PREZENTAREA PROIECTULUI „RESTAURAREA, CONSOLIDAREA ȘI CONSERVAREA BISERICII CU HRAMUL „SF. NICOLAE” A MÂNĂSTIRII CĂLUI, TURNUL CLOPOTNIȚĂ, AMENAJARE INCINTĂ CU SISTEMATIZAREA VERTICALĂ A TERENULUI, REALIZARE INSTALAȚII ELECTRICE, TERMICE ȘI SANITARE, REALIZARE ILUMINAT ARHITECTURAL ȘI AMBIENTAL, REALIZAREA UNUI CORP ANEXĂ PENTRU GRUPURI SANITARE, REFACERE POARTĂ DE ACCES”, Cod MySMIS 117849

RESTAURAREA, CONSOLIDAREA ȘI CONSERVAREA BISERICII CU HRAMUL „SF. NICOLAE” A MÂNĂSTIRII CĂLUI, TURNUL CLOPOTNIȚĂ, AMENAJARE INCINTĂ CU SISTEMATIZAREA VERTICALĂ A TERENULUI, REALIZARE INSTALAȚII ELECTRICE, TERMICE ȘI SANITARE, REALIZARE ILUMINAT ARHITECTURAL ȘI AMBIENTAL, REALIZAREA UNUI CORP ANEXĂ PENTRU GRUPURI SANITARE, REFACERE POARTĂ DE ACCES”, Cod MySMIS 117849

“RESTAURAREA, CONSOLIDAREA ȘI CONSERVAREA BISERICII CU HRAMUL „SF. NICOLAE” A MÂNĂSTIRII CĂLUI, TURNUL CLOPOTNIȚĂ, AMENAJARE INCINTĂ CU SISTEMATIZAREA VERTICALĂ A TERENULUI, REALIZARE INSTALAȚII ELECTRICE, TERMICE ȘI SANITARE, REALIZARE ILUMINAT ARHITECTURAL ȘI AMBIENTAL, REALIZAREA UNUI CORP ANEXĂ PENTRU GRUPURI SANITARE, REFACERE POARTĂ DE ACCES”, Cod MySMIS 117849, ca urmare a derulării contractului de finanțare nr. 1670 / 26.03.2018 cu Autoritatea de Management Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene prin Organism intermediar Agenția pentru Dezvoltare Regională SUD VEST OLTENIA. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 Axa prioritară 5 – ”Îmbunătăţirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1. ”Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural”.

Locul de implementare al proiectului este Şos. Frații Buzești nr. 209, sat Gura Căluiu, comuna Călui, judeţul Olt.

Data de începere a proiectului este 01.02.2017, iar data finalizării proiectului este 31.12.2023.

Valoarea totală a proiectului este 7.831.852,39 lei, din care 7.579.327,41 lei reprezinta finantare nerambursabilă. Valoarea eligibila nerambursabila din FEDR este de 6.442.428,30 lei.

Obiectivul general al proiectului este restaurarea, conservarea, protejarea şi menţinerea stilului arhitectonic al Bisericii Sf Nicolae si Turnului Clopotnita – Mânăstirea Călui, județul Olt ca premisă a dezvoltării turismului cultural și religios, factor care stimulează dezvoltarea economică a regiunii Sud Vest Oltenia și păstrarea culturii tradiţionale româneşti, respectând principiile dezvoltării durabile şi protecţiei mediului.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. OS1: Restaurarea și conservarea Bisericii Sf Nicolae si Turnul Clopotnita -Mânăstirea Călui, ca premisă a creșterii turismului cultural în zona Sud Vest Oltenia

2. OS2: Introducerea în minim 2 circuite turistice- unul național și unul internațional, în vederea creșterii numărului de turiști în zonă

3. OS3: Diversificarea serviciilor cultural – religioase oferite de Mânăstirea Călui prin organizarea și desfășurarea a minim 3 evenimente anuale periodice, cu accent pe păstrarea tradițiilor locale

4. OS4: Întărirea instituțională în următorii 2 ani prin crearea și dezvoltarea unui parteneriat extins pentru creșterea importanței economice și sociale locale

5. OS5: Creșterea gradului de informare și interes pentru cultură a comunității locale și a populației din zona Sud Vest Oltenia

Rezultatele proiectului: ca urmare a realizării proiectului au fost restaurate , protejate și conservate două obiective de patrimoniu, respectiv monumentele istorice Biserica Sf Nicolae și Turnul Clopotniță în cadrul Mânăstirii Călui. Începând cu primul an de exploatare , se urmărește creșterea numarului de vizitatori de la 150 în prezent la minim 500.

Conferința de presă va avea loc în data de 23 decembrie 2023, ora 12:30în incinta Mânăstirii Călui, Şos. Frații Buzești nr. 209, sat Gura Căluiu, comuna Călui, judeţul Olt. Activităţile proiectului sunt disponibile și pe site-ul www.manastirea-calui.ro

Orice alte informații suplimentare pot fi solicitate la tel. nr. 0249 / 421.026 ,

BENEFICIAR
MÂNĂSTIREA CĂLUI
Şos. Frații Buzești nr. 209, sat Gura Căluiu, comuna Călui, judeţul Olt

Râmnicu Vâlcea ar putea avea cel mai mare after-school din Oltenia

În locația fostului liceu Oltchim din Râmnicu Vâlcea, desființat din 2018, ar putea fi amenajat cel mai mare proiect de tip after-school finanțat de la bugetul local, din oltenia. Propunerea de parteneriat public privat, făcută de viceprimarul liberal Virgil Pirvulescu, între Primăria Râmnicu Vâlcea și Fundația Soul to Soul, a fost depusă la registratura Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea vineri, 15 Iulie, urmând ca ea să parcurgă circuitul legal pentru a fi pusă pe ordinea de zi a Consiliului Local și votată.

Vâlcenii au achiesat rapid la această propunere, deoarece municipiul Râmnicu Vâlcea se confruntă cu o criză majoră a locurilor în creșe, grădinițe dar și de programe after-school. Nu mai puțin de 2000 de semnături au fost strânse și depuse odată cu Referatul de Oportunitate, pentru susținerea acestui proiect. Iată ce spune viceprimarul liberal de această inițiativă pe pagina lui de Facebook: «Pentru ca dvs. să analizați în cunoștință de cauză ce implică acest demers, vă detaliem mai jos, câteva din condițiile în care ne dorim să funcționeze acest after school!

1. Locatie – clădire fostul liceu Oltchim, cu toate dotările existente! (cazare, cantină, săli de clasă, sală de sport)

2. Program funcționare : – Luni – Vineri, interval orar 11-18

3. Finanțarea costurilor : – Primăria Rm. Vâlcea 80%

– Părinții elevilor 20%

4. Transportul elevilor de la școală la after school – prin intermediul microbuzelor puse la dispoziție de către Primăria Rm. Vâlcea

5. Supravegherea elevilor va fi efectuată de către cadre didactice ce vor dori să se implice în acest proiect, împreună cu personal auxiliar necesar și care, pentru activitatea desfășurată, vor fi remunerate!

6. Toate spațiile și zona de incintă ale campusului vor fi monitorizate video, astfel încât părinții să aibă acces permanent asupra modului cum iși desfășoară copiii activitatea in interiorul after school-ului!

7. Elevii ce urmează să fie înscriși la acest after school, vor servi masa de prânz în incintă, se vor putea odihni și vor fi asistați la efectuarea temelor de către cadrele didactice! »

Deseori orgoliile politice dăunează grav unor astfel de inițiative, bune pentru oameni și pentru comunități, așa că s-a demarat și o petiție online pentru ca vâlcenii să își poată exprima liber susținerea pentru proiect. Iată ce spune textul petiției: Pentru înființarea acestui after-school, este necesară demonstrarea oportunității investiției publice, motiv pentru care este nevoie de cât mai mulți vâlceni să semneze și să distribuie această petiție de susținere a proiectului, că să ajungă în dezbatere pe Ordinea de Zi a Consiliului Local. Colegii noștri strâng semnături, alături de voluntari din societatea civilă, pentru susținerea inițiativei.

Vă invitam să susțineți și dumneavoastră această acțiune, prin:

semnarea acestei petiții online: https://cutt.ly/saptamana

distribuirea ei pe Facebook

trimiterea ei pe Whatsapp rudelor și prietenilor din Râmnicu Vâlcea

Daca sunteți părinte, bunic sau aveți prieteni cu copii mici, înțelegeți cât de necesară este o astfel de investiție locală. Ne bazăm pe implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră, iar astfel colegii noștri consilieri locali vor avea toate argumentele în favoarea votului „PENTRU” al acestei Hotărâri de Consiliu Local.

De ce Glory Hotel este o alegere potrivită pentru cazare în Oradea

Lansat de puțin timp în sectorul ospitalității din Oradea, Glory Hotel este deja o alegere preferată pentru tot mai mulți călători. Oaspeții se bucură de servicii la standard de 4 stele, dar întreaga experiență de cazare este mai mult decât una clasică. În premieră pe segmentul hotelier din România, Glory Hotel a dotat unele camere cu saune umede și uscate. Este vorba despre saune private, cu acces direct din camera de hotel. Iată așadar o facilitate inedită, care duce confortul la un nou nivel.

Experiențele de tip spa – wellness în intimitate completă nu sunt însă tot ceea ce oferă Glory Hotel. Noul hotel se adresează oaspeților dornici de servicii de înaltă calitate, care prețuiesc cu adevărat confortul în orice călătorie, de la cele în interes personal (turistic), la cele în interes profesional (de afaceri). Glory Hotel a investit în dotări de ultimă generație, totul este plăcut din punct de vedere vizual, dar și foarte practic. Funcționalitatea spațiilor este importantă la un hotel pentru creșterea gradului de confort în general.

Glory Hotel, dotat cu camere duble cu paturi confortabile extra – large, unele camere având chiar saună proprie, se evidențiază și printr-o foarte bună locație în Oradea (Strada Meziadului nr. 56), aproape de centru, de mall, de zone de shopping și de restaurante, precum și de toate celelalte zonele de interes. Cu detalii elegante, pline de rafinament, Glory Hotel pune accent și pe partea de servicii. Clientul este pus mereu în centrul atenției de o echipă foarte bine pregătită, cu experiență în domeniul hotelier.

De ce mai este Glory Hotel o alegere potrivită pentru cazare în Oradea? Hotelul este extrem de sigur, deține sistem de supraveghere video non stop inclusiv pentru spațiul de parcare. Chiar dacă oferă astfel de avantaje certe pentru oaspeții săi, Glory Hotel Oradea are o politică de prețuri accesibilă, oferind confort maxim și servicii premium în condiții foarte avantajoase din punct de vedere financiar. Prețurile la cazare pot fi consultate online, inclusiv pe website-uri de rezervări. Pe booking.com, Glory Hotel are deja foarte multe recenzii ale oaspeților care au apreciat unitatea drept excelentă, de-a dreptul fantastică.

Cel mai simplu este de realizat o rezervare online pe website-ul oficial www.gloryhotel.ro sau la numărul de telefon 0748 780 488, unde se pot adresa orice întrebări legate de serviciile de cazare. Glory Hotel primește cu drag orice tip de oaspeți, de la cei aflați într-un city break, la cei dornici de cazare în interes profesional sau care vin cu familia (inclusiv copii) ori în cuplu, pentru o experiență romantică.

„O senzație de wellness și relaxare completă fără a ieși măcar din cameră! Camerele sunt dotate cu saune umede și uscate. O saună în cameră oferă confort suplimentar în timpul sejurului, city break sau al călătoriei romantice. Sanctuarul dumneavoastră privat situat aproape de centrul orașului vă așteaptă!”, subliniază reprezentanții Glory Hotel Oradea.

Cu siguranță, Glory Hotel va deveni o unitate de referință în sectorul ospitalității din Oradea, căci cei cazați o dată aici vor reveni de fiecare dată când au nevoie de cazare în municipiul de reședință al județului Bihor.

Inchirieri utilaje de constructii in Bucuresti – cum sa alegi un furnizor cu servicii avantajoase

Apetitul pentru constructii si amenajari este foarte mare in Romania, in cele mai multe orase din tara, in sectorul rezidential, precum si in cel industrial – logistic. Proiecte noi se consemneaza de asemenea pe zona office (spatii de birouri) si chiar si in cea comerciala, unde avansul a incetinit totusi din cauza pandemiei (multe companii din comert isi orienteaza o parte din activitate spre mediul online). De asemenea, este permanent nevoie de actiune in proiecte legate de infrastructura – proiecte publice si private in toate zonele tarii.

Lucrarile eficiente se realizeaza cu utilaje de constructii profesionale. Pentru inchirieri excavatoare bucuresti (ori chiar pentru alte zone din tara), se poate apela la serviciile celor de la Gama Admin Construct, o societate cu experienta de mai bine de o decada pe piata de specialitate. Firma nu doar ca are experienta relevanta in realizarea de lucrari diversificate in domeniul constructiilor cu propria echipa, dar ofera si partea de servicii de inchirieri utilaje de constructii.

Flota proprie de utilaje profesionale pentru constructii este pregatita permanent pentru a face fata celor mai exigente cerinte din partea utilizatorilor, in proiecte publice sau private. Este vorba despre utilaje de ultima generatie, de la marci de renume international. Flota este atent intretinuta, utilajele sunt echipate in mod corespunzator, adesea se face update pentru a fi adaugate noi utilaje.

Ai nevoie de inchirieri buldoexcavatoare bucuresti? Mergi la sigur cu Gama Admin Construct. Pe website-ul gama-admin.ro pot fi consultate detalii complete despre utilajele de constructii, inclusiv informatii tehnice si comerciale cu privire la procedura de inchiriere. Tot online pe website-ul oficial al companiei pot fi accesate informatii de contact, caci o discutie directa este mereu utila intr-un astfel de domeniu. Se poate verifica disponibilitatea utilajelor de constructii de inchiriat intr-o anumita perioada, se poate solicita o oferta dedicata pentru proiecte de anvergura sau in locatii mai indepartate de Bucuresti, se pot face rezervari din timp pentru a avea asigurata posibilitatea de inchiriere.

Echipamentele profesionale de constructii ajuta mult la eficientizarea unor activitati in domeniul constructiilor si amenajarilor, indiferent de nisa de care vorbim. Orice proiect este gestionat mai rapid nu doar cu forta de munca inalt calificata si cu experienta, ci mai ales prin utilizarea de utilaje de constructii care asigura rapiditate si precizie in orice proces.

Asadar, cei de la Gama Admin Construct ofera inchirieri camioane, inchirieri buldoexcavatoare, inchirieri miniincarcatoare, inchirieri miniexcavatoare, inchirieri excavatoare, inchirieri cilindri compactori, inchirieri placi compactoare, inchirieri maiuri compactoare. Mai mult decat atat, pe timp de iarna exista utilaje de constructii adaptate pentru a fi folosite perfect pentru servicii de deszapezire. Se pot gasi astfel informatii dedicate pe website inclusiv pentru acest capitol – inchirieri utilaje deszapezire in Bucuresti si in tara.

Societatea Gama Admin Construct S.R.L. a fost infiintata în anul 2011, avand ca forma de organizare – societate comerciala cu raspundere limitata. Durata societatii este nelimitata, fiind inmatriculata la Registrul Comertului al municipiului Bucuresti sub numarul J40/15486/2011. Date de contact: Str. Prel. Ghencea, Nr. 147K Sector 6, Bucuresti, email office @ gama-admin.ro, numere de telefon 0723 567 941 și 0723 507 592.

GLE Coupe vs Mercedes EQC: confort de pe alta planeta

Cele mai confortabile modele Mercedes sunt acum în oferta Auto Schunn. Dacă vrei să beneficiezi și tu de eleganța modelului GLE Coupe și de relaxarea la volan oferită de modelul electric Mercedes EQC. Scaunele comode și o atmosferă prietenoasă te invită să te așezi la volan și să încerci experiența Mercedes. La reprezentanțele Auto Schunn din Arad, Deva, Sibiu, Suceava și Timișoara îți poți găsi exact autoturismul preferat.

Noul GLE este un autovehicul spațios, model Coupe, din gama Mercedes . Dotările suplimentare de excepție te ajută să controlezi mașina pe drum dar și în cadrul manevrelor din parcare, cu ajutorul camerelor video și a senzorilor. Indiferent cât de mari sunt bagajele, nivelul din spate al portbagajului reglabil permite coborârea și încărcarea obiectelor voluminoase.

Pachetul Keyless Go înseamnă deschidere și închidere cu un simplu gest, iar hands free acces te ajută să folosești portbagajul chiar și atunci când ai mâinile ocupate. În modelul GLE de la Mercedes, ai la dispoziție tehnologii inovatoare și dotări inteligente care au scopul de a te relaxa.

Savurează atmosfera la temperatura preferată, reglată de sistemul de climatizare, ascultă muzica favorită folosind instalația audio surround și lasă realitatea augmentată MBUX să te ghideze cu ajutorul sistemului de navigație. Pachetul Air Balance este o experiență deosebită datorită customizării aerului parfumat din habitaclu . Ionizarea purifică aerul iar filtrele împrospătează atmosfera, totul pentru un confort ieșit din comun. Starea de bine și fericirea devin sinonime cu șofatul la volanul Mercedes GLE.

Noul model Mercedes EQC îți pune la dispoziție pachetul Energizing Plus, o opțiune nouă care oferă confort și revitalizează simțurile. Răsfață-te la volan cu dotările premium și programele exclusive care îți sporesc senzația de căldură, confort și tihnă. Acum poți să uiți de călătoriile stresante și obositoare, căci motorul electric silențios al noului EQC este creat pentru a te relaxa la volan.

Poți să te bucuri de prospețime, de programe și tutoriale special create pentru exerciții fizice în starea de staționare. Scaunele multicontur sunt dotate cu effect de masaj, cu climatizare și încălzire sau ventilație, în funcție de anotimp.

Pachetul Air Balance cu parfum customizabil te ajută să îți creezi propriul ambient în automobile iar instalația de sonorizare completează atmosfera. Ai la dispoziție inclusiv iluminat ambiental cu programe diferite și culori sau nivel de luminozitate reglabil.

Asistența inteligentă MBUX reprezintă un exemplu de inovație Mercedes în slujba confortului. Poți seta diferite programe prin limbaj gestural iar sistemul reține preferințele tale și te ajută să îți modelezi propriul stil la volanul mașinii tale electrice. Ai libertatea de a activa funcții folosind comanda vocală și de a folosi funcția touchscreen pentru consola centrală.

În cele din urmă, celebrul sistem de recunoaștere vocală te sprijină să obții un maxim de confort la volanul noului tău EQC. E suficient să comunici starea ta mașinii pentru ca aceasta să acționeze climatizarea sau să îți pună la dispoziție indicații de navigație. Hello Mercedes a devenit parola magică pe care o rostești pentru ca noul tău Mercedes să îți demonstreze calitățile și să te facă să te simți excelent la volan.

Cat de ieftine sunt cele mai accesibile dispozitive de tip smartwatch si bratara smart fitness

Cat de ieftin este cel mai ieftin smartwatch? Cat de ieftina este cea mai ieftina bratara smart fitness? Iata intrebari pe care le adreseaza multe persoane ce doresc sa cumpere astfel de dispozitive la cel mai bun pret din piata. Din start, trebuie sa luam ca referinta cateva elemente importante: in analiza ar trebui sa includem doar produse comercializate de magazine online din Romania, doar produse aflate real in stoc (si nu doar listate pentru a atrage atentia potentialilor clienti cu privire la un e-shop) si doar produse cu un nivel de calitate cel putin mediu.

Evident, la pret foarte mic nu poti avea produse premium, realizate din materiale de top si cu caracteristici de ultima generatie, insa nivelul tehnologiei iefine este mai ridicat decat am fi tentati sa credem! Adevarul este ca putem gasi ceasuri smart si bratari smart fitness extrem de ieftine, care nu fac compromis la calitate pentru un utilizator obisnuit. Numarul de functii este chiar impresionant chiar si la un smartwatch foarte ieftin.

Cele mai cautate sunt de fapt functiile de fitness – cardio – sanatate, legatura cu smartphone-ul (preluare apeluri, vizualizare mesaje, primire alerte) si functia de tip gaseste telefonul. In cele mai multe cazuri, un smartwatch ieftin nu va avea si card SIM, adica nu va putea fi folosit decat alaturi de un smartphone. Oricum, pe ecranul de mici dimensiuni de la incheietura mainii, este dificil sa faci tot ceea ce poti face cu un telefon mobil smart cu dispay cu diagonala chiar si de peste 6 inchi.

Am mentionat mai sus ca ne referim la dispozitive smartwatch / bratara smart fitness comercializate de magazine online din Romania. Diferenta de pret fata de produsele cumparate direct de la comercianti din Asia este de fapt foarte mica in cazul acestor produse low cost, uneori este posibil sa iesi in castig inclusiv financiar cand cumperi din Romania. In plus, scapi de multe posibile probleme, ai garantia calitatii, drept real de retur si livrare rapida prin curier, nu in cateva luni prin servicii postale…

Concret, cat costa un gadget smart ieftin? Unul dintre cele mai active magazine online pe acest segment este e-shop-ul PretzMic.ro, consacrat de multi ani pe zona de ceasuri barbatesti si ceasuri de dama. In prezent, categoria de gadgeturi de tip smartwatch si bratara smart fitness este foarte vizitata, produsele de acest gen fiind in topul vanzarilor mereu, inclusiv in campanii promotionale.

La momentul redactarii acestui articol, pe website-ul mai sus mentionat pot fi gasite multe gadgeturi smartwatch / bratara smart fitness cu pret foarte mic, chiar si sub 100 de lei. Spre exemplu, iata acest Smartwatch Y68, Fitness Tracker, Bluetooth, Silver, cu mega reducere de 73% in lichidare de stoc (pret actual 64,99 lei). Nu este singurul dispozitiv la super pret. Stocurile se epuizeaza rapid, dar frecvent sunt suplimentate si sunt aduse de asemenea noi si noi modele, la preturi de asemenea foarte avantajoase.

Un alt exemplu sub 100 de lei: Smartbracelet VeryFit SW035-V1, cu servicii de avertizari (apeluri, SMS, mesaje pe retele sociale), contorizare fitness (pedometru, contor calorii, calcul distanta, monitorizare semn, analiza sedentarism). Multe alte functii utile in acest produs la super pret – 82,90 lei in actuala campanie promotionala.

Cele mai multe gadgeturi au pret in intervalul 100 – 200 de lei, ceea ce le face in continuare extrem de accesibile! Produsele au aspect premium si concureaza din toate punctele de vedere cu produsele de la marci renumite, ce au preturi mult, mult mai mari.

De ce popularitatea cazinourilor online este într-o continuă creștere

Numărul românilor care aleg să se distreze în cazinouri online este din ce în ce mai mare. Tot mai mulți oameni aleg să se destindă printr-o astfel de metodă, iar în acest articol vom explica motivele.

Iată de ce sunt atât de populare cazinourile online:

1. Găsești o mulțime de jocuri interesante – Indiferent care ar fi pasiunile tale, într-un cazinou online sunt șanse foarte mari să găsești ceva pe placul tău. Spre exemplu, pe Unibet Casino găsești cele mai tari sloturi de la cei mai buni furnizori de pe piață. Sunt disponibile atât titluri consacrate precum Sizzling Hot Deluxe, Sweet Bonanza sau Book of Ra Deluxe, dar și producții noi precum Doom of Dead, Ultra Burn sau Money Train 2.

De asemenea, dacă ești fanul filmelor, poți găsi sloturi precum Narcos și Jumanji, iar dacă îți place muzica un slot interesant este Guns N’Roses, pe coloana sonoră a căruia se află melodii ale celebrei trupei.

Pe lângă sloturi, pe Unibet Casino poți juca la ruletă și blackjack live, cu dealeri care vorbesc limba română. Practic, poți trăi atmosfera dintr-un cazinou clasic de oriunde te ai afla. Iar un alt mare avantaj este că miza minimă pornește de la 0.50 RON la ruletă și de la 25 RON la blackjack live.

Totodată, mai sunt disponibile și alte jocuri în varianta clasică, precum baccarat, craps, blackjack și ruletă.

Un mare plus pe care utilizatorii Unibet îl simt zi de zi este acela că pot avea acces și la secțiunile de bingo și diverse jocuri de poker sub același cont, dar și la oferta extrem de bogată de pariuri sportive.

2. Poți juca de oriunde îți dorești – Un alt mare avantaj al cazinourilor online este faptul că te poți distra indiferent că ești acasă, într-o pauză la muncă sau dacă ești plecat la munte în vacanță. Indiferent care ar fi starea ta din momentul respectiv, durează doar câteva secunde să intri în jocul preferat și să începi o rundă copioasă de distracție.

Mai mult, nici măcar nu e nevoie să deschizi neapărat calculatorul sau laptopul. Spre exemplu, la Unibet poți accesa cazinoul inclusiv de pe dispozitivele mobile. Poți instala inclusiv aplicația Unibet Casino App, în care experiența este și mai electrizantă și poți avea acces la peste 150 de sloturi de top, dar și la jocuri de live casino.

3. Poți juca pe bani virtuali sau chiar să profiți de oferte – Scopul jocurilor de noroc este să te distrezi. Din acest motiv, operatorii de top precum Unibet le oferă posibilitatea utilizatorilor să joace inclusiv pe bani virtuali. Poate că în momentul respectiv nu îți dorești să mizezi bani reali sau poate doar vrei să vezi cum este jocul respectiv înainte să începi să-l joci. Aceasta este o soluție perfectă pentru a te acomoda cu el, în timp ce te distrezi.

De asemenea, la înscriere primești un bonus consistent, iar apoi vei putea să beneficiezi constant de ofertele pregătite. Și acesta este un mod prin care te distrezi fără să riști banii tăi.

4. Te distrezi într-un mediu sigur și responsabil – După schimbarea legislației, operatorii de jocuri de noroc trebuie să fie mai întâi licențiați de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. De aceea, este important să verifici dacă locul în care alegi să te distrezi este licențiat în România.

Acest lucru este benefic pentru utilizatori întrucât ei se asigură că se joacă la un operator care respectă legislația și nu influențează rezultatele pariurilor. Astfel, toate jocurile utilizează un Generator de Numere Aleatoare (RNG), care garantează că nu există niciun fel de influență în rezultatul pariului efectuat, acesta fiind generat doar pe baza norocului.

De asemenea, toate tranzacțiile trec prin sisteme securizate și datele utilizatorilor sunt în siguranță deplină.

Iar operatorii de top precum Unibet promovează un joc responsabil, din dorința de a evita excesele nedorite.

Curatenia industriala in timp de pandemie

Mai mult ca niciodata oferim atentie afacerilor noastre, cu precadere celor care se desfasoara offline unde trebuie sa avem grija de o serie de angajati. Ca antreprenor este extrem de important sa-ti asiguri nu doar bunul demers al unei afaceri, dar si conditiile si calitatea mediului de lucru cu care angajatii vor lua contact.

Cu precadere in pandemie, normele de igiena trebuie sa fie respectate riguros, atat in postura de angajat, si cu precadere de catre angajatori.

Orice angajator ar trebui sa aiba in topul listei activitatea de curatenie industriala, pe parcursul careia sa desfasoare o curatenie lucie ce va duce la exterminare potentialilor virusi si bacterii. Daca si tu iti doresti sa fii un antreprenor responsabil pentru a-ti asigura bunul demers al afacerii de maine, te invitam sa parcurgi acest mini ghid care te va invata cum ar trebui sa decurga curatenia industriala perfecta, pe timp de pandemie.

Cum se desfasoara curatenia industriala pe timp de pandemie

Un sector amplu, necesita masuri ample, chiar si atunci cand vine vorba de curatenie. Sunt firme specializate de curatenie birouri care pot veni in ajutorul tau pentru a restabili ordinea si siguranta la locul de munca. In urma acestui aspect ai de castigat atat tu, ca angajator si lider al companiei, cat si angajatii tai, prin obtinerea acelui mediu de lucru unde se vor simti in deplina siguranta. Astfel, oamenii vor veni la munca cu mai multa incredere si putere, iar activitatea lor nu va mai fi influentata de efectul negativ pe care il au grijile. Si e perfect normal ca angajatii sa fie tematori, mai ales daca tinem cont ca multi dintre ei au familii acasa, copiii, pe care nu vor sa-i puna in pericol.

Curatenia in timp de pandemie se axeaza pe punerea la punct a celor mai mici detalii si printr-un proces complex de igienizare si dezinfectie, in special in zonele cu probleme. De exemplu, foarte frecvent se vor regasi intr-o cladire o serie de covoare, mochete, acesta fiind mediu ideal unde se pot inmulti bacteriile. In cele din urma, circulatia aerului din incapere va duce la dispersia acestora in mediu de lucru si de la un angajat la altul. Persoanele cu un sistem imunitar slabit sau cele care sufera cu o serie de alergii sunt cu precadere mai dispuse unor afectiuni aparute in urma contactului cu diferiti agenti patogeni.

Asadar, curatarea riguroasa si atenta realizata de catre un personal certificat nu trebuie sa lipseasca dintr-un astfel de loc. Predispuse transmiterii de bacterii sunt si birourile cu mobila si accesoriile aferente de lucru, echipamentele industriale etc. Specialistii vor folosi doar metode de curatenie de ultima generatie si produse care nu vor afecta sanatatea si integritatea angajatilor, dar care in acelasi timp vor fi prietenoase si cu mediul inconjurator, casa tuturor celor prezenti astazi si maine pe acest Pamant. Se folosesc totodata si echipamente de curatenie specializate care sa asigure bunul demers al intregului proces. Iar curatenia generala se va efectua intr-un timp cat se poate de scurt, in baza unei programari in prealabil.

Serviciile unei agentii de marketing online sunt mult mai importante decat v-ati putea imagina!

Mediul online este unul cu adevarat plin de posibilitati, iar cea mai simpla si clara dovada, este reprezentata de numarul extrem de mare de firme si companii care isi desfasoara activitatea si pe internet, fie ca este vorba despre magazine online, site-uri de prezentare, bloguri, agentii care presteaza diverse servicii si asa mai departe.

Orice firma sau companie din ziua de astazi trebuie sa dispuna si de un website, iar orice website trebuie sa beneficieze si de o publicitate online corespunzatoare, iar astfel de servicii nu pot fi realizate decat de o agentie de marketing online.

Fie ca este vorba despre mediul online sau nu, orice tip de afacere are nevoie sa devina din ce in ce mai cunoscuta pentru publicul larg, ceea ce inseamna ca va avea nevoie si de o promovare pe masura, iar pe internet, lucrurile sunt mult mai simple decat v-ati putea imagina atata timp cat in calcul se ia si o echipa profesionista in materie de webdesign, publicitate online, servicii de optimizare seo si asa mai departe.

De-o importanta cu adevarat deosebita in ceea ce priveste succesul din mediul online al unei afaceri, sunt serviciile seo. Aceste servicii au rolul de a va face cat mai vizibili pe internet, avand puterea de a ridica un site in topul cautarilor in motoarele de catuare, Google in cazul nostru, deoarece este cel mai utilizat. In acest fel, daca un website a ajuns pe prima pagina a motorului de cautare, sansele ca noi utilizatori sa il acceseze cresc extrem de mult, ceea ce va duce automat si la cresterea profiturilor.

Serviciile prestate de catre o agentie seo, au o importanta cu totul deosebita, iar in cazul in care nu cunoasteti domeniul si auziti pentru prima data de acest lucru, SEO este prescurtarea din limba engleza de la Search Engine Optimization si se refera la optimizarea motoarelor de cautare.

Acestea fiind spuse, putem sa cadem cu totii de acord ca online este mult mai simplu din toate punctele de vedere, avand astfel posiblitatea de a va creste profiturile. Posibilitatile sunt extrem de multe si variate daca va doriti un site bine pus la punct si in topul rezultatelor motoarelor de cautare, in special daca veti opta pentru serviciile unei echipe specializate in domeniul IT si online.

Nimic nu este mai simplu, avand tot online, puse la dispozitie toate informatiile de care aveti nevoie, toate detaliile despre serviciile de care aveti nevoie fiindu-va usor accesibile prin intermediul agentiilor de marketing online.

Pe langa astfel de servicii, nu uitati ca este si de datoria dumneavoastra ca firma, sa prestati servicii de calitate si sa comercializati de asemenea produse de-o calitate superioara, astfel incat sa multumiti clientii si sa ii fidelizati. Un client multumit cu siguranta se va intoarce si va recomanda mai departe produsele si/sau serviciile dumneavoastra.

Învață noile noțiuni de fizică de clasa a IX-a dintr-un manual complex și accesibil

Fizica este una dintre științele complexe și destul de dificile. Dar dacă înveți și muncești nu este imposibil chiar să îți și placă, să te pasioneze și chiar să asimilezi noi cunoștințe cu drag. Ceea ce contează foarte mult pe lângă profesorul care-ți predă această materie, sunt materialele didactice din care te pregătești. În sprijinul tău venim acum noi, echipa Delfin, cu o selecție a celor mai bine-realizate manuale de fizică pentru clasa a IX-a. Pe site-ul nostru, pe care-l poți deschide, printr-o simplă accesare a categoriei fizica clasa 9 , vei găsi următoarele resurse didactice:

  • Vasile Falie, Rodica Mihalache, Fizică. F1. Manual pentru clasa a IX-a, București, Didactică și Pedagogică, 2018.
  • Cleopatra Gherbanovschi, Nicolae Gherbanovschi, Fizică. Manual pentru clasa a IX-a, București, Niculescu ABC, 2010.
  • Constantin Mantea, Mihaela Garabet, Fizică. Manual pentru clasa a 9-a, București, All, 2007.
  • Daniel Ovidiu Crocnan, Fizică. Manual pentru clasa a IX-a. Optică și Mecanică, București, Sigma, 2006.
  • Armand Popescu, Aurel Popescu, Beatrice Alexandra Popescu, Iulian Ioniță, Maria Ioniță, Fizică. Colecția liceu. Manual pentru clasa a IX-a, București, Sigma, 2004.

Fizica este o materie importantă ce trebuie îneapărat studiată de către elevi, întrucât industria bunurilor materiale se bazează în cea mai mare măsură pe astfel de cunoștințe. Dacă fizica nu ar fi îmbrățișată de mulți elevi ca voi, atunci diversele fabrici/ industrii ar intra în faliment, din cauza absenței angajaților. Atenție, însă! Fizica nu se rezumă doar la domeniul mecanic sau electric, ci include și domeniul medical. Există o profesie, cea de fizician medical care este o verigă importantă din domeniul radioterapiei, deoarece el este cel care e capabil de a implementa tehnicile de tratament moderne într-o instituție. Pentru a ajunge să profesezi într-un astfel de domeniu va trebui să aduni cunoștințe solide de fizică, biofizică, radioprotecție, fizică nucleară, metrologie medicală etc. .

Până a ajunge să studiezi astfel de lucruri, va trebui să începi cu începutul și să te axezi pe ceea ce se studiază la clasă. Manualele de fizică de clasa a IX-a te vor ajuta acum, dar și pe mai departe, pentru o eventuală admitere. Toate aceste instrumente-didactice regăsite la noi în librărie sunt realizate în conformitatea cu programa școlară și sunt avizate de Ministerul Educației și Cercetării.

Acestea au fost concepute și realizate ca un ghid complet și unitar, incluzând noțiuni teoretice, dar și lucrări practice. Principalele capitole pe care le veți regăsi în fiecare manual de fizică pentru clasa a IX-a sunt: optică geometrică, principii și legi în mecanica Newtoniană, teoreme de variație și legi de conservare în mecanica Newtoniană și elemente de statică. Pe lângă acest aspect, manualele mai conțin și o serie de exerciții și probleme foarte bine gândite și formulate, care reușesc să atragă elevii cât mai mult spre aceasta materie. Problemele rezolvate, problemele propuse, lucrările de laborator și testele de verificare a cunoștințelor asimilate au o contribuție importantă în ceea ce privește studiul fizicii. Elevii receptează mai ușor noile informații, le asimilează mai repede și reușesc să și le fixeze mult mai bine.

Pe lângă aceste aspecte, fizica aduce un aport semnificativ în dezvoltarea personală a elevului. Această materie împreună cu diversele exercițiile și problematici pe care le aduce fiecare manual de clasa a IX-a și pe care elevii le tratează și rezolvă contribuie la formarea unui anumit mod de gândire, simțire și înțelegere a anumitor fenomene, în rândul elevilor.

Obținerea unor performanțe la fizică sunt o pregătire excelentă pentru studii universitare în toate ramurile ingineriei, în informatică, în biologie, genetică și neurobiologie, în stiința pământului și a atmosferei. De asemenea, ca fizician, poți lucra și în cercetare, iar direcțiile de cercetare sunt vaste și interesante.

Așa că, deși pare dificilă, fizica are frumusețile ei de care, cu siguranță, dacă ești conștiincios, asculți sfaturile profesorilor și înveți din cele mai bune materialele didactice, te vei bucura mai târziu.

Pentru a avea o idee și mai clară despre oricare dintre aceste manuale de fizică de clasa a IX-a, vă rugămsă deschideți link-ul pe care vi l-am atașat, mai sus, în descriere. Din orice editură veți face alegerea, orice instrument didactic veți comanda, noi vă garantăm că veți fi mulțumit.