Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Miercuri, 26 Iunie
                   
 
 


» Ziua Națională a Republicii Croația

Am fost onorată să particip în această seară la recepția oferită de Ambasada Croației la București cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Croația. Cu această ocazie am transmis mesajul de felicitare din partea Guvernului României și a doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă și am evidențiat dinamica pozitivă a relațiilor româno-croate din ultimii ani în toate domeniile.  […] The post Ziua Națională a Republicii Croația appeared first on Ana Birchall.

» Ziua Universală a Iei – 24 iunie 2019

În fiecare an, pe 24 iunie, odată cu sărbătoarea Sânzienelor, este marcată Ziua Universală a Iei, o sărbătoare a culturii și a tradițiilor noastre care evocă poate cel mai bine trăsăturile definitorii ale poporului român: vrednicia, seriozitatea, cinstea, corectitudinea, respectul, măsura, buna-cuviință, credința și unitatea. În ultimii ani, această frumusețe unică a portului tradițional românesc […] The post Ziua Universală a Iei – 24 iunie 2019 appeared first on Ana Birchall.

» Reuniunea ministerială UE-SUA

A început reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul justiție și afaceri interne, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, un eveniment deosebit de important în ultima lună în care România exercită Președinția rotativă a Consiliului UE. În ceea ce privește componenta de justiție, discuțiile vor fi axate pe cooperarea judiciară în spațiul cibernetic, în particular accesul transfrontalier la […] The post Reuniunea ministerială UE-SUA appeared first on Ana Birchall.

» Mulțumesc tuturor participanților la Reuniunea UE-SUA la nivel ministerial în domeniul Justiției și Afacerilor Interne!

The post Mulțumesc tuturor participanților la Reuniunea UE-SUA la nivel ministerial în domeniul Justiției și Afacerilor Interne! appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere cu Anna-Maja Henriksson, ministrul justiției din Republica Finlanda

Am avut o întrevedere foarte bună astăzi cu doamna Anna-Maja Henriksson, ministrul justiției din Republica Finlanda, în care am evidențiat rezultatele excelente obținute în domeniul justiției pe durata Președinției române a Consiliului UE, precum și importanța pe care cooperarea în cadrul Trio-ului de Președinții a avut-o pentru obținerea acestor rezultate. Am arătat că partea română […] The post Întrevedere cu Anna-Maja Henriksson, ministrul justiției din Republica Finlanda appeared first on Ana Birchall.

» Ana Birchall: Reuniunea ministerială UE-SUA a fost un success și confirmă progresele notabile în cooperarea UE-SUA în domeniul justiției și afacerilor interne

Ministrul justiței și viceprim-ministru interimar pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României,  Ana Birchall, a prezidat în data de 19 iunie 2019, secțiunea Justiție a Reuniunii ministeriale tradiționale UE-SUA în domeniul justiției și afacerilor interne. Președinția română a Consiliului UE a mai fost reprezentată de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan și ministrul delegat pentru afaceri europene, […] The post Ana Birchall: Reuniunea ministerială UE-SUA a fost un success și confirmă progresele notabile în cooperarea UE-SUA în domeniul justiției și afacerilor interne appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere cu doamna Vera Jourova, comisarul european pentru justiție

Excelentă întrevedere astăzi cu doamna Vera Jourova, comisarul european pentru justiție, în care am făcut o trecere în revistă a principalelor realizări în domeniul Justiției ale Președinției României la Consiliul UE, precum și a temelor dezbătute în cadrul Reuniunii UE-SUA la nivel ministerial în domeniul Justiției și Afacerilor Interne. Totodată, am transmis angajamentul nostru pentru […] The post Întrevedere cu doamna Vera Jourova, comisarul european pentru justiție appeared first on Ana Birchall.

» Reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiție și Afaceri Interne București, 19 iunie 2019

ANUNȚ DE PRESĂ În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în data de 19 iunie 2019, va avea loc, la București, la Palatul Parlamentului, reuniunea ministerială UE-SUA a miniștrilor justiției și afacerilor interne. Dialogul UE-SUA pe dimensiunea externă a domeniilor justiție și afaceri interne este unul tradițional și are loc semestrial, […] The post Reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiție și Afaceri Interne București, 19 iunie 2019 appeared first on Ana Birchall.

» Ana Birchall: „Cooperarea România – SUA în domeniul justiției reprezintă o componentă importantă în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state.”

Ministrul justiției, vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice, interimar, doamna Ana Birchall, a avut marți, 18 iunie 2019, la sediul Ministerului Justiției, o întrevedere cu o delegație a Departamentului de Justiție din Statele Unite ale Americii, condusă de Procurorul General al Statelor Unite ale Americii, domnul William Barr. Cu această ocazie, au fost discutate teme de […] The post Ana Birchall: „Cooperarea România – SUA în domeniul justiției reprezintă o componentă importantă în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state.” appeared first on Ana Birchall.

» Recepţie în marja ministerialei UE-SUA din domeniul justiției și afacerilor interne

La recepția oferită delegațiilor participante la ministeriala UE-SUA din domeniul justiției și afacerilor interne, la Palatul Regal din București. Cu această ocazie am trecut în revistă realizările Președinției române la Consiliul UE în domeniul justiției. Eforturile noastre s-au materializat în rezultate concrete și remarcabile,  acționănd ca un ”broker onest” pe parcursul acestui proces. Președinția română a […] The post Recepţie în marja ministerialei UE-SUA din domeniul justiției și afacerilor interne appeared first on Ana Birchall.

» Conferința despre relația dintre state și organizațiile religioase în Uniunea Europeană

Am fost cu adevărat onorată să particip la deschiderea „Conferinței despre relația dintre state și organizațiile religioase în Uniunea Europeană”, inițiată și organizată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Cu această ocazie, am transmis Preafericitului Părinte Patriarh Daniel cele mai sincere felicitări din partea doamnei […] The post Conferința despre relația dintre state și organizațiile religioase în Uniunea Europeană appeared first on Ana Birchall.

» Recepție la la Ambasada Japoniei în România

Am fost onorată să particip la evenimentul găzduit de Ambasada Japoniei la București, prin care este aniversată urcarea la Tronul Crizantemei al celui de-al 126-lea Împărat al Japoniei și începutul Erei Reiwa (Epoca “armoniei frumoase”). Cu această ocazie am transmis mesajul de felicitare din partea Guvernului României și a doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă. Am subliniat […] The post Recepție la la Ambasada Japoniei în România appeared first on Ana Birchall.

» Înalțarea Domnului și Ziua Eroilor

Astăzi sărbătorim Înălţarea Domnului și Ziua Eroilor. Praznicul Înălţării Domnului Iisus Hristos la ceruri desăvârşeşte timpul celor 40 de zile petrecute de Mântuitorul pe pământ după Înviere, fiind un simbol al biruinţei omului asupra veșniciei morţii. Totodată, astăzi gândul nostru merge către toţi cei care sunt prăznuiţi ca eroi ai neamului românesc pentru că au […] The post Înalțarea Domnului și Ziua Eroilor appeared first on Ana Birchall.

» Au început lucrările Consiliului JAI din Luxemburg

Au început lucrările Consiliului JAI, în contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. Este un bun prilej pentru a marca atingerea tuturor obiectivelor Președinției române a Consiliului UE, în domeniul justiției. The post Au început lucrările Consiliului JAI din Luxemburg appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere cu Vera Jourova în marja JAI

Am avut astăzi o întrevedere foarte bună cu Vera Jourova, comisarul european pentru justiție. Am discutat despre rezultatele excelente înregistrate de Președinția România la Consiliul UE în domeniul Justiției. Totodată, am transmis asigurările prim-ministrului Viorica Dăncilă și ale Guvernului României privind consultarea reprezentanților Comisiei în ceea ce privește măsurile pe care România le va lua […] The post Întrevedere cu Vera Jourova în marja JAI appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere cu vicepreședintele Eurojust, Klaus Meyer-Cabri

Scurtă întrevedere cu vicepreședintele Eurojust, domnul Klaus Meyer-Cabri, referitoare la adoptarea Concluziilor privind sinergiile dintre EUROJUST și rețelele înființate de Consiliu în domeniul cooperarii judiciare în materie penală. The post Întrevedere cu vicepreședintele Eurojust, Klaus Meyer-Cabri appeared first on Ana Birchall.

» Predarea ștafetei viitoarei Președinții finlandeze a Consiliului UE

Astăzi am avut onoarea să predau ștafeta (ciocănelul – simbolul sub care funcționează Consiliul) viitoarei Președinții finlandeze a Consiliului UE, căreia îi urez mult succes pe durata următoarelor șase luni. Ca partener în cadrul trio-ului de Președinții, vom continua să promovăm obiectivele și prioritățile comune pentru avansarea proiectului european. The post Predarea ștafetei viitoarei Președinții finlandeze a Consiliului UE appeared first on Ana Birchall.

» Reuniunea Consiliului JAI la final

România și-a atins obiectivele din domeniul justiției în cadrul Președinției rotative la Consiliul UE și va continua să-și ducă la capăt angajamentele asumate în respectarea valorilor și principiilor europene. Aș dori să-mi exprim recunoștința față de toți partenerii noștri în acest demers important, față de instituțiile UE și față de statele membre. Împreună am avansat […] The post Reuniunea Consiliului JAI la final appeared first on Ana Birchall.

» 5 iunie – Ziua învățătorului

Începând cu anul 2007, pe 5 iunie este marcată în România ”Ziua Învăţătorului”, în memoria zilei de naştere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului modern românesc. Sărbătorim în această zi pe toţi dascălii plin de har şi de vocaţie pentru o misiune nobilă, care cu răbdare şi talent sădesc în sufletele tinere setea de cunoaştere, […] The post 5 iunie – Ziua învățătorului appeared first on Ana Birchall.

» 1 iunie – Ziua copilului

Pe 1 iunie sărbătorim aventura copilăriei și bucuria curată pe care cei mici o aduc în viețile noastre, făcându-le mai frumoase și mai pline de sens în fiecare zi. Nimic pe lume nu se compară cu bucuria pe care o putem citi în ochii copiilor noștri! Copilăria este asemenea unui tărâm aparte, plin de mirare, joacă […] The post 1 iunie – Ziua copilului appeared first on Ana Birchall.

» Depunerea de flori la Memorialul Eroilor Revoluției Demnității la Kiev, în Ucraina

The post Depunerea de flori la Memorialul Eroilor Revoluției Demnității la Kiev, în Ucraina appeared first on Ana Birchall.

» Ceremonia de învestitură a președintelui Ucrainei

Participând la ceremonia de învestitură a președintelui ales al Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, care are loc la Kiev. Ucraina este un partener extrem de important pentru România și pentru regiunea extinsă a Mării Negre. The post Ceremonia de învestitură a președintelui Ucrainei appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere cu vicepreședintele Republicii Turcia, Fuat Oktay

Am avut o întrevedere bilaterală excelentă cu vicepreședintele Republicii Turcia, Fuat Oktay, în cadrul căreia am transmis mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă cu privire la importanța consolidării parteneriatului strategic dintre țările noastre. Totodată, am discutat despre continuarea eforturilor de a dezvolta și aprofunda parteneriatul strategic romano-turc, în mod deosebit pe zona economică.De asemenea, am reiterat interesul […] The post Întrevedere cu vicepreședintele Republicii Turcia, Fuat Oktay appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

În marja participării la ceremonia de învestitură desfășurată la Kiev, am avut o întrevedere bilaterală cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, căruia i-am transmis, din partea președintelui României, a prim-ministrului, a guvernului și a poporului român, felicitari pentru alegerea în funcția de președinte al Ucrainei și succes în îndeplinirea mandatului încredintat de poporul ucrainean.Totodată, am reiterat […] The post Întrevedere cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere cu președintele Georgiei, Salome Zurabișvili

Am avut o întrevedere foarte bună cu președintele Georgiei, Salome Zurabișvili, în marja ceremoniei de învestire a președintelui Ucrainei, Volodîmîr Zelenski. Cu această ocazie, am prezentat mesajul Guvernului României și al prim-ministrului Viorica Dăncilă privind aprofundarea relației strategice româno-georgiene, în mod deosebit în sfera economică. The post Întrevedere cu președintele Georgiei, Salome Zurabișvili appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Ogtay Asadov

În marja ceremoniei de învestire a președintelui Ucrainei, am avut o întrevedere excelentă cu președintele Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Ogtay Asadov. În acest context, am transmis mesajul Guvernului României și al prim-ministrului Viorica Dăncilă privind consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și Azerbaidjan. The post Întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Ogtay Asadov appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere bilaterală cu Rick Perry, Secretarul Energiei al SUA

În marja ceremoniei de învestire a președintelui Ucrainei, am avut o întrevedere bilaterală cu Rick Perry, Secretarul Energiei al SUA, la Kiev. Am discutat despre aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, cu accent pe cooperarea în domeniul energiei, valorificarea resurselor energetice de la Marea Neagră, aspecte privind securitatea energetică regională şi dezvoltarea proiectelor de […] The post Întrevedere bilaterală cu Rick Perry, Secretarul Energiei al SUA appeared first on Ana Birchall.

» Viceprim-ministrul, ministru interimar al Justiției, Ana Birchall a participat la ceremonia de învestitură a președintelui ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski

COMUNICAT DE PRESĂ Viceprim-ministrul, ministru interimar al Justiției, Ana Birchall a reprezentat România, luni, 20 mai 2019, la ceremonia de învestitură a președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Astfel, vicepremierul român a participat la ședința Radei Supreme a Ucrainei consacrată depunerii jurământului de către președinte și la recepția solemnă pentru șefii delegațiilor străine, consacrată învestirii președintelui Ucrainei. […] The post Viceprim-ministrul, ministru interimar al Justiției, Ana Birchall a participat la ceremonia de învestitură a președintelui ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski appeared first on Ana Birchall.

» Gala Capital – Top 100 femei de succes

Am fost onorată să particip la ”Gala Capital – Top 100 femei de succes”, ediția 2019, un eveniment care a devenit deja un reper important în peisajul media din România. Cu această ocazie, am transmis mesajul Guvernului și al doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă în fața unora dintre cele mai puternice femei din România. Am transmis […] The post Gala Capital – Top 100 femei de succes appeared first on Ana Birchall.

» 26 mai – zi importantă pentru România, pentru UE și pentru români

26 mai este cu siguranță o zi importantă pentru România, pentru Uniunea Europeană și pentru români. Să avem o zi bună! The post 26 mai – zi importantă pentru România, pentru UE și pentru români appeared first on Ana Birchall.

» Recepție cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Azerbaidjan

Am fost onorată să particip la recepția oferită de Ambasada Azerbaidjanului în România, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Azerbaidjan. În acest context, am transmis poporului azer cele mai calde urări și felicitări din partea Guvernului României și a doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă. Parteneriatul Strategic dintre România și Azerbaidjan, de la a cărui semnare se […] The post Recepție cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Azerbaidjan appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere cu Åsa Lindestam, prim-vicepreședinte al Parlamentului Suediei

Am avut o întrevedere foarte bună cu Åsa Lindestam, prim-vicepreședinte al Parlamentului Suediei.Am subliniat că dorim să impulsionăm dialogul politico-diplomatic, extrem de necesar în actualul context european, iar exercitarea de către România a Președinției Consiliului UE reprezintă o oportunitate în acest sens, mai ales că România și Suedia sunt țări cu poziții similare pe mai […] The post Întrevedere cu Åsa Lindestam, prim-vicepreședinte al Parlamentului Suediei appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere cu Clare Hutchinson, Reprezentant Special al Secretarului General al NATO pentru problematica de gen

Am avut o întâlnire excelentă cu Clare Hutchinson, Reprezentant Special al Secretarului General al NATO pentru problematica de gen, prezentă la București în contextul unei reuniuni importante sub egida Președinției române la Consiliul UE. Cu această ocazie, am transmis mesajul de apreciere al doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă privind activitatea domniei sale în domeniul politicilor de […] The post Întrevedere cu Clare Hutchinson, Reprezentant Special al Secretarului General al NATO pentru problematica de gen appeared first on Ana Birchall.

» Lansarea ”Asociației Ambasador Mihnea Constantinescu”

A fost cu adevărat o onoare să particip la lansarea ”Asociației Ambasador Mihnea Constantinescu”, eveniment găzduit de Ambasada Israelului în România și de E.S. David Saranga, ambasadorul Israelului la București.În luna noiembrie a anului trecut, Mihnea Constantinescu a plecat către o lume mai bună, iar golul pe care l-a lăsat rămâne uriaș. Înființarea unei asociații […] The post Lansarea ”Asociației Ambasador Mihnea Constantinescu” appeared first on Ana Birchall.

» Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale – 17 mai

Cea de-a 50-a aniversare a Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor și Societății Informaționale, sărbătorită anual de la 1969 în data de 17 mai pentru a marca semnarea, în 1865, a Convenției Telegrafice Internaționale și crearea Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT), ne aduce astăzi în atenţie tema standardizării şi a promovării măsurilor necesare pentru implementarea standardelor internaţionale […] The post Ziua mondială a telecomunicațiilor și a societății informaționale – 17 mai appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere cu Ian Brownlee, adjunctul principal pentru afaceri consulare al asistentului Secretarului de Stat al SUA

Am avut o întrevedere excelentă astăzi cu domnul Ian Brownlee, adjunctul principal pentru afaceri consulare al asistentului Secretarului de Stat al SUA, în cadrul căreia am abordat teme importante referitoare la Parteneriatul Strategic România-SUA, activitatea grupului de lucru pe probleme consulare și afaceri interne din cadrul Dialogului Strategic, întărirea cooperării în domeniul securității frontierelor și […] The post Întrevedere cu Ian Brownlee, adjunctul principal pentru afaceri consulare al asistentului Secretarului de Stat al SUA appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere cu delegația de judecători din India, condusă de E.S. dl. Deepak Gupta

Am avut onoarea să mă întâlnesc, astăzi, cu o delegație de judecători din Republica India, condusă de Excelența Sa domnul Deepak Gupta, judecător la Curtea Supremă a Indiei. Discuțiile au vizat teme relevante în domeniul justiției și cooperarea româno-indiană în domeniul judiciar. Am salutat dinamica excelentă a relațiilor bilaterale România – India, în contextul celei […] The post Întrevedere cu delegația de judecători din India, condusă de E.S. dl. Deepak Gupta appeared first on Ana Birchall.

» 15 mai – Ziua Internațională a Familiilor

În fiecare an, pe 15 mai, la iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite, este sărbătorită Ziua Internaţională a Familiilor, în semn de preţuire faţă de familiile din întreaga lume. Totodată, cu ocazia zilei de 15 mai, ONU doreşte să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă familiile la nivel mondial. Sărăcia, discriminarea şi conflictele din diferitele […] The post 15 mai – Ziua Internațională a Familiilor appeared first on Ana Birchall.

» Recepția dedicată Zilei Europei organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România

În această seară, am fost onorată să reprezint Guvernul României și pe doamna prim-ministru Viorica Dăncilă la recepția dedicată Zilei Europei organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România. Pentru cetățenii europeni din toate statele membre ale Uniunii Europene, Ziua Europei reprezintă un prilej de a sărbători cea mai prosperă și mai pașnică epocă pe care […] The post Recepția dedicată Zilei Europei organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România appeared first on Ana Birchall.

» Ziua Națională a portului tradițional

Ziua Naţională a portului tradiţional din România este aniversată, începând cu anul 2015, în a doua duminică a lunii mai. Este un moment de sărbătoare, de redescoperire a minunatelor tradiţii româneşti, a bogăţiei inestimabile a patrimoniului nostru cultural. Portul tradiţional românesc, care ni se revelează in fiecare zonă a ţării într-o diversitate de motive româneşti, […] The post Ziua Națională a portului tradițional appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere cu E.S. domnul ambasador Sam Brownback

Am avut o întrevedere foarte bună astăzi cu E.S. domnul Sam Brownback, ambasador al SUA pentru libertatea religioasă internațională, aflat în vizită în România. Cu acest prilej am reiterat angajamentul prim-ministrului Viorica Dăncilă și al Guvernului PSD-ALDE pentru aprofundarea tuturor dimensiunilor Parteneriatului Strategic dintre România-SUA, evidenţiind disponibilitatea și interesul pentru consolidarea cooperării în materie de […] The post Întrevedere cu E.S. domnul ambasador Sam Brownback appeared first on Ana Birchall.

» Întâlnire de lucru cu ministrul afacerilor externe din Republica Maldive

Am avut astăzi o întâlnire de lucru excelentă cu domnul Abdulla Shahid, ministrul afacerilor externe din Republica Maldive, care se află în vizită oficială în România, în perioada 9-13 mai. Cu această ocazie, am reiterat interesul Guvernului României pentru consolidarea relațiilor bilaterale și am discutat despre oportunitățile de cooperare dintre cele două țări. Am subliniat interesul […] The post Întâlnire de lucru cu ministrul afacerilor externe din Republica Maldive appeared first on Ana Birchall.
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 107 | utilizatori online 42