Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Miercuri, 14 Noiembrie
                   
 
 


» Statul cere 13 milioane lei de la Transgaz

Conducerea Transgaz (TGN) a actualizat ordinea de zi a Convocatorului Adunării Generale a Acţionarilor Transgaz, ce va avea loc în data de 3 decembrie, prin specificarea sumei de 13,47 milioane de lei pe care Statul Român, prin Ministerul Economiei, o cere de la transportatorul de gaze naturale din sumele înregistrate în conturile 'rezultat reportat' şi/sau 'alte rezerve', se arată în notificarea remisă de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

» Lucian Şova: Greva de la metrou, ilegală

Trenurile de metrou nu vor circula mâine dimineaţa, în intervalul orar 4:00 - 6:00, în urma declanşării unei greve de avertisment de către Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM).

» Cehia respinge tratatul ONU privind migraţia

Republica Cehă nu va semna tratatul ONU privind migraţia luna viitoare, alăturându-se astfel Austriei, Bulgariei, Ungariei şi Statelor Unite, scrie Politico.

» Noua conducere a ASF - validată

Plenul comun al Parlamentului a validat astăzi noua conducere a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

» USR şi Mişcarea România Împreună cer alegeri anticipate

Uniunea Salvaţi România şi Mişcarea România Împreună (RO+) fac un apel către politicienii responsabili să înţeleagă gravitatea semnalului transmis de la Bruxelles şi să acţioneze în interesul României şi al românilor trimiţând de urgenţă Guvernul Dăncilă la coşul de gunoi al istoriei.

» Firma Aedificia Carpaţi, trimisă în judecată

Administratorul societăţii comerciale Aedificia Carpaţi, Petre Badea, a fost trimis în judecată, astăzi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sub acuzaţia de cumpărare de influenţă şi evaziune fiscală, se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA.

» AAFBR a organizat a X-a ediţie a conferinţei sale anuale

Reducerea disparităţilor regionale şi a inegalităţii în distribuţia veniturilor, acumularea de capital românesc pentru finanţarea dezvoltării economice, alături de o mai bună disciplină fiscală şi bugetară sunt principalele provocări la care România trebuie să răspundă în următorii ani pentru a beneficia de creştere economică sustenabilă, conform Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), care a organizat, astăzi, cea de-a X-a ediţie a conferinţei sale anuale.

» Fondul Proprietatea are în plan vânzarea de participaţii deţinute la Hidroelectrica şi Salrom

Fondul Proprietatea se află în discuţii cu investitorii pentru vânzarea unor părţi din participaţiile deţinute la Hidroelectrica şi Salrom şi a a propus acţionarilor Engie listarea companiei franceze pe piaţa de capital din România, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi manager de Fond, Fondul Proprietatea.

» Florin Iordache, gesturi obscene către Opoziţie

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache le-a arătat, astăzi degetul mijlociu de la ambele mâini parlamentarilor din Opoziţie, care nu au fost de acord cu declaraţiile făcute de la microfon.

» Alumil, pierdere de peste 600,000 lei

Alumil Rom Industry a înregistrat, în primele 9 luni ale acestui an, o pierdere de 616,821 lei, comparativ cu un profit de 3,6 milioane lei raportat pentru perioada similară din 2017, conform datelor remise, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.

» Opozantul Navalnîi, autorizat să plece din Rusia la CEDO

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a putut să părăsească teritoriul rus miercuri, după ce a fost blocat marţi, la frontieră, să plece la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) la Strasbourg, relatează AFP.

» Raportul MCV are iz politic şi multe interese

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a avut astăzi prima reacţie după prezentarea raportului MCV, afirmând că acesta are 'iz politic' şi dublu standard.

» OUG privind investigarea infracţiunilor din Justiţie, adoptată

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat astăzi OUG 90/2018 privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, cu 171 voturi 'pentru', 90 'împotrivă' şi nouă abţineri.

» Conpet, profit net în scădere cu 25,7%

Conpet a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu un profit net de 43,718 milioane lei, în scădere cu 25,7% (15,154 milioane lei) faţă de cel din perioada similară a anului trecut, conform unui comunicat remis miercuri Bursei de Valori Bucureşti.

» Euro s-a depreciat la 4,6590 lei

* Dolarul a scăzut cu 1,29 bani în faţa monedei naţionale * Francul s-a depreciat la 4,0924 lei Banca Naţională a României (BNR) a anunţat astăzi un curs de referinţă de 4,6590 lei pentru moneda europeană, în scădere cu 0,09 bani comparativ cu şedinţa anterioară, când euro a fost cotat la 4,6599 lei.

» Nuclearelectrica, profit cu 28,3% în urcare la 9 luni

Nuclearelectrica (SNN) a obţinut un profit net de 320,996 milioane lei în primele 9 luni ale anului 2018, în creştere cu 28,30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când profitul net a fost de 250,190 milioane lei, se arată în raportul trimestrial publicat pe site-ul BVB.

» Tăriceanu studiază dosarul de la DNA la Comisia juridică

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, îşi studiază astăzi dosarul de la DNA, la Comisia juridică, după ce cererea pentru încuviinţarea urmăririi penale în cazul său a fost transmisă Camerei superioare în urmă cu o săptămână.

» Orice observaţie din MCV trebuie luată în serios

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat astăzi că toate observaţiile din raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) cu privire la România publicat de Comisia Europeană trebuie luate în serios, analizate şi de văzut ce trebuie făcut mai departe.

» Italia a retrimis UE proiectul de buget pentru 2019

Italia a retrimis la UE proiectul de buget aferent anului 2019 cu aceleaşi estimări referitoare la creşterea economică şi deficitul bugetar, dar cu un nivel mai scăzut al datoriei publice, informaţie care a menţinut presiunile asupra cotaţiei euro, transmite Reuters.

» Păstrarea macrostabilităţii este esenţială

Păstrarea macrostabilităţii, a echilibrului intern, este esenţială şi trebuie să avem grijă de ea ca de lumina ochilor, pentru că din aceasta derivă sustenabilitatea, durabilitatea dezvoltării noastre şi parcursul în cadrul Uniunii Europene, a declarat, astăzi, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, la conferinţa anuală organizată de Asociaţia Analiştilor Financiar-Bancari din România.

» Raiffeisen Bank, profit net de 718 milioane lei

Raiffeisen Bank a încheiat al treilea trimestru din 2018 (T3) cu un profit net de 718 milioane de lei, cu 91% mai mult faţă de cel înregistrat în primele trei trimestre ale anului 2017.

» Suntem în ceasul al doisprezecelea, dar încă se poate

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus astăzi membrilor Guvernului prezenţi la ceremonia de învestitură a lui George Ciamba în funcţia de ministru delegat al Afacerilor Europene, că suntem cu 'o secundă înainte de ora 12.00' pentru a pregăti preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

» Digi Communications, venituri în creştere cu 9,9%

Digi Communications NV (DIGI) a înregistrat o creştere de 9,9% a veniturilor în primele nouă luni ale anului, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 752 milioane de euro, în condiţiile în care profitul net a scăzut, iar datoriile au crescut, serviciile de televiziune prin cablu şi de internet fix fiind principalii vectori de creştere în ţara noastră, se arată în raportul financiar al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

» Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere cu 4,1%

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în primele nouă luni ale acestui an, faţă de perioada similară din 2017, ca serie brută, cu 4,1% şi, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 2,2%, potrivit datelor transmise astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

» Transgaz, profituri în creştere cu 31% la 9 luni

Compania SNTGN 'Transgaz' SA a înregistrat în anul curent, după primele 9 luni, un profit net de 299,288 milioane lei, în scădere cu 31% faţă de profitul net de 433,552 milioane lei, înregistrat în aceeaşi perioadă a anului precedent

» Economia naţională, creştere de 4,3% în trimestrul 3

Economia românească a crescut în al treilea trimestru al acestui an cu 4,3%, serie brută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată primele estimări publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

» ROBOR la trei luni a stagnat la 3,19%

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,19%, valoarea înregistrată şi în sedinţa precedentă, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

» Economia României, creştere de 4,3% în trimestrul 3

Economia românească a crescut în al treilea trimestru al acestui an cu 4,3%, serie brută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată primele estimări publicate astăzi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

» Sectorul construcţiilor a coborât în septembrie cu 2,1%

Lucrările de construcţii au înregistrat în septembrie o scădere de 2,1% pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în principal din cauza rezultatelor mai slabe înregistrate pe zona clădirilor rezidenţiale, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

» Melania îi cere lui Trump destituirea unui lider al NSC

Prima Doamnă americană, Melania Trump a cerut să fie destituită o colaboratoare apropiată a lui John Bolton, consilierul pe probleme de securitate naţională al lui Donald Trump, o nouă ilustrare, potrivit presei, a luptelor interne de la Casa Albă, relatează AFP.

» REVISTA PRESEI 14.11.2018

Adevărul * România a ajuns în urma Bulgariei, din cauza atacurilor anti-Justiţie ale PSD Ziarul Adevărul scrie că vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a prezentat ieri raportul oficial despre progresele României şi Bulgariei în reformele din justiţie şi statul de drept.

» Merkel susţine şi ea crearea unei armate europene

Cancelarul german, Angela Merkel, apără ideea unei armate europene - relansată de Emmanuel Macron şi denunţată de Donald Trump -, dând asigurări că aceasta nu ameninţă în vreun fel NATO.

» Germania investeşte 3 miliarde în dezvoltarea inteligenţei artificiale

Guvernul german a alocat aproximativ 3 miliarde de euro pentru cercetare şi dezvoltare a inteligenţei artificiale, cu intenţia de a elimina decalajul în domeniul inovaţiilor software faţă de Statele Unite şi Asia, relatează Reuters.

» Premierul Dăncilă, în plenul Camerei Deputaţilor

Premierul Viorica Dăncilă va fi prezentă astăzi, începând cu ora 10,00, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterile de la 'Ora prim-ministrului'.

» Iohannis, vizită diplomatică în Marea Britanie

Preşedintele Klaus Iohannis face astăzi o vizită oficială în Marea Britanie, a cărei agendă include o întâlnire cu premierul Theresa May şi participarea la dineul organizat cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani de către Prinţul Charles.

» Ciamba depune astăzi jurământul pentru a-l înlocui pe Negrescu

George Ciamba depune astăzi, la ora 10.00, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură ca ministru delegat al Afacerilor Europene.

» Curtea Constituţională discută sesizarea privind protocolul Parchet General-SRI

Curtea Constituţională discută astăzi sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor în legătură cu un conflict de natură constituţională între Parlament şi Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vizând încheierea protocolului secret cu SRI din anul 2016

» Dragnea şi PSD târăsc România în afara Europei

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, astăzi, că depunerea moţiunii de cenzură devine obligatorie, pentru că Liviu Dragnea şi PSD târăsc România în afare Europei. Barna a acuzat guvernarea că a transformat România în An centenar în ruşinea Europei.

» George Ciamba, nominalizat pentru portofoliul Afacerilor Europene

Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui George Ciamba în funcţia de ministru delegat al Afacerilor Europene.

» Nu există nicio discuţie privind art. 7 şi România

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat astăzi, la Strasbourg, că nu există în prezent nicio discuţie privind activarea articolului 7 din Tratatul UE în cazul României şi că procesul de cooperare din cadrul MCV dispune de toate instrumentele pentru o schimbare de succes.

» Claudiu Manda a fost audiat la DNA

Vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda a fost audiat, astăzi, la DNA, într-un dosar de corupţie în care are calitatea de martor.

» Niculae Bădălău, audiat la DNA

Senatorul PSD Niculae Bădălău a fost audiat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), el spunând că a 'dat curs invitaţiei', ca 'orice cetăţean normal', fără a preciza în ce dosar a dat declaraţii. 'Nu pot să spun că a fost o surpriză plăcută, dar asta e', a mai spus el.
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 160 | utilizatori online 35