Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Sambata, 21 Aprilie
                   
 
 


» Dragnea: Guvernul a decis mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim

Preşedintele PSD a anunţat joi seara că Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

» CCR: Faptele de corupţie nu pot fi calificate drept ameninţare la adresa securităţii naționale

Motivarea CCR la decizia de a declara neconstituţional un articol din Legea nr.51/1991 privind securitatea naţională arată că faptele de corupţie sau cele contra patrimoniului nu vor putea fi calificate drept ameninţare la adresa securității.

» Parchetul General, despre efectele negative ale propunerilor de modificare a codurilor

Ministerul Public atrage atenția că ar putea fi dezincriminate fapte grave, cum ar fi traficul de influență, și ar putea fi afectată buna desfășurare a urmăririi penale, dacă unele propuneri privind modificarea codurilor vor fi adoptate.

» România - ”Grădina Maicii Domnului” sau ”grădina infractorilor”?

Dacă vor fi adoptate, unele dintre propunerile de modificare a codurilor penale vor dezincrimina în mod implicit fapte grave și vor afecta buna desfășurare a urmăririi penale.

» Ministerul Mediului vrea să introducă taxa pe ambalajele reciclabile în câteva săptămâni

Statul va taxa fiecare ambalaj reciclabil cu mai puțin de un leu, iar cetățenii vor decide ce vor face cu acestea, spune ministrul mediului, care speră, astfel, că vom termina „cu toată mizeria de pe albia râurilor şi cu gropile de gunoi”.

» Iohannis spune că mutarea Ambasadei din Israel ar încălca dreptul internațional și rezoluțiile ONU

După ce Liviu Dragnea a anunțat că Guvernul a decis mutarea Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim, Klaus Iohannis transmite că relocarea Ambasadei României ar reprezenta o încălcare a dreptului internațional relevant.

» Și Alina Bica susține că e refugiată politic. ÎCCJ: E doar solicitant cu carnet provizoriu

Avocatul Alinei Bica a anunţat vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că fosta şefă a DIICOT a primit din ianuarie statutul de refugiat politic în Costa Rica şi solicită să fie audiată prin videoconferinţă în procesul în care este judecată.

» Rușii spun că Trump l-a invitat pe Putin la Casa Albă

Donald Trump l-a invitat pe Vladimir Putin, în timpul unei convorbiri telefonice, să întreprindă o vizită în SUA, spunând că va fi bucuros să-l primească pe preşedintele rus la Casa Albă, a anunţat vineri RIA Novosti,citând ministerul rus de externe.

» România este una dintre țările UE care depind cel mai puțin de importurile energetice

Estonia, Danemarca şi România sunt ţările UE cel mai puţin dependente de importurile de energie pentru consumul intern, potrivit unei analize Eurostat, pe baza datelor aferente anului 2016.

» Lalele, lalele!

Premierul Viorica Dăncilă, ministrul de Interne, Carmen Dan, și cel al Mediului, Grațiela Gavrilescu, au participat vineri la Simfonia Lalelelor, la Pitești.

» Comedie proastă la București

Memorandum privind mutarea Ambasadei din Israel fără știrea președintelui, purtător de cuvânt care nu știe acest lucru, premier care nu-i răspunde la telefon șefului statului pe motiv de lalele: ultima comedie proastă marca Dăncilă-Dragnea.

» Fermier: Dacă noi suntem obișnuiți cu „mai merge și așa”, cu fondurile europene nu merge

Unde este dorință este și putință. În cuvinte simple, așa s-ar rezuma povestea doamnei Culina Apetroae din comuna Călmățui, județul Galați.

» Atac dezlănțuit

Coaliția a pus în mișcare toate forțele într-un nou atac împotriva justiției.

» Cum transformi grădina fără chimicale și fără sapă. Expertul Gabriel Diaconu: Natura e profesor

Permacultura se traduce prin (re)întoarcerea la respectul sacru față de natură al străbunilor. Modern, tehnologic. "Natura e privită ca profesor" - Gabriel Diaconu, expert permacultură.

» Comisia lui Iordache revine la muncă pentru a "măcelări" codurile penale

Propunerile de modificare a Codului Penal, Codului de Procedură Penală şi Codului de Procedură Civilă au fost publicate miercuri şi au provocat deja numeroase critici şi nemulţumiri în rândul opoziţiei, presei şi opiniei publice.

» Secretarul General al Consiliului UE, discuţii la Bucureşti despre Preşedinţia română

Jeppe Tranholm-Mikkelsen se află în vizită la Bucureşti pentru a vedea evoluţia procesului de pregătire a preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, în prima jumătate a anului viitor.

» SANITAS anunţă o grevă generală în Sănătate pe 11 mai

Liderii SANITAS speră că circa 10.000 de persoane vor participa la un miting de protest pe 26 aprilie.

» Șeful Concurenței este convins că producția va continua la Sidex

Autoritățile române nu par interesate de potențiala vânzare a celui mai mare combinat siderurgic din țară, iar președintele Consiliului Concurenței spune că oficialii de la Bruxelles se vor asigura că producția va continua la Galați.

» Iohannis: E inadmisibil ca unele modificări să fie pentru persoane aflate vremelnic la putere

Preşedintele a apreciat că unele modificări la coduri sunt necesare, dar altele sunt cu destinaţie pentru politicieni care ocupă vremelnic poziţii de decizie în Parlament.

» Cum va fi simplificată utilizarea fondurilor europene

UE pregăteşte simplificarea normelor de utilizare a diferitelor tipuri de fonduri, indiferent dacă sunt gestionate direct de către Comisia Europeană, în mod indirect de către diverse organizații și organisme sau împreună cu autoritățile naționale.

» Europa expansivă

Uniunea Europeană nu a renunțat la planurile de extindere în Balcanii de Vest, dar mai întâi ar trebui să se gândească serios la reforma proprie.

» DNA cere încuviinţarea urmăririi penale a lui Sebastian Vlădescu

Direcţia Naţională Anticorupţie cere încuviinţarea urmăririi penale faţă de Sebastian Vlădescu, fost ministru al finanţelor, a anunțat miercuri instituția.

» Toader: Luni vom sesiza CCR, premierul e de acord

Ministrul Justiției a declarat că are un draft al sesizării CCR în cazul revocării procurorului-șef al DNA, urmând ca sesizarea să fie făcută luni.

» Iohannis: Nu există niciun conflict între președinte și guvern. Ce să judece Curtea Constituțională?

Klaus Iohannis nu crede că există un conflict instituțional între președinte și guvern, precizând că legea spune ”expres” dacă șeful statului poate să fie sau nu de acord cu propunerea de revocare a procurorului-șef al DNA.

» Propagandă și dezinformare în 2018 – Context, probleme și strategii de combatere

Ce reprezintă și ce presupun propaganda și dezinformarea și ce strategii poți adopta astfel încât să eviți promovarea știrilor false. Detalii într-un infografic explicativ realizat de EURACTIV.ro.

» Iohannis, despre legile securității: Un scenariu - PSD dornic să ocupe toate instituţiile statului

Președintele speră că Parlamentul va consulta partenerii instituționali importanți după înființarea comisiei speciale care se va ocupa de modificarea legislației în domeniul securității naționale.

» Comisarii Corina Crețu și Karmenu Vella discută, în Malta, viitorul politicii de coeziune

Cei doi comisari europeni se află în Malta pentru două zile în scopul de a discuta politica de coeziune post-2020 în această țară cu reprezentanți ai guvernului maltez și cu cetățenii.

» Inspecția Judiciară a exercitat a treia acţiune disciplinară faţă de Laura-Codruța Kovesi

Noua acţiune a fost declanșată pe motiv că procurorul-șef al DNA a încălcat dispoziţiile deciziei Curţii Constituţionale prin refuzul de a se prezenta în faţa unei comisii speciale de anchetă a Parlamentului.

» Trump confirmă întâlnirea dintre directorul CIA și președintele Coreei de Nord

Întâlnirea dintre directorul CIA, Mike Pompeo, şi liderul nord-coreean Kim Jong Un ”a decurs foarte bine”, a comentat miercuri preşedintele Donald Trump.

» Ambasadorul României în Costa Rica, rechemat. MAE: Nicio legătură cu cazul Udrea

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri un decret privind rechemarea ambasadorului Ion Vîlcu din Costa Rica, țară în care au fugit Elena Udrea și Alina Bica. MAE spune că Vîlcu va ocupa o poziție la Organizația Mondială a Turismului.

» UE vrea semnarea și încheierea rapidă a acordurilor cu Japonia și Singapore

Europa poate profita de abordarea protecționistă a administrației Trump care a scos SUA din acordul Trans-Pacific (TPP) în 2017.

» Propunerile de modificare a codurilor penale-o altă OUG 13 cu dedicație pentru Dragnea și Tăriceanu

Mai multe propuneri din cele trei proiecte de modificarea a Codului Penal, a Codului de Procedură Penală si Codului de Procedură Civilă riscă să slăbească foarte mult lupta anticorupție. Dragnea și Tăriceanu se numără printre beneficiari.

» Dragnea, despre modificările la Codul Penal ce l-ar viza: Îmi dă cineva anii pierduţi în procese?

Liderul PSD a resping miercuri ideea că modificările Codurilor penale ce urmează să fie dezbătute în Comisia Iordache ar fi cu dedicaţie pentru el și alți politicieni.

» Agricultură ecologică vs. agricultură chimizată. Cumpărătorul decide cărui sector îi dă bani

Consultantul în permacultură Gabriel Diaconu explică rolul cumpărătorului în dezvoltarea agriculturii ecologice sau chimizate. Prin opțiunea acestuia, crește piața de desfacere pentru un tip de agricultură sau pentru celălalt.

» False teme, falși lideri

Klaus Iohannis a respins cererea de revocare a Laurei-Codruța Kovesi, dar asta nu i-a liniștit pe social-democrați, Tudorel Toader anunțând că Guvernul va sesiza CCR.

» „Bogdaproste pentru apșoară!” - rețele de apă construite în Republica Moldova cu ajutor elvețian

Zece localități din raioanele Soroca și Florești vor avea apă curată la robinete: fără calcar și fără impurități.

» Ion Iliescu, pus sub învinuire în dosarul "Revoluţiei"

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost citat marţi la Parchetul General pentru a i se aduce la cunoştinţă că pe numele lui a fost începută urmărirea penală în dosarul "Revoluţiei".

» Kelemen Hunor, despre Codul Administrativ: Arată mai mult a centralizare, decât a descentralizare

UDMR cere amânarea dezbaterilor privind Codul Administrativ, pe motiv că proiectul conţine multe greşeli, a declarat la RFI preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor.

» Macron şi renaşterea Europei

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a pledat, în primul său discurs în plenul Parlamentului European, pentru apărarea democraţiilor liberale şi a susţinut că este nevoie urgent de reforme.

» Comisia Europeană propune deschiderea negocierilor de aderare cu Albania și Macedonia

Comisia condusă de Jean Claude Juncker și-a făcut un obiectiv din accelerarea extinderii Uniunii Europene în Balcanii de Vest.

» Putin şi Merkel vor reluarea eforturilor politice privind conflictul din Siria

Cei doi lideri au discutat telefonic, potrivit Kremlinului, despre negocierile de pace și atacul puterilor occidentale asupra unor facilități bănuite de producerea armelor chimice utilizate de armata siriană.

» Macron vorbește de atacurile asupra independenței magistraților de către „unii în România”

Există o ascensiune a „democraţiilor iliberale” în Europa, a spus într-un interviu preşedintele francez Emmanuel Macron, care a vorbit și de independenţa magistraţilor în ţări ca Polonia, Ungaria sau România.
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 144 | utilizatori online 18