Comunicate de Presa | Inregistrari domenii .RO, .EU, .COM, .NET, .BIZ, .INFO .. etc - Hosting Romania - Anunturi Gratuite
Duminica, 12 Iulie
                   
 
 


» Peste 80% dintre ONG-urile din România nu au aplicat vreodată pentru finanţare

Aproape jumătate dintre ONG-urile din România se promovează în mediul online, în timp ce aproape 82% dintre acestea nu au aplicat niciodată pentru finanţare, reiese din studiul "Cât de prezente sunt ONG-urile printre români?", dat publicităţii luni.

» INS: Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 12,3% într-o lună

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în mai 2015, ca serie brută, cu 12,3% comparativ cu luna anterioară, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi la lucrările de construcţii noi cu 28,9%, respectiv cu 10%, în timp ce lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 3,1%, conform datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS).

» Preşedintele Comisiei Europene: Nu va exista un Grexit

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a declarat luni, la capătul a 17 ore de negocieri maraton purtate de liderii zonei euro, că nu va exista un Grexit şi că liderii europeni 'sunt mulţumiţi de rezultat', informează Reuters.

» Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, în scădere în mai

Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut, în termeni nominali, în luna mai 2015 faţă de luna precedentă, atât ca serie brută cu 2,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,1%, potrivit datelor Institutul Naţional de Statistică (INS), publicate luni.

» Negocierile dintre Grecia și creditori s-au blocat din cauza programului de privatizare

Grecia și partenerii săi din zona euro nu s-au înțeles luni în privința condițiilor programului de asistență financiară, Atena declarându-se împotriva rolului pe care ar trebui să îl aibă Fondul Monetar Internațional și a propunerilor de înființare a unui fond privat care să dețină activele elene înaintea privatizării, a declarat, pentru Reuters, un oficial guvernamental elen care a dorit să-și păstreze anonimatul.

» Traian Băsescu: Iohannis e un naiv

Victor Ponta nu a vrut să semneze chiar el mărirea salariului preşedintelui Klaus Iohannis. Declaraţia a fost făcută de Traian Băsescu, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii "Ultimul cuvânt" de pe B1 TV.

» Avertismentul făcut de Martin Schulz: "zona euro s-ar putea dezintegra"

Viitorul Europei este în cumpănă, a declarat luni preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, după ce liderii statelor din zona euro au dezbătut duminică noaptea târziu situaţia financiară din Grecia, ţară afectată de o gravă criză financiară şi intrată în incapacitate de plată faţă de Fondul Monetar Internaţional, transmite Reuters.

» S-a ajuns la un acord pentru Grecia

Liderii zonei euro au ajuns luni la un acord în privinţa Greciei, după circa 16 ore de negocieri, informează Reuters.

» Sistemul de sanatate al Greciei, in pragul colapsului

O practica intalnita in spitalele din Romania exista si in Grecia. Daca la noi se numeste “spaga”, la greci se numeste “fakelaki”. Pe patul de spital, indiferent ca este vorba de o simpla medicatie sau de o problema de viata si de moarte, pacientul le trezeste atentia medicilor numai atunci cand le ofera bani negri. Fara “fakelaki”, fara banii din plic, pacientii greci nu pot sa beneficieze de tratament in spitalele de stat.

» Victor Ponta se retrage de la şefia PSD

Argumentul său este ca ancheta DNA să nu afecteze implicit şi imaginea partidului de guvernământ. La conducerea interimară vor rămâne Rovana Plumb, preşedinta Consiliului Naţional şi secretarul de stat Andrei Dolineaschi. Ponta rămâne însă în fruntea Executivului.

» Grecia riscă ieşirea din zona euro

Europa nu a reuşit să ajungă la un acord cu Grecia. O foaie de parcurs a fost elaborată la Bruxelles împreună cu atenţionarea că ţara poate lua un "time-out" din blocul monetar în cazul în care se va ajunge la tăierea datoriei. Guvernul de la Atena are un răstimp până pe data de 15 iulie a.c. pentru a introduce în legislaţii condiţiile îndeplinirii unor obligaţii solicitate de creditori, inclusiv înstrăinaea unor active echivalente cu 27% din PIB.

» Varoufakis: Gemania vrea Grecia în afara zonei euro pentru a intimida Franţa

Fostul ministru elen de finanţe spune că prin excluderea Greciei din blocul monetar, Germania vrea să forţeze Franţa să accepte "modelul său de disciplinare a zonei euro".

» Cine înghite titluri de stat americane

PIMCO Total Return Fund, fondul cu cele mai mari expuneri pe pieţele de bonduri, şi-a dublat deţinerea de obligaţiuni guvernamentale emise de SUA.

» India lansează sateliţi britanici

Cinci sateliţi comerciali britanici au fost plasaţi pe orbită de agenţia spaţială din India.

» Miniştrii de Finanţe din zona euro se întâlnesc pentru Grecia

Eurogrupul caută o soluţie pentru un nou program de asistenţă pentru rostogolirea datoriilor elene.

» Autostrada care ne leagă de Europa a ajuns la Nădlac

Premierul Victor Ponta a inaugurat punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, punct care ne leagă pe zece benzi de auzostrada din Ungaria.

» Comisarul european pentru economie aşteaptă reforme de la Grecia

Pierre Moscovici spune că schimbările structurale reprezintă "cheia" pentru încheierea unui acord între guvernul elen şi creditorii externi.

» InterContinental vinde un hotel de lux din Hong Kong pentru 938 milioane dolari

Achiziţia a fost realizată de investitori locali de private equity.

» Nemaivăzut în lume. Comportamentul de piaţă al chinezilor care i-a şocat pe investitori

Brokeri din China refuză să execute ordinele de vânzare, raportează investitori blocaţi pe acţiunile listate la Shanghai şi Shenzen.

» Şoc: Germania propune ieşirea "temporară" a Greciei din zona euro... pentru cinci ani

Varianta a fost avansată de ministrul de finanţe german Wolfgang Schaeuble la întâlnirea Eurogrupului. Argumentul său este acela că guvernul de la Atena nu a venit cu un plan credibil. De partea poziţiei Berlinului s-au mai situat Olanda, Finlanda, Estonia, Lituania, Slovacia şi Slovenia.

» Românii plecați din țară - pierderi și câștiguri

TENDINȚĂ Migrația la muncă în străinătate a explodat după anii `90, mai ales în zonele defavorizate. Un adolescent mai degrabă visează să muncească afară, decât să urmeze o facultate. Tentația Occidentului, taxată înainte de 1989, a atins 3,5 milioane de români, potrivit unui raport al Organizației Internaționale de Migrație, realizat până în 2013, dar datele neoficiale indică un număr de peste 4 milioane de persoane

» Ponta: "Oprea a fost un om serios. A vorbit cu Iohannis, care, de altfel, a fost de acord. Mihalache, celălalt preşedinte al României, am auzit că nu e de acord"

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că vicepremierul Gabriel Oprea a fost un om serios în chestiunea creşterii salariilor demnitarilor, pe care a discutat-o cu preşedintele Klaus Iohannis, dar a precizat că îşi menţine decizia de amânare a majorării salariilor pentru persoanele care deţin funcţii de demnitate publică.

» Preţurile la alimente au scăzut cu 8,23% în iunie faţă de mai, datorită reducerii TVA la 9%

Preţurile la produsele alimentare au scăzut cu 8,23% în iunie, raportat la mai, şi cu 6,44% faţă de luna similară din 2014, potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

» Plaza Centers a găsit bani pentru construcţia unui mall în Timişoara

Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Plaza Centers, aflat în proces de restructurare a afacerilor din România, a anunţat că a obţinut acces la o linie de finanţare care acoperă 65% din costurile de dezvoltare ale mallului Timişoara Plaza, a cărui construcţie ar putea începe la finalul acestui an.

» România primeşte 9,5 miliarde de euro pentru mediu, energie şi transporturi

România va primi aproape 9,5 miliarde de euro prin intermediul Programului Operaţional pentru Infrastructură Mare al României (POIM) - perioada 2014-2020, adoptat de Comisia Europeană /CE/, pentru investiţii în proiecte de mediu, energie şi transporturi, a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, reprezentanţa din România a CE.

» Banca Comercială Carpatica ar putea fi cumpărată de un mare fond de investiţii american

Fondul de investiţii american JC Flowers & Co ar putea prelua pachetul majoritar de acţiuni al Băncii Comerciale Carpatica, banca urmând să intre într-un proces de analiză-diagnostic de confirmare desfăşurat de investitor şi consultanţii acestuia.

» ANALIZĂ: Prețurile bunurilor de consum la cel mai scăzut nivel din ultimii ani

Datorită scăderii TVA la alimente, nivelul prețurilor bunurilor de consum a scăzut în luna iunie la unul din cele mai joase valori înregistrate din 2012 încoace. Doar în toamna lui 2013 acest nivel a fost mai mic decât acum, scrie profesorul de economie, Bogdan Glăvan, pe blog-ul său.

» Electrica are un plan de investiţii de 860 milioane de lei pentru 2015

Acţionarii Electrica au aprobat, în cadrul Adunării Generale Extraordinare de joi, planul anual de investiţii consolidat pentru 2015, cu un buget de 859,680 milioane lei.

» Mircea Coşea: Datele statistice trebuie să genereze măsuri economice, nu să manipuleze populaţia

Datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică ar trebui să fie fundamentul pe care se iau măsurile economice şi nu ar trebui folosite pentru manipularea populaţiei sau pentru elemente politicianiste ori electorale, a declarat, vineri, economistul Mircea Coşea, la o dezbatere organizată la INS.

» Renault-Nissan a făcut economii de 3,8 miliarde de euro în 2014

Grupul auto francez Renault şi partenerul japonez Nissan au realizat anul trecut economii de 3,8 miliarde de euro, cu o treime mai mari decât în 2013, graţie lansării de noi modele bazate pe platforme comune pentru ambii constructori auto, a anunţat, vineri, alianţa Renault-Nissan, transmite Reuters.

» Păuna, BM: Creşterea economică a României din primul trimestru a fost robustă şi echilibrată

Creşterea economică a României din primul trimestru a fost robustă şi echilibrată, şi a avut la bază trei componente: consumul privat, exporturile, care au crescut, şi investiţiile, în principal cele private, a declarat, vineri, Cătălin Păuna, economist al Băncii Mondiale în România.

» Construcţia microhidrocentralei de pe Râul Alb a fost suspendată

Proiectul de construire şi exploatare a unor microhidrocentrale, amplasat pe Râul Alb din Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului şi situl Natura 2000 Strei-Haţeg, a fost suspendat, iar instanţa se va pronunţa privind legalitatea avizării acestuia, procesul fiind în continuare pe rolul Tribunalului Hunedoara, potrivit unui comunicat de presă al WWF-România, membru al Federaţiei Coaliţia Natura 2000 România.

» Control de amploare la Azomureş

Garda Naţională de Mediu (GNM) va declanşa săptămâna viitoare un control de amploare la SC Azomureş SA Târgu Mureş, în urma numeroaselor sesizări depuse de cetăţeni ai oraşului referitoare la accentuarea poluării în ultimele şase luni, au declarat surse din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

» Topul celor mai mari transportatori rutieri de marfă din România

Un clasament al primelor 10 companii ce activează în zona transportului rutier de marfă, în funcţie de cifra de afaceri înregistrată în 2014, a fost întocmit de RisCo.ro.

» Ford mută producţia modelelor Focus şi C-Max în afara SUA

Constructorul auto american Ford Motor Co., care are o uzină şi în România, a informat joi că decis transfere producţia modelelor Focus şi C-Max, realizată în prezent la uzina de la Michigan, la o uzină din afara SUA, transmite Bloomberg.

» Evoluţii financiar-bancare şi bursiere: Optimismul vine din Grecia

Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de vineri în creştere, pe fondul optimismului cu privire la ajungerea la un acord între Grecia şi creditorii săi.

» RATB achiziţionează carburanţi de 215,7 milioane de lei

Regia Autonomă de Transport Bucureşti vrea să achiziţioneze motorina EURO 5 Diesel, şi benzină fără plumb pentru vehiculele din parcul circulant, iar valoarea estimată a contractului se ridică la 215,7 milioane de lei, potrivit unui anunţ de intenţie postat pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

» ANCOM plăteşte 2,25 milioane lei fără TVA pentru 46 de autoturisme

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) plăteşte firmei Renault Commercial Roumanie SRL 2,25 milioane lei, fără TVA, pentru 46 de autoturisme tip 'berlină', potrivit unui anunţ de atribuire postat pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

» Samsung grăbeşte lansarea Galaxy Note

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a decis să urgenteze cu câteva săptămâni lansarea următoarei generaţii phabletei Galaxy Note, în încercarea de a dobândi un uşor avans înainte ca rivalul american Apple să lanseze noua sa generaţie de telefoane iPhone, a declarat vineri pentru Reuters o sursă din interiorul companiei.

» OTP Bank va propune clienţilor cu credite în franci o ofertă de discount la sold şi la marjă

OTP Bank urmează să propună, în perioada următoare, clienţilor cu credite în franci, o ofertă de discount la sold şi la marjă, a declarat Alin Iacob, presedintele Asociaţiei Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF).
 
Aboneaza-te la newsletter-ul nostru acum!


» Website-ul afacerii tale la un super pret! 500 lei + TVA prin serviciul OnlineStart

pariuri sportive pe mobil Joaca la pariuri sportive pe mobil pentru a profita de cele mai rapide oferte.
Mutari Internationale
   
 
Arhiva | CopyRight 2007 - SAPTAMANA dot COM
Privacy policy
Gazduit de gazduit de SpeedHost
articole publicate astazi 102 | utilizatori online 34