Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Duminica, 16 Iunie
                   
 
 


» NOUA SEFA A GUVERNULUI MOLDOVEAN: Maia Sandu se angajează să consolideze relaţiile cu UE

Noul premier moldovean Maia Sandu s-a angajat ieri să promoveze relaţiile cu Uniunea Europeană (UE) şi să-i traducă în justiţie pe toţi cei care se fac vinovaţi de abuz de putere, inclusiv pe cel mai puternic oligarh din această fostă republică sovietică, Vlad Plahotniuc, care a părăsit ţara cu o zi înainte.

» MAE, îngrijorat de atacurile împotriva navelor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îşi arată îngrijorarea faţă de atacurile recente împotriva unor nave destinate transportului de ţiţei şi a produselor petroliere, precum şi a unei nave de mărfuri. 'Aceste acţiuni repetate pun în pericol siguranţa navigaţiei în Golf şi Marea Omanului, şi, pe fondul tensiunilor deja existente în regiune, pot conduce la destabilizarea semnificativă a securităţii în zonă, cu efecte inclusiv asupra economiei la nivel mondial', arată MAE.

» MAE: Documentul digital al Grupului de lucru VISA a fost lansat

Preşedinţia română a Grupului de Lucru VISA a lansat, , 'Compendiul Preşedinţilor Grupului de lucru VISA', document digital care centralizează echipele fiecărei preşedinţii rotative a Grupului de lucru VISA, priorităţile iniţiale, rezultatele fiecărui proiect şi liniile de acţiune viitoare.

» SEFA EXECUTIVULUI DIN HONG KONG: Lam suspendă proiectul vizând autorizarea extrădărilor către China

Şefa Executivului din Hong Kong a anunţat, astăzi, suspendarea proiectului de lege vizând să autorizeze extrădările către China, aflate la originea unor manifestaţii în masă, relatează AFP.

» Huawei amână lansarea telefonului pliabil Mate X

Huawei a amânat cu trei luni lansarea pe piaţă a telefonului său pliabil Mate X 5G, acesta fiind un nou pas înapoi pentru compania care luna trecută a fost inclusă de Statele Unite pe o listă neagră, transmite Reuters.

» SIF Banat - Crişana răspunde cererilor SIF Oltenia

SIF Banat - Crişana (SIF1) nu s-a constituit parte civilă în dosarul Bîlteanu - Lakis deoarece, auditorul independent contractat de societate pentru această speţă, nu a constatat un prejudiciu pentru SIF1 în urma încheierii tranzacţiilor cu acţiuni Azuga Turism, se arată în materialul informativ pentru Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) SIF1 ce va avea loc în data de 20 iunie 2019 şi care a fost convocată la cererea unui grup format în jurul SIF Oltenia.

» REPUBLICA MOLDOVA: Pavel Filip spune că Guvernul său pleacă cu conştiinţa împăcată

Pavel Filip a declarat, astăzi, după anunţul demisiei Guvernul său, că acest Cabinet pleacă cu conştiinţa împăcată

» PRESEDINTELE ALDE SIBIU: Tăriceanu nu a renunţat la prezidenţiale

Preşedintele ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, susţine că liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu nu a renunţat la alegerile prezidenţiale, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi

» Curtea Supremă braziliană incriminează penal homofobia

Curtea Supremă a Braziliei a introdus sub incidenţă penală homofobia - cu opt voturi la trei -, o măsură importantă pentru minorităţile sexuale, într-una dintre ţările în care se înregistrează cel mai mare număr de ucideri şi sinucideri ale lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT), relatează AFP

» Ungaria şi Serbia, acord pentru construcţia unui interconector de gaze

Ungaria şi Serbia au semnat astăzi la Budapesta un acord interguvernamental de cooperare pentru construcţia şi operarea unui interconector de gaze naturale, transmite MTI.

» Republica Moldova - Partidul Democrat se retrage de la guvernare

Partidul Democrat a decis să cedeze puterea Guvernului învestit de majoritatea ACUM - PSRM, prin demisia Guvernului condus de Pavel Filip

» GABRIEL LES: Obiectivul Rusiei, dominaţia asupra regiunii Mării Negre

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a afirmat, astăzi, la Mamaia, că şi dacă va ţara noastră va aloca 10 la sută din Produsul Intern Brut pentru apărare în următorii ani, tot nu va avea capabilităţi să facă faţă singură unui potenţial agresor cum este Rusia, astfel că apărarea trebuie să fie colectivă, în cadrul NATO.

» PENTRU FERMIERI: UE suplimentează APIA cu 88 milioane euro

României i-au fost virate de la Uniunea Europeană 88 milioane euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), ajungându-se astfel la suma de 1,7 miliarde euro, intrată de la începutul acestui an în contul plăţilor directe efectuate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)

» Nicotina, între combustie şi vapori

La Forumul Global despre Nicotină, care are loc în acest sfârşit de săptămână la Varşovia, se discută despre reducerea riscului la care sunt supuşi consumatorii produselor din tutun (Tobacco Harm Reduction, THR

» IN PARTENERIAT CU PARTIA BANK SI ADMINISTRATORII DE PIETE: Mastercard lansează plata cu cardul la producători agricoli din Sibiu

Mastercard a anunţat astăzi, că, în colaborare cu Asociaţia Administratorilor de Pieţe din România (AAPR) şi Patria Bank, beneficiind de susţinerea Primăriei Sibiu, a lansat plata cu cardul în Piaţa Cibin din Sibiu

» CEA MAI MARE BANCA A TARII: Slovenia a primit două oferte pentru Abanca

Slovenia a primit două oferte pentru cea mai mare bancă a ţării, Abanca, de la fondul american de investiţii Apollo şi de la grupul ungar OTP, a anunţat astăzi publicaţia Delo, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.

» EUROPOL: Ţările Baltice, expuse riscurilor de spălare a banilor ruseşti

Ţările Baltice sunt expuse în continuare riscurilor de spălare a banilor ruseşti, după ce mai multe bănci mari au fost implicate în scandaluri provocate de astfel de activităţi, a declarat un oficial al Europol, transmite Reuters.

» LA MIJLOCUL SEDINTEI: Lichiditate de 3,41 milioane la euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 16,12 milioane lei (3,41 milioane de euro).

» Finanţele au atras astăzi 45 de milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, astăzi, 45 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 300 de milioane de lei, la o dobândă de 3,64% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 24 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR)

» Compromis european asupra unui buget al zonei euro

Miniştrii europeni ai Finanţelor s-au înţeles astăzi dimineaţa asupra liniilor mari ale unui buget al zonei euro, un proeict al preşedintelui francez Emmanuel Macron, însă revizuit în mod considerabil în scădere

» CFR CALATORI: Astăzi intră în vigoare programul estival Trenurile Soarelui

CFR Călători lansează, începând de astăzi, programul estival de transport Trenurile Soarelui. Astfel, timp de aproape trei luni, până în 9 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura zilnic legături directe din toată ţara cu staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării.

» Euro a fost cotat la 4,7228 lei

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat astăzi un curs de referinţă de 4,7228 lei pentru moneda europeană, în apreciere cu 0,01 bani comparativ cu şedinţa anterioară, când euro a fost cotat la 4,7227 lei.

» ETURIA: Tarifele pentru luna de miere pornesc de la 1,200 euro

Printre destinaţiile alese de turişti pentru organizarea unei nunţi sau pentru petrecerea lunii de miere, specialiştii Eturia recomandă insulele Oceanului Indian (Maldive, Mauritius, Seychelles), Republica Dominicană sau Cuba, Brazilia, Filipine şi Argentina, potrivit unui comunicat al Eturia remis, astăzi, Redacţiei noastre.

» LUCIAN ANGHEL, BVB: România, creştere economică mai rapidă decât media europeană

România a fost una dintre economiile cu cel mai rapid nivel de creştere din Uniunea Europeană (UE), în ultimii ani, şi credem că vom avea o creştere mult mai rapidă decât media europeană pentru următorul deceniu, a declarat, astăzi, în cadrul unui eveniment dedicat tehnologiilor de pe pieţele financiare, Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

» ETURIA: Tarifele pentru luna de miere pornesc de la 1,200 euro

Printre destinaţiile alese de turişti pentru organizarea unei nunţi sau pentru petrecerea lunii de miere, specialiştii Eturia recomandă insulele Oceanului Indian (Maldive, Mauritius, Seychelles), Republica Dominicană sau Cuba, Brazilia, Filipine şi Argentina, potrivit unui comunicat al Eturia remis, astăzi, Redacţiei noastre.

» PRIN LISTAREA DIVIZIEI DE CAMIOANE TRATON: Volkswagen vrea să atragă până la 1,9 miliarde euro

Grupul german Volkswagen vrea să atragă, în această lună, până la 1,9 miliarde de euro prin listarea unei participaţii de cel puţin 10% la divizia de camioane Traton, aceasta fiind a doua sa tentativă de înregistrare la bursă a companiei, transmite Reuters.

» Consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu, vizită de lucru la Chişinău

Consilierul prezidenţial pentru politică externă Bogdan Aurescu va efectua, astăzi, o vizită de lucru la Chişinău, în contextul evoluţiilor politice recente din Republica Moldova, informează Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.

» CFR CALATORI: Programul estival Trenurile Soarelui intră în vigoare astăzi

CFR Călători anunţă că, începând de astăzi, va lansa programul estival de transport Trenurile Soarelui. Astfel, timp de aproape trei luni, până în 9 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura zilnic legături directe din toată ţara cu staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării.

» Vicepremierul chinez Liu He cere măsuri pentru sprijinirea economiei chineze

Autorităţile de reglementare chineze trebuie să intensifice eforturile de sprijinire a economiei şi să păstreze la niveluri ample lichiditatea din sistemul financiar, a anunţat ieri vicepremierul chinez Liu He, sugerând că Beijingul va implementa în perioada următoare noi măsuri pentru stimularea celei mai mari economii din Asia, în contextul tensiunilor comerciale crescânde cu Statele Unite, potrivit Reuters.

» IN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2019: Aproape 444.000 turişti nerezidenţi au cheltuit 1,293 miliarde lei în ţara noastră

Aproape 443.000 de turişti nerezidenţi au sosit în ţara noastră, în primul trimestru al acestui an, iar cheltuielile acestora au totalizat aproximativ 1,293 miliarde de lei, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate, astăzi.

» DUPA AVARIEREA A DOUA PETROLIERE IN GOLFUL OMAN: Preţul petrolului a crescut cu peste 4%

Cotaţia barilului de petrol la crescut, ieri, cu peste 4%, după ce atacurile care au avariat două petroliere în Golful Oman au relansat îngrijorările cu privire la un conflict în această regiune crucială pentru piaţa mondială a petrolului, informează Reuters şi AFP.

» PENTRU A DEZVOLTA VEHICULE AUTONOME: Volkswagen şi Ford, aproape de semnarea unui acord

Volkswagen şi Ford sunt aproape de semnarea unui acord de parteneriat pentru a dezvolta vehicule autonome şi electrice, a anunţat, ieri, directorul general al grupului german, Herbert Diess, transmite Reuters.

» Alibaba a depus cerere pentru listarea la Hong Kong

Grupul chinez Alibaba a depus cerere, în mod confidenţial, pentru listarea la bursa din Hong Kong, prin intermediul căreia ar putea atrage până la 20 de miliarde de dolari, cel mai devreme în trimestrul al treilea al acestui an, a declarat o sursă apropiată situaţiei, transmite Reuters.

» Elevii intră în vacanţa de vară

Elevii intră, astăzi, în vacanţa de vară, care se va încheia în 9 septembrie.

» MINISTRUL GEORGE CIAMBA: Relaţiile bilaterale cu partenerii noştri germani - puternice

Ministrul pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a declarat, ieri, la Sibiu, la finalul sesiunii Comisiei interguvernamentale pentru problematica etnicilor germani din România, că în prezent 'relaţiile bilaterale cu partenerii germani sunt puternice şi privilegiate', el remarcând că în ultima perioadă relaţiile economice dintre cele două ţări 'au evoluat spectaculos', nivelul schimburilor comerciale ajungând la 32 de miliarde de euro.

» BURSELE DIN LUME Sectorul telecom din Germania ridică bursele europene

Bursele din Europa au crescut ieri, ca urmare a unei licitaţii pentru frecvenţe 5G ce a avut loc în Germania, care a generat 6,55 de miliarde de euro.

» DUPA CE DOUA PERTROLIERE AU LUAT FOC IN GOLFUL OMAN Cotaţiile ţiţeiului cresc cu peste 3%

* Luna trecută, petrolul s-a înscris pe o tendinţă descendentă, alimentată îndeosebi de tensiunile comerciale şi de îngrijorările privind încetinirea economiei globale Preţul petrolului a cunoscut creşteri importante ieri, după ce două petroliere au fost avariate în urma unui presupus atac produs în Golful Oman, la doar câteva săptămâni de la un incident similar petrecut în regiune, relatea­ză Bloomberg.

» CEL MAI BUN PLASAMENT IN PERIOADA 5 - 12 IUNIE Purcari urcă la un nou maxim post - listare

* Compania a demarat un program de răscumpărare pentru 200.000 de acţiuni, la preţuri cuprinse între 5 şi 30 de lei/titlu Cu o creştere de 5,39%, în raport cu moneda euro, în intervalul 5 - 12 iunie, acţiunile producătorului de vinuri Purcari Wineries (WINE) reprezintă titlurile cu cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui BET, a cărui cotaţie a coborât cu 0,14%, în perioada menţionată.

» PLASAMENTE ALTERNATIVE Zâmbete în plină vară

Aproape 200 de picturi, desene şi sculpturi au fost prezentate la licitaţia de vară a casei Artmark, cea mai tare organizatoare de licitaţii de artă de la noi. Principiul său de bază este organizarea unei vânzări bogate în fiecare anotimp.

» EXCLUSIV CNSAS este o instituţie inutilă şi nocivă (II)

* 4. Cum a informat Băsescu dar n-avea cum turna Petrov CNSAS a trimis Curţii de Apel mai multe documente, din care rezultă că Traian Băsescu ar fi început să dea cu subsemnatul în anul 1972, când a devenit student la Institutul de Marină, fiind apoi preluat, la absolvire, în 1976, de Securitatea Constanţa. Calitatea sa de informator a încetat, cică, în 1979, când a devenit membru de Partid şi nu mai putea face delaţiuni, prilej cu care dosarul său a fost ars. ( Ars, ars, dar iată că din cenuşa lui mai răsar, la nevoie, fiţuici utile...)

» PSD şi ALDE, din nou împotriva vântului

Patru dintre partidele parlamentare au semnat, ieri, Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, propus de preşedintele Klaus Iohannis, după alegerile europarlamentare şi referendumul din 26 mai. Liderii PNL, USR, Pro România şi PMP s-au declarat de acord cu prevederile acestui pact naţional, care nu contravine intereselor externe şi interne ale ţării noastre.

» IN URMA ARESTARII JURNALISTULUI IVAN GOLUNOV: Putin a concediat doi generali din poliţie

Preşedintele rus Vladimir Putin a concediat astăzi doi generali din poliţie implicaţi în arestarea jurnalistului de investigaţie Ivan Golunov, eliberat ulterior, relatează Reuters.
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 76 | utilizatori online 43