Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Vineri, 22 Septembrie
                   
 
 


» Patru persoane au murit, iar alte 20 sunt date dispărute

Patru persoane au murit, iar alte 20 sunt date dispărute de autorităţi, după naufragiul unui vas care transporta migranţi în Marea Neagră, în largul coastei turce, a anunţat agenţia proguvernamentală Anadolu, citată de AFP.

» În doar două ore s-au aplicat aproape 50 de sancţiuni, iar un permis a fost reţinut

Poliţiştii au acţionat pentru verificarea legalităţi activităţii de taximetrie în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi, verificând, în doar două ore, aproape o sută de autoturisme aplicând 48 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Poliţiei Române.

» CAB judecă astăzi cererea torţionarului Vişinescu de întrerupere a executării pedepsei

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) judecă astăzi cererea de întrerupere a executării pedepsei din motive medicale formulată de torţionarul Alexandru Vişinescu, fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanităţii.

» Trump a semnat ordinul care înăspreşte sancţiunile vizând Coreea de Nord

Preşedintele american Donald Trump a semnat un nou ordin prin care înăspreşte sancţiunile vizând Coreea de Nord, pentru programul nuclear, relatează BBC News.

» Membrii unei bande de români suspectaţi de 30 de jafuri în Franţa au fost arestaţi

Membrii unei bande de români suspectaţi de 30 de jafuri în Franţa, în special în magazine de bricolaj, au fost arestaţi în flagrant la Gironde, a declarat o sursă din poliţie, citată de AFP.

» REVISTA PRESEI 22.09.2017

*ADEVARUL *Iohannis: 'Mi-am contramandat vizita în Ucraina ca urmare a adoptării Legii educaţiei' Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, în SUA, că şi-a contramandat vizita în Ucraina şi a anulat şi vizita pe care trebuia să o aibă preşedintele Parlamentului din Ucraina în România.

» Ursul, capra și furtuna

Isteria a cuprins Bucureștiul miercuri după ce Gabriela Firea a închis școlile mai devreme din cauza unui cod galben. Ministrul Daea a lăudat ursul și capra neagră, iar Gheorghe Ștefan Pinalti și-a obținut libertatea cu lacrimi.

» CETA intră în vigoare. Ce câștigă România de pe urma acordului cu Canada

Acordul economic și comercial cuprinzător (CETA) dintre Uniunea Europeană și Canada intră joi în vigoare, cu titlu provizoriu.

» Iohannis:Educația și prosperitatea -cele mai eficiente căi de prevenire a instabilității și crizelor

În contextul creșterii violenței și a dezinformării, România este convinsă că doar prin educație de calitate pot fi contracarate tendințele extremiste cu care se confruntă astăzi tinerii noștri, a mai spus Klaus Iohannis,în discursul susținut la ONU.

» Mandat de arestare în Finlanda pe numele lui Gregorian Bivolaru pentru sex cu o minoră

Autoritățile din Finlanda au emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Gregorian Bivolaru, pentru trafic de ființe umane și abuz sexual asupra unei minore. El abia a fost eliberat în România, unde a stat închis pentru fapte asemănătoare.

» Femeile din Arabia Saudită vor putea călca, în premieră, pe un stadion. Doar o singură dată

Săptămâna viitoare, femeile din Arabia Saudită vor avea voie, pentru prima dată, să participe la un eveniment organizat pe un stadion.

» 30 de școli încep anul școlar în Digitaliada

București, 21 septembrie 2017. Datorită rezultatelor încurajatoare înregistrate în ediția pilot din 2016, Fundația Orange anunță dezvoltarea programului Digitaliada și în anul școlar 2017-2018.

» Ambulanțele din București au parcurs într-un an de 15 ori distanța de la Pământ la Lună

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a înregistrat peste 470.000 de solicitări în ultimele 12 luni a declarat joi, într-o conferință de presă, managerul instituției, Alis Grasu.

» Firea își cere scuze personal pentru blocajele din trafic de miercuri

Primarul general al Capitalei recunoaște că este o neplăcere pentru bucureșteni să stea blocați în trafic, dar spune că e mai bine așa decât să fie surprinși de o eventuală furtună pe stradă. „Am înţeles că nu toată lumea mă iubeşte”.

» Va lansa Coreea de Nord mai multe rachete după discursul lui Trump?

Regimul lui Kim Jong-un le-a tot spus nord-coreenilor că SUA vor să le distrugă ţara. Acum, ei au auzit acest mesaj dintr-o altă sursă: chiar de la preşedintele american.

» Cum funcționează sistemul electoral

Germanii se duc duminică la urne pentru a-şi alege reprezentanţii în Parlament. Sondajele arată un câştigător clar: CDU, partidul cancelarului Angela Merkel. Singura necunoscută - partenerul de guvernare.

» Theresa May vrea tranziție de doi ani după ieșirea Marii Britanii din UE

Theresa May va face vineri, într-un discurs susținut la Florența, o ofertă „deschisă și generoasă” liderilor UE în încercarea de a debloca negocierile purtate cu Comisia Europeană pe tema divorțului.

» T. Toader: Avocatul Poporului, o instituție care și-a exercitat activitatea cu imparțialitate

Avocatul Poporului este o instituție fundamentală, care și-a exercitat întotdeauna activitatea cu imparțialitate și profesionalism, în viziunea ministrului Justiției Tudorel Toader.

» Iohannis și-a contramandat vizita în Ucraina ca urmare a adoptării legii educației

Președintele a apreciat că legea care desființează învățământul în limbile minorităților din Ucraina contravine bunelor intenții reciproce.

» Victor Negrescu: Semestrul European are nevoie de mai multă transparență și de un dialog structurat

O dezbatere privind implicarea României în Semestrul European, la care au participat ministere, parteneri sociali, mediul academic și mass-media, a pus în discuție modul în care sunt implementate obiectivele asumate la nivel național.

» Obligaţiunile încep să câştige teren la bursă: 550 milioane în euro şi 658 milioane în lei

Pe piaţa de capital de la Bucureşti au fost listate de la înce­pu­tul acestui an obligaţiuni de 550 mil. euro (Global­worth) şi 658 mil. lei (Vrancart, UniCredit şi Superbet), faţă de 311,6 mil. lei în 2016.

» Vestul României, una dintre cele mai industrializate regiuni ale Europei

Activităţile industriale concentrează aproape jumătate (45%) din forţa de muncă din economia din regiunea de vest a României, această zonă fiind astfel una dintre cele mai puternic industrializate la nivelul Uniunii Europene, potrivit unui raport publicat la finalul săptămânii trecute de către Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

» Samsung: Vânzările TV vor depăşi 1,5 milioane de unităţi anul acesta. Românii aleg modele smart cu diagonale şi rezoluţii mai mari

Piaţa locală de televizoare va înregistra anul acesta o creştere de minimum 7-10% din punct de vedere can­titativ, urmând să depă­şească astfel 1,5 milioane de uni­tăţi, potrivit estimărilor repre­zentanţilor lo­cali ai gigantului sud-coreean Samsung.

» Doar din ianuarie încoace la bursa românească au fost aduse obligaţiuni de 690 mil. euro

♦ Aproape 80% sunt reprezentate de cele ale companiei Globalworth ♦ Cea mai ridicată dobândă este cea plătită de Superbet, de 12% pe an ♦ UniCredit Bank are cea mai mare emisiune de obligaţiuni în lei, 610 mil. lei ♦ Tranzacţii cu obligaţiuni anul acesta de 150 mil. euro.

» Eurostat: În vestul României, industria concentrează 45% din forţa de muncă din regiune, dublu faţă de media UE

Aniela Mladin, directorul general al Guala Pack din Arad: „Aproape toate companiile din zona industrială din Arad proiectează extinderi pentru anul viitor şi vor să-şi mărească numărul de angajaţi cu 10-15%”.

» Analiză ZF. Cinci producători din topul celor mai performante businessuri din industria alimentară şi-au schimbat proprietarul în ultimii doi ani

Cinci companii mari din domeniul alimentar şi al băuturilor aflate în topul celor mai mari 15 creşteri ale vânzărilor în ultimii cinci ani şi-au schimbat proprietarul, două dintre ele activând în producţia de lactate, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

» „Misterul“ inflaţiei o lasă rece pe Yellen. Fed-ul anunţă începutul sfârşitului QE. Fed-ul şi-a crescut de peste patru ori dimensiunea bilanţului, la 4.500 miliarde de dolari, achiziţionând titluri de trezorerie şi titluri ipotecare

Preşedinta băncii centrale ameri­cane (Fed) a admis că declinul inflaţiei din acest an reprezintă un „mister“, dar a sugerat că Fed-ul va majora totuşi dobânzile în acest an, scrie Bloomberg.

» Comentariu Iulian Anghel, ZF: Revoluţia fiscală à la Farfuridi. Guvernul nu explică un lucru fundamental: de ce trece contribuţiile bugetare ale angajatorilor legate de joburi pe umerii angajaţilor

♦ Guvernul susţine că, prin trecerea contribuţiilor legate de joburi de la angajator la angajat, acesta din urmă nu va pierde bani pentru că salariile brute vor creşte, prin lege, cu suma pe care astăzi angajatorul o plăteşte statului în numele angajatului ♦ Unii dintre economişti/jurişti spun că nu este nicio problemă, alţii că, dimpotrivă, ar fi o intervenţie nepermisă a statului în relaţiile angajat-angajator ♦ PNL, principalul partid de opoziţie, apără această din urmă poziţie şi spune că va face plângere la Curtea Constituţională ♦ Un lucru nu explică guvernul: de ce face asta.

» Nu toate mallurile au succes: de la proiect de 100 mil. euro în plin boom economic la faliment un deceniu mai târziu

Compania Retail Park Magnolia, care în 2007 anunţa un mall de 100 de milioane de euro la Ploieşti, a intrat în faliment la zece ani după ce investitorii iniţiali promiteau cel mai mare centru comercial din oraşul aflat la 60 de kilometri de Bucureşti. Terenul pe care urma să se construiască centrul comercial este în continuare gol.

» VIDEO ZF LIVE. Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj: Autorităţile locale ar trebui să sprijine producătorii. E trist să aşteptăm doi ani pentru o autorizaţie de construire pentru extindere

♦ Timpul îndelungat în care autorităţile locale aprobă autorizaţiile de construire obligă de multe ori producătorii să se orienteze către alte locaţii pentru dezvoltarea businessului, inclusiv în afara ţării, spune Dragoş Damian, preşedintele Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România şi directorul general al Terapia Cluj.

» Afacerile transportatorilor romani depasesc nivelul istoric de 10 MLD. euro

Cresterea economica si investitiile semnificative in parcul national auto de marfa au dus piata transporturilor la un nivel istoric, depasind anul trecut granita de 10 miliarde de euro.

» Venituri in crestere cu 12% in prima jumatate a anului pentru Fashion House Outlet

Veniturile Fashion House Outlet Bucuresti au inregistrat o crestere de 12% in prima jumatate a anului 2017 fata de perioada similara a anului anterior, la fel si cheltuiala medie pe client, anunta retailerul, care nu precizeaza insa sumele exacte.

» Fondul Proprietatea vrea sa vanda inca un pachet de actiuni Petrom

Fondul Proprietatea va demara o oferta de plasament privat accelerat adresata exclusiv investitorilor calificati fara a depasi 150 de persoane fizice sau juridice intr-un stat membru UE. Oferta pleaca de la 1.454 miliarde actiuni OMV Petrom,...

» Synevo Romania inaugureaza primul departament de histopatologie digitala din Europa de Sud-Est

Synevo Romania, unul dintre liderii in diagnostic de laborator la nivel national, a inaugurat primul departament de histopatologie digitala din Europa de Sud-Est, in cadrul laboratorului central Synevo de langa Bucuresti. Noul departament de...

» Furtuna se vede si in tarifele celor de la Uber si Taxify: Preturi de 3,9 ori mai mari

Efectul furtunii se vede si asupra tarifelor din aplicatiile de ride-sharing, care au sarit in aer dupa ce codul galben de furtuna anuntat miercuri pentru Bucuresti a creat agitatie in randul populatiei. Temerile au fost amplificate si de mai multe...

» Cinci gadgeturi utile in calatorii: iata fara ce nu trebuie sa pleci in vacante

Nicio calatorie nu este completa fara gadgeturile potrivite. Acestea iti pot face viata mai usoara, mai ales in strainatate, si, in plus, te ajuta sa imortalizezi cele mai frumoase amintiri ale tale. Iata 5 gadgeturi utile pe care sa le iei cu tine in...

» Metro, un brand cool? Presedintele companiei: Digitalul (ne) schimba regulile!

Daca m-ai fi intrebat in urma cu doar cateva zile daca Metro este un brand cool, care ar putea prinde la generatia Millennials, as fi zis ca cel mai probabil nu. Presedintele board-ului companiei, dar si oficiali de top ai Metro Romania au tinut sa ma...

» Politica fiscala romaneasca, o pista de aterizare cu maracini si becuri arse in mijlocul unei jungle?

Intr-un moment in care Romania mai are inca multe usi care trebuie deschise si multa lume de convins pentru a investi capital serios, balbaielile fiscale pe care tara noastra le transmite in ultima perioada provoaca fiori oricarui investitor, in...

» Grupul hotelier Danubius investeste patru milioane de euro in hotelul Faget din Sovata

Grupul hotelier Danubius, care detine printre cele mai cunoscute hoteluri din Sovata, are in plan sa investeasca 4 milioane de euro in hotelul Faget pentru a-l reclasifica de la doua stele la un nivel de trei stele. Grupul dispune astazi de 3 hoteluri,...

» Noi distributii suplimentare de cash la Fondul Proprietatea? Vanzarile din 2017 ii fac pe unii analisti sa vada actiunea si la 1 leu

Fondul Proprietatea (FP) ar putea sa ajunga sa incaseze cu usurinta peste 1 mld. lei anul acesta din vanzarile de actiuni, avand in vedere tranzactiile deja finalizate, precum si cele pe care compania a anuntat ca le are in plan. In acest context, unii...

» Oamenii de afaceri spun ca se vor conforma la plata defalcata a TVA, dar Fiscul nu va face fata propriului sistem!

Plata defalcata a TVA va afecta, in primul rand, firmele mici si mijlocii, care deja se confrunta cu importante blocaje financiare. Firmele mai mari vor face investitiile necesare si se vor adapta, dar Fiscul va fi complet depasit de situatie, iar...

» Mark Cliffe, economistul sef al grupului ING: Bancile centrale se gandesc sa emita monede digitale, dar Bitcoin nu are viitor

Unele banci centrale iau in calcul emiterea de monede digitale pentru a impune in acest fel dobanzi negative in economie, folosindu-se de tehnologia revolutionara blockchain, dar nu vor apela la cea mai cunoscuta moneda digitala, Bitcoin, spune seful...
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 389 | utilizatori online 21