Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Joi, 19 Iulie
                   
 
 


» Rusia si-a lichidat titlurile ale Trezoreriei SUA

Rusia şi-a lichidat aproape în totalitate deţinerile de titluri ale Trezoreriei SUA, care au scăzut de la 96 de miliarde de dolari în martie la numai 9 miliarde de dolari în luna mai, pe fondul războaielor comerciale declanşate în aprilie la nivel mondial, relatează zerohedge.com

» Vor găzduirea a 550 de comercianţi

Primul magazin online cu preţuri elastice din România, doraly.ro, a investit în toate facilităţile necesare pentru găzduirea a 550 de importatori, producători şi distribuitori, chiriaşi ai spaţiilor Doraly Expo Market din Afumaţi, pregătiţi să-şi comercializeze produsele şi în piaţa online, conform comunicatului remis redacţiei.

» ANRE a aprobat creşterea preţului gazelor naturale

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a anunţat astăzi că că sunt îndeplinite condiţiile pentru o ajustare, în medie cu 5,83%, a preţului la gazele naturale pentru clienţii finali casnici, începând din 1 august, relatează News.ro.

» Suntem într-o situaţie delicată

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că România este într-o situaţie delicată numai şi numai din cauza modului în care coaliţia majoritară a ştiut să legifereze, într-un mod lipsit de transparenţă, prin care, în ciuda tuturor criticilor, de la experţi, din sistem, de la partenerii externi, au legiferat cum au dorit şi au legiferat prost, iar rezultatul în ceea ce priveşte justiţia este îngrijorător, transmite News.ro.

» România dă iar cu subsemnatul

Comisia Europeană trimite România, alături de Grecia şi Irlanda, în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru că nu a implementat în legislaţia naţională Directiva a 4-a privind combaterea spălării banilor. De asemenea, Comisia a propus plata unei sume forfetare, precum şi a unor penalităţi pentru ficare zi de întârziere în transpunerea directivei, conform News.ro.

» Lichiditate de 10,60 milioane de euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 49,33 milioane lei (10,60 milioane de euro).

» Împrumut de 463 milioane de lei

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, astăzi, 463,4 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark pe 69 luni, la un randament mediu de 4,80% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

» Opt companii de brokeraj au aderat la UNSICAR

Opt companii de brokeraj de asigurare s-au alăturat Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări - UNSICAR, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

» UE consideră insuficientă ridicarea stării de urgenţă în Turcia

Uniunea Europeană (UE) consideră ridicarea stării de urgenţă în Turcia, 'un pas în direcţia bună', însă o consideră insuficientă, din cauza puterilor extraordinare acordate autorităţilor şi menţinerii mai multor elemente care restrâng libertăţi, relatează AFP.

» Investiţii pentru domeniul culturii

Guvernul va aloca 1 miliard de euro pentru programul de investiţii în domeniul culturii, bani care vor fi folosiţi pentru reabilitarea şi modernizarea monumentelor istorice sau construirea unor obiective culturale, transmite News.ro.

» România trimisă în faţa Curţii de Justiţie a UE

Comisia Europeană trimite România, alături de Grecia şi Irlanda, în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru că nu a implementat în legislaţia naţională Directiva a 4-a privind combaterea spălării banilor, conform News.ro. (Vom reveni)

» Lichiditate de 10.60 milioane de euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 49.33 milioane lei (10.60 milioane de euro).

» Euro s-a apreciat la 4,6549 lei

*Dolarul a crescut la 4,0128 lei *Francul a crescut la 4,0578 lei

» Etiopia şi-a numit primul ambasador în Eritreea

Etiopia şi-a numit primul ambasador în Eritreea de la începutul războiului de la graniţa celor două state, în 1998, informează Reuters.

» Plănuieşte să lanseze noi servicii de ştiri în România

Radio Europa Liberă (Radio Free Europe/ Radio Liberty, RFE/RL) vrea să lanseze noi servicii de ştiri în România şi Bulgaria, în decembrie 2018, într-o încercare de a consolida peisajul media din cele două ţări, potrivit unui comunicat de presă.

» Protest al salariaţilor din sport şi tineret

Personalul din unităţile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului, din toată ţara, se va află în greva japoneză astăzi, urmând ca de săptămâna viitoare să aibă loc acţiuni de pichetări şi strângerea de semnături pentru greva generală.

» ROBOR la trei luni a scăzut la 3,36%

Indicele ROBOR la 3 luni s-a depreciat la 3,36%, de la 3,37%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

» Grupul Vardinogiannis a finalizat achiziţia Marfin Bank

Grupul Vardinogiannis a finalizat achiziţia Marfin Bank, în urma primirii avizului favorabil din partea Băncii Naţionale a României (BNR).

» Volvo mizează pe un nou record de vânzări

Constructorul auto suedez Volvo Cars a estimat astăzi că este pe cale să înregistreze un nou record de vânzări în acest an, în pofida creşterii tensiunilor comerciale, după ce în trimestrul al doilea profitul a depăşit aşteptările ca urmare a cererii solide pentru SUV-urile marca Volvo, informează Reuters.

» Percheziţii la o instituţie publică într-un dosar de corupţie

Procurorii Parchetului General şi poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din IGPR efectuează astăzi 23 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Ilfov, la o instituţie de interes public, la birourile şi domiciliile mai multor angajaţi, cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie.

» Suspecţii în cazul otrăvirilor cu Noviciok, identificaţi

Anchetatorii britanici cred că i-au identificat pe suspecţii în cazul otrăvirii fostului spion rus Skripal şi a altor două persoane cu neurotoxina Noviciok în Salisbury, potrivit Press Association, citată de Reuters.

» Sesiunea extraordinară a Parlamentului urmează să se încheie joi

Sesiunea extraordinară a Parlamentului - care a început în 2 iulie - ar urma să se încheie joi. Încă din primele zile ale sesiunii, parlamentarii au adoptat modificările asupra Codului penal, Codul administrativ, care prevede, printre altele, pensii speciale pentru aleşii locali şi Legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră, scrie News.ro.

» REVISTA PRESEI-19.07.2018

* ADEVARUL * Trump, noi săgeţi către Merkel: 'O supervedetă, dar a fost foarte rău afectată din cauza imigraţiei'

» Bursele asiatice erau în depreciere

Patru dintre principalii indici bursieri asiatici erau în depreciere la mijlocul şedinţei de tranzacţionare de astăzi.

» În timp ce investiţiile de acasă scad, firmele poloneze pentru care piaţa internă a devenit prea mică se extind în străinătate chiar şi prin preluarea concurenţilor

Un studiu din 2016 arată că un sfert din companiile listate pe bursa de acţiuni de la Varşovia sunt implicate în proiecte străine şi că 72% din acestea au în vedere continuarea expansiunii în străinătate.

» Dividendele trimestriale ar putea fi livrate investitorilor la bursă chiar din T3 2018. În aceste condiţii cum se va schimba „tiparul“ bursier?

Companiile listate la Bucureşti ar putea efectua pri­mele plăţi ale divi­dendelor trimestriale în T3/2018, o măsură care va modifica tiparul bursier în contextul în care indicii nu vor mai accelera doar în prima parte a anului pe fondul aşteptărilor de dividende, ci vor avea o evoluţie uniformă pe tot parcursul anului.

» Pentru cine este amnistia fiscală a PSD? Principalul datornic la stat este chiar statul. Companiile private cu datorii de sute sau zeci de milioane de lei sunt de mult în faliment

În lista publicată de ANAF în toamna trecută cu principalele 500 de companii debitoare, cu obligaţii restante la bugetele de asigurări, în frunte se află com­paniile statului. Cei mai mari datornici din privat sunt de mult în fali­ment şi este clar că, pe total, datorii de zeci de miliarde de lei nu mai pot fi recuperate.

» Dividendele trimestriale schimbă tiparul de tranzacţionare la bursă. „Comportamentul inves­titorilor este posi­bil să se schimbe. Cel mai pro­babil vor de­veni investitori pe ter­men lung şi nu vor mai spe­­cula unele momente.“

Companiile listate la Bucureşti ar putea efectua primele plăţi ale dividendelor trimestriale în T3/2018, o măsură care va modifica tiparul bursier în con­textul în care indicii nu vor mai accelera doar în prima parte a anului pe fondul aşteptărilor de dividende, ci vor avea o evoluţie unifor­mă pe tot parcursul anului.

» Băncile din România, una dintre cele mai profitabile investiţii pentru BERD

♦ Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cel mai mare investitor instituţional străin din România, a fost de-a lungul timpului o susţinătoare importantă a sectorului bancar românesc ♦ Instituţia a participat la procese de privatizare din bankingul local, fiind acţionar de-a lungul timpului chiar la cele mai mari bănci din sistem (BCR, Banca Transilvania şi BRD-SocGen), dar şi la grupurile greceşti Alpha Bank, Bancpost, şi recent la Piraeus Bank. În trecut, şi Banca Ţiriac şi Miro Bank (în prezent ProCredit Bank) s-au numărat printre băncile care au fost susţinute de BERD ♦ BERD, alături de IFC, a cumpărat şi obligaţiuni emise de bănci.

» Americanii de la Honeywell: Ţintim o creştere de două cifre în 2018 în România. Vrem să creştem mai mult businessul local

În România, grupul american are cel mai mare centru din Europa Centrală şi de Est după numărul de angajaţi – circa 3.500 în total.

» România a devenit a doua cea mai importantă piaţă pentru Kaufland, după piaţa-mamă Germania

Pe piaţa locală retailerul german are mai puţine magazine decât în Cehia sau Polonia, dar vânzările per unitate sunt mai mari deoarece pe celelalte pieţe concurenţa este mai acerbă.

» Auchan România: Businessul a crescut în 2018 susţinut de expansiune, dar mai ales de vânzările mai mari ale hipermarketurilor

Retailerul francez Auchan, prezent pe piaţa locală cu mai multe formate de magazine şi branduri, a ajuns la un total de 60 de unităţi în România.

» Cristian Paun: Un abonament in sistemul privat de sanatate costa 760 de lei familie luna, iar la stat 860 de lei!

Cat platim lunar la stat contributia la Sanatate? Mai mult decat un abonament la o clinica privata, constata profesorul de economie Cristian Paun. Si ce primim in schimb? Amanari pe termene nelimitate, umilinte si lipsuri permanente la stat si un...

» Antreprenorul din Cluj care vrea sa repuna Herculane pe harta turismului

In 2005, metrul patrat era 2 euro, acum a crescut de peste 10 ori. Antreprenorul si omul de business Nicolae Capusan a cumparat o parcela la 15 km distanta de Cluj-Napoca si, de atunci, resortul SunGarden Sport & Spa s-a extins la 30 de hectare....

» 5 gadgeturi auto ieftine pe care sa le ai in masina cand pleci la drum

Perioada concediilor a inceput deja si multi dintre noi alegem sa mergem cu automobilul catre destinatia dorita. In cazul in care aceasta se afla in afara granitelor, vom ajunge sa petrecem o perioada semnificativa de timp in masina. Experienta...

» Adio "Sell in May and go away" pe BVB? Administratorii de bani spera ca dividendele trimestriale vor schimba tiparul bursei romanesti

Companiile romanesti vor putea sa distribuie dividende trimestriale incepand cu anul acesta, fapt care ar putea sa ii convinga pe investitori sa isi mentina plasamentele in actiuni pentru perioade mai lungi de timp, in detrimentul speculatiilor din...

» Piata auto 2018: pariu pe 120.000 de unitati, dupa cel mai bun semestru din ultimii 9 ani

Piata auto a atins cel mai bun nivel din ultimii noua ani, vanzarile de masini noi au crescut cu 33%, la peste 60.000 de vehicule in prima jumatate a anului 2018, conform unei analize Autovit.ro asupra datelor oferite de Directia Regim Permise de...

» 7 festivaluri de muzica la care sa te duci vara asta. Unde te distrezi, pe langa Untold si Electric Castle

Fenomentul festivalurilor de muzica a capatat amploare si in Romania, iar in ultimii ani au aparut tot mai multe astfel de evenimente ce se desfasoara in diverse orase si regiuni ale tarii. Cu un anumit specific muzical sau cu genuri mixte,...

» O tara sanatoasa este o tara fericita. Top 10 tari cu cele mai bune sisteme publice de sanatate

O tara sanatoasa este o tara fericita. Cu totii ne dorim un sistem de sanatate eficient si calitativ, fara cozi la usa doctorului, fara liste de asteptare pentru pacienti si fara doctori care nu te baga in seama fara o “mica atentie”. Vezi...

» Bursa cerealelor: cum au evoluat preturile la poarta fermei inainte de inceperea recoltarii din 2018

Sezonul recoltelor a inceput, in iunie, cu orz, grau si rapita si va continua in iulie cu grau, rapita, orzoaica, secara, ovaz. In luna august, fermierii vor incepe sa recolteze porumbul, floarea soarelui si tutunul, iar in septembrie va continua...
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 145 | utilizatori online 34