Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Vineri, 22 Martie
                   
 
 


» PRIN MAJORAREA CAPITALULUI SOCIAL Teraplast propune acordarea unei acţiuni gratuite la patru deţinute

Acţionarii Teraplast (TRP) vor avea pe masă, în adunarea din data de 25 aprilie, propunerea de majorare a capitalului social cu 267,56 milioane de titluri ce vor fi distribuite gratuit către acţionari, în proporţie de un titlul nou la patru deţinute, conform convocatorului societăţii remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

» Grefierii protestează în faţa Guvernului faţă de condiţiile de muncă

Aproximativ 500 de grefieri participă, vineri, la o manifestaţie organizată în faţa sediului Guvernului, în cea de-a treia etapă a acţiunilor de protest iniţiate în ultima lună de reprezentanţii sindicali ai acestei profesiuni.

» Comisia Europeană nu vede cu ochi buni economia noastră

Raportul de ţară al Comisiei Europene (CE) oferă o viziune pesimistă asupra situaţiei macroeconomice a României, fiind puse într-un context nefavorabil, iar subestimarea unei tendinţe la nivel de prognoză poate manipula factorii economici dintr-o ţară, în contextul în care toate statele care au au făcut obiectul unei analize au fost încadrate în categoria statelor care se confruntă cu dezechilibre, a spus, vineri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, în cadrul unei conferinţe organizate de reprezentanţa CE în România.

» Șerban Nicolae vrea suspendarea lui Iohannis, iar apoi un referendum pentru demitere

Senatorul PSD Șerban Nicolae propune ca la finalul lunii aprilie să fie suspendat președintele Klaus Iohannis, iar apoi să fie convocat un referendum pentru demitere.

» SUA sancţionează două companii martime chineze

Statele Unite au impus sancţiuni unui număr de două companii martime chineze, suspectate că au ajutat Coreea de Nord să ocolească sancţiuni americane în legătură cu programul nuclear nord-coreean, a anunţat Departamentul Trezoreriei, relatează Reuters.

» Premierul Viorica Dăncilă - vizită în SUA

Premierul Viorica Dăncilă va face o vizită în SUA, în perioada 23-26 martie, pentru a participa la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice.

» KLAUS IOHANNIS: Avem o şansă reală să obţinem o ieşire ordonată a Marii Britanii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, la Bruxelles, la sosirea la reuniunea Consiliului european, că există o şansă reală de a obţine o ieşire ordonată a Marii Britanii din UE şi a precizat că, oricum, drepturile cetăţenilor români din regat sunt foarte bine asigurate.

» CORINA CRETU: Nu toţi românii beneficiază de creşterea economică

Nu toată lumea beneficiază de creşterea economică susţinută din România, iar sărăcia în rândul copiilor şi în mediul rural a crescut semnificativ, a declarat, vineri, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, în cadrul conferinţei de prezentare a Raportului de ţară pentru România, publicat de Comisia Europeană pe 27 februarie.

» CAPITALIZARE DE 120 DE MILIARDE DE DOLARI Uber se va lista la bursa de la New York

Compania de ridesharing Uber se va lista la bursa de la New York, una din cele mai aşteptate listări din acest an, transmite BBC.

» ROBOR la trei luni a urcat la 3,16%

Indicele ROBOR la 3 luni a urcat la 3,16% de la valoare de ieri, de 3,14%, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

» Iohannis, despre suspendarea Fidesz din PPE: Cred că este o abordare de tip "fair"

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, înaintea reuniunii Consiliului European, că suspendarea Fidesz din PPE este o abordare de tip "fair" și dă posibilitatea formațiunii premierului ungar Viktor Orban să "revină în matca PPE-ului".

» Corina Crețu: Sărăcia rămâne o problemă importantă în România și inegalitățile regionale cresc

Birocrația, responsabilitățile și resursele fragmentate împiedică asigurarea unor servicii publice de calitate și blochează investițiile, consideră comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.

» MedLife propune o remuneraţie de 7000 euro pentru preşedintele Consiliului de Administraţie şi de 5000 euro pentru membrii

Compania de servicii medicale private MedLife propune o remuneraţie de 5.000 euro/lună pentru fiecare membru al Consiliului de Administraţie şi de 7.000 euro net pentru preşedintele boardului.

» Bani europeni pentru crescătorii de animale

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început în această săptămână autorizarea la plată a fermierilor care beneficiază de sprijin pentru bunăstarea animalelor.

» România, condamnată la CEDO pentru refuzul şcolarizării unui deţinut

România a fost condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul unui deţinut căruia i s-a refuzat dreptul la şcolarizare, fiind încălcat, astfel, dreptul la educaţie prevăzut de Articolul 2 din Protocolul 1 la Convenţie. Statul trebuie să-i plătească deţinutului 2.000 de euro despăgubiri morale.

» Turbomecanica - randament din dividende de 14%

Acţionarii Turbomecanica (TBM) au posibilitatea de a aproba, în adunarea din 25 aprilie, un dividend cu randament brut de 14,2%, raportat la cotaţia acţiunii de ieri, potrivit convocatorului companiei publicat astăzi pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

» Dividend de 0,108 lei pe titlu, pentru acţionarii Aerostar

Consiliul de Administraţie al Aerostar Bacău (ARS) a convocat acţionarii, pentru data de 24 aprilie, cu propunerea de a distribui un dividend de 0,108 lei/acţiune, valoare care, raportată la ultimul preţ de ieri a acţiunii ARS, de 5,06 lei, oferă un randament brut de 2,13%, reiese din convocatorul companiei publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

» DONALD TUSK: Theresa May a acceptat oferta UE pentru amânarea Brexit-ului

Premierul britanic, Theresa May, a acceptat cele două 'scenarii' privind amânarea Brexit-ului oferite de Uniunea Europeană, a anunţat joi seară preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, transmite AFP.

» UE oferă Marii Britanii două opţiuni în vederea amânării Brexitului

Liderii europeni au decis joi seara să acorde Regatului Unit două opţiuni în vederea amânării Brexitului după data prevăzută iniţial, la 29 martie, stabilind de-acum 12 aprilie ca dată fatidică, relatează AFP.

» Finlanda va investiga telefoanele Nokia

Ombudsmanul însărcinat cu protecţia datelor din Finlanda a anunţat joi că va investiga dacă telefoanele Nokia au încălcat reglementările referitoare la protecţia datelor, în urma unei informaţii potrivit căreia unele telefoane au trimis date în China, transmite Reuters.

» Florin Popescu, Rockwool, grupul danez care investeşte 50 mil. euro într-o fabrică de la zero lângă Ploieşti: Primim aplicaţii pentru angajare inclusiv pe Facebook sau LinkedIn

♦ În fabrica de vată minerală din judeţul Prahova vor lucra 150 de oameni ♦ De construcţie se ocupă firma CON-A din Sibiu, deţinută de Mircea Bulboacă.

» ZF Live. Dragoş Doroş, KPMG România: Companiile nu-şi pot face încă bugetele, iar investiţiile sunt îngheţate din cauza OUG 114

Celebra Ordonanţă 114, care a introdus la începutul acestui an taxări suplimentare în anumite sectoare de activitate (bancar, energie, telecom, jocuri de noroc etc.) a creat o confuzie generalizată în mediul de business, iar companiile nu ştiu cum să îşi construiască bugetele.

» Herve Multon, gigantul francez Thales Group: Centrul de inginerie din România este primul care va acoperi toate ariile în care lucrăm. Vrem să ajungem la peste 1.000 de ingineri şi nu ne vom opri aici

Gigantul francez a inaugurat joi propriul centru de inginerie în Bucureşti, pentru care va recruta ingineri care să lucreze la soluţiile dedicate pentru transporturi terestre, apărare şi securitate, aeronautică şi spaţiu.

» ZF Live. Avocatul Cristian Duţescu, specializat pe piaţa de capital: ASF ar trebui să investigheze toate declaraţiile ulterioare în cazul OUG 114 pentru că acestea au influenţat în mod cert piaţa

Declaraţiile publice ale unor oameni din componenţa administraţiei publice centrale referitoare la Ordonanţa 114, ulterior momentului în care aceasta a fost adoptată, au avut potenţialul de a influenţa bursa de la Bucureşti, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar trebui să investigheze tranzacţiile realizate, consideră avocatul Cristian Duţescu.

» Analiză ZF: 1 din 6 lei cheltuiţi pe bunuri de consum merge către mărci private. Pariul retailerilor pe „made in Romania“ a dus piaţa la 15 miliarde de lei

Piaţa bunurilor de larg con­sum (ali­men­te, băuturi, articole de în­gri­jire perso­nală şi a lo­cuinţei) este evaluată la circa 92-93 mld. lei (20 de miliarde de euro) anual, iar măr­cile pri­vate au ajuns anul trecut la o cotă de 16,4%, un nivel maxim record, con­form infor­ma­ţi­ilor ZF pe baza datelor ofe­rite în timp de GfK.

» Sînziana Pardhan, P3: România devine din ce în ce mai atractivă pentru investitori în spaţii industriale

SÎnziana Pardhan, country head al dezvol­tatorului de spaţii logistice şi industriale P3 România, a observat că sectorul de spaţii industriale devine din ce în ce mai atractiv pentru investitori, în detrimentul retailului, dar şi că România devine o piaţă interesantă pentru fondurile de investiţii.

» Politici care nu ajută la nimic

Unii vor ajunge cât de curând la concluzia că Brexit a fost o prostie, în timp ce alții sunt aproape hotărâți să anunțe că organizează un referendum pe justiție.

» SONDAJ INSCOP DESPRE ALEGERILE EUROPARLAMENTARE PSD şi PNL, pe primul loc în intenţia de vot a alegătorilor

PSD şi PNL sunt la egalitate în privinţa intenţiei de vot pentru alegerile europarlamentare, ce vor avea loc în 26 mai 2019, potrivit celui mai recent sondaj naţional realizat de INSCOP Research.

» IN DOUA SCRISORI TRIMISE MFP SI BNR Zamfir cere decuplareea ROBOR de ratele bancare

Senatorul ALDE Daniel Cătălin Zamfir solicită, prin intermediul a două scrisori transmise Băncii Naţionale a României (BNR) şi Ministerului Finanţelor Publice (MFP), transparentizarea completă a modului de calcul al indicelui ROBOR sau decuplarea acestuia de la ratele bancare.

» Levi Strauss, evaluat la 6,6 miliarde de dolari în oferta publică iniţială

Levi Strauss and Co., producătorul american al primei perechi de blue jeans, a obţinut, săptămâna aceasta, un preţ mai ridicat decât se aştepta în oferta sa publică iniţială (IPO), vânzând acţiuni de 623,3 milioane de dolari la revenirea pe pieţe după mai mult de trei decenii, conform Reuters.

» Gopo, manelele şi starea societăţii româneşti

Cred că de prin 1990 nu am mai asis­tat la o asemenea deversare publică de umori în legătură cu o temă, cu un eveniment al vieţii sociale. Atunci, materia era grosieră, 'politică'. Acum, ţine de domeniul 'subţire', distilat, al 'artei'. Atunci, ca şi acum, argumentul raţional şi dezbaterea cu sens, civilizată în regulile ei de manifestare, sunt victime ale unui alt soi de masacru al inocenţilor. Nu victime colaterale, ci principale. În numele şi în apărarea lor sunt scrise aceste rînduri.

» Sute de mii de britanici cer, prin petiţie, renunţarea la Brexit

Peste 800.000 de britanici au semnat o petiţie prin care îi solicită Guvernului să oprească procesul de ieşire a Regatului Unit din Uniunea Europeană (Brexit). Textul petiţiei a fost publicat pe site-ul Parlamentului britanic.

» Ford extinde producţia de automobile electrice

Grupul auto american Ford a decis extinderea producţiei de vehicule electrice, pe fondul creşterii rapide a pieţei, transmit BBC şi Reuters, conform Agerpres.

» ANGAJATII METROREX, NEMULTUMITI DE CONDITIILE DE MUNCA Protest pentru siguranţa metroului bucureştean

Sindicaliştii de la Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM) protestează, timp de două zile, în faţa Ministerului Transporturilor. Ei acuză indiferenţa autorităţilor faţă de gravele probleme tehnice cu care se confruntă metroul bucureştean.

» Recesiunea nu poate fi oprită prin capitularea Federal Reserve

'Capitularea integrală a Fed-ului arată că economia SUA este într-o stare mult mai rea decât cred pieţele optimiste', a scris analistul Sven Henrich după anunţarea deciziilor de la ultima şedinţă de politică monetară a Federal Reserve.

» Uber şi Taxify nu vor modificarea, prin OUG, a legii taximetriei

Uber şi Taxify solicită Guverului să amâne o potenţială ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii taximetriei, act normastiv solicitat de membrii Federaţiei Operatorilor Româ­ni de Transport(FORT) şi ai Confederaţiei Operatorilor de Transport Autorizaţi din România (COTAR).

» Fără dividende la Romradiatoare

Romradiatoare Braşov (RRD), companie la care antrenorul Mircea Lucescu are o participaţie de 16,5%, a convocat acţionarii pentru data de 23 aprilie 2019, în propunerea privind repartizarea profitului obţinut în 2018 negăsindu-se alocarea de dividende, conform notificării companiei remisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

» BURSELE DIN LUME Pieţele internaţionale, influenţate de politica monetară a Fed

Bursele din Europa au scăzut ieri, după ce, miercuri, Federal Reserve (Fed - banca centrală americană) a decis să abandoneze seria majorărilor de dobândă, anul acesta. Acţiunile 'Deutsche Bank' AG, cel mai mare grup bancar german, s-au depreciat cu 4,2%, la 7,45 euro, iar cele ale rivalului mai mic 'Commerzbank' AG - cu 3,7%, la 7,01 euro.

» BVB BET - în urcare pentru a şasea şedinţă la rând

* Rulaj de zece milioane de euro Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a marcat o nouă şedinţă pozitivă, cu indicele BET, referinţa pieţei noastre de capital, bifând cea de-a şasea creştere la rând, într-o tendinţă de recuperare a căderii de la finalul anului trecut. Lichiditatea s-a ridicat la 47,85 milioane de lei, peste valoarea medie a tranzacţiilor din acest an, de 45,33 milioane de lei, valoare consemnată în şedinţa de ieri fiind fară aportul pieţei 'deal', prin care nu a avut loc niciun schimb.
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 128 | utilizatori online 38