Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Luni, 11 Decembrie
                   
 
 


» Cioloș: Din platforma România 100 se va desprinde un partid

Această formațiune, ce urmează a fi prezentată în lunile următoare, nu va acționa împotriva celor cu "același ADN", fiind deschisă colaborării cu cei cu care împărtășește valori comune.

» România a cheltuit doar 1,1% din banii europeni alocați programării 2014-2020

România a cheltuit doar 1,1% din banii europeni alocați programării 2014-2020, reprezentând 400,4 milioane euro, potrivit datelor Comisiei Europene, transmise la solicitarea Agerpres.

» Noi proteste în Piaţa Victoriei și în orașe din țară

Mii de manifestanți protestează duminică, în Piața Victoriei, față de proiectele de modificare a legilor justiției. Proteste sunt și în principalele orașe ale României.

» Ticăloșii la vârf

Așa-zisa dezbatere asupra legislației justiției arată din nou, dacă mai era necesar, că parlamentarii au rareori ca obiectiv interesul celor care i-au votat și mult mai des propriul interes de clan.

» UE se declară mulțumită de negocierile privind Brexit

Premierul britanic Theresa May a ajuns la un acord cu Jean-Claude Juncker, vineri dimineață, iar Comisia Europeană recomandă Consiliului să constate că s-au înregistrat progrese suficiente.

» Coreea de Nord vrea negocieri directe cu Statele Unite

Administraţia din Coreea de Nord doreşte negocieri directe cu Statele Unite pentru stabilirea unor „garanţii de securitate”, i-a transmis ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, omologului său american, Rex Tillerson.

» Iohannis îndeamnă toate instituțiile statului să țină cont spiritul Constituţiei

De Ziua Constituţiei, Klaus Iohannis sfătuieşte toate instituțiile statului să țină cont nu doar de litera, ci și de spiritul Legii Fundamentale, "condiție indispensabilă pentru buna guvernare a societății românești".

» Lazăr: Inculpaţi de rang înalt vor ca discuţiile să aibă loc în alt mediu în afară de cel judiciar

Augustin Lazăr a declarat vineri că modificările aduse legilor justiţiei sunt menite să slăbească independenţa procurorilor, precizând că are pârghiile legale pentru a încerca împiedicarea adoptării actelor.

» Brexit: UE și Marea Britanie au ajuns la un prim acord. Ce urmează?

Negociatorii europeni și cei britanici urmează să atace chestiuni precum viitorul acord comercial, perioada de tranziție, dar trebuie să decidă și viteza cu care toate acestea se vor întâmpla.

» Germania: SPD începe miercuri discuțiile exploratorii cu conservatorii cancelarului Merkel

Anunţul a fost făcut vineri de Andrea Nahles, șefa grupului social-democrat din Bundestag, după ce SPD a decis joi seară deschiderea de discuții cu Uniunea Creștin-Democrată/Uniunea Creștin-Socială (CDU/CSU).

» Şefa CSM:Nu se justifică înființarea Secției de investigare a unor infracțiuni din Justiție

Mariana Ghena a declarat vineri că nu se justifică sub nicio formă înființarea Secției de investigare a unor infracțiuni din Justiție, fiind de părere că nu s-a motivat consistent această propunere.

» Ședința extraordinară a CGMB nu a avut loc din cauza lipsei consilierilor PSD şi ALDE

Ședința extraordinară a Consiliului General al Municipiului București, convocată la solicitarea PNL și USR, nu a mai avut loc vineri, în condițiile în care în sală au fost prezenți doar 18 consilieri municipali, reprezentanți ai celor două partide.

» Daea, la un alt nivel: „Alege oaia” în shaorma

Ministrul agriculturii vrea să împingă carnea de oaie în meniurile restaurantelor de tot felul, dar și în galantarele magazinelor.

» Statutul Ierusalimului: Ziua mâniei

Mii de persoane au manifestat vineri în Cisiordania, Fâşia Gaza, Ierusalim, dar şi în numeroase state musulmane şi arabe, împotriva deciziei preşedintelui SUA, Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului.

» Comisia de la Veneţia recomandă Ucrainei modificarea legislaţiei privind limbile minorităţilor

MAE salută adoptarea de către Comisia de la Veneția, astăzi, a Opiniei sale privind prevederile art. 7 al Legii educației din Ucraina, care se referă la folosirea, în educație, a limbii de stat şi a limbilor persoanelor aparținând minorităţilor.

» UE și Japonia au finalizat un acord comercial mamut

După patru ani și 18 runde de negocieri, Uniunea Europeană și Japonia au finalizat un acord mamut care acoperă circa 600 de milioane de locuitori și 20% din PIB-ul mondial.

» Guvernul cere închisoare pentru șefii de firme care nu plătesc contribuții sociale și alte impozite

Patronii și administratorii de firme care nu vor plăti la stat contribuțiile sociale pentru salariile angajaților sau alte impozite ar urma să fie pedepsiți cu închisoarea, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență emis de Ministerul Finanțelor.

» O zi de miercuri și mai neagră

Ziua de 6 decembrie o să rămână în memorie drept una în care discursul public și dezbaterea în Parlament au fost călcate în picioare. După cum arată situația, astfel de zile vor mai urma, chiar dacă USR a făcut pentru prima dată o opoziție eficientă.

» Consiliul de Securitate al ONU se va întruni de urgenţă pentru a discuta chestiunea Ierusalimului

Consiliul de Securitate al ONU va avea vineri o şedinţă de urgenţă, la cererea a opt state membre, pentru a discuta despre statutul Ierusalimului, după decizia preşedintelui SUA de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala statului Israel.

» Licitația de achiziție a autobuzelor din București nu se închide de Crăciun

Perioada de analiză a ofertelor pentru licitația de achiziție a celor 400 de autobuze s-a prelungit până pe 10 martie 2018, a anunțat Primăria Capitalei.

» Dosar de cercetare penală în cazul deputatului care ar fi lovit doi protestatari la Parlament

Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală, care va fi înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în urma incidentului petrecut, miercuri seară, în apropierea Palatului Parlamentului.

» Legile Justiţiei - ziua a noua. S-a votat înființarea Secției care să-i ancheteze pe magistrați

Comisia specială privind legile justiţiei a reluat joi discuţiile pe proiectul PSD-ALDE de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară. Pe agendă se află UNJR privind o secţie pentru investigarea judecătorilor şi procurorilor.

» România a înregistrat cea mai mare scădere a ponderii veniturilor fiscale în PIB din UE

În 2016, România a colectat din taxe, impozite și cobntribuții sociale o sumă echivalentă cu doar 26% din produsul intern brut, arată datele Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

» Doar 1 din 10 părinţi români nu şi-ar lovi niciodată copilul - raport World Vision România

Unu din zece părinţi nu şi-ar lovi niciodată copilul, iar unu din doi crede că lovirea este spre binele copilului, arată un raport al Fundaţiei World Vision România.

» Comisia trimite România în fața Curții de Justiție din cauza legislaţiei privind drepturile de autor

România, Bulgaria, Luxemburg și Spania nu au notificat, până la 10 aprilie 2016, transpunerea integrală în legislația națională a normelor UE privind gestiunea colectivă a drepturilor de autor și a drepturilor conexe.

» CE ne cere insistent să transpunem a patra directivă privind combaterea spălării banilor

România nu e singura ţară care nu se grăbeşte să transpună această directivă în legislaţia naţională. Alte şapte state au fost îndemnat de Comisia Europeană să ia măsuri în acest sens.

» CE dă termen de 2 luni României pentru a pune corect în aplicare directivele privind migrația legală

Comisia a deschis joi o procedură de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva României.

» Tudose şi-a numit finul prefect de Brăila

George-Adrian Paladi a fost numit prefect de Brăila. El a declarat presei locale că e finul premierului, dar susţine că nu Mihai Tudose l-a propus pentru această funcţie.

» Marius Nica: În 2023, România va fi dată drept exemplu în privința absorbției fondurilor UE

Ministrul fondurilor europene este extrem de optimist în privința absorbției de bani de la Uniunea Europeană, deși Comisia nu a trimis o sumă prea mare în primii trei ani ai actualului exercițiu financiar.

» Vladimir Plahotniuc, învinuit de tentativă de omor în Rusia, a fost dat în urmărire internaţională

Oligarhul moldovean, care este învinuit de tentativă de omor în Federaţia Rusă, a fost dat în urmărire internaţională, a declarat pentru Jurnal TV purtătoarea de cuvânt a Judecătoriei Basmannîi din Moscova, Iunona Ţariova.

» Iordache recidivează: Propune schimbarea regulamentului Camerei după şedinţa de miercuri

Florin Iordache, Tudor Ciuhodaru (PSD) şi Marian Cucşa (ALDE) au depus un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, astfel încât, în plen, după epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet.

» Statele membre ar putea cofinanța subvențiile plătite fermierilor în bugetul UE post-Brexit

Una dintre variantele luate în calcul la Bruxelles pentru a acoperi golul din bugetul UE creat de Brexit ar putea fi compensarea în cadrul Politicii Agricole Comune printr-o cofinanțare a statelor membre pe Pilonul I (plățile directe pe suprafață).

» Ipocrizia supremă

La moartea ultimului rege al României, social-democrații s-au întrecut în laude la adresa celui pe care președintele lor de onoare, Ion Iliescu, nu l-a lăsat de două ori să intre în România.

» Tudorel Toader zice că nu a primit reproşuri din partea ambasadorilor pentru legile justiţiei

Ministrul Justiţiei discută miercuri dimineață cu ambasadorii a zece state, cei mai vocali contestatari ai modificărilor aduse legilor justiţiei, despre schimbarea legislației, MCV şi statul de drept.

» Deputatul "mitralieră" unui coleg din USR: Nu vrei dumneata să te întâlnești cu mine în mod privat?

Cătălin Rădulescu (PSD) l-a amenințat pe Cătălin Drulă (USR) susținând că acesta a mințit când a afirmat public că el și Marius Bota (PSD) au cerut girofar pentru aleșii poporului.

» Statutul magistraţilor şi Legea ANI, în plenul Camerei. Votul final - amânat din lipsă de cvorum

Plenul Camerei Deputaților a discutat miercuri propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice și Statutul judecătorilor şi procurorilor.

» Program pentru Educație, finanțat din granturile SEE în România

Programul Educație 2014-2021, în valoare de 14 milioane de euro, finanțat din granturile SEE în România, a fost lansat marţi, în prezenţa ambasadorului Norvegiei, Lise Nicoline Kleven Grevstad, și a ministrului delegat Marius Nica.

» Europarlamentar ungar, inculpat pentru spionaj în favoarea Rusiei

Parchetul ungar l-a pus miercuri sub acuzare pe europarlamentarul Bela Kovacs, membru al partidului de extremă dreapta Jobbik, pentru spionaj în favoarea Rusiei, relatează Reuters.

» Comisia Europeană propune crearea Fondului Monetar European pentru ajutorarea statelor cu probleme

Fondul Monetar European (FME) va avea la bază cadrul juridic al UE și structura Mecanismului european de stabilitate (MES) și va sprijini statele membre din zona euro care se confruntă cu dificultăți financiare.

» Sărutul morţii

Donald Trump a anunţat miercuri că Statele Unite recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului. Decizia îi sperie inclusiv pe aliaţii Washingtonului.

» Pro sau contra miting

Coaliția de guvernare este dezbinată de ideea organizării unui miting de autosusținere, dar susținerea unor modificări păguboase la legile justiției este la cote maxime.

» Cât cheltuim de Moș Nicolae

Românii vor aloca, în medie, 340 de lei pentru cadourile de Moș Nicolae din acest an, ceva mai mult decât în decembrie 2016.
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 263 | utilizatori online 20