Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Marti, 25 Septembrie
                   
 
 


» Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Norocul nostru în criză a fost că am acumulat o rezervă importantă

Nu există o strategie de a evita o criză, însă acumularea unei rezerve este un act de prudenţă, iar România a beneficiat de o rezervă importantă la momentul crizei, care a oferit un spaţiu de manevră mai mare, a spus Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, în cadru evenimentului de lansare a cărţii „Emerging Europe and the Great Recession”, a economistului Daniel Dăianu, Membru al Consiliului de administraţie al BNR.

» Daniel Dăianu, Membru al Consiliului de administraţie al BNR: Este important să nu avem explozii inflaţioniste după injecţiile de lichiditate din 2009

La 10 ani de la căderea băncii Lehman Brothers, incertitudini şi riscuri majore sunt încă prezente. Dezechilibrele trebuie să se menţină jos, în timp ce îndatorarea externă şi deficitul extern pot fi foarte periculoase. Când ciclul economic va ajunge la stadiul recesiunii, cine va prezenta o robusteţe mai mare va rezista mai bine şi este important să nu avem explozii inflaţioniste după injecţiile cu lichiditate din 2009, a spus Daniel Dăianu, Membru al Consiliului de administraţie al BNR, în cadrul evenimentului de lansare a cărţii sale „Emerging Europe and the Great Recession”.

» Primăria Sibiu investeşte 12,5 mil. lei în construcţia unei parcări subterane cu 400 de locuri

Primăria Sibiu a demarat o investiţie de 12,5 mil. lei (2,7 mil. euro), susţinută din fonduri de la bugetul local, pentru realizarea unei parcări subterane cu 400 de locuri în zona Pieţei 1 Decembrie (Piaţa Gării).

» Antreprenorul Iulian Iuga a cedat către “biroul” din Germania, pentru 1,25 mil. euro, acţiunile la Accesa IT Consulting din Cluj

“Accesa IT Group Gmbh cumpără de la Iuga Iulian toate cele 1.900 de părţi sociale pe care acesta le deţine la Accesa IT Consulting SRL pentru suma de 1.250.000 euro, echivalentul a 5.800.000 lei. Dividendele (profitul nedistribuit) aferente anului 2018 revin în întregime cesionarului”

» Reîncepe scandalul RCA. Adrian Marin, şeful asigurătorilor: Tarifele la RCA sunt prea mici

Revenirea pieţei asigurărilor auto obligatorii (RCA) pe pierdere în primul trimestru al acestui an ar trebui să fie un „important semnal de alarmă“ pentru toţi actorii din piaţă, atrage atenţia Adrian Marin, preşedintele asociaţiei asigurătorilor locali (UNSAR) şi directorul general al Generali România.

» Harta retailului alimentar din Europa Centrală şi de Est. Cei mai puternici trei retaileri locali au afaceri de patru ori mai mici decât omologii polonezi

Cei mai mari trei jucători din comerţul alimentar din Polonia au avut anul trecut afaceri cumulate de 20 mld. euro, cât tot comerţul local.

» Atracţia pentru Ameropa, ADM, Cargill şi Glencore: comerţul cu cereale a ajuns la 4,5 miliarde de euro

Comerţul cu cereale, seminţe, furaje şi tutun neprelucrat, un sector în care activează traderii de cereale şi distribuitorii de materii prime agricole, a crescut cu 4,5% în ultimul an, ajungând la 25,6 mld. lei (5,6 mld. euro) în 2017, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

» Familia Mureşan din Gherla, afaceri de 35 mil. lei cu producătorul de mezeluri Mariflor

Producătorul de mezeluri Mariflor Prodcom din Gherla, judeţul Cluj, controlat de familia Mureşan, a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 35 mil. lei (7,6 mil. euro), în creştere cu peste 11% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul Finan­ţe­lor.

» SUV-urile Ford EcoSport şi Dacia Duster duc producţia de maşini spre 450.000 de unităţi în 2018

Producţia de autoturisme se îndreaptă spre pragul de 450.000 de unităţi în 2018, pe măsură ce vânzările SUV-urilor Dacia Duster şi Ford EcoSport continuă să urce datorită cererii tot mai mari de pe piaţa europeană.

» ZF Live. Victor Constantinescu, consultant digital: Firmele mari româneşti nu investesc în site-uri şi aplicaţii, nu înţeleg că pierd clienţi din acest motiv

Companiile mari româneşti nu investesc în site-uri sau în aplicaţii online, în timp ce start-up-urile şi businessurile mici au site-uri care arată şi funcţionează foarte bine, a spus Victor Constantinescu, consultant digital, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

» „România are toate cărţile potrivite pentru mobilitatea electrică, constructori auto şi sprijin pentru sector.“ Ce-i mai trebuie domeniului pentru a decola?

Aducerea soluţiilor de mobilitate electrică în transportul public şi susţinerea de la nivel central a unui plan pentru dezvoltarea acestui sector ar contribui la răspândirea fenomenului mobilităţii electrice pe plan local. Însă în timp ce liderii europeni din piaţa energiei pariază pe acest domeniu, Strategia Energetică a României precizează doar că „tranziţia către electromobilitate poate avea loc mai rapid sau mai lent“, fără a pune un plan concret pe masă.

» Grupul de firme din construcţii Menatwork pariază pe afaceri de 55 mil. euro şi pe exporturi mai mari

Grupul de companii din cons­­trucţii Menatwork, ca­re integrează opt fir­me, a vândut în pri­me­le opt luni din 2018 materiale pentru construcţii în valoare de 44 mil. euro, cu 30% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

» Conferinţa ZF Branduri Româneşti de la Constanţa. Oamenii s-au săturat să vadă aceleaşi branduri peste tot, vor să experimenteze, iar brandul se construieşte în fiecare zi

Ziarul Financiar a organizat la Constanţa eve­nimentul Branduri Ro­mâ­neşti, cu sprijinul Raiffeisen Bank România, la care au participat cei mai mari antre­pre­nori din Constanţa. Evenimentul a ajuns astfel în al treilea oraş - Constanţa, după ce conferinţe dedicate brandurilor locale au mai fost orga­nizate în Cluj şi Iaşi.

» Mariana Dan, de profesie inginer, a intrat în afaceri cu 500 de lei şi a dezvoltat o florărie şi un restaurant care au ajuns la vânzări de 350.000 de lei anual

Mesajul unui mic antreprenor: „După 22 de ani de funcţionare, descoperim cel mai impropriu mediu de afaceri, atât prin lipsa finanţării, cât şi prin decalajele absolut nesănătoase de salarizare a forţei de muncă”.
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 170 | utilizatori online 30