Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Marti, 13 Noiembrie
                   
 
 


» Dragnea şi PSD târăsc România în afara Europei

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, astăzi, că depunerea moţiunii de cenzură devine obligatorie, pentru că Liviu Dragnea şi PSD târăsc România în afare Europei. Barna a acuzat guvernarea că a transformat România în An centenar în ruşinea Europei.

» George Ciamba, nominalizat pentru portofoliul Afacerilor Europene

Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui George Ciamba în funcţia de ministru delegat al Afacerilor Europene.

» Nu există nicio discuţie privind art. 7 şi România

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat astăzi, la Strasbourg, că nu există în prezent nicio discuţie privind activarea articolului 7 din Tratatul UE în cazul României şi că procesul de cooperare din cadrul MCV dispune de toate instrumentele pentru o schimbare de succes.

» Claudiu Manda a fost audiat la DNA

Vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda a fost audiat, astăzi, la DNA, într-un dosar de corupţie în care are calitatea de martor.

» Niculae Bădălău, audiat la DNA

Senatorul PSD Niculae Bădălău a fost audiat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), el spunând că a 'dat curs invitaţiei', ca 'orice cetăţean normal', fără a preciza în ce dosar a dat declaraţii. 'Nu pot să spun că a fost o surpriză plăcută, dar asta e', a mai spus el.

» Singurul scop al Guvernului este să-l scape pe Dragnea de închisoare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, după adoptarea rezoluţiei PE şi prezentarea raportului MCV, că 'acest accident al democraţiei', guvernarea Dragnea-Dăncilă, ne-a întors cu 11 ani în urmă înainte de aderarea la UE. Preşedintele a spus că singurul lor scop este să-l scape pe Liviu Dragnea de închisoare şi a spus că poate se trezesc mai mulţi politicieni şi fac ceva.

» CE recomandă României să suspende implementarea legilor justiţiei

Comisia Europeană (CE) a recomandat marţi României, în raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, să suspende imediat punerea în aplicare a legilor justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare şi să le revizuiască ţinând seama pe deplin de recomandările formulate în cadrul MCV, cât şi de cele formulate de Comisia de la Veneţia şi de Grupul de state împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO).

» Camera Deputaţilor: Badea, votat să rămână preşedintele ASF

La ASF, comisiile de specialitate reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au înaintat astăzi propunerea ca Leonardo Badea, actualul preşedinte al ASF, să primească un nou mandat de 4 ani la şefia Autorităţii de Reglementare.

» Dorinţa mea - să fim judecaţi de completuri constituite legal

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că toate demersurile pe care le-a făcut şi le va face pe tema constituirii completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au la bază 'un motiv foarte clar' - acela ca toţi justiţiabilii să fie judecaţi de completuri constituite legal.

» CEx va decide un preşedinte interimar al PSD Bucureşti

Preşedintele interimar al PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat astăzi că, în cazul în care va fi demisă din această funcţie, Comitetul Executiv va decide un preşedinte interimar, urmând să aibă loc alegeri privind şefia organizaţiei.

» Gazele naturale vor devansa cărbunele

Cererea de gaze naturale ar urma să o depăşească pe cea de cărbune, pentru a deveni a doua mare sursă de energie a lumii, după petrol, până în 2030, datorită eforturilor de reducere a poluării aerului şi creşterii gradului de utilizare a gazelor naturale lichefiate (LNG), a prognozat marţi Agenţia Internaţională a Energiei (IEA), transmite Reuters.

» Declaraţiile preşedintelui, iresponsabile

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, marţi, că atitudinea şi declaraţiile şefului statului, Klaus Iohannis, privind faptul că România nu ar fi pregătită pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE pot fi catalogate drept 'iresponsabile'.

» Investiţiile străine directe, în scădere cu 5,74%

Investiţiile străine directe au scăzut cu 5,74% în primele nouă luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2017, la 3,517 miliarde de euro, potrivit datelor Băncii Naţionale a României (BNR), publicate astăzi.

» Ediţia a treia - Smart Alliance Innovation

Reprezentanţi ai mediului de afaceri, asociaţii internaţionale, specialişti IT, camere de comerţ şi ambasade, dar şi mediul academic şi-au dat întâlnire la cea de a treia ediţie a Smart Alliance Innovation Summit. Desfăşurat sub egida Centenarului României, evenimentul a adus laolaltă peste 500 de participanţi în jurul temei 'Romanian Innovation Engine'.

» Am propus la Educaţie şi Afaceri Europene oameni cu experienţă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat astăzi că a propus pentru portofoliile Educaţiei Naţionale şi Afacerilor Europene doi oameni cu experienţă, care pot aduce plusvaloare - Ecaterina Andronescu şi secretarul de stat în MAE George Ciamba.

» Enel X România investeşte 20 de milioane euro în infrastructură

Enel X România, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel, a lansat cel mai mare plan de dezvoltare de infrastructură pentru mobilitatea electrică din ţară.

» Banca Transilvania, profit net de 1,24 miliarde lei

Grupul Financiar Banca Transilvania a consemnat, în primele nouă luni ale anului, un profit net consolidat de 1,241 miliarde lei, din care cel al băncii se ridică la 979,06 milioane lei.

» Raiffeisen Bank, dobânzi mai mari la depozitele în lei

Raiffeisen Bank oferă dobânzi mai mari clienţilor de casă (care îşi încasează lunar salariul sau pensia într-un cont deschis la Raiffeisen Bank), dar şi celor care utilizează canalele digitale, Raiffeisen Online şi Smart Mobile.

» ING Bank, avans de 31% al profitului brut

ING Bank România a anunţat astăzi că a înregistrat un avans de 31% al profitului brut cumulat în primele nouă luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 603 milioane de lei (130 milioane de euro), în contextul creşterii bazei de clienţi activi.

» Oltchim şi-a dublat profitul la aproape 84 milioane de lei

Profitul Oltchim în primele nouă luni ale anului 2018 faţă de perioada similară a anului 2017, a crescut cu 110,4%, de la 39,906 milioane lei, la 83,958 milioane lei (echivalent 18 milioane euro), potrivit rezultatelor financiare ale companiei remise astăzi Bursei de Valori Bucureşti.

» Trebuie să fim în UE, dar nu în genunchi

Viitorul României trebuie să fie în UE, dar nu oricum, nu în poziţia 'ghiocelului', ci o Românie demnă, respectată, tratată egal cu celelalte state membre, indiferent de culoarea politică a celor care conduc vremelnic instituţiile europene, consideră deputatul Doina Pană, vicepreşedinte al PSD.

» Nu scăpăm de sărăcie

Cea mai mică scădere a numărului de persoane cu risc de sărăcie ca rezultat al transferurilor sociale (cum ar fi ajutorul de şomaj primit de la stat sau ajutorul pentru locuinţă) s-a înregistrat anul trecut în Grecia (16%) şi România (17%), arată datele publicate astăzi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

» ROBOR la 3 luni stagnează la 3,19%

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,19% , valoarea înregistrată şi sedinţa precedentă, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

» Candidaţii pentru Consiliul ASF sunt audiaţi în Parlament

* ACTUALIZARE: Şedinţa a început, iar Marius Budai este preşedinte de şedinţă. Iniţial, au fost 34 de candidaţi înscrişi, din care s-au retras doi, Sorin Rangu şi Călin Mihai --- Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat urmează să îi audieze, astăzi, începând cu ora 10,00, pe candidaţii înscrişi pentru a face parte, în următorii cinci ani, din Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

» Veniturile Vodafone România, creştere de 4,8% în trimestrul 3

Veniturile totale ale Vodafone România au crescut cu 4,8% în trimestrul încheiat la 30 septembrie 2018, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit rezultatelor raportate astăzi de Vodafone Group Plc.

» Italia, pregătită să refuze Comisia Europeană referitor la buget

Guvernul populist italian se pregăteşte de escaladarea disputei cu Comisia Europeană, fiind de aşteptat să refuze modificarea proiectului său de buget pentru anul 2019, care încalcă regulile fiscale europene, transmite Agerpres.

» Românii nu scapă de sărăcie

Cea mai mică scădere a numărului de persoane cu risc de sărăcie ca rezultat al transferurilor sociale (cum ar fi ajutorul de şomaj primit de la stat sau ajutorul pentru locuinţă) s-a înregistrat anul trecut în Grecia (16%) şi România (17%), arată datele publicate astăzi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

» Transparenţa guvernamentală se îmbunătăţeşte în România

Transparenţa percepută în elaborarea politicilor guvernamentale în cele 38 de ţări în care activează Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare nu s-a îmbunătăţit de la începutul deceniului, cu unele excepţii, cum ar fi Kazahstan, România şi Ucraina, se arată în raportul anual de tranziţie publicat de BERD, transmite Reuters.

» Banca Transilvania, profit net de 1,241 miliarde lei

Grupul Financiar Banca Transilvania a consemnat, în primele nouă luni ale anului, un profit net consolidat de 1,241 miliarde lei, din care cel al băncii se ridică la 979,06 milioane lei.

» CCR dezbate pe 12 decembrie sesizarea privitoare la Avocatului Poporului

Curtea Constituţională va dezbate pe 12 decembrie sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind modificările aduse Legii 35/1997, prin care funcţia de Avocat al Poporului este asimilată ca rang cu funcţia de ministru, beneficiind în mod corespunzător de toate drepturile acestuia.

» Vodafone va reduce costurile cu 1,2 miliarde de euro

Noul director general al Vodafone, Nick Read, a anunţat astăzi reducerea costurilor operaţionale cu 1,2 miliarde de euro până în 2021 şi o evaluare a situaţiei turnurilor de telefonie mobilă, în vederea majorării profitului, după ce veniturile din servicii au crescut cu 0,8% în perioada aprilie - septembrie 2018, transmite Reuters.

» REVISTA PRESEI 13.11.2018

Adevărul * Surse: Victor Negrescu s-a plâns la Bruxelles că a fost sabotat de Dragnea, Plumb şi Teodorovici. Ar fi rămas ministru cu rol de şef de protocol Adevărul dezvăluie că fostul ministru pentru Afaceri Europene s-a plâns, în discuţii purtate cu apropiaţii, că a fost sabotat de Liviu Dragnea, Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici, conform unor surse din anturajul fostului ministru.

» Acţiunile Apple, la cel mai redus nivel din ultimele trei luni

Acţiunile Apple au scăzut ieri la cel mai redus nivel din ultimele trei luni, după avertismente date de trei furnizori ai companiei referitoare la vânzările de iPhone-uri, transmite Reuters.

» Candidaţii pentru Consiliul ASF vor fi audiaţi în Parlament

Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat urmează să îi audieze, astăzi, începând cu ora 10,00, pe candidaţii înscrişi pentru a face parte, în următorii cinci ani, din Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

» Parlamentul European, rezoluţie privind statul de drept în România

Parlamentul Europeană votează astăzi o rezoluţie referitoare la statul de drept în România, după dezbaterile pe această temă pe care le-a organizat în februarie 2017, februarie şi octombrie acest an. Votul va avea loc astăzi, de la ora 12.00, ora Strasbourgului.

» Facebook, erori de accesare a reţelei în anumite state

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, se confrunta cu dificultăţi la accesare în America de Nord şi America Latină ieri seara, potrivit multor mesaje postate pe Twitter şi încercări ale unor jurnalişti de la agenţie de a accesa reţeaua, scrie News.ro.

» Conflictul din Gaza se reaprinde, sute de rachete lansate

Fâşia Gaza a cunoscut ieri până târziu în noapte o escaladare bruscă a tensiunii, armata israeliană ripostând faţă de lansarea a sute de rachete palestiniene, în cadrul unor ostilităţi ce reînvie spectrul unui nou conflict în enclavă.

» Franţa, alertă privind and #39;mişcări migratorii importante prin Pirinei and #39;

Ministrul de interne francez Christophe Castaner şi-a exprimat ieri îngrijorarea în legătură cu and #39;mişcări migratorii importante prin Pirinei and #39;, anunţând o cooperare sporită cu Spania, în timpul unei vizite la postul de frontieră Perthus, înainte de o călătorie oficială la Madrid, relatează AFP.

» S-a întors după telefon şi a murit în flăcări

Femeia care şi-a pierdut viaţa în deflagraţia produsă luni la o fabrică de armament din oraşul Cugir ieşise iniţial din tunelul de testare a muniţiei, unde a avut loc explozia, dar s-ar fi întors după telefon, moment în care a fost surprinsă de un incendiu.

» Sectorul tehnologic aduce declin pe pieţele din Europa

Bursele din Europa s-au înscris pe un curs negativ ieri, din cauza vânzărilor de titluri din sectorul tehnologic.

» Rulaj de numai 16 milioane de lei

Valoarea tranzacţionată în prima şedinţă a săptămânii la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de numai 16,27 milioane de lei, cu mult sub media zilnică înregistrată în acest an, de 41,65 milioane de lei, în contextul în care, prin piaţa 'deal', a avut loc un schimb cu acţiunile Banca Transilvania (TLV), în valoare de 4,73 milioane de lei, tranzacţia fiind derulată la preţul unitar de 2,365 lei.

» MACRO NEWSLETTER-13 Noiembrie 2018

Producţia industrială din Marea Britanie a stagnat în septembrie 2018 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după o creştere anuală de 1% în luna precedentă, pe fondul unei noi stagnări lunare. Producţia din industria prelucrătoare şi-a temperat creşterea anuală până la 0,5%, de la 1,3% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,2%, iar producţia de energie şi-a accelerat declinul anual, până la 1,8%, de la 0,9% în luna anterioară, pe fondul unei noi scăderi lunare de 0,3%. (Sursa: ONS)
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 175 | utilizatori online 24