Dreptul familiei – cum te poate ajuta un avocat pentru divort, partaj si custodia copiilor

Cand doua persoane doresc sa puna punct unei casatorii, pot interveni mai multe elemente care complica situatia si nu o fac usor de rezolvat in fata unui notar. Fara acordul partilor, divortul se poate realiza in instanta, iar rolul unui avocat este esential. Daca exista si copii in cuplu, cu atat mai mult divortul se complica, deoarece trebuie rezolvate aspectele legate de custodia copiilor.

In general, cele mai multe probleme apar cu privire la partajul bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei. Avocatul poate asista clientul sau in negociere si poate analiza toate aspectele care il vor avantaja pe acesta. De fapt, avocatul este cel care, cunoscand foarte bine prevederile legii, isi poate reprezenta clientul astfel incat acesta sa primeasca ceea ce i se cuvine de drept.

„Cu o indelunga experienta in materia problemelor de dreptul familiei, echipa noastra de avocati este mereu pregatita sa raspunda in cel mai profesionist mod solicitarilor si problemelor clientilor privind divortul, custodia copiilor ori partajul bunurilor comune dobandite in casatorie„, se precizeaza pe website-ul unei case de avocatura din Timisoara.

Conform avocatul-meu.ro, avocatii ofera inainte de orice consultanta, pentru a se alege solutiile cele mai bune. Consultatia pentru divort dureaza aproximativ o ora – o ora si jumatate, de cele mai multe ori. „In timpul consultatiei avocatii nostri vor incerca nu doar sa va raspunda la intrebarile pe care poate le veti deja (si care nu va lasa sa dormiti noaptea), dar si sa va raspunda la intrebarile care ati putea sa le aveti in viitor privind procesul dvs de divort ori partaj. De asemenea aveti ocazia sa cunoasteti biroul nostru, avocatii si personalul care va vor asista pe parcursul procesului dvs de divort”.

In timpul acestei consultatii initiate, clientii pot afla diverse informatii de interes – cat dureaza un proces de divort, cat costa onorariul avocatului pentru procesul de divort, care sunt prevederile legale cu privire la custodia copiilor etc. Evident, mereu exista elemente speciale, deci si acestea isi vor gasi raspunsul in cadrul intalnirii cu avocatul.