Cartile pentru copii – practice si educative

Copiii sunt mereu plini de energie si uneori ne este greu sa tinem pasul cu ei. In astfel de momente, trebuie sa le oferim activitati care sa ii tina putin ocupati, astfel incat sa isi focalizeze atentia si catre activitati ceva mai pasive. In acest context, putem apela la carti pentru copii, fie ele de povesti, basme sau de colorat. Poti apela la o singura categorie de carti sau le poti combina pe toate trei, pentru sanse de reusita mai mari. Gasiti o multime de carti pentru copii online, pe magazine de profil, la preturi foarte accesibile.

In cazul cartilor de povesti, este indicat sa le citesti copiilor seara, inainte de culcare. Acest moment este cel mai potrivit, deoarece deja atmosfera este una mult mai linistita, jucariile nu mai au farmec si in jur este o liniste deplina. Acum ai mai multe sanse sa captezi atentia copilului, citindu-i o poveste captivanta si povestind cu el pe tema asta. In acest fel, ii stimulezi imaginatia, il incurajezi sa poarte discutii cu opinii si pareri diferite si sa isi expuna punctul de vedere. In plus, acestia pot invata, de la eroii lor preferati, cum sa fie curajosi, cum sa isi infrunte propriile temeri si cum sa lupte pentru dreptate.

Pe timpul zilei, puteti sa dati carti de colorat, astfel incat sa isi puna creativitatea la incercare. Copiii adora sa coloreze si o sa vedeti ca se vor bucura atunci cand vor avea ocazia sa faca acest lucru. Nu le impuneti limite – lasati-i sa depaseasca conturul, sa deseneze altceva decat este deja in carte si incurajati-i. O sa vedeti, pe parcurs, ca acest lucru o sa le prinda foarte bine, o sa ii ajute sa creasca cu spirit artistic. Lectura este cea mai simpla si la indemana metoda de relaxare, asadar profitati de acest lucru.

De asemenea, puteti sa lecturati, alaturi de ei, cateva carti educative, precum cele care il invata bunele maniere, obiceiurile sanatoase si metode de ingrijire, pe care ar trebui sa le puna in aplicare zilnic (spalat pe maini, pe fata, pe dinti si asa mai departe). Aceste carti sunt extrem de apreciate si in gradinite – educatoarele de regula folosesc astfel de carti, pentru a-si sustine activitatile pedagogice. De aceea sunt toate gradinitele dotate cu o multime de carti de copii educative sau de colorat.

Cartile pentru copii va vor ajuta sa va educati pruncii intr-o maniera foarte usoara, pe intelesul lor, iar cei mici vor fi mult mai receptivi la aceste activitati. In plus, o sa va ajute si pe voi, ca parinti, deoarece va vor usura putin ‘’munca’’. Educatia copilului este o activitate constanta, dar asta nu inseamna ca nu puteti apela la mici trucuri, ca sa o faceti sa fie mai interesanta, placuta si distractiva in acelasi timp. Pana la urma, cei mici vor prinde mai repede unele lucruri, daca le veti expune informatiile intr-o maniera copilaroasa, pe intelesul lor. Daca nu ati cumparat pana acum carti pentru copii, eu va recomand sa nu mai amantati momentul.