Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Sambata, 04 Aprilie
                   
 
 


» PIATA VALUTARA Euro s-a apreciat la 4,8288 lei

Euro a urcat, ieri, cu 0,42 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,8288 lei/euro.

» PIATA MONETARA Dobânda la depozitele overnight a stagnat la 2,60%

Banca Naţională a României (BNR) a afişat, ieri, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) care a stagnat la 2,60%, valoarea înregistrată în şedinţa precedentă

» PIATA VALUTARA Euro s-a depreciat la 4,8246 lei

Euro a coborât, ieri, cu 0,08 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,8246 lei/euro.

» AGENTIILE DE PRESA: Comisia Europeană suspendă taxele vamale şi TVA pentru importurile de echipamente medicale

Comisia Europeană a anunţat vineri că renunţă, temporar, să perceapă taxele vamale şi Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru importurile de echipamente medicale, în ideea de a ajuta la lupta împotriva coronavirusului, transmite AFP.

» AGENTIILE DE PRESA: FMI şi OMS cer liderilor să dea prioritate cheltuielilor în domeniul medial în contextul crizei coronavirusului

Fondul Monetar Internaţional şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au cerut vineri liderilor statelor în curs de dezvoltare să dea prioritate plăţii personalului medical, achiziţiei de echipamente de protecţie şi celorlalte cheltuieli din domeniul medical, în răspunsul lor la pandemia de COVID-19, transmite Reuters.

» AGENTIILE DE PRESA: Noul coronavirus poate fi transmis, fără îndoială, şi prin vorbire

Este posibil ca noul coronavirus să se transmită şi când oamenii vorbesc şi respiră, a declarat un înalt responsabil ştiinţific al guvernului american vineri, în contextul în care Casa Albă se pregăteşte să recomande populaţiei purtarea măştilor, potrivit AFP.

» AGENTIILE DE PRESA: Armata, desfăşurată în ajutorul autorităţilor într-un oraş ultraconservator din Israel

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a dat undă verde vineri desfăşurării armatei pentru 'a asista' autorităţile civile din Bnei Brak, un centru al iudaismului ultraortodox considerat inima pandemiei de Covid-19 în Israel, informează France Presse.

» AGENTIILE DE PRESA: Abordarea suedeză, contestată pe măsură ce creşte numărul victimelor

Creşterea semnificativă a numărului infectărilor cu noul coronavirus în Suedia şi a celui al deceselor ridică semne de întrebare asupra alegerii acestei ţări de a combate epidemia fără să recurgă la măsurile severe de izolare care au blocat mare parte din Europa, scrie vineri agenţia Reuters.

» Indicii BVB au închis în teritoriu negative

Indicii de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au închis în teritoriu negativ ultima şedinţă de tranzacţionare, lichiditatea totală fiind de 39,62 milioane de lei (8,21 milioane de euro).

» IN CONTEXTUL RASPANDIRII PANDEMIEI DE COVID-19 Măsurile adoptate de Uniunea Europeană pentru sprijinirea comunităţii de afaceri

Comunitatea de afaceri europeană se confruntă cu o perioadă în care incertitudinea, dificultăţile financiare şi presiunea sunt în continuă creştere din cauza ameninţărilor generate de pandemia de COVID-19, informează Camera de Comerţ şi Industrie a României(CCIR).

» AGENTIILE DE PRESA: Vânzările de automobile în Germania s-au prăbuşit din cauza coronavirusului

Înmatriculările de automobile în Germania au înregistrat în luna martie cel mai sever declin din ultimele trei decenii, a anunţat vineri Asociaţia Germană a Industriei Auto (VDA), citată de DPA.

» AGENTIILE DE PRESA: Polonia lucrează la o aplicaţie de smartphone care să o ajute în oprirea pandemiei

Polonia lucrează la o aplicaţie de smartphone care să ajute la urmărirea persoanelor ce au intrat în contact cu cei infectaţi cu noul coronavirus, pentru a le atenţiona în legătură cu posibilul risc, a anunţat vineri Ministerul pentru Tehnologii Digitale, potrivit Reuters.

» AGENTIILE DE PRESA: Guvernul elveţian ia în calcul să oblige companiile să fabrice produse medicale

Guvernul elveţian şi-a sporit vineri prerogativele pentru a putea dispune companiilor să-şi crească producţia de materiale medicale esenţiale în combaterea pandemiei de coronavirus, precum medicamente şi echipamente de protecţie, informează Reuters.

» AGENTIILE DE PRESA: În Franţa a început evacuarea taberelor de migranţi din Calais

Evacuarea taberelor de migranţi din Calais (nordul Franţei) către centre de cazare, unde ei ar putea fi plasaţi sub izolare în timpul crizei sanitare, a început vineri dimineaţă, a constatat un corespondent al agenţiei France Presse.

» AGENTIILE DE PRESA: Papa Francisc s-a rugat vineri pentru cei afectaţi de sărăcie, şomaj şi foame

Papa Francisc s-a rugat în timpul Sfintei Liturghii de vineri pentru toţi cei care ajută, în diferite forme, la soluţionarea problemelor cauzate de pandemia de COVID-19, informează Vatican News.

» AGENTIILE DE PRESA: Italia a cerut în februarie unor state UE echipamente de protecţie, dar nimeni nu a răspuns, declară un comisar european

Nimeni nu se aştepta la această pandemie a coronavirusului, nici măcar comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, care pune lipsa generalizată de reacţie pe seama experienţelor trecute cu viruşi precum SARS (2003) sau MERS (2012), astfel că s-a crezut că în cazul noului virus SARS-CoV-2 va fi o problemă ce urma să fie pusă sub control pe plan local în China, scrie vineri agenţia EFE, care a publicat un interviu cu înaltul oficial european.

» AGENTIILE DE PRESA: Singapore închide timp de o lună toate activităţile, cu excepţia celor esenţiale, după o înmulţire a cazurilor de infectare

Autorităţile din Singapore au anunţat vineri închiderea şcolilor şi a majorităţii locurilor de muncă timp de o lună, în cadrul măsurilor mai stricte ce vizează stoparea recentei creşteri a numărului de infectări cu coronavirus, transmite Reuters.

» AGENTIILE DE PRESA: Risc de penurie alimentară în ţările dependente de importuri

Pandemia de COVID-19 ameninţă cu penuria sute de milioane de persoane în întreaga lume, majoritatea de pe continentul african, care depinde de importuri de produse alimentare şi de exporturi pentru a le plăti, a avertizat vineri ONU, potrivit AFP.

» Victor Picu susţine că de multe ori angajatorii calculează greşit suma solicitată pentru şomajul tehnic

În multe din cererile de indemnizaţii de şomaj tehnic transmise de angajatori către agenţiile judeţene sunt calculate incorect sumele solicitate pentru angajaţi, iar plata banilor se va face cu prioritate către angajatorii care completează corect solicitările, a declarat, vineri, preşedintele Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Victor Picu.

» AGENTIILE DE PRESA: Rata şomajului în SUA a urcat la 4,4% în martie din cauza coronavirusului

Economia americană a suferit luna trecută primele efecte ale crizei coronavirusului, rata şomajului crescând de la 3,5% în februarie, cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani, până la 4,4% în martie, a anunţat vineri Departamentul american al Muncii, citat de Reuters.

» AGENTIILE DE PRESA: Testat pozitiv în urmă cu o săptămână, premierul britanic Boris Johnson îşi prelungeşte carantina

Prim-ministrul britanic Boris Johnson, atins de maladia COVID-19, a anunţat vineri prelungirea carantinei în care se află dincolo de cele şapte zile recomandate de autorităţile sanitare britanice, până când îi vor dispărea simptomele, potrivit AFP.

» AGENTIILE DE PRESA: Regina Elisabeta a II-a se va adresa duminică naţiunii

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se va adresa duminică naţiunii în legătură cu epidemia de COVID-19, a anunţat Palatul Buckingham vineri, zi în care în ţară au fost raportate încă 684 de decese în legătură cu noul coronavius, transmite Reuters.

» AGENTIILE DE PRESA: Votca nu ucide coronavirusul, avertizează autorităţile ruse

Mulţi ruşi cred că votca ucide toţi microbii, astfel că ei includ aici şi coronavirusul, dar guvernul de la Moscova avertizează că băutura naţională a Rusiei îngreunează lupta împotriva COVID-19, relatează vineri agenţia EFE.

» Dan Barna anunţă că votul la proiectul privind închisoarea la domiciliu a fost o eroare

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, anunţă că votul senatorilor USR, care au susţinut proiectul privind executarea la domiciliu a pedepsei cu închisoarea, a fost o eroare şi că deputaţii formaţiunii se vor pronunţa împotrivă.

» APIA: Cererile unice de plată aferente Campaniei 2020 vor putea fi depuse în format electronic

Cererile unice de plată aferente Campaniei 2020 vor putea fi depuse în format electronic începând cu data de 6 aprilie, prin utilizarea aplicaţiei IPA online, mijloacelor electronice de comunicaţii şi sistemului IACS, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat de presă transmis, vineri, AGERPRES.

» Ministrul Economiei a anunţat că intenţionează să lanseze o aplicaţie informatică pentru turism

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a anunţat, vineri, că intenţionează să lanseze o aplicaţie informatică pentru turism, care să permită tuturor agenţiilor, dar şi turiştilor, să transmită avansurile care au fost plătite pentru vacanţele din acest an, în vederea recuperării acestor sume.

» MARCILE PREFERATE DE ROMANI, Un demers în vremuri de criză cu ochii spre economia viitorului

Brand Media Production si Grupul de Publicaţii MediaTeca dau startul unei ample cercetări de piaţă, care are ca scop identificarea mărcilor preferate de către români, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

» Legea PSD pentru amânarea ratelor bancare a trecut de Parlament

Legea PSD pentru amânarea ratelor bancare a trecut, astăzi, şi de Camera Deputaţilor, care este for decizional, cu 214 voturi pentru, din 327 exprimate.

» Fundaţia Orange donează 400 de mii de euro pentru dotarea secţiilor ATI şi achiziţia de echipamente de protecţie

Fundaţia Orange alocă 400.000 de euro pentru Crucea Roşie Română, în vederea dotării cu aparate de ventilaţie artificială a secţiilor ATI din spitale publice din ţară, precum şi pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie, a anunţat, vineri, operatorul de telecomunicaţii Orange.

» Finanţele au atras 65 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţiile de joi

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, vineri, 65 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 261 milioane de lei, la o dobândă de 3,98% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 49 de luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

» Ministrul Sănătăţii anunţă că, în contextul evoluţiei locale de la Ţăndărei, se poate ajunge şi la o carantinare

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, după ce autorităţile locale din judeţul Ialomiţa au solicitat ca localitatea Ţăndărei să intre în carantină, că fiecare focar de coronavirus, mare sau mic, este evaluat particular.

» Călin Popescu-Tăriceanu afirmă că Ludovic Orban nu ştie că nu poate să dea OUG în privinţa alegerilor locale

Preşedintele ALDE, senatorul Călin Popescu-Tăriceanu, îl critică pe premierul Ludovic Orban, afirmând că şeful Executivului nu ştie că nu poate să dea OUG în privinţa alegerilor locale, pentru că în acest domeniu se poate legifera numai prin lege organică dezbătută şi adoptată în Parlament.

» AFM a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor pentru Programul Staţii de reîncărcare maşini electrice

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunţat vineri că a prelungit sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţă de judeţ până la data de 30 octombrie 2020.

» Virgil Popescu anunţă că aplicaţia pentru eliberarea Certificatelor pentru Situaţie de Urgenţă ar trebui să fie operabilă de duminică

Aplicaţia pentru eliberarea Certificatelor pentru Situaţie de Urgenţă ar trebui să fie operabilă de duminică, a declarat, vineri, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

» LA MIJLOCUL SEDINTEI: Lichiditate de 2,86 milioane de euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 13,82 milioane lei (2,86 milioane de euro).

» ADVERTORIAL: Refugiu pe timp de criză

În contextul actual, investitorii - sau simplii cetăţeni - se orientează spre noi pieţe de conservare a banilor şi modalităţi sigure de plasare a depozitelor băneşti.

» Municipalitatea din Tel Aviv organizeaza un concert dance in timpul apusului de soare

Cu miliarde de oameni aflati in auto-izolare, cu state care au granitele inchise si zeci de tari in care izolarea sociala este impusa de lege, turismul se apropie deja de finalul primei luni de pierderi si criza datorata raspandirii Coronavirusului in lume. Cu toate acestea sunt destinatii turistice care inca raman aproape de turistii lor si continua sa comunice si sa le transmita ca ii asteapta de indata ce restrictiile se vor ridica.

» PRIN INTERMEDIUL RETELEI REGINA MARIA SI ATLAS, Cadrele medicale implicate în gestionarea cazurilor de COVID-19 primesc consiliere psihologică gratuită

Reţeaua REGINA MARIA susţine linia telefonică ATLAS Help Line, un proiect social powered by Facem Bine, prin care personalul medical implicat în gestionarea cazurilor de COVID-19 beneficiază de suport psiho-emoţional gratuit 24/7, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

» Majoritatea angajaţilor Ford de la Craiova, în şomaj tehnic până pe 30 aprilie

Suspendarea temporară a producţiei fabricilor Ford, la nivel european, se prelungeşte până cel puţin pe data de 4 mai 2020, iar mare parte dintre angajaţii de la fabrica din Craiova vor rămâne în şomaj tehnic până pe 30 aprilie, informează compania într-un comunicat de presă, transmis vineri AGERPRES.

» PENTRU COMBATEREA COVID-19: HS Timber Group donează echipamente de peste 1,2 milioane de lei în Suceava, Covasna şi Bacău

Compania HS Timber Group a donat, în cadrul campaniei 'Împreună!', două laboratoare de biologie moleculară spitalelor din Sfântu Gheorghe şi Comăneşti, în valoare totală de peste 1.000.000 de lei, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

» Spitalele sunt la fel de înfricoşătoare precum Coronavirusul

Când primii pacienţi cu simptome de Covid-19 au apărut luna trecută într-un spital regional românesc, a fost nevoie de un medic mai mult de 50 de apeluri pentru a ajunge la un epidemiolog local. Chiar şi atunci, în ciuda temerilor pe care coronavirusul le mătura în toată Europa, nimeni de la biroul de sănătate publică nu părea să înţeleagă gravitatea situaţiei, relatează Bloomberg.

» SONDAJUL BURSA Patrularea armatei pe străzi, DA, în proporţie de 73% - dar dictatura?

Sondajul BURSA cu întrebarea ' Consideraţi că este necesară armata pe străzi?' s-a încheiat cu un total de peste 1500 de voturi, dintre care 73% aprobau patrulele militare din oraşe, iar 27% le respingeau.
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 125 | utilizatori online 38