Învață noile noțiuni de fizică de clasa a IX-a dintr-un manual complex și accesibil

Fizica este una dintre științele complexe și destul de dificile. Dar dacă înveți și muncești nu este imposibil chiar să îți și placă, să te pasioneze și chiar să asimilezi noi cunoștințe cu drag. Ceea ce contează foarte mult pe lângă profesorul care-ți predă această materie, sunt materialele didactice din care te pregătești. În sprijinul tău venim acum noi, echipa Delfin, cu o selecție a celor mai bine-realizate manuale de fizică pentru clasa a IX-a. Pe site-ul nostru, pe care-l poți deschide, printr-o simplă accesare a categoriei fizica clasa 9 , vei găsi următoarele resurse didactice:

  • Vasile Falie, Rodica Mihalache, Fizică. F1. Manual pentru clasa a IX-a, București, Didactică și Pedagogică, 2018.
  • Cleopatra Gherbanovschi, Nicolae Gherbanovschi, Fizică. Manual pentru clasa a IX-a, București, Niculescu ABC, 2010.
  • Constantin Mantea, Mihaela Garabet, Fizică. Manual pentru clasa a 9-a, București, All, 2007.
  • Daniel Ovidiu Crocnan, Fizică. Manual pentru clasa a IX-a. Optică și Mecanică, București, Sigma, 2006.
  • Armand Popescu, Aurel Popescu, Beatrice Alexandra Popescu, Iulian Ioniță, Maria Ioniță, Fizică. Colecția liceu. Manual pentru clasa a IX-a, București, Sigma, 2004.

Fizica este o materie importantă ce trebuie îneapărat studiată de către elevi, întrucât industria bunurilor materiale se bazează în cea mai mare măsură pe astfel de cunoștințe. Dacă fizica nu ar fi îmbrățișată de mulți elevi ca voi, atunci diversele fabrici/ industrii ar intra în faliment, din cauza absenței angajaților. Atenție, însă! Fizica nu se rezumă doar la domeniul mecanic sau electric, ci include și domeniul medical. Există o profesie, cea de fizician medical care este o verigă importantă din domeniul radioterapiei, deoarece el este cel care e capabil de a implementa tehnicile de tratament moderne într-o instituție. Pentru a ajunge să profesezi într-un astfel de domeniu va trebui să aduni cunoștințe solide de fizică, biofizică, radioprotecție, fizică nucleară, metrologie medicală etc. .

Până a ajunge să studiezi astfel de lucruri, va trebui să începi cu începutul și să te axezi pe ceea ce se studiază la clasă. Manualele de fizică de clasa a IX-a te vor ajuta acum, dar și pe mai departe, pentru o eventuală admitere. Toate aceste instrumente-didactice regăsite la noi în librărie sunt realizate în conformitatea cu programa școlară și sunt avizate de Ministerul Educației și Cercetării.

Acestea au fost concepute și realizate ca un ghid complet și unitar, incluzând noțiuni teoretice, dar și lucrări practice. Principalele capitole pe care le veți regăsi în fiecare manual de fizică pentru clasa a IX-a sunt: optică geometrică, principii și legi în mecanica Newtoniană, teoreme de variație și legi de conservare în mecanica Newtoniană și elemente de statică. Pe lângă acest aspect, manualele mai conțin și o serie de exerciții și probleme foarte bine gândite și formulate, care reușesc să atragă elevii cât mai mult spre aceasta materie. Problemele rezolvate, problemele propuse, lucrările de laborator și testele de verificare a cunoștințelor asimilate au o contribuție importantă în ceea ce privește studiul fizicii. Elevii receptează mai ușor noile informații, le asimilează mai repede și reușesc să și le fixeze mult mai bine.

Pe lângă aceste aspecte, fizica aduce un aport semnificativ în dezvoltarea personală a elevului. Această materie împreună cu diversele exercițiile și problematici pe care le aduce fiecare manual de clasa a IX-a și pe care elevii le tratează și rezolvă contribuie la formarea unui anumit mod de gândire, simțire și înțelegere a anumitor fenomene, în rândul elevilor.

Obținerea unor performanțe la fizică sunt o pregătire excelentă pentru studii universitare în toate ramurile ingineriei, în informatică, în biologie, genetică și neurobiologie, în stiința pământului și a atmosferei. De asemenea, ca fizician, poți lucra și în cercetare, iar direcțiile de cercetare sunt vaste și interesante.

Așa că, deși pare dificilă, fizica are frumusețile ei de care, cu siguranță, dacă ești conștiincios, asculți sfaturile profesorilor și înveți din cele mai bune materialele didactice, te vei bucura mai târziu.

Pentru a avea o idee și mai clară despre oricare dintre aceste manuale de fizică de clasa a IX-a, vă rugămsă deschideți link-ul pe care vi l-am atașat, mai sus, în descriere. Din orice editură veți face alegerea, orice instrument didactic veți comanda, noi vă garantăm că veți fi mulțumit.