a fost mare pagubă! Amintim benzinăriile Agip și Shell – adevărate repere pentru șoferul anilor ’90 – au fost cumpărate de Mol. Destulă efervescență, nu? Și cele mai multe din cele de mai sus s-au petrecut în ultimul deceniu.

» noi – oamenii!

Articol preluat de pe blogul Simply Bucharest.… nu-i defel luminos să ne gîndim cît din viața noastră s-a scurs sub mai multe forme de dispreț. Am trecut prin vremurile în care disprețul era comunist; ceaușist – cînd, de fapt, omul nu conta; nu exista; nu merita luat în seamă altminterea decît scris într-un tabel. Mai apoi, disprețul s-a sofisticat, s-a modificat, a căpătat valențe originale, precum cele ale democrației de după Revoluție. A fost, însă, un dispreț cu care noi – oamenii – ne-am obișnuit să luptăm! A fost disprețul acela postcomunist, fesenist, pesedist; disprețul baronilor, aroganților și îmbuibaților… dar ce minune: noi – oamenii – am izbîndit să-l identificăm; să-i găsim punctele slabe, pe care să le atacăm; a fost – și încă este! – disprețul contra căruia luptăm și azi, zi după zi. Să repetăm: disprețul cu care ne-am obișnuit să luptăm… nu disprețul cu care ne-am obișnuit. Din păcate, una din căile cu care ajungi să lupți cu disprețul este să-ți construiești un soi de platoșă… să-ți construiești, care va să zică, propria formă de dispreț. … cu disprețul pre dispreț călcînd! Și nu-i bine! Cum poți să lupți contra disprețului Statului… ajungînd să disprețuiești oamenii care nu-ți plac, care nu-s ca tine, care nu știu, nu pot ori nu vor să gîndească aidoma? E, azi, ziua noastră: a tuturor; gîndiți-vă cîteva clipe, azi, și la dispreț. Ne-au disprețuit, ne disprețuiesc: e vorba de niște „ei” care fac asta. Să nu ajungem să fim – noi – la fel ca ei. Noi – oamenii!
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 232 | utilizatori online 27