Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Vineri, 26 Aprilie
                   
 
 


» 14 ani de la semnarea Tratatului de Aderare al României la Uniunea Europeană

Semnarea, la 25 aprilie 2005, în Luxemburg, a Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană a însemnat un moment istoric pentru România – împlinirea celui mai important obiectiv naţional din ultimii 30 de ani, alături de aderarea la NATO. Astăzi, la 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, țara noastră este un partener […] The post 14 ani de la semnarea Tratatului de Aderare al României la Uniunea Europeană appeared first on Ana Birchall.

» Declarația de presă susținută cu ocazia preluării interimatului la Ministerul Justiției

Ministerul Justiției este un portofoliu extrem de important și vă asigur că voi gestiona agenda instituției cu echilibru și profesionalism pe perioada exercitării interimatului, alături de colegii mei din Ministerul Justiției.Un obiectiv important al interimatului la Justiție este asigurarea bunei funcționări a activității curente a ministerului. După cum știți, Ministerul Justiției este pe circuitul de […] The post Declarația de presă susținută cu ocazia preluării interimatului la Ministerul Justiției appeared first on Ana Birchall.

» Recepția dedicată Zilei Regelui a Regatului Țărilor de Jos

Onorată să particip la recepția dedicată Zilei Regelui a Regatului Țărilor de Jos, transmițând felicitările și cele mai calde urări de pace și prosperitate din partea doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă si a Guvernului Romaniei către toți cetățenii olandezi. La mulți ani! Fijne Koningsdag! The post Recepția dedicată Zilei Regelui a Regatului Țărilor de Jos appeared first on Ana Birchall.

» Ziua Naţională a Angliei

Pe 23 aprilie, sărbătoarea Sfântului Gheorghe marchează și Ziua Naţională a Angliei, prilej pentru noi să le transmitem urări calde de pace și prosperitate cetățenilor din Anglia și autorităților din Marea Britanie. Marea Britanie este unul dintre partenerii strategici cei mai importanți ai României și unul dintre aliații noștri tradiționali de-a lungul istoriei, iar caracterul […] The post Ziua Naţională a Angliei appeared first on Ana Birchall.

» 23 aprilie – Ziua internațională a cărții

Pe 23 aprilie 1564 se năștea William Shakespeare, considerat cel mai important dramaturg și poet de limbă engleză din toate timpurile. Opera lui Shakespeare este cu adevărat impresionantă, cele mai cunoscute fiind sonetele și piesele dramaturgice care se joacă pe scenele marilor teatre ale lumii. În semn de prețuire pentru marele scriitor, 23 aprilie a […] The post 23 aprilie – Ziua internațională a cărții appeared first on Ana Birchall.

» Condamn în termenii cei mai duri masacrul din Sri Lanka

Masacrul din Sri Lanka, în duminca Paştelui Catolic, în care bilanţul victimelor a ajuns la 290 de morți reprezintă un act terorist barbar, pe care îl condamnăm în termenii cei mai duri. Condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în teribilele atacuri și multă putere de luptă celor răniți pentru a putea trece peste […] The post Condamn în termenii cei mai duri masacrul din Sri Lanka appeared first on Ana Birchall.

» Ziua Pământului 2019

Peste un miliard de oameni din 192 de țări sărbătoresc astăzi, 22 aprilie, Ziua Pământului – cel mai mare eveniment dedicat mediului înconjurător marcat anual la nivel mondial. Astfel, locuitorii planetei se unesc simbolic pentru a promova acțiunile de salvare a Terrei. Ziua Pământului este marcată, începând cu anul 1970, pe data de 22 aprilie, […] The post Ziua Pământului 2019 appeared first on Ana Birchall.

» Ana Birchall: Creșterea nivelului investițiilor americane în Romania, dar și încurajarea companiilor românești care vor să investească în SUA rămân obiective prioritare ale guvernării PSD-ALDE

COMUNICAT DE PRESĂ Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, luni, 22 aprilie 2019, la recepția oferită de Ambasada SUA din România, în parteneriat cu Camera de Comerț Americană din România (AmCham), cu ocazia promovării participării companiilor românești la programul guvernamental SelectUSA 2019, din luna iunie de la Washington. La eveniment au participat Hans Klemm, ambasadorul SUA […] The post Ana Birchall: Creșterea nivelului investițiilor americane în Romania, dar și încurajarea companiilor românești care vor să investească în SUA rămân obiective prioritare ale guvernării PSD-ALDE appeared first on Ana Birchall.

» Paște binecuvântat credincioșilor catolici!

În duminica aceasta a Floriilor, credincioșii Bisericii Romano-Catolice sărbătoresc Învierea Domnului nostru Isus Cristos. Vreau să le urez pe acestă cale un Paște fericit, plin de căldură sufletească alături de cei dragi ai lor, multă sănătate și binecuvântări din partea lui Dumnezeu. Praznicul Învierii este un prilej de renaștere spirituală și de revărsare a luminii […] The post Paște binecuvântat credincioșilor catolici! appeared first on Ana Birchall.

» La Primăria comunei Zorleni din județul Vaslui

Alături de doamna primar a comunei Zorleni, Paula Hultoană, de ambasadorul SUA, Hans Klemm, de secretarul de stat Tudor Buzatu și de deputatul Adrian Solomon, la Primăria din Zorleni. The post La Primăria comunei Zorleni din județul Vaslui appeared first on Ana Birchall.

» Vandalizarea celor peste 70 de monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din Huși reprezintă un gest profund regretabil la adresa victimelor şi supravieţuitorilor Holocaustului

COMUNICAT DE PRESĂ Viceprim-ministrul Ana Birchall a fost, vineri, 19 aprilie 2019, într-o vizită de lucu în teritoriu, în județul Vaslui, alături de ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, E.S. Hans Klemm, și de secretarul de stat Tudor Buzatu.În prima parte a deplasării, cei trei oficiali au vizitat Primăria municipiului Huși și au discutat […] The post Vandalizarea celor peste 70 de monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din Huși reprezintă un gest profund regretabil la adresa victimelor şi supravieţuitorilor Holocaustului appeared first on Ana Birchall.

» 19-27 aprilie – Pesah (Paștele evreiesc)

Evreii din toată lumea sărbătoresc, timp de 8 zile (19 – 27 aprilie), Paștele (Pesah în limba ebraică). Pesah simbolizează eliberarea din robia egipteană şi ieşirea din Egipt a evreilor conduşi de Moise, dar şi suferinţele îndurate de poporul evreu în timpul celor 40 de ani de peregrinări prin deşert.Potrivit tradiției, în prima zi a […] The post 19-27 aprilie – Pesah (Paștele evreiesc) appeared first on Ana Birchall.

» Programul guvernamental “gROwth – investim în copii, investim în viitor”

În ședința de Guvern de săptămâna aceasta a fost aprobată prin hotărâre schema de ajutor de minimis privind construirea, amenajarea și dotarea a 1000 de grădinițe cu profil sportiv. Astfel, prin Programul guvernamental “gROwth – investim în copii, investim în viitor”, beneficiind de schema de ajutor de minimis și care se va derula până la […] The post Programul guvernamental “gROwth – investim în copii, investim în viitor” appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere cu autoritățile locale și județene în Huși

În Huși, la întrevederea ambasadorului SUA, Hans Klemm, cu autoritățile locale și județene The post Întrevedere cu autoritățile locale și județene în Huși appeared first on Ana Birchall.

» Episcopia Hușilor

Onorată să-l reîntâlnesc pe Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcop al Hușilor, cu ocazia vizitei în județul Vaslui. Îi mulțumesc Preasfințitului Părinte Ignatie pentru invitație, precum și pentru arhiereasca binecuvântare. The post Episcopia Hușilor appeared first on Ana Birchall.

» La Cimitirul Evreiesc din Huși

Alături de ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, de președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, de primarul municipiului Huși, Ioan Ciupilan, și de membrii comunității evreiești, la Cimitirul Evreiesc din Huși, unde am transmis un mesaj de condamnare a vandalizării locurilor de veci, act regretabil care s-a produs la începutul lunii aprilie. Pe hușeni și […] The post La Cimitirul Evreiesc din Huși appeared first on Ana Birchall.

» La Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad

A fost o plăcere să mă aflu în mijlocul elevilor Colegiului Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, un liceu de elită al județului Vaslui și al României.Felicitări profesorilor care îi pregătesc pe acești minunați copii și mult succes elevilor! The post La Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad appeared first on Ana Birchall.

» La Primăria din Bârlad

În vizită la Primăria Bârlad, împreună cu ambasadorul SUA Hans Klemm, unde am discutat cu reprezentanții comunității locale. The post La Primăria din Bârlad appeared first on Ana Birchall.

» La muzeul ”Vasile Pârvan” din Bârlad

Locuitorii Bârladului, iubitori de cultură, se bucură de oportunitatea de a avea un muzeu de istorie, etnologie și arheologie, încă din 1914. Muzeul ”Vasile Pârvan” este reprezentativ pentru cultura și istoria noastră și sunt încântată că putem împărtăși invitaților noștri din frumusețile și tradițiile minunate ale acestei zone. The post La muzeul ”Vasile Pârvan” din Bârlad appeared first on Ana Birchall.

» Viceprim-ministrul Ana Birchall, întrevedere cu Matthew Boyse, adjunct al asistentului pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA

COMUNICAT DE PRESĂ Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut, joi, 18 aprilie 2019, o întrevedere cu Matthew Boyse, adjunct al asistentului pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA. Cu această ocazie, viceprim-ministrul Ana Birchall a reiterat rolul crucial al Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii în structura politicii externe și de […] The post Viceprim-ministrul Ana Birchall, întrevedere cu Matthew Boyse, adjunct al asistentului pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA appeared first on Ana Birchall.

» Conferința „East European Security Threats. The Romanian Strategic Outpost”

În mesajul transmis în cadrul conferinței „East European Security Threats. The Romanian Strategic Outpost”, organizată, astăzi, de Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților, împreună cu Centrul European pentru Studii de Securitate George C. Marshall, am apreciat ideea focalizării dezbaterilor asupra vecinătății estice a Europei, regiune în care evoluțiile conflictelor prelungite […] The post Conferința „East European Security Threats. The Romanian Strategic Outpost” appeared first on Ana Birchall.

» Incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris

Incendiul care a curpins ieri Catedrala Notre-Dame din Paris este o veste cutremurătoare nu doar pentru francezi, ci pentru întreaga omenire. Notre-Dame este un simbol al culturii universale, un edificiu care poartă cu sine amprenta a zeci de generații, un reper al creștinismului. În tot coșmarul legat de incendiul de la Notre-Dame există, totuși, și […] The post Incendiul de la Catedrala Notre-Dame din Paris appeared first on Ana Birchall.

» Credincioșii catolici sărbătoresc Duminica Floriilor

O sărbătoare binecuvântată credincioșilor catolici care astăzi celebrează Duminica Floriilor!La mulți ani tuturor celor care îşi serbează onomoastica în această sfântă zi. Multă sănătate, spor în viaţă şi binecuvântări revărsate asupra lor din partea lui Dumnezeu! The post Credincioșii catolici sărbătoresc Duminica Floriilor appeared first on Ana Birchall.

» Reuniune OFSD la Alba-Iulia

Am fost onorată să particip la reuniunea OFSD de la Alba-Iulia alături de colegele mele. Am vorbit despre realizările guvernării noastre, inclusiv despre bilanțul Președinției rotative a Consiliului UE. Guvernul Dăncila în 3 luni de zile de mandat în fruntea Consiliului UE a gestionat peste 1100 evenimente și reuniuni, dintre care aproximativ 660 reuniuni de […] The post Reuniune OFSD la Alba-Iulia appeared first on Ana Birchall.

» 12 aprilie – Ziua mondială a aviației și cosmonauticii

Începând cu 1961, în fiecare an pe 12 aprilie, este aniversată Ziua mondială a aviației și cosmonauticii, dată la care Iuri Gagarin a fost primul om care a reușit să ajungă în spațiul cosmic. “Cerul este foarte întunecat, iar Pământul este albăstrui”, a descris pe atunci Gagarin experiența primului zbor în cosmos. De la zborul […] The post 12 aprilie – Ziua mondială a aviației și cosmonauticii appeared first on Ana Birchall.

» Simfonia Lalelelor

Am fost onorată să particip la ediția din acest an a ”Simfoniei Lalelelor” de la Pitești, un eveniment admirabil care a ajuns la cea de-a 42-a ediție, unde am reprezentat Guvernul României și am transmis mesajul doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă. Cu această ocazie, am transmis organizatorilor felicitările doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă pentru munca dedicată și […] The post Simfonia Lalelelor appeared first on Ana Birchall.

» Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!”

Onorată să fiu prezentă la evenimentul prilejuit de Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!”, sub înaltul patronaj al prim-ministrului României, Viorica Dăncilă. Campania își propune să informeze eficient pe cetăţenii români cu privire la drepturile şi responsabilităţile pe care le au în ţările în care intenţionează să muncească, să studieze şi/sau să locuiască. Campania […] The post Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” appeared first on Ana Birchall.

» 7 aprilie – Ziua Mondială a Sănătății

În fiecare an, pe 7 aprilie, sărbătorim Ziua Mondială a Sănătății, tema din acest an fiind „Acoperire universală de sănătate: pentru toată lumea, peste tot” („Universal health coverage: everyone, everywhere”). Sub sloganul „Sănătate pentru toţi!” („Health for all!”), marcarea Zilei Mondiale a Sănătății din 2019 aduce în prim-plan nevoia ca toți oamenii să beneficieze de servicii de sănătate […] The post 7 aprilie – Ziua Mondială a Sănătății appeared first on Ana Birchall.

» Recalcularea pensiilor pentru grupele I și II de muncă

Guvernarea PSD-ALDE și-a onorat angajamentele asumate prin Programul de Guvernare: a crescut nivelul de trai al românielor, a majorat pensiile și salariile, a înlăturat inechitățile sociale. The post Recalcularea pensiilor pentru grupele I și II de muncă appeared first on Ana Birchall.

» 15 ani de la aderarea României la NATO

În urmă cu 15 ani, România devenea membru cu drepturi depline a celei mai importante alianțe de securitate din acest secol – NATO. La 29 martie 2004, România a depus instrumentele de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie […] The post 15 ani de la aderarea României la NATO appeared first on Ana Birchall.

» Guvernul României: Schema de ajutor dedicată industriei cinematografice, un success la numai șase luni de la lansarea oficială

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat marți, 2 aprilie 2019, la Conferința „Dezvoltarea sustenabilă a industriei cinematografice din România”, care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului în prezența a numeroși reprezentanți din domeniul cinematografiei. Conferința a oferit prilejul unui schimb de opinii între reprezentanții Guvernului și beneficiarii de până acum ai schemei de ajutor de stat. Cu […] The post Guvernul României: Schema de ajutor dedicată industriei cinematografice, un success la numai șase luni de la lansarea oficială appeared first on Ana Birchall.

» 138 ani de la naşterea lui Octavian Goga

Una dintre cele mai reprezentative figuri ale literaturii din Transilvania în contextul istoric al Marii Uniri din 1918, poetul Octavian Goga s-a născut la 1 aprilie 1881, într-o familie preoțească din localitatea Răşinari din Sibiu. În centrul operei și al poeziilor lui Goga, veritabile izvoare istorice care împărtășesc pilde și povestiri despre viaţa și istoria […] The post 138 ani de la naşterea lui Octavian Goga appeared first on Ana Birchall.

» 31 martie – nașterea lui Johann Sebastian Bach

Născut la 31 martie 1685, Johann Sebastian Bach este considerat, alături de Mozart şi Beethoven, unul din marii compozitori ai lumii.Muzica lui Bach a combinat principalele stiluri, forme şi tradiţii naţionale ce se dezvoltaseră în perioadele precedente, îmbogăţindu-le şi creând o sinteză fără egal a inspirat generaţii întregi de muzicieni, artişti şi nu numai. Acordurile […] The post 31 martie – nașterea lui Johann Sebastian Bach appeared first on Ana Birchall.

» 86 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu

În urmă cu 86 de ani, pe 31 martie 1933, la Ploieşti, se năștea Nichita Stănescu, poet inovator cu un stil inconfundabil și o sensibilitate aparte, care a lăsat moștenire o operă lirică deosebit de valoroasă. O îmbinare de poveste între vrajă și emoție, poeziile lui Nichita Stănescu îmi aduc şi astăzi aceleaşi emoţii şi […] The post 86 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu appeared first on Ana Birchall.

» 166 de la naşterea lui Vincent van Gogh

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi artiști din lumea întreagă, pictorul Vincent van Gogh s-a născut la 30 martie 1853 în Olanda, operele sale având o influenţă profundă în secolele următoare în artele plastice şi nu numai. Având o viață neliniștită, plină de încercări, artistul și a dorit să transpună această sensibilitate aparte pe […] The post 166 de la naşterea lui Vincent van Gogh appeared first on Ana Birchall.

» 29 martie – România devine membru cu drepturi depline a NATO

29 martie reprezintă o dată importantă în istoria modernă a României, consemnând momentul în care ţara noastră devine membru cu drepturi depline a celei mai importante alianțe de securitate din acest secol – NATO. La 29 martie 2004, România a depus instrumentele de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei […] The post 29 martie – România devine membru cu drepturi depline a NATO appeared first on Ana Birchall.

» Guvernul Dăncilă, mesaj de susținere a implicării tinerilor cu ocazia Conferinței pentru Tineret a Uniunii Europene

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, joi, 28 martie 2019, la evenimentul cu tema “Tinerii în dialog cu autoritățile: rolul tinerilor în viitorul UE”. Evenimentul a avut loc în marja Conferinței pentru Tineret a Uniunii Europene, principalul eveniment de tineret al fiecărei Președinții rotative și cel mai mare eveniment destinat tinerilor din Europa și din afara […] The post Guvernul Dăncilă, mesaj de susținere a implicării tinerilor cu ocazia Conferinței pentru Tineret a Uniunii Europene appeared first on Ana Birchall.

» 27 martie – Unirea Basarabiei cu România

La 27 martie, în urmă cu 101 ani, România se unea cu Basarabia, primul pas care a făcut posibil visul tuturor românilor de a fi împreună cu fraţii lor într-un stat unitar şi indivizibil. Astăzi, la mai mult de un secol de la momentul istoric al unirii României cu Basarabia, țara noastră este susținătoarea unei […] The post 27 martie – Unirea Basarabiei cu România appeared first on Ana Birchall.

» Întâlnire de lucru cu domnul Stéphane Dion, reprezentantul special pe lângă UE și Europa al prim-ministrului canadian

Am avut o întâlnire de lucru foarte bună cu Stéphane Dion, reprezentantul special pe lângă UE și Europa al prim-ministrului canadian și ambasadorul Canadei în Germania, în cadrul căreia am abordat teme de interes precum relațiile bilaterale româno-canadiene, relația transatlantică, cooperarea România-Canada în cadrul NATO, relația UE-Canada în contextul exercitării de către România a Președinției […] The post Întâlnire de lucru cu domnul Stéphane Dion, reprezentantul special pe lângă UE și Europa al prim-ministrului canadian appeared first on Ana Birchall.

» Ziua Mondială a Apei – 22 martie

În fiecare an, la 22 martie, Organizația Națiunilor Unite marchează Ziua Mondială a Apei – World Water Day, încercând să semnaleze numeroasele probleme care apar în legătură cu resursele de apă ale planetei. Chiar și în prezent, în ciuda eforturilor în acest domeniu, în continuare o bună parte a semenilor noștri are dificultăți mari în […] The post Ziua Mondială a Apei – 22 martie appeared first on Ana Birchall.

» Viceprim-ministrul Ana Birchall, turneu de promovare a candidaturii României pentru mandatul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU

Viceprim-ministrul Ana Birchall, turneu de promovare a candidaturii României pentru mandatul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU COMUNICAT DE PRESĂ Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, în perioada 20–22 martie 2019, la cea de-a doua Conferință de la Buenos Aires a Naţiunilor Unite pe tema cooperării Sud-Sud (BAPA+40). Evenimentul a fost co-organizat de […] The post Viceprim-ministrul Ana Birchall, turneu de promovare a candidaturii României pentru mandatul de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU appeared first on Ana Birchall.

» Întrevedere cu ministrul pentru planificarea dezvoltării naționale al Republicii Indonezia

Astăzi, împreună cu ministrul pentru planificarea dezvoltării naționale al Republicii Indonezia, domnul Bambang P. S. Brodjonegro am apreciat dinamica pozitivă a dialogului politic și impulsul acordat relațiilor economice bilaterale cel mai recent prin organizarea primei reuniuni a Grupului de lucru pentru comerț, investiții și industrie România-Indonezia la București în noiembrie 2018. Totodată, am promovat candidatura […] The post Întrevedere cu ministrul pentru planificarea dezvoltării naționale al Republicii Indonezia appeared first on Ana Birchall.
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 118 | utilizatori online 15